به گزارش روابط عمومی فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی و به نقل از خبرگزاری ایرنا( استان فارس)برگزاری اینگونه مسابقات که از جذابیت های خاصی برخوردار است می تواند دستاورد های زیادی از نظر سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی برای کشورمیزبان داشته داشته همانگونه که در رالی های بزرگ دنیا این امر محقق می شود و برای کشورمیزبان نیزعواید های بسیاری دارد.
رالی خاور میانه ( MRK) از سال 1984 تا کنون برگزار می شود که طی این سال ها کشورمان هیچگاه در این رقابت ها شرکت نداشته است اما در سال 1391 مسوولین فدراسیون اتومبیلرانی توانستند عضویت در حوزه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا که یکی از رویدادهای مهم اتومبیلرانی دنیا است را بدست آورند.
برخی کارشناسان بر این باورند، برگزاری اینگونه رویدادها می تواند نمادی باشد برای توسعه اقتصادی و فرهنگی استان فارس و کشور تا با استفاده از امکانات تاریخی و تفریحی، فضا برای توسعه باز شود ضمن اینکه این مسابقات نیز می تواند جوانان را از گرایش های ناسالم دورنماید.
از دیگر نکات قابل ذکر رالی شیراز، حضور دو تیم بانوان ایرانی است و تاکنون در مسابقات رالی خاورمیانه هیچ زمان خانم ها حضور نداشته و برای اولین بار است که چنین اتفاقی رخ می دهد.
، رالی خاور میانه با حضور 26 تیم داخلی و خارجی روز دوم مهر ماه از تخت جمشید آغاز می شود و شرکت کنندگان پس از طی مسافت 250 کیلومتری و گذر از شهر های مرودشت، زرقان، ارسنجان و خرامه در کنار دریاچه آباده طشک روز چهارم مهر ماه پایان می یابد.
استاندار فارس نیز گفت : مسابقات رالی خاورمیانه و شمال آفریقا فرصت مناسبی برای جذب گردشگر ، تبلیغات و جذب سرمایه است و مدیران و دستگاه های اجرایی باید بتوانند از این زمان بهره مناسب را ببرند.
،سید محمد احمدی افزود : مسابقات رالی می تواند نقش به سزایی در ایجاد نشاط در نقاط مختلف استان داشته باشد از این رو تمامی ارگان های استان باید برای برگزاری باشکوه مسابقات رالی خاورمیانه شیراز همکاری کنند.
استاندار فارس ، همچنین مناطق در نظر گرفته شده برای برگزاری این مسابقات را دارای طبیعتی زیبا دانست و بیان کرد: باید به همگان ثابت کنیم که می توانیم این مسابقات را در سطح و کلاس قابل قبولی برگزار کنیم و میزبان شایسته ای در این زمینه باشیم.
نایب رئیس فدراسیون اتومبیلرانی سوریه و نماینده این مسابقات هم گفت : رالی شیراز رویداد بزرگی است که که از دوم مهر ماه به صورت آزمایشی برگزار می شود از این رو همه دست اندرکاران باید تلاش کنند تا به بهترین شکل این رقابت ها انجام شود تا در سال 2015 این مسابقات وارد تقویم(FIA )فدراسیون جهانی اتومبیلرانی شود.
هانی شعبان که اهل کشور سوریه می باشد،اظهار داشت:انتخاب شهر شیراز با داشتن اماکن فرهنگی و مذهبی برای نشان دادن هرچه بهتر کشور ایران به جهانیان است.
وی ادامه داد : مکان های تاریخی و زیبایی های موجود در مسیر مسابقات شیراز رالی باعث می شود تا در سال های اینده افراد بیشتری برای شرکت در این رقابت به ایران سفر کنند .
شعبان در مورد آمادگی شهر شیراز برای میزبانی این رقابت نیز بیان کرد: در ارزیابی های صورت گرفته زیرساخت های لازم برای برگزاری هر ساله این رالی شیراز فراهم است اماتائید نهایی باید در زمان برگزاری مسابقات توسط ناظر فدراسیون جهانی صورت گیرد.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس استاندار و دیگر مسئولان استانی برای برگزاری مطلوب شیراز رالی اعلام آمادگی کرده اند تا بعد از ثبت نهایی این رقابت ها در تقویم فدراسیون جهانی، مردم دنیا بیشتر با ایران و شیراز آشنا شوند.
سید غلامرضا کمانه ابراز داشت: مسابقات شیراز رالی به صورت نمادین از دروازه قرآن شروع می شود اما تخت جمشید محل آغاز است و در ادامه اتومبیلرانان از یک مسیر تاریخی که زمانی ˈکوروش پادشاه هخامنشی ˈ از آن عبور کرد،می گذرند و در کنار دریاچه طشک نی ریز پایان می یابد.
کمانه بیان کرد: این رقابت ها به دلیل برخورداری از استاندارد بین المللی باعث جذب توریسم ورزشی و رونق اقتصادی استان فارس می شود.
رییس فدراسیون اتومبیلرانی با اشاره به اینکه رالی خاورمیانه هر ساله بین کشورهای عضو شامل قطر، بحرین، عمان، امارات، عربستان، کویت، لبنان، عراق، سوریه و قبرس برگزار می شود، گفت : متاسفانه ایران با این وسعت جمعیت و سرزمین و تنوع آب و هوایی عضو رالی خاورمیانه نیست.
مهرعلی افزود: پس از رایرنی های صورت گرفته در جریان اجلاس کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا که چندماه پیش با حضور ژان تات رییس فدراسیون بین المللی اتومبیلرانی در قطر برگزار شد، مصوب شد که رقابت های بین المللی رالی با حضور برخی از کشورهای عضو فدراسیون بین المللی در ایران برگزار شود.
وی اظهار داشت : بر این اساس این رویداد بین المللی زیر نظر ناظران (FIA) فدراسیون بین المللی اتومبیل رانی برگزار می شود و در صورت کسب امتیازهای کیفی لازم در مرحله کاندیداتوری از سال آینده این مسابقه به طور رسمی در تقویم فدراسیون جهانی ثبت و ایران عضو رالی خاورمیانه می شود.
وی گفت : اکنون حدود 26 تیم ثبت نام کردند و تا دوم مهر ماه وارد ایران می شوند که در میان انها چهار تیم اتومبیل رانان زن برای نخستین بار در تاریخ رالی خاورمیانه حضور دارند .
مهر علی ادامه داد: رالی شیراز به واقع می تواند گامی موثر برای معرفی بیشتر استان فارس به جهانیان و شکوفایی هرچه بیشتر این استان در زمینه های مختلف از جمله گردشگری و اقتصاد باشد.