عضو کمیته فنی فدراسیون وزنهبرداری به نتایج ضعیف در مسابقات قهرمانی جهان اذعان کرده و تاکید کرد نباید انتظار معجزه داشت.
به گزارش طرفداری، مسابقات وزنه برداری قهرمانی جهان ۲۰۲۲ در بوگوتا کلمبیا برگزار شد و ایران با هفت وزنه بردار در بخش مردان و چهار وزنه بردار در بخش زنان این رقابتها شرکت کرد.
در بخش مردان، رضا دهدار مدال طلای یک ضرب و نقره مجموع دسته ۱۰۲ کیلوگرم را گرفت و کیانوش رستمی و مهدی کرمی نیز هر کدام مدال نقره یک ضرب دسته های ۸۹ و ۱۰۹ کیلوگرم را کسب کردند.
علی داودی، آیت شریفی و حافظ قشقایی موفق به کسب مدال نشدند و مصطفی جوادی نیز اوت شد.
در بخش زنان، نمایندگان ایران مدال نگرفتند و الهام حسینی پانزدهم، پریسا نورعلی هفدهم و زینب شیخ ارباب دهم جهان شدند و الهه رزاقی نیز اوت شد.
تیم مردان ایران در رده بندی امتیازی هفتم شد و در رده بندی مدالی در رده نهم قرار گرفت. تیم زنان ایران نیز در رده بندی امتیازی سی ام شد.
حسین توکلی عضو کمیته فنی فدراسیون وزنهبرداری حالا درباره عملکرد تیم ملی وزنهبرداری در مسابقات جهانی و کسب عنوان هفتمی صحبت کرده است.
البته او در قامت سرمربی تیم ملی پاراوزنهبرداری در جام جهانی امارات خوش درخشید و با دست پر به ایران بازگشت.
حسین توکلی در ابتدا اظهار داشت:
متاسفانه ما در یک دوره افت محسوس و شدیدی در وزنه برداری قرار داریم ولی ایده من همیشه این است که ما چه چیزی کاشتیم که اکنون قرار است درو کنیم؟ ما هنوز هیچ چیزی نکاشتهایم. حداقل اگر به فدراسیون سجاد انوشیروانی و تیمش نگاه میکنیم؛ بعید میدانم در فاصله کم بتواند نتیجه بگیرد. متاسفانه وزنهبرداری ما به شدت دچار افت شده و این اتفاق خیلی بدی است. ما قهرمان جهان و المپیک در این رشته کم نداشتیم ولی چیزی نکاشتهایم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تغییر در بدنه کادر فنی تیم ملی وزنهبرداری الزامی است یا خیر به آنا گفت:
این موضوع بستگی به جلسه کمیته فنی و نظرات سایر دوستان دارد. آنها میتوانند به جمعبندی ابقا یا جابجایی برسند ولی من کاری به کادرفنی و نتایج ندارم. اول باید ببینیم برای وزنه برداری چه کاری انجام دادهایم و بعد از آن به دنبال نتیجه گیری باشیم. متاسفانه نتایج در مسابقات کلمبیا بسیار ضعیف بود و خیلی از موارد از جمله کمتجربگی، شکل تمرین و بار روانی وزنه برداران دخیل بود. باید تحلیل درستی از آن انجام شود.
توکلی عنوان کرد:
قبل از مسابقات همه میگفتند رقابتهای جهانی بسیار سنگین است، ضمن اینکه با توجه به المپیک پاریس که دو سال دیگر پیش رو است، خیلی از کشورها تکنیک خاصی دارند. به عنوان مثال چینیها در مسابقات حضور پیدا کردند اما وزنه نزدند یا یک سری کشورها با آمادگی پایین و صرف حضور در مسابقات شرکت کردند و وقتی هم دیدند سطح مسابقات در حدی بوده که میتوانند طلا بگیرند این کار را انجام دادند. این اتفاقات در وزنه برداری رخ داده و ما کار بسیار سختی داریم. دوباره باید خیلی چیزها را از نو بسازیم تا به جمع بندی موفقی برسیم.
وی ادامه داد:
طبق صحبتهایی که از انوشیروانی سرپرست فدراسیون خواندم، نتایج اخیر نظرش را جلب نکرده است. به هر حال یکسری چیزها باید تغییر کند. در واقع قطعا جایی ایراد وجود داشته که این نتایج کسب شده است. رقابت در برخی اوزان بسیار سطح بالا و در برخی اوزان نیز پایین بود و به نظرم باید با حواس جمعتری وارد مسابقات میشدیم.
توکلی درباره قهرمانی تیم ملی پاراوزنه برداری در مسابقات جام جهانی به میزبانی امارات گفت:
ما به دنبال حضور در یک مسابقه تدارکاتی بودیم تا در فاصله بین مسابقات آسیایی کره جنوبی و رقابتهای جهانی در شهریورماه در دبی، بدون مسابقه نمانیم، به همین خاطر در این رقابتها شرکت کردیم. ملی پوشان در دوره بدنسازی و شناسایی نقطه قوت و ضعف خود بودند که به این مسابقات اعزام شدند. ما فکر نمیکردیم سطح مسابقات به این اندازه خوب باشد. فکر میکنم دلیل آن هم حضور تیم ایران بود که باعث شد سطح مسابقه عوض شود.
