مطلب ارسالی کاربران
استیو ویتکاف به عنوان مسئول بررسی پرونده ایران در دولت ترامپ انتخاب شد
منابع آمریکایی از انتصاب استیون ویتکاف به عنوان مسئول بررسی پرونده ایران در دولت جدید ترامپ خبر میدهند. فایننشال تایمز به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکا استیو ویتکاف را مامور رسیدگی به پرونده ایران کرده است.
فایننشنال تایمز در این خصوص نوشت که ترامپ استیون ویتکاف، دوست صهیونیست-آمریکایی خود را که با او در تفرجگاهش در فلوریدا جنوبی زیاد گلف بازی میکند، به عنوان فرستاده ریاست جمهوری به خاورمیانه انتخاب کرد، علیرغم اینکه وی هیچ تجربه عملی یا دانش قوی از پیچیدگی پروندههای منطقه ندارد. ویتکاف مانند ترامپ یک تاجر میلیاردر املاک و جمهوری خواه ۶۷ ساله است. فایننشنال تایمز اعلام کرد که انتظار می رود ویتکاف، یک سرمایه گذار املاک و مستغلات که نقشی اساسی در امضای آتش بس غزه ایفا کرد، تلاشهای آمریکا را در مورد برنامه هستهای ایران به عنوان بخشی از دستور گسترده تر ترامپ برای کنترل منطقه مدیریت کند.
هاآرتص در گزارشی به نقل از یک دیپلمات ارشد اسرائیلی نوشت «ویتکاف یک دیپلمات نیست. او مانند یک دیپلمات صحبت نمیکند و علاقهای به رعایت آداب و پروتکلهای دیپلماتیک ندارد.» بنا به گفته این دیپلمات اسرائیلی، فرستاده ویژه ترامپ به خاورمیانه یک «تاجری» است که میخواهد به سرعت به توافق برسد و به شیوهای غیرعادی تهاجمی جلو میرود. روزنامه تایمزاسرائیل در گزارشی به نقل از مقامهای کشورهای عربی نوشت ویتکاف در یک جلسه بیش از بایدن در ۱۵ ماه گذشته بر نتانیاهو تأثیر گذاشته است. فرستاده جدید آمریکا به خاورمیانه که برای عموم مردم کمتر شناخته شده است، یک بازرگان املاک و مستغلات در نیویورک است. ویتکاف که کار خود را در دهه ۱۹۸۰ با خرید ساختمانهای فرسوده در هارلم و برانکس آغاز کرده بود، با لارنس گلاک، شرکتی به نام «استلار» تاسیس کردند که ترکیبی از نامهای «استیو» و «لری» بود. با گذر زمان، ویتکاف وارد بازار ساختمانهای اداری منهتن شد و پس از رکود بازار املاک در اواخر دهه ۱۹۸۰، ساختمانها را با قیمتهای پایین خریداری کرد.
بهعنوان نماینده ویژه در امور ایران، ویتکاف مسئولیت نظارت بر تلاشهای دیپلماتیک و سیاستهای آمریکا در قبال تهران را بر عهده دارد. او در شرایطی این سمت را پذیرفته که مسائل متعددی از جمله برنامه هستهای ایران، فعالیتهای منطقهای و روابط ایران با گروههای متحد مانند حزبالله و حماس همچنان از موضوعات چالشبرانگیز در سیاست خارجی آمریکا هستند. ویتکاف در این نقش جدید، تلاش خواهد کرد تا راهکارهایی برای مدیریت این چالشها ارائه دهد. از جمله وظایف او میتوان به ایجاد کانالهای دیپلماتیک برای مذاکره، تقویت فشارهای اقتصادی و سیاسی و ایجاد اجماع بینالمللی علیه تهدیدات منطقهای ایران اشاره کرد.