نخستین باشگاه فوتبال ایرانی در خارج از ایران: تیم تاج در مرداد و شهریور سال ۱۳۲۹ به کشور افغانستان سفر و در جام استقلال افغانستان شرکت کرد تا بدین ترتیب برای نخستین بار یک تیم باشگاهی ایرانی در خارج از مرزهای ایران در مسابقات بینالمللی شرکت کند.
نخستین قهرمان ایرانی یک جام بینالمللی: تیم تاج در سال ۱۳۴۸ در جام میلز در کشور هند شرکت کرد و موفق به کسب عنوان قهرمانی شد تا برای نخستین بار یک تیم باشگاهی ایرانی موفق به کسب عنوان قهرمانی در یک جام بینالمللی شود.
نخستین باشگاه فوتبال ایرانی با نشریه اختصاصی: باشگاه تاج در فروردین ۱۳۲۸ دست به انتشار نشریه اختصاصی خود زد که در این زمینه در میان باشگاههای ایرانی پیشگام است.
سومین باشگاه برتر آسیا در قرن بیستم: در ردهبندی اعلام شده از سوی فدراسیون جهانی تاریخ و آمار فوتبال، در میان ۱۰۰ باشگاه برتر آسیایی در قرن بیستم، باشگاه استقلال پس از تیمهای الهلال عربستان و یوکوهاما مارینوس ژاپن به عنوان سومین تیم برگزیده شد.
بالاترین جایگاه یک تیم ایرانی در ردهبندی جهانی: با اعلام فدراسیون جهانی تاریخ و آمار فوتبال در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۳، باشگاه استقلال در ردهبندى برترين باشگاههای جهان در جایگاه سوم آسیا و ۵۵ جهان قرار گرفت که این رتبه بالاترین جایگاه یک تیم ایرانی در این ردهبندی محسوب میشود،همچنین استقلال سابقه ی رتبه های 65 و 85 و 95 جهان رو هم دارا میباشد .این در حالیست که بهترین رده بندی پرسپولیس در جهان حدود 260 تا 270 بوده و بدترین رتبه پرسپولیس 446 جهان هم بوده...
پرسابقهترین و بزرگ ترین باشگاه ایران در جام باشگاههای آسیا: باشگاه استقلال با ۱۴ دوره حضور در جام باشگاههای آسیا در این زمینه در میان تیمهای ایرانی رکورددار است. پرافتخارترین باشگاه ایران در آسیا با 7بار صعود به نیمه نهایی آسیا و 4 فینال آسیا با🥇2🥇بار قهرمانی آسیا بدون شکست در سالهای 1970⭐️ و ⭐️91-1990 و دارنده ی 🥈2🥈عنوان نایب قهرمانی آسیا در سالهای 92-1991 و 1998 و دو عنوان سوم آسیا در سالهای 🥉۲🥉 بار: ۱۹۷۱،،۰۲ - ۲۰۰۱ ...برجسته ترین و بزرگترین باشگاه ایران که توسط اعلام تاریخی AFC نامش در تالار مشاهیر بزرگترین و پرافتخارترین باشگاه های قاره ی کهن حک شدhttps://www.tarafdari.com/node/1600349.
قهرمانی در هفت دهه مسابقات سراسری در ایران: از سال ۱۳۳۶ که نخستین دوره مسابقات سراسری باشگاهی در ایران و تحت عنوان جام قهرمانی باشگاه های ایران برگزار شد که تا به حال استقلال در هر دهه حداقل یک بار قهرمان ایران شدهاست، بدین گونه که در دهه ی ۳۰ یک قهرمانی ایران رو(بدون باخت) کسب کرد و در دهه ۴۰ و در تنها مسابقات برگزار شده ی کشوری تیم تاج بازهم بدون باخت قهرمان ایران شد، در دهه ۵۰ و از میان ۵ دوره مسابقات سراسری برگزارشده تیم تاج یک بار قهرمان شد، در دهه ۶۰ و در تنها مسابقات سراسری برگزارشده استقلال به عنوان قهرمانی دست یافت، در دهه ۷۰ نیز استقلال یک بار قهرمان شد، در دهه ۸۰ نیز استقلال ۳ بار قهرمان ایران شده و با قهرمانی در فصل ۹۲-۱۳۹۱ استقلال برای هفتمین دهه متوالی به قهرمانی در ایران رسید. بدین ترتیب استقلال تنها تیم ایرانیست که ۷ دهه مختلف قهرمان ایران شدهاست.
