طرفدارى- بعد از انجام تنها چهار بازى از رقابت هاى فصل جديد بوندسليگا ارائه آناليزى دقيق از عملكرد تاكتيكى بايرن مونيخ ناممكن است، اما با بررسى اتفاقات اين ديدارها تا حدودى مى توان از برنامه هاى اين فصل پپ گوارديولا براى بايرن مونيخ آگاه شد. اين سرمربى كاتالانى مى خواهد تيمش در هر بازى به طور كامل خود را بر اساس نحوه بازى و تاكتيك حريف تطبيق سازد، او از تيمش توقع دارد كه از لحاظ تاكتيكى و استراتژى انعطاف پذير باشد و بتواند در هر ديدارى عملكردى متفاوت و غير قابل پيش بينى از خود به نمايش گذارد.
تغيير سيستم تيم از بازى تهاجمى به كنترلى
نحوه عملكرد مونيخى ها در دو فصل گذشته تحت هدايت پپ گوارديولا بسيار قابل توجه بوده و با اختلافات زيادى نسبت به فصل هاى ما قبل آن برخوردار است. اولين فصل حضور گوارديولا در آليانس آره نا به صورت زيادى تحت تاثير فصل ما قبل آن كه با فتح يك سه گانه تاريخى توسط بايرن مونيخ به اتمام رسيده بود، قرار گرفت. فيليپ لام كاپيتان بايرن مونيخ در آن زمان به خوبى شرايط تيم را بدين صورت خلاصه نمود:"در فصل گذشته (فصل زير نظر يوپ هاينكس) تمركز ما در بازى هاى حساس از مرحله يك چهارم و نيمه نهايى ليگ قهرمانان اروپا بر روى فاز هجومى بود و ما تاكيد خاصى بر روى ارائه بازى تهاجمى داشتيم و براى ما مالكيت بالاى توپ از اهميت زيادى برخوردار نبود و به همين دليل بازى هاى كنترلى كمترى از بايرن مونيخ شاهد بوديم."
پپ گوارديولا اما از اولين فصل حضور خود در بايرن مونيخ بسيار راضى بوده است، وى در اواخر اولين فصل حضور خود مونيخ گفته بود:"من طرفدار فوتبال تهاجمى هستم و مى خواهم در طول بازى بازيكنان تيم حريف در نيمه زمينه خود محاصره شوند و راهى به زمين ما پيدا نكنند، به همين دليل موقعيت شناسى و جايگيرى بازيكنان در سيستم مورد نظر من بسيار حائز اهميت است. پيشرفت تيم در يازده ماه گذشته فوق العاده بوده و تيم لحظاتى بسيار درخشان را تجربه نموده و البته لحظاتى كمتر درخشان نيز داشته است."
مصدوميت ها مشكل اساسى پيش بينى نشده پپ گوارديولا
بعد از گذشت اولين سال حضور پپ گوارديولا در بايرن مونيخ كه بيشتر با تطبيق بازيكنان مونيخى با افكار و ايده هاى جديد وى سپرى شد، اين سرمربى كاتالانى در ابتداى دومين فصل حضور خود در آليانس آره نا بسيار خوش بين بود:"من فكر مى كنم كه بتوانيم عملكرد بهترى داشته باشيم و اميدوارم كه با آسيب ديدگى هاى كمترى مواجه شويم. ما بايد كمى كادر تيم را تقويت نماييم تا بتوانيم بازى هاى متغيرترى نشان دهيم و از همه مهم تر پيروز از همه رقابت ها خارج شويم."
در ابتداى دومين فصل حضور گوارديولا در مونيخ اما بيشتر موضوعات بر خلاف پيش بينى و انتظار وى رخ داد، تصميم تونى كروس براى پيوستن به بايرن مونيخ هرگز مورد انتظار گوارديولا نبود و اين مسئله به نحوى به شروعى براى مشكلات گوارديولا تبديل شد كه با مصدوميت شديد خاوير مارتينز شدت بيشترى پيدا نمود. پپ گوارديولا براى فصل دوم خود در مونيخ سيستم و چيدمان 3-4-3 را به عنوان تركيب پايه خود برگزيده بود كه مارتينز در چنين سيستمى نقشى بسيار مهم بر عهده داشت. با جدايى كروس و مصدوميت مارتينز مى بايست تغييراتى سريع در تيم ايجاد مى گرديد و به همين دليل ژابى آلونسوى اسپانيايى از رئال مادريد جذب شد و چيدمان تيم به 3-3-4 تغيير پيدا نمود، اما چنين سيستمى نيز با مصدوميت طولانى مدت داويد آلابا و فيليپ لام چندان دوامى نداشت و پپ گوارديولا مجبور به ايجاد تغييراتى در ايده هاى خود شد. البته آسيب ديدگى فراوان بازيكنانى نظير تياگو، بداشتوبر، شواين اشتايگر، ريبرى و روبن نيز تاثير منفى زيادى بر روى برنامه هاى پپ گوارديولا وارد نمود.
