اروگوئه اولین و برزیل بعد از دزدیده شدن جام ژول ریمه آخرین فاتح جام ژول ریمه بودند،جامی که در ۹ دوره جام جهانی توسط ۵ تیم ملی بالای سر برده شد
برزیل ۳ بار
ایتالیا ۲ بار
آروگوئه ۲ بار
آلمان ۱ بار
انگلیس ۱ بار
در این پست نگاهی به ۱۰ بازیکن برتر جام ژول ریمه(۱۹۳۰_۱۹۷۰) میندازیم
1_ پله (برزیل)
مهاجم تیم ملی برزیل در چهار جام جهانی 1958، 1962، 1966 و 1970 بود و طی 14 بازی در این رقابت ها 12 برد، 1 تساوی و 1 شکست کسب نمود و موفق به زدن 12 گل شد. پله یک گلزن بالفطره بود که با هر دو پا شوت های فوق العاده ای به سمت دروازه شلیک می کرد. ترکیب سرعت، خلاقیت و مهارت های فنی با قدرت فیزیکی از وی یکی از بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال ساخت که با کسب سه عنوان قهرمانی در جام جهانی رکورددار قهرمانی در این مسابقات شد. او با استعداد، چابکی و تکنیکش قادر بود هر حریفی را مقهور خود نماید. از بازی مقابل شوروی شماره 10 محبوب سلسائو در ترکیب جانشین ژوزه آلتافینی شد و با حضور در این دیدار با 17 سال و 235 روز به جوانترین بازیکن تاریخ جام جهانی بدل شد، هر چند رکوردش در جام جهانی 1982 توسط نورمن وایت ساید شکسته شد و پس از آن سه بازیکن دیگر نیز با سن کمتر در جام جهانی به میدان رفتند. و در دیدار مقابل ولز در مرحله یک چهارم نهایی زننده تک گل پیروزی بخش تیمش شد تا دوران پله شروع شود. گل پله موجب شد وی با 17 سال و 239 روز جوانترین گلزن تاریخ جام جهانی لقب گیرد و رکوردش همچنان پابرجا باقی مانده است. در دیدار مقابل فرانسه در مرحله نیمه نهایی، پله هت تریک کرد و یک نمایش فنی و فردی بی نظیر از خود به جای گذاشت تا برزیل راهی فینال جام جهانی شود. در دیدار نهایی هم مقابل سوئد بریس کرد تا با برد 5-2 تیمش به اولین عنوان قهرمانی در جام جهانی دست یابند. پله در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت و جایزه توپ نقره دومین بازیکن برتر مسابقات را از آن خود نمود، به عنوان بهترین بازیکن جوان جام لقب گرفت و با به ثمر رساندن 6 گل دومین گلزن برتر جام لقب گرفت. در جام جهانی 1962 پله بار دیگر به عنوان ستاره برزیل راهی مسابقات شد و در همان دیدار اول دروازه مکزیک را گشود، اما مصدومیت در جریان تساوی بدون گل مقابل چکسلواکی، موجب شد ادامه جام را از دست بدهد و موج نگرانی را به وجود آورد، اما سلسائو با درخشش دی دی، واوا و گارینشا به دومین قهرمانی متوالی خود در جام جهانی دست یافت. پله به عنوان مشهورترین بازیکن راهی جام جهانی 1966 انگلیس شد و در همان دیدار نخست دروازه بلغارستان را گشود، اما دو شکست مقابل مجارستان و پرتغال، حذفی زودهنگام و ناباورانه برای مدافع عنوان قهرمانی مسابقات به ارمغان آورد. پله در جام جهانی 1970 بار دیگر در ترکیب سلسائو به میدان رفت. باز هم در همان دیدار اول مقابل چکسلواکی گلزنی کرد تا تیمش با نتیجه 4-1 پیروز شود و از سویی یکی از چهار بازیکنی است که در چهار جام جهانی مختلف موفق به گلزنی شده است. وی در مقابل رومانی نیز دو گل زد، تا برزیل با نتیجه 3-2 پیروز شود و به عنوان تیم اول راهی مرحله حذفی مسابقات گردد. پیروزی های فوق العاده برزیل مقابل پرو و اروگوئه، موجب شد این تیم بار دیگر راهی فینال جام جهانی شود و در مقابل آتزوری قرار گیرد. در دیدار فینال پله زننده گل اول تیمش بود تا برزیل با نتیجه 4-1 ایتالیا را شکست دهد و بهترین برد تاریخ فینال جام جهانی را رقم زند. پله برای دومین بار در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت و به عنوان بهترین بازیکن مسابقات با جام جهانی وداع کرد. پله همچنین یکی از چهار بازیکنی است که در دو فینال جام جهانی موفق به گلزنی شده است.
