خبرنگار ایلنا از بازار سیاهی خبر داده که در کرمانشاه شکل گرفته است.
به گزارش این خبرگزاری، از همان شب نخست که برخى اقلام امدادى توسط اولین گروه از امدادگرها بین اهالى توزیع میشد، همزمان در نقاط دیگر دلالان در حال چانهزنى بر سر فروش وسایل اولیه حیاتى بودند.
با رسیدن سیل اقلام امدادى از سوى مردم و سازمانهاى امدادى، بساطِ بازار سیاه در مناطق زلزلهزده جمع شد اما اینبار در کرمانشاه بازار سیاه جدیدى به وجود آمد. در سبزه میدان بازار این شهر؛ قیمت پتو طرح گلبافت که پیش از زلزله به صورت تکی ٣٨ هزار تومان بود ناگهان به ٤٥ هزار تومان آنهم به صورت عمده (گونی ١٢ تایى) افزایش پیدا کرد و پتوهاى ارتشى نیز با ٥٠ درصد افزایش قیمت ٢٠ هزار تومان فروخته مىشد.
در روز نخست چادر مسافرتى تا سیصد هزار تومان معامله مىشد. در محله لب آب در نزدیکى طاق بستان نیز چادرهاى مسافرتى که قیمت آنها از ٨٠ هزار تومان تا ١٥٠ هزار تومان بود به ١٢٠ هزار تومان افزایش پیدا کرد.
اما این تمام ماجرا نبود مردم با مشاهده مدیریت ضعیف سازمانها و ارگانهاى دولتى در توزیع اقلام امدادى خود دست به کار شدند و مایحتاج ضرورى را به برخى مناطق زلزله زده رساندند به طوریکه روز گذشته ترافیک سنگینى از کرمانشاه به سرپل ذهاب به خاطر حضور ماشینهاى کمکهاى مردمى تشکیل شد.
اما اینجا نیز داستان بم تکرار شد و افراد دیگری از سایر نقاط کشور به طمع دستیابى به اموال خود را در پوشش زلزلهزدگان نشان دادند به طوریکه اگر ماشینى در طول جاده توقف میکرد چنان به آن هجوم مىبردند که علاوه بر کمکها، وسایل شخصى مردمى که برای امداد آمده بودند را نیز به یغما میبردند.
اقلامى که آرم هلال احمر را دارد در بازار سیاه خریدار آنچنانى ندارد اما اگر جزو کمکهاى مردمى باشد به راحتى خریدارى مىشوند. به طوریکه پتو را به قیمت ١٢ تا ١٥ هزار تومان و چادر بسته به اندازه آن از ٥٠ هزار تومان تا ١٢٠ هزار تومان خریدارى مىشود.
صفایى (نایب رئیس اتاق اصناف کرمانشاه) با محکوم کردن این پدیده زشت گفت: روز گذشته با گزارشهاى مردمى از یک خانه مسکونى یک نیسان چادر اهدایی به مناطق زلزلهزده کشف و فرد خاطى نیز توسط نیروی انتظامى بازداشت شد.