شهرآورد تهران(دربی)
همیشه بیشتر بودن تعداد برد استقلال در شهرآورد تهران: دو شهرآورد نخست تهران مساوی شدند و از شهرآورد سوم تهران که با پیروزی ۳-۱ استقلال برابر پرسپولیس همراه بود و تا به حال که ۸۶ شهرآورد برگزار شدهاست، تعداد بردهای تیم استقلال همواره بیشتر از باختهایش بودهاست و استقلال هیچگاه بیشتر از بردهایش نباخته است. فاصله بین دو تیم به گونهای شده بود که بعد از برد استقلال در شهرآورد چهلم در مرداد ۱۳۷۴، استقلال ۱۶ برد و ۸ باخت داشته و در مقابل هر باخت ۲ برد کسب کرده بود. در حال حاضر نیز استقلال در مقابل ۲۶ برد در شهرآورد، ۲۳ بار نیز باخته است.
طولانیترین دوره شکستناپذیری در شهرآورد تهران: تیم فوتبال استقلال از آذر ماه سال ۱۳۶۸ تا مهر ماه سال ۱۳۷۵ (۶ سال و ۱۰ ماه) و در ۱۰ بازی پیاپی در شهرآورد تهران شکستناپذیر بوده (شهرآوردهای ۳۲ تا ۴۱) و در این بین ۵ برد را رقم زده است (شهرآوردهای ۳۲، ۳۵، ۳۶، ۳۸، ۴۰) و از این حیث رکورددار است.
قدمتی عظیم و بی تکرار:
قدیمیترین تیم در میان تیمهای سطح اول ایران: در بین باشگاههای حاضر در سطح اول فوتبال ایران (لیگ برتر)، استقلال قدیمیترین تیم محسوب میشود. شایان ذکر است که تیمهایی که قبل از استقلال به وجود آمدهاند همچون شاهین، راهآهن، عقاب و تدین همگی یا منحل شدهاند یا در سطوح پایینتر فوتبال ایران بازی میکنند.
صدر جدول کلی تاریخ لیگ های سراسری ایران:استقلال در رتبه اول جدول کلی تاریخ لیگ های سراسری ایران و نیز صدر نشین جدول کلی لیگ برتر (جام خلیج فارس)استhttps://www.tarafdari.com/node/1693806.
بیشترین گل زده در یک فصل: استقلال در فصل ۱۳۸۷-۸۸ لیگ برتر که قهرمان شد، ۷۰ گل به ثمر رساند که بیشترین گل به ثمر رسیده توسط یک تیم در یک فصل در تاریخ فوتبال ایران است،رکورد بعدی بهترین خط حمله ی فوتبال ایران باز هم برای استقلال با تکرار دوبار (۵۸ +۵۸) گل زده.
کمترین گل خورده در یک فصل:استقلال در فصل۱۳۹۷-۹۸ با ۱۳گل خورده رکورد کمترین گل خورده یک تیم در یک فصل تو کل تاریخ لیگ برتر ایران را بنام خود ثبت کرد
پرتماشاگرترین بازی تاریخ جام باشگاههای آسیا: بازی بزرگ فینال جام باشگاههای آسیا در سال ۷۸ که با نتیجه دو بر یک به سود جوبیلیو ایواتا ژاپن مقابل استقلال شکل گرفت، با حضور بیش از صد و بیست 121 هزار تماشاگر، پرتماشاگرترین بازی تاریخ جام باشگاههای آسیا تاکنون است.همچنین بازی فینال آسیا استقلال - جوبیلوی ژاپن ششمین بازی پرتماشگر تاریخ جهان لقب گرفته.