سه بازی برجسته پله در جام جهانی:
3. بازی مقابل فرانسه در نیمه نهایی جام جهانی 1958 که پله با هت تریک مقابل فرانسه، زمینه ساز صعود تیمش به فینال مسابقات شد.
2. بازی مقابل ایتالیا در فینال جام جهانی 1970 که پله با یک بازی درخشان رهبری تیمش برای کسب سومین عنوان قهرمانی و کسب جام ژول ریمه برای همیشه را بر عهده داشت.
1. بازی مقابل سوئد در فینال جام جهانی 1958 که پله زننده دو گل تیمش در راه کسب اولین عنوان قهرمانی مسابقات بود.
2_گارینشا(برزیل)
گارینشا وینگر تیم ملی برزیل در سه جام جهانی 1958، 1962 و 1966 بود و طی 12 بازی در این رقابت ها، 10 برد، 1 تساوی و 1 شکست کسب نمود و 5 بار نیز دروازه حریفان را گشود. گارینشا یکی از تکنیکی ترین بازیکنان تاریخ فوتبال بود که کنترل توپ های فوق العاده دیدنی داشت. او با هر دو پا شوت های فوق العاده ای می زد و متخصص عبور از بازیکنان رودررو بود و ضربات آزاد و کرنر خوبی نیز می زد. ژالما سانتوس در خصوص وی می گفت: "گارینشا یک روح کودکانه داشت و نمونه ای فوتبالی برای چارلی چاپلین بود." از سویی وی بازیکنی سریع بود که پاس هایی دقیق به هم تیمی هایش می داد و در گلزنی نیز تبحر داشت. بدون شک گارینشا یکی از بهترین بازیکنان تاریخ فوتبال و جام جهانی بود. در جام جهانی 1958، مربع گارینشا، زاگالو، واوا و پله در خط حمله برزیل، یکی از خوفناکترین خطوط حمله تاریخ فوتبال را تشکیل داد. برزیل ابتدا با سه گل اتریش را از پیش رو برداشت. سپس با تساوی بدون گل مقابل انگلیس متوقف شد. در پایان نیز با دو گل از سد شوروی عبور کرد تا به عنوان تیم اول از مرحله گروهی صعود کند. در مرحله یک چهارم نهایی با یک گل از سد ولز عبور کرد. در دو دیدار مرحله نیمه نهایی و فینال با نتیجه پرگل و مشابه 5-2 از سد فرانسه و سوئد عبور کرد تا به یکی از قویترین و مقتدرانه ترین قهرمانی های تاریخ جام جهانی برسد. گارینشا در تیم منتخب جام جهانی 1958 جای گرفت. در جام جهانی 1962 برزیل جام را با برد 2-0 مقابل مکزیک آغاز نمود. در تساوی بدون گل مقابل چکسلواکی، پله دچار مصدومیت شد، تا گارینشا به عنوان ستاره اصلی تیم بار برزیل را به دوش کشد. برد 2-1 مقابل اسپانیا موجب صعود سلسائو به عنوان تیم اول به مرحله بعدی شد. در مرحله یک چهارم نهایی، گارینشا مقابل انگلیس بریس کرد تا برزیل با نتیجه 3-1 راهی مرحله بعدی شود و در مقابل شیلی بار دیگر بریس خود را تکرار کرد تا با برد 4-2 راهی فینال مسابقات شوند. در دیدار نهایی برزیل موفق شد از سد چکسلواکی عبور کند و قهرمانی خود را تکرار کند. گارینشا با به ثمر رساندن 4 گل کفش طلای بهترین گلزن مسابقات را به صورت مشترک کسب نمود و همچنین توپ طلای بهترین بازیکن جام را نیز از آن خود نمود تا یکی از معدود بازیکنانی باشد که هر دو کفش و توپ طلای یک دوره از مسابقات را کسب نماید. وی همچنین برای دومین دوره متوالی در تیم منتخب مسابقات قرار گرفت. برخلاف دو جام جهانی قبل، اوضاع در جام جهانی 1966 اصلا خوب پیش نرفت و پس از برد 2-0 مقابل بلغارستان که با گل های پله و گارینشا همراه بود، دو شکست 3-1 مقابل مجارستان و پرتغال موجب حذف زودهنگام برزیل در مرحله گروهی مسابقات شد.