سيستمى با پنج مهاجم
با توجه به آسيب ديدگى بازيكنان كليدى بايرن مونيخ پپ گوارديولا در فصل دوم حضور خود در مونيخ در مقطعى براى تيم خود چيدمان عجيب 5-3-2 را در نظر گرفت، كه در آن مدافعين كنارى نظير خوان برنات و رافينيا براى كمك به ژابى آلونسوتنها هافبك تخصصى تيم به ميانه ميدان اضافه مى شدند وجلوى اين زنجيره سه نفره ميانى گوارديولا از پنج بازيكن كاملا تهاجمى نظير روبن، ريبرى، گوتسه، مولر و لواندوفسكى بهره مى برد. بايرن مونيخ با چنين سيستمى بازى هاى درخشانى از خود به نمايش گذاشت و پيروزى پر گل مقابل شاختار دونتسك از رقابت هاى ليگ قهرمانان نيز با بهره گيرى از چنين چيدمانى حاصل گرديد. اما در يازدهم مارس شرايط مصدوميت بازيكنان مونيخى بسيار بحرانى شد و به طور همزمان يازده بازيكن از اين تيم از شرايط حضور در ميدان برخوردار نبودند، شرايط ناخوشايندى كه تا اوايل ماه آپريل به طول انجاميد.
موج آسيب ديدگى هاى بازيكنان مونيخى گوارديولا را مجبور نمود كه در طول فصل بارها دست به تغيير تركيب تيم خود بزند و حتى وى مجبور گرديد بر خلاف ميل خود از چيدمان دفاعى 2-3-5 در برخى ديدارها استفاده نمايد، با وجود تمام اين مشكلات پپ گوارديولا توانست در دومين فصل حضورش از عنوان قهرمانى بايرن مونيخ در بوندسليگا با اقتدار دفاع نمايد، اما در رقابت هاى DFB Pokal مونيخى با قبول شكست مقابل دورتموند در ضربات پنالتى، با بدشانسى كامل از دور رقابت ها كنار رفتند. در ليگ قهرمانان اروپا نيز بايرن مونيخ ضعيف شده كه خود را در بين چهار تيم برتر مى ديد با وجود مصدوميت مثلث كليدى روبن، ريبرى و آلابا، در مقابل بارسلونا حرفى براى گفتن نداشت. به طور خلاصه بايرن مونيخ در دومين فصل حضور پپ گوارديولا آموخت كه بايد بتواند در طول فصل به صورت كاملا بهينه شده اى خود را براى بازى در سيستم ها و چيدمان هاى كاملا متفاوت، منطبق و آماده نمايد، موضوعى كه سبب افزايش افق تاكتيكى بايرن مونيخ شده است.
حال در سومين فصل حضور گوارديولا بر روى نيمكت مربى گرى بايرن مونيخ، بازيكنان اين تيم به نظر استفاده از سيستم هاى مختلف حتى در طول يك بازى را به خوبى فر گرفته اند و چنين مسئله اى براى نمونه به خوبى در بازى مقابل بايرلوركوزن ديده شد. در اين ديدار چيدمان اصلى مونيخى ها 3-4-3 بود اما اين چيدمان در فاز تهاجمى به 3-1-2-1-3 و در فاز تدافعى به 2-4-4 تغيير پيدا مى نمود. هنوز سه بازى از فصل جديد رقابت هاى بوندسليگا سپرى شده و نمى توان نحوه بازى مونيخى در مقابل بايرلوركوزن را به كل فصل تعميم داد، اما مى توان مشاهده نمود كه بايرن مونيخ به تيمى متغيرتر و انعطاف پذير تر نسبت به دو فصل گذشته بدل گشته است. بايرن مونيخ نشان داده كه از قابليت تطبيق خود با شرايط بازى حريف و پيدا نمودن راه حلى مناسب براى غلبه بر آن برخوردار است و حتى مى تواند نحوه بازى تيم حريف را به مزيتى براى خود بدل نمايد و در كل چنين احساسى وجود دارد كه پپ گوارديولا با توجه به قابليت تطبيق سازى تيم خود براى هر حريفى برنامه ويژه اى در ايده هاى خود در نظر مى گيرد كه اين مسئله بايرن مونيخ را در فصل 2015/16 به تيمى خطرناك تر تبديل مى نمايد.