اختصاصی طرفداری - در این مقاله اشاره داریم به پانزده بازی مهم و سرنوشت ساز لیگ سیزدهم.
روز گذشته قرعه کشی لیگ برتر انجام شد و تیم های لیگ برتر حریفان خود را شناختند. از این رو به برخی از بازی های مهم لیگ اشاره میکنیم. لطفاً تا انتهای مطلب با ما همراه باشد.
1-هفته ی اول (پرسپولیس - تراکتور)
در این هفته دو بازی حساس گنجانده شده است، یکی سپاهان - فولاد و دیگری پرسپولیس - تراکتور، مصاف تیم های سوم و چهارم فصل گذشته می تواند داری اهمیت بسیاری باشد اما به دلیل حواشی بازی پرسپولیس و تراکتور به تحلیل این بازی می پردازیم.
از آن جایی که علی کریمی ستاره محبوب سرخ های پایتخت به تراکتور سازی پیوسته است، این بازی می تواند از حساسیت بالایی برخوردار باشد. هرچند بنا به گفته ی برخی از خبر گزاری ها در بندی از قرارداد او ذکر شده که در صورت خواستن خود علی کریمی او می تواند از بازی در مقابل پرسپولیس سر باز زند؛ هر چند نمی توان به این نوع خبرها اعتماد زیادی کرد. اما از آن گذشته بازی سرخ های تهران و تبریز از حساسیت بالایی برخوردار بوده و بازار کری خوانی ها بین هواداران دو تیم گرم؛ اما امسال پرسپولیس با چند تغییر به مصاف تراکتور می رود، رویارویی سیدصالحی با تیم سابق خود نیز می تواند در نوع خود جالب باشد.
دو تیم سرخپوش و پرطرفدار فوتبال ایران از سال 1354 تاکنون 32 بار در ادوار مختلف لیگ با هم روبرو شده اند که پرسپولیس موفق به کسب 14 پیروزی شده و تراکتور تنها 6 بار توانسته حریف را شکست دهد. 12 بازی دو تیم هم به تساوی انجامیده است. بهترین نتیجه پرسپولیس مقابل تراکتور برد 4-1 در سال 1370 در لیگ آزادگان و بهترین نتیجه تراکتور نیز برد 4-1 در فصل 90- 91 است.
در 8 بازی قبلی دو تیم در لیگ برتر، پرسپولیس 2 برد و یک تساوی و5 باخت به دست آورده است. آخرین رویارویی دو تیم در هفته سی و چهارم فصل پیش بود که پرسپولیس در تبریز 3-1 مغلوب حریف شد. سرخپوشان پایتخت در 3 بازی آخر خود مقابل تراکتور شکست خورده اند، در حالی که تا قبل از سال 89 مجموع همه بردهای تاریخ تراکتور مقابل پرسپولیس فقط به یک پیروزی در سال 72 محدود بود!
در دیدارهای گذشته دو تیم 78 گل رد و بدل شده است که سهم سرخپوشان 48 گل و تراکتورسازی نیز 30 گل بوده است. فرشاد پیوس گلزن اسطوره ای پرسپولیس با زدن 9 گل بهترین گلزن تاریخ این بازی محسوب می شود.
هفته دوم (استقلال - سپاهان)
در حالی که در هفته دوم شاهد دربی تبریز و جدال ذوب آهن و پرسپولیس هستیم؛ اما مهم ترین بازی این هفته بدون شک متعلق به بازی استقلال و سپاهان می باشد. استقلال و سپاهان که همواره و مخصوصا در این چند سال اخیر در حال رقابت برای قهرمانی بوده اند، این بار در هفته ی دوم رو در روی یک دیگر قرار می گیرند. هفته ای که ضمینه ی پیشی گرفتن یکی بر دیگری را فراهم آورده است. اما انگیزه های دو تیم برای نهایت تلاش برای پیروزی کافی است. استقلال که فصل گذشته به سلطه ی زرد پوشان بر فوتبال ایران پایان داد ، با شکست در جام حذفی نتوانست به آرزوی های خود و کسب دو گانه برسد. هم چنین انتقال جنجالی جباری به حساسیت های دیگر این دیدار می افزاید. حمودی و جمشیدیان از دیگر بازیکنانی هستند که در مقابل تیم های سابقشان بازی می کنند.
از سال 1350 دو تیم استقلال و سپاهاندیدارهای متعددی در قالب مسابقات لیگ٬ حذفی و دوستانه با یکدیگر برگزار کردهاند.