پرتماشاگرترین تیم لیگ قهرمانان آسیا و هتریک پرتماشاگرترین باشگاه قاره: تیم استقلال در شش فصل از لیگ قهرمانان آسیا عنوان پرتماشاگرترین تیم لیگ قهرمانان آسیا را به خود اختصاص داده است. استقلال در فصلهای ۲۰۱۰، ۲۰۱۱، ۲۰۱۳، ۲۰۱۷، ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ از بازیهای لیگ قهرمانان میانگین بیشترین تماشاگر بازیها را به خود اختصاص داده است.
پر گلترین بردها در کل تاریخ رسمی فوتبال باشگاهی در ایران
۱.تاج ۱۸ - ۰ داریوش(تبعه ی شاهین) تهران.باشگاههای تهران۶ دی ۱۳۳۶.امجدیه تهران
۲.استقلال ۱۳ - ۰ ذرتکاران پارسآباد.جام حذفی ایران۱۹ بهمن ۱۳۸۸.آزادی تهران
۳.تاج ۱۳ - ۱ موتوری ارتش تهران.باشگاههای تهران۱ تبر ۱۳۳۵.امجدیه تهران
۴.تاج ۱۱ - ۰ بهرام تهران.باشگاههای تهران۸ اردیبهشت ۱۳۴۵.امجدیه تهران
۵.تاج ۱۱ - ۰ دیهیم تهران.جام حذفی تهران۱۵ دی ۱۳۲۹.امجدیه تهران
۶.تاج ۱۱ - ۱ سپه تهران.جام حذفی تهران۱ شهریور ۱۳۳۶.امجدیه تهران
۷.استقلال ۱۰ - ۰ شاه مردان تهران.باشگاههای تهران۲ خرداد ۱۳۵۹.امجدیه تهران
۸.تاج ۱۰ - ۰ کوروش تهران.باشگاههای تهران۸ دی ۱۳۳۹.امجدیه تهران
۹.استقلال ۱۰ - ۱ جنوب زابل.جام حذفی ایران۲۱ خرداد ۱۳۷۰.شیرودی تهران
۱۰.استقلال ۹ - ۰ فرمانداری مریوان.جام حذفی ایران۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۳.آزادی تهران
۱۱.تاج ۹ - ۰ دماوند تهران.باشگاههای تهران۲۹ اذر ۱۳۳۰.امجدیه تهران
۱۲.تاج ۹ - ۰ نماینده کرمانشاه. فوتبال جام قهرمانی کشور۲۶ شهریور ۱۳۳۶.باغ همایون اصفهان
۱۳.تاج ۹ - ۱ نماینده اهواز. فوتبال جام قهرمانی کشور۱۹ شهریور ۱۳۳۶.باغ همایون اصفهان
۱۴.استقلال ۸ - ۰ هامنمنت لبنان- جام در جام آسیا ۲۵ شهریور ۱۳۷۸.برج حمود بیروت
۱۵.تاج ۸ - ۰ همایون تهران - جام حذفی تهران۱۳ تیر ۱۳۴۷.امجدیه تهران
۱۶.تاج - شجاعت تهران ۸ - ۰ باشگاههای تهران۲۹ دی ۱۳۳۹.امجدیه تهران
۱۷.استقلال - داماش گیلان ۸ - ۱ جام حذفی ایران۵ اذر ۱۳۸۷.آزادی تهران
۱۸.استقلال - شهرداری اردبیل ۸ - ۱ جام حذفی ایران۲۳ آذر ۱۳۷۷.آزادی تهران
پر گلترین بردها در لیگ فوتبال ایران
۱.تاج - برق تهران۷ - ۱جام تخت جمشید۶ دی ۱۳۵۲.امجدیه تهران
۲.استقلال - استقلال اهواز۶ - ۰جام خلیج فارس۲۸ شهریور ۱۳۸۷.آزادی تهران
۳.استقلال - آذرآب اراک۶ - ۰جام قدس۲۳ اسفند ۱۳۶۸.شهید حقشناس اراک
۴.استقلال - خیبر خرمآباد۶ - ۰جام قدس۱۵ اسفند ۱۳۶۸.آزادی تهران
۵.استقلال - استقلال رشت۶ - ۱جام آزادگان۲۸ مرداد ۱۳۷۹.آزادی تهران
۶.استقلال - چوکای تالش۶ - ۱جام آزادگان۳۱ اردیبهشت ۱۳۷۸.آزادی تهران
۷.تاج - آریای مشهد۶ - ۱لیگ منطقهای۱۹ دی ۱۳۴۹.امجدیه تهران
۸.استقلال - نفت آبادان۵ - ۰جام خلیج فارس۱۴ آبان ۱۳۹۸.آزادی تهران
۹.استقلال - نفت آبادان۶ - ۲جام خلیج فارس۳ اردیبهشت ۱۳۹۰.آزادی تهران
پر گلترین بردهای بین المللی:
.