سه بازی برجسته گارینشا در جام جهانی:
3. بازی مقابل سوئد در فینال جام جهانی 1958 که گارینشا با عملکرد بسیار خوبش به برزیل کمک کرد به عنوان قهرمانی دست یابد.
2. بازی مقابل انگلیس در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی 1962 که گارینشا دو گل به ثمر رساند تا تیمش را به مرحله نیمه نهایی هدایت کند.
1. بازی مقابل شیلی میزبان در مرحله نیمه نهایی جام جهانی 1962 که گارینشا دو گل برای صعود سلسائو به فینال مسابقات به ثمر رساند.
3_جوزپه مه آتزا(ایتالیا)
هافبک هجومی و مهاجم تیم ملی ایتالیا در دو جام جهانی 1934 و 1938 بود و طی 9 بازی در این رقابت ها، 8 برد و 1 تساوی کسب نمود و 3 بار نیز دروازه حریفان را گشود. مه آتزا یک بازیکن تکنیکی بود که پاس های بسیار خوبی می داد و در زدن ضربات آخر بسیار ماهرانه عمل می کرد. لوئیجی ورونلی در خصوص وی می گوید: "من بازی های پله را نیز دیدم، اما او هرگز نتوانست به ظرافت مه آتزا بازی کند. یک روز در آرنا شاهد کاری فوق العاده از مه آتزا بودم. او برای گرفتن توپ دو متر بر روی هوا بلند شد و با یک حرکت آکروباتیک توپ را متوقف کرد. سپس با توپی چسبیده به پاهایش بر روی زمین فرود آمد و شروع به دریبل مدافعان کرد و در نهایت با یک ضربه دقیق توپ را به تور دروازه چسباند." مه آتزا عضوی از تیم فوق العاده ایتالیا در راه دو قهرمانی در جام های جهانی 1934 و 1938 بود. در پیروزی 7-1 مقابل آمریکا در دیدار ابتدایی آتزوری در جام جهانی 1934، یک گل دیرهنگام به ثمر رساند. در مرحله یک چهارم نهایی و پس از تساوی با اسپانیا، بازی تکرار شد و در بازی تکراری زننده تک گل پیروزی بخش تیمش بود. ایتالیا با عبور از اتریش در نیمه نهایی و چکسلواکی در فینال به عنوان قهرمانی دست یافت. جوزپه مه آتزا ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، عنوان بهترین بازیکن جام را نیز کسب کرد. در جام جهانی 1938، مه آتزا یکی از معدود بازیکنانی بود که مجددا پیراهن ایتالیا را بر تن کرد و با بازوبند کاپیتانی راهی زمین شد. در جام جهانی 1938 ایتالیا برای صعود به نیمه نهایی به ترتیب از سد نروژ و فرانسه عبور کرد. در این مرحله موفق شد برزیل قدرتمند را با نتیجه 2-1 شکست دهد که گل دوم بازی را مه آتزا از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند و در دیدار فینال نیز با نتیجه 4-2 از سد مجارستان عبور کرد، تا به اولین تیم تاریخ جام جهانی بدل شود که از عنوان قهرمانی خود دفاع می کند، اتفاقی که فقط توسط برزیل تکرار شد.
بازی برجسته مه آتزا در جام جهانی:
مه آتزا در دیدار فینال جام جهانی 1934 با وجود مصدومیت به حدی عملکرد خوب و الهام بخشی داشت که به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شد.