اولین مسابقه بین این دوتیم درجام منطقه ای ایران و دراصفهان برگزار شد که با برتری ۴-۰ استقلال همراه بود. اولین برد سپاهان مقابل استقلال در مسابقات جام تخت جمشید با برتری ۱-۰ سپاهان و در اصفهان رقم خورد.
قبل از انقلاب اسلامی، این دو تیم ۱۰ بار (۲ بار در جام منطقهای و ۸ بار در جام تخت جمشید) به مصاف یکدیگر رفتند که از این ۱۰ بازی ۴ برد برای هر یک از دو تیم و ۲ نتیجهٔ تساوی به دست آمد.
از سال 1370 تا سال 1380 این دو تیم ۱۸ بار (۱۶ بار در مسابقات لیگ آزادگان و ۲ بار در جام نقش جهان اصفهان) به مصاف یکدیگر رفتند. از این ۱۸ مسابقه٬ ۸ برد برای استقلال٬ ۵ برد برای سپاهان و ۵ نتیجه مساوی برای دوتیم ثبت شد.
از زمان تأسیس لیگ برتر فوتبال ایران در سال ۱۳۸۰ این دو باشگاه تا به اکنون ۳۱ بار (۲۳ بار در لیگ برتر٬ ۶ بار در جام حذفی، یک دیدار در لیگ قهرمانان آسیا و یک دیدار در جام اتحادیه تهران) با یکدیگر به رقابت پرداختند که سهم سپاهان از این ۳۱ دیدار ۱۵ برد٬ استقلال ۹ برد و ۷ تساوی بوده است.
در مجموع بازی های دوستانه ، حذفی، لیگ قهرمانان آسیا، لیگ برتر و...
تعداد برد های استقلال:21 تعداد مساوی ها:15 و تعداد بردهای سپاهان:24 می باشد.
هفته سوم (ذوب آهن - تراکتور سازی)
هفته ی سوم هفته ی جذابی نیست هفته ای که در آن استقلال به مصاف فجر سپاسی می رود و پرسپولیس به مصاف مس کرمان، اما دو بازی بیش تر به چشم می خورد یکی ذوب آهن - تراکتور و دیگری سپاهان - گسترش اما به دلیل اینکه حداقل در پیش بینی ها برنده ی بازی سپاهان - گسترش را راحت تر می توان انتخاب کرد به بررسی بازی ذوب - تراکتور می پردازیم.
فصل گذشته ذوب آهنی که هیچ کس فکرش را نمی کرد و از پنج بازی امتیازی نداشت موفق شد تراکتور را در فولاد شهر با سه گل بدرقه کند. سه امتیازی که باعث قهرمان نشدن تراکتور و سقوط نکردن ذوب آهن شد. اما حال شرایط فرق کرده ذوب آهن از سقوط فرار کرده و تراکتور یارانی جدیدی جذب کرده. در آخرین بازی دو تیم در تبریز تراکتور با تساوی یک یک متوقف شد. تک گل ذوب آهن را هم پیام صادقیان زد. کسی که حالا دیگر در جمع ذوبی ها نیست. در این بازی نباید انتظار هیجان زیادی را داشت اما نسبت به بازی های هفته سوم بازی جذاب تری رقم خواهد خورد.
هفته ی چهارم (تراکتور سازی - سپاهان)
بدون شک سپاهان تراکتور سازی یکی از حساس ترین و البته سرنوشت ساز ترین بازی های فصل خواهد بود. طلایی پوشان از سه بازی اخر خود دو بازی را بازنده و یک بازی را برنده بوده اند.دو تیم در تاریخ رقابت های لیگ برتر تا به حال 10 بار به مصاف هم رفته اند که 5 پیروزی برای سپاهان و 3 پیروزی سهم تراکتورسازان بوده است.این اتفاق در حالی افتاده است که دو بازی هم با تساوی به اتمام رسیده است.
اما نکته جالب اینجاست که تراکتورسازان از سه بازی گذشته ی اخیر خودشان مقابل سپاهان برنده بوده اند که یکی از این دو برد در اصفهان و آن هم پس از 11 سال بوده است.
در دیدارهای دو تیم 25 بار توپ از خط دروازه ها عبور کرده است که سپاهانی ها 14 گل و تراکتورسازان هم 11 گل به ثمر رسانده اند. هم چنین حضور فرشید طالبی در تراکتور می تواند بر جذابیت های این مسابقه بیافزاید.
