بررسی ورزش ایران در سالی کهنه از قاب تاریخ سازان خواندنی است.
به گزارش طرفداری؛ تکواندو زنان مسیر پر فراز و نشیبی را در یک دهه اخیر تجربه کرده. رشته ای که همپای مردان جلو آمده و گاه حتی در از آنها پیشی گرفته. المپیک ریو 2016 نخستین جایی بود که تکواندو زنان از مردان جلو زد و با یک مدال تاریخی برگ زرینی را در تاریخ ورزش ایران ثبت کرد؛ مسیری که از همان روز با شتاب بیشتری جلو رفته. هر چند که سومدیریت و مسائل حاشیه ای سبب شد تا این مدال تاریخی در توکیو تکرار 2020 نشود، اما تغییر مدیریت در فدراسیون تکواندو و حضور یک کادر تازه نفس سبب شد تا زنان تکواندوکار دوباره در جاده موفقیت قرار گرفته و از مردان جلو بزنند. اتفاقی که مصداق عینی آن را در رقابتهای تکواندو قهرمانی آسیا رویت کردیم.
بیست و پنجمین دوره رقابتهای تکواندو قهرمانی آسیا با حضور تکواندوکارانی از ۳۴ کشور به میزبانی کره جنوبی در شهر چانچئون برگزار شد و در پایان این مسابقات تیم ملی تکواندو زنان با کسب 3 مدال طلا توسط ناهید کیانی، زهرا پوراسماعیل و اکرم خدا بنده، 2 مدال نقره توسط مبینا نعمت زاده و نسترن ولی زاده و یک مدال برنز زهرا شیدایی بالاتر از چین و کره جنوبی دو مدعی سنتی قاره عنوان قهرمانی این دوره از مسابقات را کسب کرد. قهرمانی نوبرانه ای که نخستین قله نشینی تاریخ تکواندو زنان در آسیا محسوب می شود و از این بابت بسیار شیرین بود.
ناهید کیانی به همراه زهرا پوراسماعیل و اکرم خدابنده طلایی های ایران بودند و در این میان درخشش ناهید کیانی، امیدبخش و دلنشین بود. او سرانجام در آسیا طلا گرفت در حالی که در 3 تلاش قبلی خود توانسته بود به یک نقره و دو برنز برسد و بدین ترتیب طلسم طلا را شکست. زهرا پوراسماعیل نیز در شرایطی به مدال طلا رسید که موفقیت او در وزن غیرتخصصی او رخ داد. پوراسماعیل در وزن 73- کیلو رقابت کرد و به نوعی شگفتی ساز شد. اکرم خدابنده کاپیتان تیم ایران نیز پس از سال ها فرصت حضور در مسابقات قهرمانی آسیا را به دست آورد و در وزنی که شرکت کنندگان زیادی نداشت، از فرصت استفاده کرد و با 2 بازی و 2 برد طلا گرفت.
مداح طی 3 ماه اخیر هدایت تیم زنان را بر عهده گرفته بود و در اولین تورنمنت رسمی پس از بازگشت به تیم ملی، نتیجه ای درخشان گرفت. این درخشش زمانی بیشتر به چشم آمد که تیم مردان در همین رقابتها در حسرت طلا باقی ماند و با کسب ۳ نقره و یک برنز از رفتن بر روی سکو بازماند و به عنوانی بهتر از پنجمی نرسید.
چند ماه بعد و در بازیهای کشورهای اسلامی در قونیه تیم تکواندو زنان دوباره این موفقیت را تکرار کرد و با یک طلا، 4 نقره و یک برنز مقتدرانه قهرمان شد تا کلکسیون مدال هایش را در سال کهنه کامل کند. برای تکواندو زنان در قونیه ناهید کیانی طلا، غزل سلطانی، زینب اسماعیلی، اکرم خدابنده و سیده نرگس میرنوراللهی 4 نقره و نسترن ولی زاده هم برنز کسب کردند.
تکواندو زنان با این سال درخشان ثابت کرد که دوباره از مردان پیشی گرفته و می خواهد در المپیک آن را دوباره ثابت کند.