4_بابی چارلتون(انگلیس)
هافبک هجومی و مهاجم تیم ملی انگلیس در چهار جام جهانی 1958، 1962، 1966 و 1970 بود و طی 14 بازی در این رقابت ها 8 برد، 2 تساوی و 4 شکست کسب نمود و 4 بار نیز دروازه حریفان را گشود. وی که در ارسال پاس استاد بود، شوت های محکمی نیز به سمت دروازه حریفان شلیک می کرد. بازیکنی خوش اخلاق که فقط دو بار در دوران حرفه ای اش کارت دریافت کرد و در چهارچوب شناسی و گلزنی نیز جزو بهترین ها بود. چارلتون در جام جهانی 1958 بازی نکرد و انگلیس در همان مرحله اول گروهی حذف شد. در جام جهانی 1962 یکی از بازیکنان اصلی انگلیس بود و یک گل سرنوشت ساز نیز در مقابل آرژانتین به ثمر رساند تا انگلیس از مرحله گروهی صعود کند. اما شکست مقابل برزیل در مرحله یک چهارم نهایی، موجب حذف سه شیرها از مسابقات شد. در جام جهانی 1966، چارلتون درخشید و بهترین جام انگلیس را رقم زد. وی در مرحله اول گروهی مقابل مکزیک موفق به گلزنی شد و انگلیس بالاتر از اروگوئه، مکزیک و فرانسه راهی مرحله بعدی شد. برد سخت 1-0 مقابل آرژانتین، انگلیس را برای اولین بار در طول تاریخش به جمع چهار تیم برتر مسابقات رساند و دیدار مقابل یکی از بهترین تیم های آن دوران یعنی پرتغال، بازی دشواری برای انگلیس بود. اما با درخشش چارلتون و دو گلی که وارد دروازه حریف کرد، انگلیس به فینال راه یافت. در دیدار نهایی نیز انگلیس با نتیجه 4-2 از سد آلمان غربی عبور کرد، تا به تنها عنوان قهرمانی خود در جام جهانی دست یابد. بابی چارلتون ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، عنوان بهترین بازیکن جام را نیز کسب کرد. در جام جهانی 1970 نیز چارلتون بهترین بازیکن سه شیرها بود. دو برد مقابل رومانی و چکسلواکی و دو شکست در مقابل برزیل و آلمان غربی موجب حذف انگلیس شد. چارلتون به رغم حذف تیمش در مرحله یک چهارم نهایی، برای دومین بار متوالی در تیم منتخب مسابقات جای گرفت، تا بهترین بازیکن تاریخ انگلیس در تاریخ جام جهانی لقب گیرد.
بازی برجسته چارلتون در جام جهانی:
بازی نیمه نهایی جام جهانی 1966، که بابی چارلتون با دو گل زیبا مقابل پرتغال، به انگلیس کمک کرد برای اولین و آخرین بار در تاریخ راهی فینال یک جام معتبر شود.
5_فرانتس بکن باوئر(آلمان)
مدافع تیم ملی آلمان در جام جهانی 1966، 1970 بود و طی 11 بازی در این رقابت ها 8 برد، 1 تساوی و 4 شکست کسب نمود و 5 بار نیز دروازه حریفان را گشود. به دلیل سبک بازی و رهبری اش در زمین مسابقه به "قیصر" معروف شد و نام فرانتس نیز از نام "امپراتورهای اتریشی" گرفته شده بود. بدون شک او یکی از بهترین و کامل ترین فوتبالیست های تاریخ فوتبال است که به عنوان یک بازیکن همه کاره و نابغه کارش را به عنوان هافبک آغاز نمود، اما نامش به عنوان یک مدافع میانی بزرگ معروف شد. وی خالق پست سوئیپر مدرن یا لیبرو در دنیای فوتبال بود. قیصر یک فوتبالیست در اختیار تیم و باهوش بود و در دوئل های هوایی به شدت تاثیرگذار بود. بر روی زمین هم یک بازیکن پا به توپ بود و به خوبی توپ را به گردش در می آورد. او به عنوان سرسخت ترین مدافع فوتبال شناخته می شد که عبور از وی کاری به شدت دشوار بود. به دلیل مهارت هایش که همچون یک هافبک بود با کنترل توپ، دریبل زدن و پاس هایش اولین نفری بود که ضدحمله را آغاز می کرد. فرانتس جام جهانی را عالی آغاز کرد و در همان دیدار ابتدایی جام جهانی 1966، دو بار دروازه سوئیس را گشود تا ژرمن ها با نتیجه 5-1 پیروز میدان شوند. تساوی مقابل آرژانتین و برد مقابل اسپانیا موجب شد، آلمان غربی به عنوان تیم اول از گروه صعود کند. آلمان سپس با نتیجه 4-0 از سد اروگوئه عبور کرد و باز هم قیصر در آن دیدار گلزنی کرد. وی سپس در برد 2-1 مقابل شوروی در مرحله نیمه نهایی گل دوم