سرمربی تیم ملی پاراوزنهبرداری افزود:
در این مسابقات پنج وزن برده بودیم که شامل هفت نفر بودند. البته دو وزن، دو نفره بود و ما از پنج وزن ممکن به ۵ مدال طلا رسیدیم و دو نفر بعدی به مدال برنز رسیدند. در مجموع به عنوان سرمربی تیم از عملکرد بچهها خیلی راضی بودم. ما توانستیم در آنجا برنامههای خود را بهتر پیگیری کنیم اما هنوز در برخی از اوزان روی حداکثر رکورد نیستیم. بچههای ما قطعا توانمندیهای بالایی دارند. ما در این مسابقات تنها میخواستیم اول شویم که خدا را شکر این اتفاق هم افتاد. تیم ایران سطح مسابقه را بالا برد؛ تیمی که قهرمان جهان و آسیا است و قهرمانان جهان و المپیک را در ترکیب تیم دارد بدون شک روی کیفیت این مسابقات تاثیر میگذارد.
وی افزود:
موضوعی که کار ما را سخت کرد این بود که ما برای اول شدن بیشتر از مسابقات جهانی وزنه زدیم. در تمامی اوزان که موفق به کسب مدال طلا شدیم بیشتر وزنه زدیم. من به عنوان سرمربی از شرکت در مسابقه راضی بودم و نتیجه هم راضی کننده بود. ما نمیخواستیم رنکینگ یک دنیا را از دست بدهیم. علی غریبی سه مسابقه است که رقابت نزدیکی با وزنهبردار مغولی دارد. او چندین سال قهرمان جهان و المپیک بوده و زمانی که رنک یک را گرفتیم سعی کردیم آن را حفظ کنیم و این یک اتفاق خیلی خوب بود.
توکلی درباره غیبت برخی وزنهبرداران از جمله صلحی پور و رضی عنوان کرد:
صلحی پور در خارج از ایران است و برای مسابقات رسمی و کسب سهمیه شرکت میکند. سامان رضی هم پیش از مسابقه دچار دو مشکل شد؛ اول این که مادرش را از دست داده و یک ضایعه بزرگ برای او بود. دیگری مصدومیت از ناحیه کتف و دست در خانه برای او پیش آمد و اردوی آخر را از دست داد. نادر مرادی و یوسف یوسفی هم جزو وزنهبردارانی بودند که آنها را به اردوی تیم ملی دعوت کردم اما اعزام یوسف یوسفی از سوی کمیته پارالمپیک و فدراسیون مورد موافقت قرار نگرفت و مرادی هم به خاطر بیماری این مسابقه را از دست داد.
وی تصریح کرد:
نتیجه فنی خیلی خوب بود اما اینکه در پنج وزن؛ یعنی همه اوزانی که شرکت کردیم، به قهرمانی رسیدیم، اتفاق بزرگی بود. البته چین به عنوان رقیب اصلیمان در مسابقات حضور نداشت، به همین دلیل نباید مغرور شویم چرا که چین در بازیهای پاراآسیایی هانگژو با تمام قدرت شرکت میکند و ما باید بالاتر از شرایط فعلی باشیم.
سرمربی تیم ملی پاراوزنهبرداری درباره قهرمانی روحالله رستمی هم به تسنیم گفت:
روحالله یک استعداد ناب و خاص است. او در تمرینات به رکورد 230 کیلوگرم نیز رسیده بود اما متأسفانه در هفته آخر تمرینات دچار درد زیادی شد و این در حالی بود که یک سال گذشته را نیز با مصدومیت دست و پنجه نرم کرده بود. ما در این مسابقات فقط میخواستیم که او اول شود و رکورد نهاییاش خیلی مهم نبود. رستمی وزنههای سبکی زد، چون در پشت صحنه درد زیادی داشت. او فقط باید در اینجا رنکینگ میگرفت و اجازه ندادیم فشار زیادی به او وارد شود.
توکلی درباره عملکرد سایر ورزشکاران عنوان کرد:
غریبشاهی یکی از دو نفری بود که رکورد جهان را شکست. او رقابت نزدیکی با حریفش داشت اما نمیخواستم مدال طلا را از دست بدهد که خوشبختانه تلاشهایش نتیجه داد. همچنین احمد امینزاده در دسته فوقسنگین فوقالعاده ظاهر شد و برای اولین بار وزنه 265 کیلوگرمی را مهار کرد. محسن بختیار و امیر جعفری بهعنوان کاپیتان تیم ملی نیز بسیار خوب کار کردند و نشان دادند که میتوانند همچنان در آینده مدالآور باشند.