۱.استقلال - هومنتمن لبنان۸ - ۰جام در جام آسیا۲۵ شهریور ۱۳۷۸.برج حمود بیروت
۲.استقلال - آذرآب اراک۶ - ۰جام قدس۲۳ اسفند ۱۳۶۸.شهید حقشناس اراک
۳.استقلال - الریان قطر۵ - ۰پلی آف لیگ قهرمانان۸ بهمن ۱۳۹۸.جاسم بن حمد
۳.استقلال - سپیدرود رشت۵ - ۰جام خلیج فارس۱۶ آذر ۱۳۹۷.سردار جنگل رشت
۴.استقلال - فجرسپاسی شیراز۵ - ۰جام خلیج فارس۲۷ بهمن ۱۳۹۱.حافظیه شیراز
۵.استقلال - ابومسلم مشهد۵ - ۰جام خلیج فارس۲ مهر ۱۳۸۸.ثامن مشهد
۶.تاج - تاج مسجدسلیمان۵ - ۰جام منطقهای۲۱ آذر ۱۳۵۰.نوبنیاد مسجدسلیمان
۷.تاج - ملوان انزلی۵ - ۱جام تخت جمشید۲۹ تیر ۱۳۵۲.تحتی انزلی
۸.استقلال - سایپا تهران۴ - ۰جام خلیج فارس۲۹ مهر ۱۳۹۸.شهدای شهرقدس
۹.استقلال - پیکان تهران۴ - ۰جام خلیج فارس۱۸ بهمن ۱۳۹۷.شهدای شهرقدس
.
تعداد بردهای متوالی.
در تاریخ باشگاه
تیم استقلال در سال ۱۳۴۹ در ۱۴ بازی متوالی برنده شده است. این بازیها شامل ۴ بازی در جام باشگاههای آسیا، ۶ بازی در جام حذفی تهران و سه بازی در مرحله مقدماتی اولین دوره لیگ منطقهای و یک بازی در مرحله نهایی اولین دوره لیگ منطقهای میباشد. این بازیها حدفاصل ۱۲ فروردین تا ۱۹ دی بوده است. دیگر رکوردهای استقلال در این زمینه عبارت است از :
برد در ۱۱ بازی متوالی در سال ۱۳۶۹
برد در ۱۰ بازی متوالی در جام باشگاههای تهران در فصل ۴۰-۱۳۳۹
برد در ۹ بازی متوالی در سال ۱۳۲۹
برد در ۸ بازی متوالی در سال ۱۳۹۸ و سال ۱۳۴۷
در بازیهای لیگ فوتبال ایران
بیشترین برد متوالی برای تیم استقلال در بازیهای لیگ فوتبال ایران مربوط به دومین دوره جام تخت جمشید میشود. تیم تاج در این سال در هفت بازی متوالی از سری مسابقات لیگ باشگاههای ایران موفق به کسب برد شد. (از بازی هفته ۷ تا بازی هفته ۱۲)
دیگر رکوردهای استقلال در این زمینه عبارت است از :
کسب شش برد متوالی در نوزدهمین دوره جام خلیج فارس
کسب شش برد متوالی در اولین دوره جام خلیج فارس
کسب شش برد متوالی در هفتمین دوره جام آزادگان
تعداد بازی های رسمی متوالی بدون شکست
در تاریخ فوتبال باشگاهی ایران
تیم استقلال یکبار تجربه (۶۳) بازی متوالی بدون شکست را داشته است. تیم استقلال از ۲۲ اسفند ۱۳۶۸ تا ۲۵ آذر ۱۳۷۰ در ۶۳ بازی متوالی شکست نخورد. این ۶۳ بازی متشکل بود از ۹ بازی در باشگاههای آسیا، ۱۱ بازی در جام آزادگان، ۲۸ بازی در باشگاههای تهران، ۱۴ بازی در جام حذفی ایران و یک بازی در جام حذفی تهران. استقلال در این بازیها ۴۶ برد و ۱۷ مساوی کسب کرده است. دیگر رکوردهای استقلال در این زمینه عبارتند از :
بدون شکست در ۳۱ بازی متوالی: از ۱۷ شهریور ۱۳۵۲ تا دوم آبان ۱۳۵۳—هر ۳۱ بازی از سری مسابقات لیگ فوتبال ایران جام تخت جمشید بوده است.