تیمش را به ثمر رساند تا آلمان غربی راهی فینال شود. اما شکست در مقابل انگلیس در فینال موجب شد، وی از کسب مدال طلای مسابقات بازماند. بکن باوئر با به ثمر رساندن 4 گل کفش برنز سومین گلزن مسابقات را کسب کرد. وی همچنین به عنوان هافبک در تیم منتخب جام قرار گرفت و جایزه بهترین بازیکن جوان جام را نیز کسب نمود. در جام جهانی 1970، بکن باوئر در خط دفاع به میدان رفت. آلمان غربی با کسب سه برد متوالی مقابل مراکش، بلغارستان و پرو راهی مرحله حذفی شد. در جریان برد 3-2 مقابل انگلیس در مرحله یک چهارم نهایی و در حالی که سه شیرها با دو گل پیش افتاده بودند، بکن باوئر یکی از گل ها را در دقیقه 68 جبران کرد و آغاز گر کامبک تیمش بود. اما شکست مقابل ایتالیا در مرحله نیمه نهایی در بازی قرن، مانع راهیابی آلمان به فینال مسابقات شد. با وجود اینکه کتف بکن باوئر شکست، اما آلمان در آن دیدار تعویض هایش را انجام داده بود و وی با همان وضعیت تا پایان بازی فداکارانه تیمش را همراهی کرد. در دیدار رده بندی و در غیاب قیصر، آلمان غربی با عبور از سد اروگوئه به عنوان سوم مسابقات دست یافت. بکن باوئر باز هم در تیم منتخب مسابقات جای گرفت.
سه بازی برجسته بکن باوئر در جام جهانی:
3. بازی مقابل شوروی در مرحله نیمه نهایی جام جهانی 1966 که بکن باوئر علاوه بر بازی خوبش گل دوم تیمش را نیز در راه صعود به فینال به ثمر رساند.
2. بازی مقابل انگلیس در مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی 1970 که بکن باوئر با رهبری تیمش یک کامبک تاریخی را رقم زد.
1. بازی مقابل ایتالیا در نیمه نهایی جام جهانی ۱۹۷۰ معروف به بازی قرن با کتف شکسته
6_دی دی(برزیل)
هافبک تیم ملی برزیل در سه جام جهانی 1954، 1958 و 1962 بود و طی 15 بازی در این رقابت ها، 11 برد، 3 تساوی و 1 شکست کسب نمود و سه بار نیز دروازه حریفان را گشود. یک بازیکن ظریف که از وی به عنوان یکی از بهترین هافبک های تاریخ فوتبال نام برده می شود و بیشتر به دلیل پاس ها، بنیه و تکنیکش مشهور بود و به "شاهزاده اتیوپیایی" ملقب شد. دی دی متخصص استفاده از توپ های مرده بود و از سویی وی را مخترع ضربات آزاد "فولها سکا" می نامند، ضرباتی که نمونه آن طی سال های اخیر توسط جونینیو و رونالدینیو نواخته شد و در این ضربات توپ به طور ناگهانی فرود می آید و همین مسئله موجب گل شدن آن می شود. دی دی در اولین حضورش در جام جهانی، دروازه مکزیک را در سال 1954 گشود و سپس دروازه یوگوسلاوی را گشود، اما برزیل در آن مسابقات مغلوب مجارستان قدرتمند شد و در مرحله یک چهارم نهایی از دور مسابقات کنار رفت. اوج هنر دی دی در سال 1958 بود. بغیر از تساوی بدون گل مقابل انگلیس، برزیل موفق به شکست دادن تمامی حریفانش شد. اتریش، شوروی و ولز حریفانی بودند که مغلوب برزیل برای حضور در مرحله نیمه نهایی شدند و دو برد پر گل 5-2 مقابل فرانسه و سوئد به اولین عنوان قهرمانی سلسائو ختم شد. وی زننده یکی از گل های تیمش در مقابل فرانسه بود. دی دی به حدی در این مسابقات خوش درخشید که بالاتر از پله، گارینشا و ژاست فونتین به عنوان بهترین بازیکن جام برگزیده شد و در تیم منتخب نیز قرار گرفت. در جام جهانی 1962 باز هم دی دی در میانه میدان عملکرد بسیار خوبی داشت. وی که با تکنیک و پاس های زیبای خود بارها برای سایر هم تیمی هایش موقعیت سازی می کرد، به تیمش کمک کرد برای دومین سال متوالی راهی نیمه نهایی شود. باز هم به جز یک تساوی بدون گل مقابل چکسلواکی، برزیل موفق به عبور از سد تمامی حریفانش شد و مکزیک، اسپانیا و انگلیس را برای حضور در نیمه نهایی از پیش رو برداشت و دو برد 4-2 مقابل شیلی و 3-1 مقابل چکسلواکی به این تیم کمک کرد دومین عنوان قهرمانی خود در جام جهانی را کسب نماید.
