رئیس فدراسیون تکواندو از نحوه برخورد وزارت ورزش و جوانان برای تخصیص بودجه انتقاد کرد.
به گزارش طرفداری، مسابقات جهانی تکواندو گرندپری از روز (۲۹ مهرماه) در منچستر آغاز شده، ولی ملیپوشان ایران به دلیل امتناع انگلستان از صدور ویزا، فرصت شرکت در این رویداد بزرگ را از دست دادند.
هادی ساعی رئیس فدراسیون تکواندو ایران با ارسال نامهای به فدراسیون جهانی نسبت به کارشکنی انگلیسیها اعتراض کرد و دخالت سیاست در ورزش را «نامردی» دانست.
او در جدیدترین گفتوگو اعلام کرده هنگام حضور در پاریس از «چانگ وون چو» رئیس فدراسیون جهانی تکواندو خواسته پیگیر حضور تکواندوکاران ایران در منچستر شود، اما در نهایت ویزای شاگردان بیژن مقانلو صادر نشد.
هادی ساعی درباره اعتراض به فدراسیون جهانی اظهار داشت:
ما سابقه کارشکنی انگلستان را از قبل داشتیم که به برخی از تکواندوکاران ما در مسابقات جهانی یا ویزا نداد یا در لحظه آخر این کار را انجام داد، بنابراین وقتی در مسابقات گرندپری پاریس بودیم با رئیس فدراسیون جهانی تکواندو صحبت کردم و به او گفتم مسابقات بعدی گرندپری در منچستر برگزار میشود، با رئیس فدراسیون انگلیس صحبت کنید تا کارهای ما را پیگیری کند و زودتر هم دعوتنامه را به ما بدهد.
وی ادامه داد:
در همان جا رئیس فدراسیون جهانی با رئیس فدراسیون انگلستان صحبت کرد و از او خواست دعوتنامه ایران را زودتر بدهد. اتفاقاً رئیس فدراسیون تکواندو انگلیس گفت هنوز برای انجام این کار خیلی زود است، اما من به او گفتم شرایط ما خاص است و با توجه به اینکه برای صدور ویزا باید به کشور دیگری برویم این کار باید زودتر انجام شود. پس از این صحبت، دو روز بعد فدراسیون تکواندو انگلیس دعوتنامه را برای ما ارسال کرد و کشور ما جزو اولین کشورهایی بود که دعوتنامه را برای حضور در مسابقات گرندپری منچستر گرفت.
رئیس فدراسیون تکواندو در ادامه به آنا گفت:
بلافاصله پس از دریافت دعوتنامه برای صدور ویزا اقدام کردیم و حدود بیشتر از یک ماه جلوتر برای انگشتنگاری و کارهای صدور ویزا به آنکارا رفتیم. پس از بازگشت از آنکارا، از کانال فدراسیون جهانی، فدراسیون انگلستان و خودمان پیگیری کردیم. با سفارت انگلیس ارتباط گرفتیم و به انواع و شیوههای مختلف در پی صدور ویزا بودیم. با وجود پیگیریهای ما متأسفانه در لحظه آخر ویزا صادر نشد و تکواندوکاران ما حضور در این مسابقه را از دست دادند.
ساعی خاطرنشان کرد:
فردای روزی که مسابقات به پایان رسید، سفارت انگلیس به فدراسیون ایران ایمیل زد و گفت با توجه به اینکه مسابقات تمام شده اگر میخواهید از گرفتن ویزا انصراف بدهید. پس از این که روابط بینالملل فدراسیون موضوع را با من در میان گذاشت به آنها گفتم اگر ما بخواهیم انصراف دهیم هیچیک از هزینههای ما برگشت داده نمیشود و بعدها هم میگویند خود فدراسیون ایران از دریافت ویزا انصراف داده است، بنابراین تصمیم گرفته شد ما انصراف ندهیم تا در صورتی که ویزا ندهند یا رد کنند، ما مدرکی داشته باشیم.