هفته ی پنجم (استقلال - داماش)
هفته ای دیگر بدون بازی های جذاب. اما شاید داماش گیلان تیمی که فصل گذشته توانست استقلال در مجموع رفت و برگشت شکست بدهد و حتی جشن قهرمانی این تیم را خراب کند، بتواند حریف خوبی برای خوبی برای استقلال باشد. آن هم درحالی که استقلال میهمان است و کار سختی پیش رو دارد. از دیگر بازی های این هفته می توان به بازی پرسپولیس و ملوان اشاره کرد.
هفته ی ششم (استقلال خوزستان - فولاد خوزستان )
در حالی که هفته های سرد لیگ سپری می شود، دربی خوزستان شاید بتواند گرما بخش لیگ ایران باشد. دربی که کمی نابرابر است و فولاد طرف قوی آن است. این شهر آورد که از سال 1376در حال برگزاری است؛ جذابت های این مسابقه از سال 84 که استقلال اهواز جان تازه ای گرفت شروع شد. از مجموع بازی های دوتیم ،فولاد8 بار و استقلال 4 بار پیروز میدان شده است. چهار بازی این تیم نیز با تساوی به پایان رسیده است.
هفته ی هفتم (استقلال خوزستان - استقلال تهران )
در هفته ای که سرخابی های تهرانی به مصاف سرخابی های خوزستان می روند، بازی دو برادر یعنی استقلال تهران و استقلال خوزستان حائز اهمییت خواهد بود.استقلال خوزستان که پس از نه فصل به دسته دو رفت و برای سه فصل در دسته ی دو ماند؛ فصل گذشته علیرغم دوم شدن به دلیل تبانی به صورت مستقیم بالا آمد. از این رو دیدار دو استقلال آن هم یکی بعد از دربی و یکی قبل از دربی می تواند جالب و دیدنی باشد.
هفته ی هشتم (استقلال - پرسپولیس )
و اما گل سرسبد بازی ها دو تیمی که حالا کل کل شان بین دو عدد 4 و 6 است. شاید اگر این بازی دربی نبود و سابقه ای تاریخی نداشت، اصلا در لیست ما نمی بود. آن هم با توجه به بازی ها سرد و پرحاشیه ی فصل گذشته ی دو تیم که البته کم از اشتباهات داوری نیز نداشت. آخرین بازی دو تیم که گل در بر داشته مربوط به دو سال قبل می شود؛ جایی که ایمون زاید با کولاکی وصف نشدنی رویای آبی ها را برای قهرمانی بهم ریخت. اما این دربی بدون علی کریمی، مجتبی جباری تا چه حد می تواند تکنیکی باشد؟ البته این دربی خیلی با دربی های گذشته تفاوت دارد چرا که دارای 5 یاغی است و واکنش هواداران جالب خواهد بود. پنج یاغی به ترتیب: پژمان نوری ، محمد قاضی ، علیرضا نیکبخت ، سید مهدی سید صالحی و میثم حسینی هستند که از بین آن ها نیکبخت و سیدصالحی سابقه ی گلی زنی به تیم هایی که هم اکنون در آن ها مشغول به بازی هستند را دارند. و اما آماری خواندنی از دربی تهران :
بهترین گل زن : مرحوم صفر ایرانپاک
بازیکنانی که برای دو تیم گل زنی کرده اند:مهدی هاشمی نست (پرسپولیس 4گل - استقلال 1گل)،شاهرخ بیانی (پرسپولیس 2گل-استقلال 1گل)،فتح آبادی (پرسپولیس 1گل - استقلال1گل)
بیشترین بازی:علی پروین با 20 بازی
بیشترین بازی (مربی ): علی پروین با 26 بازی
جوانترین گل زن:مهدی مهدوی کیا با 19 سال سن
بیشترین برد متوالی :پرویز مظلومی 4 برد ، علی پروین 3 برد
پرگل ترین بازی:پرسپولیس 6 استقلال0
هفته ی نهم (ذوب آهن - استقلال )
بدون شک یکی از سخت ترین بازی های استقلال در مقابل ذوب آهن می باشد. این دو تیم در آخرین بازی خود به تساوی رسیدند؛ جالب است بدانید تا زمانی که منصور ابراهیم زاده مربی ذوب آهن بود، این تیم هیچ باختی به استقلال نداد و جالب تر از آن اینکه لوکا بوناچیچ اولین سرمربی خارجی است که در دیدار دو تیم روی نیمکت می نشیند. از دیدار های مهم این دو تیم می توان بازی مرحله ی پلی آف دو تیم را یاد آور شد که بازی به نفع استقلال خاتمه یافت.
