با عرضهي گوشيهاي گلكسي اس ۹ و اس ۹ پلاس، رقابت بين اپل و سامسونگ وارد مرحلهي جديدي شده است. اين دو گوشي به غير از اينكه از آيفون ۱۰ ارزانتر هستند، در مقايسه با اين گوشي از مزاياي ديگري هم بهره ميبرند. از بين اين موارد مثلا ميتوانيم به دوربين جديد، امكانات متنوع واقعيت مجازي و برخي از مزاياي كلي گوشيهاي سامسونگ اشاره كنيم. با توجه به اين موضوع، در ادامه ۱۰ دليل برتري گلكسي اس ۹ نسبت به آيفون ۱۰ را بيان ميكنيم.
۱. عملكرد بهتر دوربين در محيطهاي كمنور:
دوربين گوشيهاي اس ۹ و اس ۹ پلاس از ديافراگم متغير بهره ميبرند و با توجه به اين مشخصه، گشودگي لنز اين دوربينها را ميتوان تا F/1.5 باز كرد. اين عدد را با گشودگي ديافراگم f/1.8 لنز اصلي آيفون ۱۰ مقايسه كنيد. سنسور دوربين اس ۹ در مقايسه با اس ۸ ۲۸ درصد نور بيشتري را دريافت ميكند و اين دريافت نور بيشتر موجب بهبود عملكرد دوربين در محيطهاي كمنور ميشود. علاوه بر اين، سنسور دوربين گوشيهاي اس ۹ و اس ۹ پلاس از حافظهي اختصاصي بهره ميبرد كه با تركيب عكسهاي متنوع ميتواند جزئيات عكس را افزايش و نويزها را كاهش دهد.
۲. قيمت بسيار ارزانتر:
گلكسي اس ۹ پلاس با قيمت ۸۴۰ دلار به فروش ميرسد و اين در حالي است كه قيمت پايهي آيفون ۱۰ ۹۹۹ دلار است. اين يعني با پرداخت ۱۶۰ دلار پول كمتر ميتوانيد به جاي خريد يك گوشي ۵.۸ اينچي، يك گوشي ۶.۲ اينچي بخريد. اگر هم به دنبال يك گوشي هماندازهي آيفون ۱۰ هستيد و نيازي به دوربين دوگانه هم نداريد، با پرداخت ۷۴۰ دلار خريد گوشي گلكسي اس ۹ امكانپذير ميشود.
۳. فيلمبرداري اسلوموشن بهتر:
اگر بخواهيم ميزان اين بهتر بودن را با عدد بيان كنيم، فيلمبرداري اسلوموشن گلكسي اس ۹ ۴ برابر بهتر از آيفون ۱۰ است. گوشيهاي اس ۹ قادر به ضبط ويديوهاي اسلوموشن با سرعت ۹۶۰ فريم بر ثانيه در رزولوشن ۷۲۰p هستند، اما آيفون ۱۰ چه در رزولوشن ۷۲۰p و چه در رزولوشن ۱۰۸۰p، قادر به ضبط ويديوهاي اسلوموشن با سرعت ۲۴۰ فريم بر ثانيه است. اما از اين مهمتر، اس ۹ از قابليتي بهره ميبرد كه تحرك ايجاد شده در صحنه را شناسايي ميكند و ميتواند بهطور خودكار فيلمبرداري اسلوموشن را آغاز كند.
۴. پشتيباني از كارت حافظه
با وجود اينكه چنين نكتهاي بارها و بارها در مورد تمام گوشيهاي آيفون تكرار شده، اما از آنجايي كه موضوع مهمي محسوب ميشود، در چنين مقايسههايي معمولا اين نكته مورد توجه قرار ميگيرد. اختلاف قيمت آيفون ۱۰ ۶۴ گيگابايتي با مدل ۲۵۶ گيگابايتي، ۱۵۰ دلار است. اين اختلاف قيمت چندان كم نيست اما از آن طرف گلكسي اس ۹ از كارت حافظهي ۴۰۰ گيگابايتي هم پشتيباني ميكند و در صورت اتمام حافظهي داخلي اين گوشيها، با پرداخت مبلغ نهچندان زيادي ميتوانيد حافظهي گوشي را افزايش دهيد.