بدون شکست در ۲۵ بازی متوالی در حدفاصل سالهای ۱۳۴۷ تا سال ۱۳۴۸
بدون شکست در ۲۳ بازی متوالی در حد فاصل سالهای ۱۳۷۴ تا سال ۱۳۷۵
در بازیهای لیگ فوتبال ایران
همانطور که در بالا هم اشاره شد استقلال از ۱۷ شهریور ۱۳۵۲ تا دوم آبان ۱۳۵۳ در ( ۳۱ بازی متوالی لیگ فوتبال ایران) شکست نخورده و این بهترین رکورد باشگاه در بازیهای لیگ فوتبال ایران است.
بدون شکست در ۲۴ بازی متوالی—۷ بازی آخر از نهمین دوره جام آزادگان و ۱۷ بازی از دهمین دوره جام آزادگان
بدون شکست در ۲۳ بازی متوالی—۲۳ بازی اول هفتمین دوره لیگ جام آزادگان
بدون شکست در ۱۹ بازی متوالی—۱۲ بازی ار پنجمین دوره جام خلیج فارس و ۷ بازی از ششمین دوره جام خلیج فارس
بدون شکست در ۱۹ بازی متوالی—۵ بازی ار جام قدس و ۱۴ بازی از اولین دوره جام آزادگان
رکوردهای کلینشیت
در تاریخ باشگاه استقلال
در بازیهای لیگ فوتبال ایران
در بین دروازهبانهای استقلال حسین حسینی رکورددار کلینشیت در بازیهای لیگ فوتبال ایران در تاریخ باشگاه استقلال میباشد. حسینی در سال ۱۳۹۶ با گل نخوردن در ۸۷۳ دقیقه این رکورد را به نام خود ثبت کرد و در آن زمان علاوه بر شکستن رکورد باشگاه استقلال رکورد فوتبال ایران را نیز جابجا نمود و حدود ۲۲ ماه رکورددار فوتبال ایران بود. پیام نیازمند (دروازهبان وقت تیم سپاهان) این رکورد را در آبان سال ۱۳۹۸ به ۹۴۰ دقیقه ارتقا داد. دیگر رکوردهای استقلال در این زمینه عبارت است از :
ناصر حجازی با ۸۴۰ دقیقه گل نخوردن در سال ۱۳۵۴
وحید طالبلو با ۶۶۰ دقیقه گل نخوردن در سال ۱۳۸۴ (دروازه استقلال در این بازه زمانی ۷۱۷ دقیقه بسته ماند که ۵۷ دقیقه اول را رخمتی درون دروازه بود و ۶۶۰ دقیقه بعدی را وحید طالبلو)
مهدی رحمتی با ۵۶۲ دقیقه گل نخوردن در سال ۱۳۹۱
محمدعلی یجیوی با ۵۴۲ دقیقه گل نخوردن در سال ۱۳۷۶ (دروازه استقلال در این بازه زمانی ۶۹۶ دقیقه بسته ماند که ابتدا یجیوی ۵۴۲ دقیقه در دروازه گل نخورد، سپس ۹۰ دقیقه حمیدرضا بابایی گلر استقلال بود و ۶۴ دقیقه آخر نیز یجیوی درون دروازه ایستاد.)