هفته ی دهم (سپاهان - پرسپولیس)
سپاهان - پرسپولیس ، یاد آوری گل دقیقه ی 96 سپهر حیدری یا فینال جام حذفی. کینه ای نهفته در سینه ی هواداران و بازیکنان دو تیم وجود دارد که جذابیت این بازی را بیشتر می کند. فصل گذشته پرسپولیس در اصفهان با حساب دو بر صفر بازی را واگذار کرد اما در تهران جبران کرد و با گل دقیقه ی 92 نوروزی سپاهان را شکست داد. اما در شب تلخ خداحافظی شاه کیا اتفاق بد دیگری نیز افتاد، سپاهان در ضربات پنالتی پرسپولیس را شکست داد تا قهرمان جام حذفی شود. اما علیرغم برتری عددی سپاهان در لیگ کفه ترازو در آمار ها به نفع پرسپولیس است.
از مجموع 58 بازی پرسپولیس 19 بار و سپاهان 12 بار به پیروزی رسیده اند. 26 بازی هم با نتیجه ی مساوی به پایان رسیده.
هفته ی یازدهم (سپاهان - ذوب آهن)
دربی که به گفته ی فرهاد کاظمی کم حاشیه ترین دربی دنیاست. این دو تیم تا کنون 24 بار به مصاف یکدیگر رفته اند که ده بار سپاهان و هشت بار ذوب آهن پیروز میدان شده است. جالب است که منصور ابراهیم زاده در ذوب آهن به سپاهان نباخته؛ آخرین بازی دو تیم با نتیجه ی چهار بر سه به سود طلایی پوشان به پایان رسید. حضور شهاب گردان بازیکن دو فصل پیش ذوب آهن در مقابل تیم سابقش نیز جالب توجه است.
هقته ی دوازدهم (صبای قم - پرسپولیس)
صبای قم که همواره گربه سیاه تیم های بزرگ لیگ از جمله استقلال و پرسپولیس است؛ در سال های اخیر پیشرفت چشم گیری داشته تا جایی که سال گذشته به مرحله ی پلی آف لیگ قهرمانان آسیا راه یافت و با بدشانسی حذف شد. با توجه به هفته ی بازی، این بازی برای دو تیم حائز اهمییت است. پرسپولیس احتمالا در کورس قهرمانی است و صبا هم برای آسیایی شدن تلاش می کند. بازی دو تیم در فصل گذشته در دیدار رفت دو بر صفر به نفع صبا به پایان رسید و بازی برگشت علیرغم حملات زیاد پرسپولیس بازی بدون گل خاتمه یافت.
هفته ی سیزدهم (تراکتور سازی - فولاد)
این بازی برای دو تیمی که جایگاه های دوم و چهارم فصل قبل را بدست آورده و راهی لیگ قهرمانان آسیا شده اند، بسیار اهمییت دارد. احتمالااین بازی سرنوشت خیلی چیزها را تغییر خواهد داد و با توجه به پایانی بودن هفته ی برگزاری مسابقه این بازی از اهمییت زیادی برخوردار است. مجید جلالی در تراکتور نیز با شناخت کامل به مصاف تیم سابق خودمی رود؛ که این می تواند از نقاط ضعف فولاد در این بازی باشد.
هفته ی چهاردهم (استقلال - فولاد خوزستان)
استقلال و فولاد خوزستان می تواند یکی از حساس ترین بازی های لیگ باشد. با توجه به اینکه فولاد هفته ی قبل از آن با تراکتور روبرو شده نتیجه ی آن بازی بسیار در این بازی تاثیر گذار خواهد بود. استقلال فصل گذشته در اهواز با شکست فولاد به قهرمانی رسید. اما فولاد پیش تر استقلال را در خانه ی خودش با سه گل شکست داده بود. نقطه ضعف فولاد در این فصل شاید از دست دادن آرش افشین می باشد که حالا دیگر در اردوی سپاهانی هاست.
هفته ی پانزدهم (استقلال - تراکتور سازی)
استقلال ، تراکتور که بعد از بازگشت تراکتور به لیگ برتر همیشه از جذابیت بالایی برخوردار بوده؛ این دفعه می تواند با جذابیتی دو چندان همراه باشد. از کل کل های هواداران و حواشی که بگذریم این بازی در هفته ی پایانی است و با توجه به رده های دو تیم در سال های گذشته این بازی می تواند فینالی شبیه به فینال سپاهان و پرسپولیس در لیگ 86-87 باشد. آخرین بازی دو تیم با نتیجه ی یک بر صفر به نفع استقلال به پایان رسید.
به امید اینکه بهره ی کافی را از این مطلب برده باشید.