۵. طراحي شيكتر و فقدان بريدگي:
مبحث طراحي تا حد زيادي يك موضوع سليقهاي محسوب ميشود. بهعنوان مثال بريدگي آيفون ۱۰ براي خيلي از كاربران آزاردهنده محسوب نميشود، اما اين بريدگي بهخصوص در هنگام استفاده از اپليكيشنهايي كه پسزمينهي سفيد دارند، تا حد زيادي به چشم ميآيد. يكي ديگر از مواردي كه برخي از كاربران آزاردهنده بوده اين است كه درصد باتري در كنار اين بريدگي به نمايش درنميآيد و كاربران براي مشاهدهي اين درصد ناچار به انجام سوايپ به سمت پايين هستند.
علاوه بر اين، گلكسي اس ۹ با رنگهاي متنوعي عرضه شده و خريداران از بين رنگهاي مشكي، آبي و ارغواني ميتوانند انتخاب كنند. اما آيفون ۱۰ تنها در دو رنگ خاكستري و نقرهاي عرضه شده است.
۶. جك هدفون:
اين هم يكي ديگر از مواردي است كه همچنان طرفداران پروپاقرص زيادي دارد. بسياري از كاربران به استفاده از هدفونهاي بيسيم روي آوردهاند ولي از آن طرف بسياري از كاربران استفاده از هدفونهاي سيمدار را ترجيح ميدهند. در روزگاري كه شركتهاي سازنده به سمت حذف جك هدفون حركت ميكنند، نسل جديد گوشيهاي سامسونگ همچنان از جك هدفون بهره ميبرند.
۷. امكانات بيشتر واقعيت افزوده:
هرچند در اپ استور اپليكيشنهاي واقعيت افزودهي زيادي ارائه شده است، اما گلكسي اس ۹ يا اس ۹ پلاس بهصورت پيشفرض از امكانات واقعيت افزودهي زيادي بهره ميبرند. بهعنوان مثال، براي ترجمهي محتواي منوها، تابلوها يا ديگر موارد، ميتوانيد از بيكسبي ويژن استفاده كنيد. از ديگر امكانات هم بايد به آرايش مجازي اشاره كنيم كه به كاربران اجازه ميدهد آرايشهاي مختلف را بر صورت خود اعمال كنند. البته در اين زمينه به AR Emoji اشاره نميكنيم چون در مقايسه با انيموجي حرف زيادي براي گفتن ندارد.
۸. شارژ سريع بدون هزينهي بيشتر:
اين يكي از مواردي است كه چندان مورد توجه قرار نگرفته است. هرچند آيفون ۱۰ در عرض ۳۰ دقيقه ميتواند شارژ باترياش را به ۵۰ درصد برساند، اما براي انجام اين كار به يك شارژر ۲۹ واتي USB-C و يك رابط USB-C به لايتنينگ نياز داريد كه چندان هم ارزانقيمت نيستند. اما آداپتور موجود در جعبهي گوشيهاي گلكسي اس ۹ و اس ۹ پلاس، قادر به انجام شارژ سريع است، بدون اينكه نيازي به صرف هزينهي بيشتري داشته باشيد.
۹. استفاده از گوشي بهعنوان يك ميني كامپيوتر:
كاربران با استفاده از داك Pad DeX ميتوانند گلكسي اس ۹ يا اس ۹ پلاس خود را به مانيتور وصل كنند و از گوشي خود بهعنوان يك كامپيوتر اندرويدي استفاده كنند. اين داك از صفحهكليد و ماوس هم پشتيباني ميكند. علاوه بر اين، از نمايشگر گوشي هم ميتوان بهعنوان تاچپد استفاده كرد.
۱۰. امكانات چندوظيفگي
هرچند اپل امكانات «چندوظيفگي» (multitasking) را براي نسخهي آيپد iOS 11 به ارمغان آورده است، اما آيفون از چنين امكاناتي بهره نميبرد. اين در حالي است كه گلكسي اس ۹ و اس ۹ پلاس از امكانات چندوظيفگي گستردهاي بهره ميبرند. با استفاده از اين گوشيها ميتوان دو اپليكيشن را در كنار يكديگر اجرا كرد. علاوه بر اين، به لطف مشخصهي App Pair كه گلكسي نوت ۸ آن را به ارمغان آورد، كاربران فقط با يك ضربه ميتوانند دو اپليكيشن را بهصورت همزمان اجرا كنند.