وحید طالبلو با ۵۲۹ دقیقه گل نخوردن در سال ۱۳۸۸
رکورددار تعداد بازی و تعداد گل در سطح آسیا
تیم استقلال با ۱۷ بار حضور در لیگ قهرمانان آسیا (جام باشگاههای آسیا) رکورددار تعداد حضور در این بازیها در بین تیمهای ایرانی میباشد. آبیپوشان همچنین سه فصل نیر در جام در جام آسیا حاضر بودهاند که جمعا ۲۰ فصل بازی در آسیا را تجربه کردهاند.
تیم استقلال با تجربه ۱۰۸ بازی در لیگ قهرمانان آسیا (تا پایان فصل ۲۰۱۹) رکورددار تعداد بازی در بین تیمهای ایرانی در این مسابقات میباشد. استقلال با کسب ۵۰ برد بیشترین برد را در بین تیمهای ایرانی کسب کرده است وهمچنین تیم استقلال ۲۲۶ گل در سطح آسیا به ثمر رسانده است که هیچ تیم ایرانی این میزان گل در سطح آسیا به ثمر نرسانده است و حتی رقبای داخلی هم تا 50 سال نزدیک این رکورد خارق العاده هم نخواهند شد..
باسابقهترین مربی: منصور پورحیدری با ۳۰۰ بازی که به عنوان مربی روی نیمکت استقلال نشست و قهرمانی در سال ۱۳۷۰ در آسیا به عنوان پرسابقهترین و پرافتخارترین مربی استقلال است.همچنین منصور پورحیدری تنها بازیکن و مربی همه ی تاریخ فوتبال قاره یآسیاست که یکبار در سال 1970 با تاج به عنوان بازیکن قهرمان آسیا شده و در سال 91-1990 هم به عنوان سرمربی با استقلال ایران، فاتح بزرگترین جام آسیا شد.
بازیها
در بین مربیان استقلال منصور پورحیدری با مربیگری در ۳۲۶ بازی رسمی رکورددار میباشد و امیر قلعهنویی با ۲۶۸ بازی در مکان دوم قرار دارد.
ولی در بازیهای لیگ باشگاهی ایران امیر قلعهنویی با مربیگری در ۲۱۲ بیش از بقیه مربیان هدایت استقلال را در این بازیها بر عهده داشته است و منصور پورحیدری با مربیگری در ۱۳۹ بازی از لیگ باشگاهی ایران در مکان دوم قرار دارد.
در رقابتهای قارهای منصور پورحیدری در ۳۲ بازی سرمربی استقلال بوده و در این بخش رکورددار است. امیر قلعهنویی نیز در ۲۵ بازی آسیایی سرمربی استقلال بوده است.
منصور پورحیدری با مربیگری در ۴۵ بازی ار جام حذفی فوتبال ایران برای استقلال رکورددار مربیگری برای تیم استقلال در این بازیها نیز میباشد. امیر قلعهنویی در ۳۰ بازی از رقابتهای جام حذفی ایران سرمربی آبیپوشان بوده است.
در بازیهای جام باشگاههای تهران نیز رکورددار مربیگری برای استقلال منصور پورحیدری میباشد. در این بازیها پورحیدری ۱۰۰ بار بر روی نیمکت استقلال نشسته است. زدراکو رایکوف نیز ۳۶ بار مربی استقلال در بازیهای جام باشگاههای تهران بوده است .
نخستینها
غلامحسین مظلومی با زدن ۱۵ گل در نخستین دوره جام تخت جمشید به مقام آقای گلی دست یافت. غلامحسین مظلومی در سه دوره از لیگ تخت جمشید (۱۳۵۲، ۱۳۵۳ و ۱۳۵۵) به عنوان آقای گلی دست یافتهاست و از نظر تعداد عنوان آقای گلی در لیگهای ایران، به همراه غلامرضا عنایتی رکورددار است. رضا عنایتی نیز از سه عنوان آقای گلی، دو عنوان را با پیراهن استقلال به دست آورده است.