بازی برجسته دی دی در جام جهانی:
دی دی در سال 1958 یک جام جهانی فوق العاده را سپری کرد و شاید بتوان گفت عملکرد بسیار خوبش در مرحله نیمه نهایی آن مسابقات مقابل فرانسه که با گلزنی اش نیز همراه شد یکی از برجسته ترین بازی های دی دی در جام جهانی بود.
7_خوان آلبرتو شیافینو(اروگوئه)
هافبک و مهاجم تیم ملی اروگوئه در دو جام جهانی 1950 و 1954 بود و طی 9 بازی در این رقابت ها 6 برد، 1 تساوی و 2 شکست را تجربه کرد و 5 بار نیز دروازه حریفان را گشود. شیافینو یک بازیکن تکنیکی بود که توانایی منحصر به فردی در بازی خوانی، سازماندهی هم تیمی هایش، تعیین سبک بازی تیم و همچنین گلزنی داشت. وی علاوه بر خلاقیت بازیکن سختکوشی بود و به خوبی حریفان را پرس می کرد. شیافینو در برد 8-0 اروگوئه در مقابل بولیوی دو گل به ثمر رساند تا اروگوئه به راحتی راهی مرحله فینال جام جهانی 1950 شود. در مرحله فینال که به صورت گروهی برگزار شد، شیافینو نقش اساسی در قهرمانی تیمش ایفا کرد. اروگوئه پس از تساوی مقابل اسپانیا، موفق به عبور از سد سوئد شد و برای کسب عنوان قهرمانی تنها به برد مقابل برزیل فینال نیاز داشت. در حالی که برزیل 1-0 پیش بود، شیافینو گل تساوی تیمش را به ثمر رساند و در نهایت با گلزنی آلچیدس گیجا، اروگوئه به دومین عنوان قهرمانی خود در جام جهانی دست یافت. شیافینو ضمن حضور در تیم منتخب مسابقات، جایزه توپ نقره ای دومین بازیکن برتر جام را کسب کرد. در جام جهانی 1954، اروگوئه ابتدا موفق شد با نتیجه 2-0 از سد چکسلواکی عبور نماید که شیافینو گل دوم تیمش را به ثمر رساند و سپس با 7 گل از سد اسکاتلند گذشت. در برد 4-2 مقابل انگلیس در مرحله یک چهارم نهایی، شیافینو بازهم گلزنی کرد. اما دو شکست مقابل مجارستان و اتریش موجب شد، اروگوئه به مقامی بهتر از چهارمی در این مسابقات دست نیابد.
بازی برجسته شیافینو در جام جهانی:
فینال جام جهانی 1950 و در حالی که همه منتظر قهرمانی برزیل در استادیوم ماراکانا بودند، این شیافینو بود که گل مساوی را به ثمر رساند، تا زمینه ساز برد تیمش شود.
8_ساندور کوچیس(مجارستان)
مهاجم تیم ملی مجارستان در جام جهانی 1954 بود و طی 5 بازی در این رقابت ها، 4 برد و 1 شکست به همراه تیمش تجربه کرد و 11 بار دروازه حریفان را گشود. کوچیس یکی از بهترین گلزنان تاریخ فوتبال است که علاوه بر شوت های فوق العاده ای که می زد، در زدن ضربات سر مهارت بالایی داشت و به همین دلیل به وی لقب "مرد سر طلایی" دادند. کوچیس عضو تیم رویایی مجارستان در جام جهانی 1954 بود و به همراه فرانس پوشکاش خوش درخشید. وی در همان دیدار ابتدایی مقابل کره جنوبی هت تریک کرد، در بازی دوم مقابل آلمان غربی موفق شد چهار گل به ثمر رساند، تا به تنها بازیکن تاریخ جام جهانی بدل شود که در یک دوره مسابقات در مقابل قهرمان آن دوره هت تریک می کند. در مرحله یک چهارم نهایی و در نبرد برن، دو گل دیگر به ثمر رساند تا مجارستان با نتیجه 4-2 از سد برزیل عبور نماید و در حالی که دیدار دو تیم مجارستان و اروگوئه در پایان 90 دقیقه با نتیجه مساوی 2-2 خاتمه یافت، در اوقات اضافی دو بار دروازه مدافع عنوان قهرمانی را گشود، تا مجارستان راهی فینال شود. در دیدار نهایی مقابل آلمان غربی برخلاف دیدارهای گذشته موفق به گلزنی نشد و آلمان با یک کامبک فراموش نشدنی موفق به کسب عنوان قهرمانی مسابقات شد. کوچیس با به ثمر رساندن 11 گل به اولین بازیکن تاریخ جام جهانی بدل شد که تعداد گل هایش را دو رقمی می کند و موفق به کسب کفش طلای مسابقات شد و علاوه بر حضور در تیم منتخب، جایزه توپ نقره دومین بازیکن برتر جام را نیز کسب نمود. وی اکنون پس از ژاست فونتین بهترین میانگین گلزنی در تاریخ جام جهانی را داراست و در رده ششم بهترین گلزنان تاریخ مسابقات قرار گرفته است.
