تیم ملی کاراته کشورمان نتایجی دور از انتظار در مسابقات قهرمانی آسیا گرفت.
به گزارش طرفداری؛ رقابتهای کاراته قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ در تاشکند به عنوان یکی از کلاسیکترین مسابقات قاره کهن برای کاروان ایران که بنا به دلایلی چندی است که از شرکت و رقابت در تورنمنتهای معتبری مثل مسابقات قهرمانی جهان و یا گرندپریها محروم مانده، اصلاً نتیجه و عاقبت خوشی نداشت تا سیل انتقادها به سمت تاتامی کاراته ایران روانه گردد.
این مسابقات اگر چه با قهرمانی تیم کومیته مردان و انتقامگیری از قزاقها همراه بود اما کاراتهکاهای بزرگسال ایرانی در بخش کومیته انفرادی، هر چه زدند به دیوار خوردند و حتی نتوانستند یک مدال طلا را برای کشورمان به ارمغان بیاورند تا مانند دوره گذشته، به جایگاه چهارمی در قاره آسیا بسنده کرده و راهی کشورمان شوند.
زنگ خطر برای خانواده کاراته ایران از جایی به صدا در آمده که در عین ناباوری و طی تورنمنتی با نتایج غیرمنتظره، هیچکدام از چهرههای شاخص و مدعی کومیته مردان مانند امیر مهدیزاده، بهمن عسکری و ذبیحالله پورشیب که روی هم رفته بیش از ۱۰ مدال رنگارنگ جهانی و آسیایی دارند، به یک مدال آسیایی هم دست پیدا نکردند.
به جز علی مسکینی و صالح اباذری در اوزان ۶۰- و ۸۴+ که به گردنآویز برنز رسیدند، پوریا اقدسی در ۵۵-، امیر مهدیزاده در ۶۷-، بهمن عسگری در ۷۵- و ذبیحالله پورشیب کاپیتان تیم ملی کاراته نیز در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۲ کاری از پیش نبردند تا آلارم هشدار لزوم تغییرات گسترده و جوانگرایی برنامهریزی شده از تاشکند به فدراسیون ایران ارسال شود.
این نتایج دور از انتظار در مسابقات اخیر اگر چه برآمده از عدم امکان اعزام کاراتهکاهای ایرانی به مسابقات جهانی و گرندپریها و یا حتی لغو بسیاری از اعزامها در پای پرواز به علت برخی مسائل مختلف بوده است، اما نباید از این امر هم غافل شد که کاراته ایران وارد سراشیبی سقوط و صحرای مدال شده که فقط و فقط به یک هوای تازه با تفکرات و پتانسیلهای جدیدی نیاز دارد.
سیدشهرام هروی، سرمربی تیم ملی کاراته طی گفتوگویی درباره این نتایج دور از انتظار اذعان داشت:
شرایط ایدهآلی داشتیم اما در جریان مسابقات اتفاقاتی غیرفنی رخ داد و با ناداوری و شاید به عمد برخی شکستهای ما اتفاق افتاد که صدای خیلیها هم در آمد. ما با قهرمانی تیمی هم نشان دادیم که هنوز از سایر رقبا یک سر و گردن بالاتر هستیم.
با وجود این که به اذعان بسیاری از کارشناسان لغو اعزامها باعث دشوارتر شدن کار کادرفنی برای محک خوردن کاراتهکاها شده، خود سرمربی تیم ملی معتقد به شرایط آرمانی در تاشکند است و تنها ناداوری را در این امر دخیل دانسته که با این تفاسیر به جز مسابقه صالح اباذری، انگار سایر کاراتهکاها هم در اوج آمادگی بودهاند و فقط داوریها باعث چنین نتایج عجیبی شده است.
هروی البته مسئولیت نتایج دور از انتظار ایران را پذیرفته و مدعی شده که سرِ شاگردانش در تاشکند به عمد بریده شده؛ مسئلهای که حتی در صورت تأیید از سوی مقامات فدراسیون جهانی نمیتواند توجیه مناسبی برای این عملکرد باشد؛ چرا که به وضوح نیاز به تغییر نسل و کار پایهای حتی به قیمت هزینههای معنوی زیاد در کاراته حس میشود.