اختصاصی طرفداری- تیم ملی ایران که صعودش را از پیش مسجل کرده است باید در آخرین دیدار از دور برگشت مرحله نهایی انتخابی جام جهانی 2018 روسیه به مصاف تیم ملی سوریه برود. تیمی که به هیچ عنوان نمی تواند حریف ساده ای برای یوزپلنگ های ایرانی باشد.
عملکرد تیم ملی سوریه در مرحله نهایی انتخابی جام جهانی را در 4 پارامتر بررسی می کنیم:
عملکرد دیدارهای خانگی و خارج از خانه |
با توجه به اوضاع بحرانی و جنگ زدگی کشور سوریه دیدارهای این تیم در مالزی که دست برقضا یک کشور غیر عربی است برگزار شد و از این رو نمی توان لفظ «خانگی» را برای این تیم مورد استفاده قرار داد. اما به طور کلی سوریه در دیدارهایی که میزبان بوده است با 2 برد و 3 مساوی باختی را تجربه نکرده اما در دیدارهای خارج از خانه متحمل 3 شکست شده و 1 برد به دست آورده است.
سیستم غالب سوریه در دیدارهای مرحله نهایی انتخابی 1-3-2-4 بوده است. اما گاهی با سیستم 2-4-4 و 1-1-4-4 نیز به میدان می رود. سوریه در آخرین دیدار خود که موفق به شکست 3 بر 1 قطر شد با سیستم 1-1-4-4 به میدان رفت و بعید نیست که الحکیم سرمربی تیم ملی سوریه این بار نیز با این سیستم به میدان برود.
متخصص ایجاد موقعیت از طریق حرکات عمقی
تیم ملی سوریه تخصص و مهارت خاصی در ایجاد فضا و موقعیت از طریق حرکات عمقی دارد و به ضربات ایستگاهی و ارسال سانتر وابسته نیست. این مهم ترین خصیصه یاران الحکیم در دیدارهای برگزار شده مرحله نهایی انتخابی بوده است. از 7 گل زده شده سوریه 4 گل از روی حرکات عمقی به ثمر رسیده و موقعیت های خطرناک این تیم نیز اکثراً از هیمن طریق شکل گرفته است. هارمونی خاصی میان هافبک ها و مهاجمان سوریه در طول بازی وجود دارد.
خطرناک در وقت های تلف شده
سوریه 5 گل از 7 گل خود را در نیمه دوم به ثمر رسانده است. در مقابل سوریه به هیچ عنوان نباید در آخرین دقایق بازی این تیم را دست کم گرفت چراکه در وقت های تلف شده آخر بازی سوریه توانسته 3 گل از 7 گل خود را به ثمر برساند و در تمامی این بازی ها با امتیاز زمین را ترک کرده است. از همین رو بازه زمانی 75-90 دقیقه خطرناک ترین دقایق از نظر گلزنی سوری هاست.
چهارگل دیگر تیم ملی سوریه در بازه های زمانی 1-15 دقیقه (2 گل) و 46-60 دقیقه (2 گل) به ثمر رسیده است که نشان می دهد شاگردان الحکیم میل خاصی به گل زنی در شروع نیمه ها دارند.
آنالیز گل های دریافتی سوریه |
مقاوم در برابر سانتر و ضربات ایستگاهی
نکته جالب در زمینه گل های دریافتی تیم ملی سوریه این است که تنها یک سانتر با ضربه مستقیم درون دروازه این تیم قرار گرفته و آن سانتر هم زمینی بوده است. لذا مقاومت مدافعان این تیم در برابر سانتر و ضربات ایستگاهی از دیگر ویژگی های سوریه می باشد.
3 گل از 6 گل دریافتی این تیم در بازه زمانی 60-75 دقیقه به ثمر رسیده است و این بازه آسان ترین دقایق برای گلزنی به این تیم است.
بنابراین شاگردان کارلوس کی روش در مقابل سوریه باید ارتباط عمقی هافبک ها و مهاجمان این تیم را قطع کنند و مراقب بازیکنان سرعتی این تیم در فاز تهاجمی باشند. همچنین تیم ملی ایران باید تمرکز خاصی روی حرکات عمقی خط حمله خود داشته باشد چراکه سوری ها بیشتر از همین نقطه آسیب پذیرند.