بازی برجسته کوچیس در جام جهانی:
انتخاب یک بازی برای بازیکنی که دو بار هت تریک می کند و دو بار نیز با بریس خود موجبات صعود تیمش را فراهم می کند، بسیار دشوار است. اما فراموش نکنیم کوچیس چهار بار دروازه آلمان غربی را گشود که در پایان مسابقات قهرمان شد.
9_ژاست فونتين(فرانسه)
مهاجم تيم ملی فرانسه در جام جهانی 1958 بود و طی 6 بازی در اين رقابتها، 4 برد و 2 شكست را تجربه كرد و 13 گل نيز وارد دروازه حريفان نمود. فونتین مهاجمی تکنیکی با شوت هایی قدرتمند بود، که بیشتر به دلیل قدرت تمام کنندگی فوق العاده اش شناخته شده بود. فونتين اوج درخشش يك بازيكن در يك جام جهانی را به نمايش گذاشت. وی در جام جهانی 1958 بسيار خوش درخشيد و در همان اولين بازیاش برای حريفان خط و نشان كشيد. در برد 7-3 فرانسه مقابل پاراگوئه، فونتين موفق به ثبت هت تريك شد و سپس دو بار دروازه يوگوسلاوی را گشود، هرچند شكست 3-2 نتيجه پايانی بازی بود. وی در آخرين ديدار مرحله گروهی نيز موفق شد گل دوم فرانسه را مقابل اسكاتلند به ثمر رساند، تا فرانسه به عنوان تيم اول راهی مرحله حذفی مسابقات شود. در مرحله يكچهارم نهايی فرانسه با درخشش فونتين چهار بار دروازه ايرلندشمالی را گشود. هری گرگ بهترين دروازه بان آن تورنمنت، دو بار مغلوب فونتين شد. سپس و در مرحله نيمهنهايی فونتين هرچند يك گل زودهنگام وارد دروازه برزيل كرد، اما سلسائو با درخشش پله با نتيجه 5-2 پيروز ميدان شد، تا خروسها راهی ديدار رده بندی شوند. فونتين برای ششمين ديدار متوالی موفق شد در جام جهانی گلزنی كند و چهار بار دروازه آلمان غربی را بگشايد، تا فرانسه با برد 6-3 به اولين عنوان خود در تاريخ جام جهانی دست يابد. فونتين با گلزنی در شش ديدار متوالی به همراه جرزينيو ركورددار گلزنی در ديدارهای متوالی در تاريخ جام جهانی هستند. فونتين با به ثمر رساندن 13 گل در اين جام، ضمن كسب عنوان آقای گلی، ركورددار گلزنی در يك دوره تاريخ مسابقات است، ركوردی كه پس از گذشت 60 سال هنوز شكسته نشده است. وی همچنين ضمن حضور در تيم منتخب آن مسابقات، جايزه توپ برنز سومين بازيكن برتر جام را دريافت نمود. فونتين همچنين با دو بار هتتريك در جام جهانی ركورددار است و يكی از چهار بازيكنی است كه در چهار بازی موفق شده حداقل دو گل به ثمر رساند. وی هم اكنون در رده چهارم بهترين گلزنان تاريخ جام جهانی قرار دارد.
بازی برجسته فونتين در جام جهانی:
انتخاب يك بازی برجسته در مورد فونتين كه در تمامی بازی هايش در جام جهانی موفق به گلزنی شده كار ساده ای نيست، اما وی با درخشش در ديدار رده بندی جام جهانی 1958 مقابل آلمان غربی، موفق شد به فرانسه در راه اولين عنوانش در تاريخ جام جهانی كمك شايانی كند. فونتين در آن ديدار موفق به ثبت پوكر شد.