۳ میلیارد تومان هزینه بلیت سفر ما به مکزیک است
رئیس فدراسیون تکواندو تصریح کرد:
در نامه اعتراضی هم که به فدراسیون جهانی تکواندو ارسال کردیم این موضوع قید شد که اگر فدراسیون جهانی، میزبانی را به کشور میدهد از آن کشور تضمین بگیرد که ویزا برای ورزشکاران صادر کند و اگر مسئلهای هم وجود دارد باید از ورزش جدا کند چرا که سیاست از ورزش جداست. ما درخواست کردیم فدراسیون جهانی از کشورهای میزبان تعهد بگیرد که در خصوص ویزا کارشکنی صورت نگیرد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا غیر از ایران، کشور دیگری هم به خاطر عدم حضور ویزا این مسابقات را از دست داده یا خیر، گفت:
فکر میکنم اوکراین و مصر هم جزو کشورهایی بودند که با صدور ویزا مشکل پیدا کردند، ولی در نهایت متوجه نشدم به آنها ویزا دادند یا خیر. آن زمان که برای صدور ویزا پیگیری میکردم به من میگفتند نگران نباشید. کشورهای دیگری هم هستند که ویزا دریافت نکردند، اما همانطور که گفتم بعد از عدم صدور ویزای ایران، دیگر اطلاعی ندارم که کشورهای دیگر توانستند ویزا بگیرند یا خیر.
ساعی در پاسخ به این سؤال که برای حضور در جام جهانی مکزیک تیم مشکل ویزا دارد یا خیر اظهار داشت:
برای صدور ویزای مکزیک هم سر وقت اقدام کردیم تا چند روز دیگر از سفارت وقت گرفتیم و امیدوارم مشکل پیش نیاید.
رئیس فدراسیون تکواندو در خصوص عدم تخصیص بودجه از سوی وزارت ورزش و جوانان گفت:
فدراسیون از ابتدای سال تا به الان حدود ۲۰۰ مدال به دست آورده و اعزامهای زیادی داشته است، این خیلی بد است که وزیر ورزش نمیداند این مدالها از چه طریق به دست آمده است با چه هزینهای به سفرها رفتیم.
وی افزود:
من حتماً باید وزارت ورزش بروم و به آنها التماس کنم که به ما پول بدهند؟! مگر می شود وزیر ورزش از این موضوعات اطلاع نداشته باشد؟ آیا ما باید از شرایط سفرها و هزینههایی که روی دوش فدراسیون است صحبت کنیم. وزیر ورزش در جلسه رؤسای فدراسیونهای ورزشی، گزارشی درباره مدالآوری رشتههای ورزشی ارائه داد که در این گزارش نصف مدالها از ابتدای سال مربوط به تکواندو بود. مابقی را کشتی و برخی رشتههای دیگر دریافت کرده بودند. این مدالها از حضور در مسابقات مختلف و سفرها به دست آمده است.
وی با انتقاد از بیتوجهی به تیم بانوان گفت:
یک گلایه دارم؛ تیم بانوان ما برای اولین بار در تاریخ تکواندو در آسیا اول شد. متأسفانه تا به امروز حتی یک نفر به این تکواندوکاران جایزه نداد یا حتی برای آنها دست نزد. در ورزشکار در سایر رشتههای ورزشی به یک مدال برنز در آسیا میرسد، چند روز بعد با وزیر ملاقات میکند، اما بانوان تکواندکار ما در آسیا برای اولین بار قهرمان میشوند، اما کسی به آنها توجهی نمیکند. در بازیهای کشورهای اسلامی عملکرد ما حتی از کشتی هم بالاتر بود و به چندین مدال رسیدیم. انگار مسئولان وزارت ورزش دوست دارند که من جلوی دفتر آنها برای پول التماس کنم.
رئیس فدراسیون تکواندو خاطرنشان کرد:
اکنون هم تیم ما قرار است به مکزیک برود. مهمترین مسابقه ما در دورترین نقطه است که بیش از ۳ میلیارد تومان هزینه بلیت ما میشود. این مسابقات جهانی است و از اهمیت زیادی برخوردار است و نمیتوانیم که در این رقابتها حضور پیدا نکنیم. در حال حاضر خیلی از فدراسیونها به خاطر کمبود بودجه و پول مجبور هستند در مسابقات شرکت نکنند اما ما مجبور هستیم به مسابقات برویم، چون در صورت غیبت امتیازهای زیادی از دست میدهیم و عقب میافتیم.