رکورد های داخلی:
ثبت رکورد بیشترین مدت کلین شیت توسط حسین حسینی در تاریخ لیگ ایران
رکورد بیشترین کلین شیت در یک فصل لیگ برتر توسط مهدی رحمتی با ۲۱ کلین شیت در لیگ دوازدهم
برونمرزی (ملی و بینالمللی)
ناصر حجازی اسطوره فوتبال آسیا و استقلال تهران.
فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال ناصر حجازی را به عنوان دومین دروازهبان برتر سدهٔ بیستم میلادی در فوتبال آسیا معرفی کردهاست.
فدراسیون بینالمللی تاریخ و آمار فوتبال فرهاد مجیدی را به عنوان محبوبترین بازیکن جهان در سال ۲۰۱۰ معرفی کردهاست.
منصور پورحیدری هم در دوران بازیکنی و هم در دوران سرمربیگری، با استقلال جام قهرمانی باشگاههای آسیا را فتح کردهاست.
نخستین گلهای ایران در تاریخ جامهای جهانی را بازیکنانی به ثمر رساندهاند که از باشگاه استقلال (تاج) به تیم ملی دعوت شده بودند. تیم ملی ایران در بازی دوم خود در جام جهانی ۱۹۸۷ آرژانتین با اسکاتلند به تساوی ۱–۱ رسید که گل ایران را ایرج داناییفرد به ثمر رساند. در بازی سوم نیز ایران در برابر پرو ۱–۴ شکست خورد که تکگل ایران را حسن روشن وارد دروازه حریف کرد.
ایرج داناییفرد، آندرانیک اسکندریان و مهدی پاشازاده بازیکنان استقلال در تیم منتخب جهان بودهاند. آندرانیک اسکندریان و ایرج داناییفرد برای شرکت در بازی خداحافظی پله به تیم منتخب جهان دعوت شدند تا در برابر تیم کاسموس نیویورک که تیم آن روزهای پله بود، به میدان بروند. پس از این بازی، آندرانیک اسکندریان به تیم کاسموس نیویورک پیوست. مهدی پاشازاده نیز پس از جام جهانی ۱۹۹۸ دو بار به تیم منتخب جهان دعوت شد.
گل آندرانیک تیموریان به بوریرام تایلند به عنوان برترین گل تاریخ لیگ قهرمانان آسیا انتخاب شد
بیشترین بازیکن کاندید شده در جایزه بهترین فوتبالیست سال اسیا در بین تیم ها ایرانی..........................................................................................همه ی افتخارات برجسته فوتبال ایران در انحصار آبی پوشان⭐️تا👑ج⭐️(استقلال)ایران
اولین لژیونر فوتبال ایران (بیوک جدیکار ) با بیش از 500 گل زده در همه رقابتهای باشگاهی و ملی.بیوک جدیکار تنها بازیکن تاریخ دربی های ایران میباشد که در 11 بازی رسمی 16 گل رو به تور دروازه ی شاهین دوخت که بعدها همون شاهینی ها اومدن و پرسپولیس رو بزرگ کردن.. همچنین تیم ملی فوتبال ایران 3بار قهرمان جام ملتهای آسیا شده که هر سه بار با رهبری 3 سرمربی از باشگاه تاج رقم خورده.(1.محمود بیاتی:قهرمان جام ملتهای آسیا ۱۹۶۸ + 2.محمد رنجبر:
قهرمان جام ملتهای آسیا ۱۹۷۲ + 3.حشمت مهاجرانی:
قهرمان جام ملتهای آسیا ۱۹۷۶ )
. و اینکه تیم ملی ایران 2بار توسط مربیان تاجی به مسابقات المپیک راه یافته.(صعود فوتبال ایران به المپیک تابستانی 1976 مونترال کانادا توسط حشمت مهاجرانی و صعود تاریخی از مرحله ی گروهی با سرمربیگری حشمت مهاجرانی + حسن حبیبی و صعود فوتبال ایران به المپیک تابستانی 1980 مسکو"شوروی") و اینکه اولین صعود تاریخی تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی فوتبال 1978 آرژانتین توسط یک مربی از خانواده ی عظیم تاج صورت گرفت بنام حشمت خان مهاجرانی. ارادتمند رفقا: داریوش تاج پرست.