مطلب ارسالی کاربران
کارما ؛ هر کنشی یک واکنشی دارد
این روز ها حتما این نام به گوشتان خوره است ؛ شما تابحال حتما حس خوشحالی ، ناراحتی ، ترس و ...
را تجربه کرده اید اما طبق کارما این حس ها نتیجه کارهایی که قبلا انجام دادید هست برای مثال شما کسی را ناراحت کردید ، طبق این قانون تا وقتی که این ناراحتی به خودتان برنگردد هرگز از دنیا نمیرید
در ادبیات ما به این موضوع اشاره شده است : ضرب المثل ها ، تشبیهات ، کنایه های بسیاری در مورد همین موضوع است مانند
_ از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری
_ کوه به کوه نمیرسه آدم به آدم میرسه
_ زمین گرده
این ها تنها چند نمونه از کارما هستند که در ادبیات ما دیده میشوند
قانون کارما را تا حدود زیادی می توان به بومرنگ شبیه دانست؛ اعمال ما مثل بومرنگی می ماند که به سمت خود ما بر می گردد و ما هرچه به سمت دیگران پرتاب کنیم در نهایت به سمت خودمان باز می گردد. اگر به دیگران عشق و محبت بفرستیم این محبت به ما بر می گردد و اگر خشم، کینه و نفرت پرتاب کنیم چیزی جز کینه، سوظن دریافت نخواهیم کرد.
پس دوباره به این نتیجه می رسیم که نتیجه خوبی کردن خوبی دیدن و نتیجه بدی کردن بدی دیدن است.
نظر ادیان درباره کارما =
در بحث کارما در ادیان مختلف، بهتر است از منشأ واژه کارما شروع کنیم. در اصل بیشترین اعتقاد به کارما در هندوئیسم است و منشأ آن نیز به همین دین برمیگردد. آنها اعتقاد دارند که روح در زندگیهای مختلفی گرفتار شده است و تا روح از تمایلات نفسانی خود دست نکشد آزاد و رها نمیشود. از طرفی اعتقاد دارند گاهی کارمای زندگی قبلی آنهاست که در این زندگی جدید دامنگیرشان شده است.
پس نتیجه میگیریم بیشترین دینی که به کارما اعتقاد دارد هندوئیسم است
مسیحیت :
کارما وجود دارد و انسان نتیجه عملش را میبیند؛ اما قانون بخشایش هم در کنار کارما قرار داده شده است. یعنی میتوان با فعال کردن بخشایش در درون انسان و طبیعت، اثر کارمای منفی را از بین برد و از برگشت انرژی منفی به زندگی فرد جلوگیری نمود و برخلاف کارما که بخششی وجود ندارد
یهودیت :
کارما به زبانی دیگر نیز در دین یهود دیده میشود. در دین یهود هم ذکر شده است که هر عملی عکسالعملی را به همراه دارد. خواه این عمل خوب باشد یا بد! حال در دین یهود اعتقاد بر این است که در روز بخشش گناهان یا یوم الکیپور یا روز کپروت ، میتوان قضاوت خداوند را تغییر داد و روند زندگی را دگرگون کرد و تقریبا مانند مسیحیت
اسلام :
در دین اسلام هم مانند دو دین دیگر به گفته دین اسلام هم نتیجه اعمال خوب و بد انسان به خوبی مورد توجه قرار گرفته است. با این تفاوت که این احتمال وجود دارد تا برخی از نتایج اعمال در این دنیا به سراغ فرد نیاید و عقوبت و بازخواست آن در دنیای دیگر و دیار آخرت به انسان برگردد.
مانند این آیه که در قرآن آمده است
فَمَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ
هر کس به وزن ذرهای نیکی کرده باشد آن را میبیند. نتایج مثبت آن نیکی به زندگی اش وارد می شود.
وَ مَن یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا یَرَهُ
هر کس به وزن ذرهای بدی کرده باشد آن را میبیند نتایج منفی آن کار بد به زندگی اش وارد می شود.
قوانین کارما
|
از نظر این ادیان به غیر از هندوئیسم کارما یعنی نقض قدرت خداوند
یعنی چه ؟ یعنی اگر شما کسی را ناراحت کردید قانون کارما میگوید این کار حتما به خودتان برمیگردد اما از شاید شما مورد مغفرت و بخشش قرار گرفتید و کارمایی وجود نگیرد و شاید حتی برای زنگیتان بهتر شده پس این یک شبهه در کارماست.
بررسی قانون جذب در کارما :
طبق این قانون هر اعمالی که از ما سربزند، مشابه آن را طبق قانون جذب به زندگی خود جذب می کنیم. اگر این قانون را در نظریه فوق بررسی کنیم یعنی:« افکار مشابه، احساسات و در نهایت رفتارهای مشابهی را به دنبال دارند.» به طور مثال در حق کسی بدی می کنیم. قانون کارما در کائنات می گوید، این بدی در نهایت به خودمان باز می گردد ، شما اگر حتی فکر های بدی کنید یا به فکر ترس یا فکر ناراحتی این حس ها به شما جذب خواهند شد شاید باورتان نشود اما حتی شما وقتی برای یک نفر یا یک چیز احساس انتقام میکنید این به آن نفر یا اون چیز کارمای منفی وارد میکند .
آخرین سخنم :
خلاصه کارما اینه که
قانون کارما میگه اگر شکستی خودت میشکنی
کارما همون ضرب المثل معروف از هر دست بدهی از همان دست پس میگیری
آن زمان که دلی را شکستی ...
آن زمان که اشک کسی را در آوردی ، آن زمان که زخمی زدی
بترس از کارما که اگر توبه کنی و پشیمان باشی فایده ای ندارد ...
و این قانون چه بخواهی چه نخواهی در زندگیت پیاده میشود
بترس از قانون کارما...
کارما یعنی زمین بدجور گرد است
گاندی به سادگی اما بسیار عمیق مفهوم قانون کارما را توضیح میدهد:
«انسان چیزی جز محصول افکارش نیست. او به همان چیزی تبدیل میشود که بدان فکر میکند. |
|