نامهای بزرگ زیادی برای جانشینی بهروز عطایی در تیم ملی والیبال ایران مطرح شدهاند.
به گزارش طرفداری، شکست سه بر یک مقابل جمهوری چک در چهارمین دیدار از مسابقات انتخابی المپیک 2024 پاریس در برزیل، تیر خلاصی بر شیشه عمر مربیگری بهروز عطایی در تیم ملی والیبال بود. ایران در لیگ ملتهای والیبال عملکرد ضعیفی داشت و با کسب تنها دو برد و ثبت 10 باخت، رتبهای بهتر از چهاردهم در جدول 16 تیمی به دست نیاورد. در ادامه کادر فنی تیم ملی والیبال ایران امیدوار بود در ارومیه سومین قهرمانی پیاپی در مسابقات قهرمانی آسیا را دشت کرده و از زیر فشار خارج شود ولی ژاپن چنین اجازهای را به بهروز عطایی و شاگردان او نداد. ساموراییها پدیده لیگ ملتها بودند و در پایان بالاتر از قدرتهایی مانند ایتالیا، برزیل و فرانسه به مقام سوم رسیدند. شاگردان فیلیپ بلین در ارومیه نیز فرصت دستیابی به امتیاز 20 را در سه ست به ایران ندادند و با پیروزی قاطع سه بر صفر، جام را پیش چشم بیش از 6 هزار تماشاگر ایرانی حاضر در سالن بالای سر بردند.
بازیهای آسیایی هانگژو، رویداد بعدی پیش روی والیبالیستها بود؛ در حالی که ژاپن تیم دوم خود را به چین فرستاد و بازیکنان اصلی خود را آماده حضور در مسابقات انتخابی المپیک کرد، بهروز عطایی تمام ستارهها را به المپیک آسیایی برد. هرچند ایران در پایان با پیروزی مقابل چین میزبان، سومین قهرمانی پیاپی در بازیهای آسیایی را جشن گرفت اما مشخص بود خستگی سفر طولانی در برزیل نمود خواهد داشت. عطایی که زیر فشار شدید منتقدان قرار داشت، سعی کرد با طلای بازیهای آسیایی، پاسخ مخالفان را بدهد اما نتایجی که در مسابقات انتخابی المپیک رقم خورد، راهی بهجز استعفا پیش پای او نگذاشت.
ملیپوشان والیبال از هانگژو به صورت مستقیم راهی ریو دو ژانیرو شدند و بیش از 18 هزار کیلومتر راه را پیمودند تا به برزیل برسند؛ نتیجه این سفر کنار حاشیهها و ضعفهای فنی به ثبت شکست برابر آلمان، اوکراین و جمهوری چک انجامید. پیروزی مقابل قطر هم نتیجهای نبود که جایگاه عطایی را تضمین کند. سرمربی تیم ملی استعفا کرد و علیرضا طلوع کیان، دستیار او هدایت تیم را در ادامه مسابقات بر عهده گرفت که البته او هم دو شکست سه بر صفر برابر برزیل و ایتالیا و یک باخت سه بر دو به کوبا را به نام خود ثبت کرد. میلاد عبادی پور کاپیتان دوم تیم ملی والیبال هم که از فهرست تیم ملی برای حضور در مسابقات انتخابی المپیک خط خورده بود، صحبتهای تند و تیزی علیه عطایی انجام داد تا مشخص شود اوضاع درون رختکن تیم ملی نیز کاملا متشنج بوده و سرمربی ایرانی نتوانسته ستارهها را به خوبی مدیریت کند. باید به جنجال امیرحسین اسفندیار نیز اشاره کرد که از اردوی تیم ملی برای رقابتهای قهرمانی آسیا کنار گذاشته شد. او از حضور در تیم ملی ب سر باز زد ولی عطایی او را به هانگژو و ریو دو ژانیرو برد.
بیشتر بخوانید:
بهروز عطایی از هدایت تیم ملی والیبال استعفا کرد
جدیترین گزینه سرمربیگری تیم ملی والیبال کیست؟ / خوشتیپ ایتالیایی؛ تحولگرا یا لوزر؟!
گزینه مطلوب والیبال؛ از تیلیه تا آناستازی / چرا سعید معروف و امیر غفور به تیم ملی نیایند؟
پیشنهاد کاپیتان سابق تیم ملی برای جانشینی عطایی / نادی: داورزنی باید دنبال کسی مثل بلنجینی باشد
محمدرضا داورزنی رییس فدراسیون والیبال با عذرخواهی از مردم، مسئولیت شکست را پذیرفت و قول داد به زودی مربی خارجی تراز اولی را روی نیمکت تیم ملی بنشاند. حالا فدراسیون والیبال که برای انتخاب مربی خارجی در کلاس جهانی تحت فشار قرار دارد، نامهایی را از زبان پیشکسوتان والیبال مطرح کرده ولی مشخص نیست هدف از این کار، رصد بازخوردهای مردم بهویژه اهالی والیبال است یا واقعا برای مذاکره با این چهرههای برجسته قدم برداشته است. البته فدراسیون والیبال سابقه همکاری با مربیان بزرگی مثل خولیو ولاسکو، ایگور کولاکوویچ و ولادیمیر آلکنو را دارد و با توجه به رشد چشمگیر این رشته در ایران، تیم ملی ایران میتواند مقصد جذابی برای بزرگان والیبال باشد اما فدراسیون با موانعی از جمله تامین منابع مالی و همچنین معضلات انتقال پول به دلیل تحریمها نیز روبرو است.
علیرضا نادی کاپیتان سابق تیم ملی در مصاحبهای که سایت رسمی فدراسیون والیبال منتشر کرده، جانلورنزو بلنجینی را بهترین گزینه دانسته و ناصر میرفخرایی عضو هیات رییسه فدراسیون والیبال از لوران تیلیه، مارسلو مندز، آندرهآ آناستازی و فرناندو دی جورجی به عنوان گزینههای خوب نام برده است. بلنجینی توانسته تیم ملی ایتالیا را نایب قهرمان المپیک 2016 ریو کند، تیلیه با فرانسه قهرمان المپیک 2020 توکیو شده، مندز سرمربی کنونی آرژانتین سابقه سه قهرمانی در مسابقات باشگاههای جهان را دارد، آناستازی کارنامهای درخشان و مملو از مدالهای رنگارنگ جهانی و المپییک داشته و دی جورجی در دوران بازی سه بار قهرمان جهان شده اما تجربه زیادی در مربیگری ندارد. البته از استفان آنتیگا که توانست لهستان را بعد از 40 سال قهرمان جهان کنید نیز به عنوان یکی از گزینههای جدی جانشینی بهروز عطایی نام میبرند. در نهایت باید دید طرح این نامها تنها بازی اسم فامیل از سوی فدراسیون بوده یا سرآخر مربی بزرگی روی نیمکت تیم ملی مینشیند؛ فردی که مانند ولاسکو بتواند انقلابی در این رشته ایجاد کرده و والیبال را بار دیگر به سطح تیمهای مدعی جهان برساند.