10_اوزه بیو(پرتغال)
مهاجم تیم ملی پرتغال در جام جهانی 1966 بود و طی 6 حضورش در این رقابت ها، 5 برد و 1 شکست را تجربه کرد و 9 بار نیز دروازه حریفان را باز نمود. اوزه بیو که به "پلنگ سیاه" و "مروارید سیاه" ملقب بود گلزنی پیشتاز بود. او ترکیبی از سرعت و توانایی های فردی را داشت؛ ترکیبی تقریبا بی نقص. تکنیک و شوت های وی موجب شده بود که کار ساده ای در مقابل دروازه حریفان برای گلزنی داشته باشد. در جام جهانی 1966 و در گروه مرگ مسابقات با حضور مجارستان، برزیل و بلغارستان به پرتغال کمک کرد به عنوان صدرنشین صعود کند. وی یک گل در مقابل بلغارستان به ثمر رساند و سپس دو بار دروازه برزیل را گشود تا تیمی که دو بار متوالی قهرمان مسابقات شده بود، در همان مرحله گروهی از دور مسابقات حذف شود. در مرحله یک چهارم نهایی یکی از معروف ترین کامبک های تاریخ فوتبال با رهبری اوزه بیو رقم خورد. کره شمالی شگفتی ساز مسابقات موفق شده بود طی 25 دقیقه، 3 بار دروازه پرتغال را بگشاید، اما اوزه بیو در 32 دقیقه، 4 بار دروازه حریف را باز کرد تا با گل دقایق پایانی ژوزه آگوستو، پرتغال موفق به پیروزی 5-3 و راهیابی به مرحله نیمه نهایی مسابقات شود. در مرحله نیمه نهایی هرچند اوزه بیو زننده تک گل تیمش مقابل انگلیس از روی نقطه پنالتی بود، اما این گل نیز برای صعود به فینال کافی نبود. در دیدار رده بندی اوزه بیو مقابل شوروی گلزنی کرد تا پرتغال با برد در این دیدار و با کسب عنوان سومی به بهترین عنوانش در تاریخ جام جهانی دست یابد. اوزه بیو با 9 گلی که در این جام به ثمر رساند ضمن کسب عنوان آقای گلی، کفش طلای مسابقات را کسب نمود. وی همچنین جایزه توپ برنز سومین بازیکن برتر را دریافت کرد و در تیم منتخب جام نیز قرار گرفت. وی همچنان بهترین گلزن پرتغال در تاریخ جام جهانی است.
بازی برجسته اوزه بیو در جام جهانی:
بدون شک درخشش اوزه بیو در مقابل کره شمالی در مرحله یک چهارم نهایی مسابقات یکی از بهترین عملکردهای فردی یک بازیکن در تاریخ جام جهانی است. اوزه بیو شکست 3-0 مقابل کره شمالی را با درخشش فردی خود با برد 4-3 تغییر داد و به پرتغال کمک کرد به بهترین عنوان خود در تاریخ جام جهانی دست یابد.
۴۰ بازیکن جام ژول ریمه (۱۹۳۰_۱۹۷۰)
پوشکاش،بابی مور،ژالماسانتوس،ژرسون
،سیلویو پیولا،واوا،اووه زیلر،
لئونیداس داسیلوا،دینو زوف،لو ياشين،هلموت ران،گوردون بنکس،جوزف ماساپوست،جاچینتو فاکتی،آدمير ماركس دهمنزس،خوزه آندراده،کارلوس آلبرتو،گیرمو استابیله،نیلتون سانتوس،لیونل سانچز،فلورین آلبرت،اولدریخ نیدلی،گئورگی ساروسی،جیرسئو،
لوییس مونتی،روبرتو ریولینو،خوزه ناسازی،جرزینیو،گردمولر،
تیم منتخب جام ژول ریمه
دروازه بان
__گوردن بنکس______
دفاع
ژالماسناتوس_بکن بائر_بابی مور_ خوزهناسازی
هافبک
بابی چارلتون_مهاتزا_دیدی
مهاجم
پله____اوزه بیو_____گارینشا
بهترین بازیکن و تیم منتخب جام ژول ریمه(۱۹۳۰_۱۹۷۰)
از نظر شما؟