هیأت کشتی استان خوزستان وارد چالشهایی جدی با ورزشکاران شده است.
به گزارش طرفداری؛ علیرضا دبیر پس از انتخاب بهعنوان رئیس فدراسیون کشتی در تیرماه سال ۱۳۹۸، مهمترین چالش را بین هیأتهای استانی خود با هیأت کشتی استان تهران داشت که بیش از ۲ سال از او زمان گرفت تا بهطور نسبی به سر و سامان برسد و به معنای واقعی کلمه زیرنظر فدراسیون قرار بگیرد اما انگار چالش جدیدی برای دبیر و فدراسیون پدیدار شده است.
هیأت کشتی استان خوزستان که متولی اصلی دومین قطب مدالآور جهانی کشتی فرنگی کشورمان تلقی میشود، طی ماههای گذشته چالشهای بسیار و مشکلات فراوانی را برای فدراسیون و اعضای تیمهای ملی ایجاد کرده تا عملاً پس از هیأت کشتی تهران، به دومین هیأت بحثبرانگیز و حاشیهدار فدراسیون کشتی در زمان ریاست علیرضا دبیر تبدیل شده باشد.
در حالی که رئیس فدراسیون کشتی همیشه تأکید کرده انتظارات بسیار زیادی از رؤسای هیأتهای استانیاش دارد و توجه ویژهای را به استانهای قهرمانپروری نظیر مازندران، فارس، تهران، کردستان، خوزستان و ... نشان داده اما در عمل اتفاق دیگری در حال رخ دادن است و بسیاری از خوزستانیهای اهل کشتی از عملکرد این هیأت گلایههایی جدی داشتهاند.
نخست باید به انتقادات جدی مهدی محسننژاد و پویا دادمرز، عنوانداران جهانی کشتی فرنگی خوزستان اشاره کرد که از رئیس هیأت کشتی استان زرخیز خوزستان گلایه کردهاند. انتقادات این ۲ کشتیگیر مربوط به هزینههای ایابوذهاب هوایی، خرید و استفاده از مکملهای غذایی و دارویی و امثالهم بودهاست؛ نه چیزهای دیگر.
جالب اینجاست که طی مدت اخیر، از سوی هیأت کشتی استان خوزستان ادعا شده که پاداشی ۶۰ میلیون تومانی به عنوانداران بینالمللی کشتی فرنگی جهان تخصیص داده شده؛ موضوعی که توسط دادمرز به کلی تکذیب شده و کاشف بهعمل آمده که مبلغ اهدایی از سوی اداره کل ورزش و جوانان استان بوده، نه هیأت کشتی خوزستان.
با وجود تمام این گلایهها اما هیأت کشتی استان قصد داشت تا با میزبانی از یک تورنمنت جوانان بینالمللی به نوعی سرپوش روی تمام این انتقادات بگذارد اما لغو این رویداد از سوی فدراسیون مشخص کرده که سیاست مسئولان هیأت کشتی استان خوزستان نخنما شده و مسئولیت رئیس هیأت در عین برگزاری رویدادها، چیزهای بسیار مهم دیگری هم هست.
خوزستان که قهرمانان بسیاری را به کشتی فرنگی ایران و جهان معرفی کرده و همین الان هم نایبقهرمانان جهان را در اردوهای تیم ملی دارد، طی سال اخیر به کلی دچار افول شده و حتی شنیده میشود که قراردادهای کشتیگیران با باشگاه فولاد خوزستان در لیگ برتر به طور کامل تسویه نشده که این امر هم نشان از عدم درایت تیم ریاست هیأت در گرفتن حق بچههای استان را دارد.
چیزی که کشتیدوستان را به تعجب وا میدارد، این است که اکنون ریاست اداره ورزش و جوانان استان خوزستان در اختیار حمید بنیتمیم، از قهرمانان بهنام سابق کشتی ایران قرار دارد و با این حال تاکنون خبری از ورود جدی نماینده وزیر ورزش و جوانان به مشکلات هیأت و رفع گلایهها و انتقادات قهرمانان ملیپوش کشورمان نبوده است.
البته باید در نظر داشت که این انتقادات در شرایطی وارد شده که خبری از حمید سوریان بر کرسی نایبرئیسی فدراسیون کشتی یا همان ریاست بر کشتی فرنگی فدراسیون نیست و پس از استعفای وی، دبیر تاکنون از اعلام سرپرست جدید سر باز زده و منتظر ایستاده تا ژنرال ۷ ستاره کشتی فرنگی جهان به سمت قبلی خود برگردد.
بهطور حتم سیاستی که در قبال هیأت کشتی پایتخت گرفته شد، این بار نیز میبایست از سوی رئیس فدراسیون در قبال هیأت کشتی استان مهم و مدالساز خوزستان هم قرار بگیرد تا صدای سایر ورزشکاران هم بیش از این در نیامده. دبیر پیشتر با تعیین سرپرست بهجای عسکری محمدیان در استان مازندران هم نشان داده که اهل تعارف نیست.
در آستانه سال مهم ۱۴۰۲ به واسطه پیشرو بودن بازیهای آسیایی ۲۰۲۲، مسابقات جهانی ۲۰۲۳ که رقابتهای گزینشی المپیک ۲۰۲۴ پاریس هم هست، توجه و پیگیری جدی از سوی فدراسیون کشتی به هیأتهای استانی مورد انتظار جامعه کشتی است که این امر، نظارت دقیق علیرضا دبیر را نیاز خواهد داشت.