کمیسیون اروپا به کشورهایی عضو این اتحادیه که حاضر باشند مهاجران غیرقانونی گرفتار در دریا را بپذیرند به ازای هر مهاجر پاداش می دهد.
این تصمیم ابتدا در آخرین نشست رهبران اروپایی در بروکسل و در پی عدم پذیرش مهاجران گرفتار در دریا توسط دولت جدید ایتالیا اتخاذ شد. این نشست در آخرین روزهای ماه ژوئن میان رهبران ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد و مهم ترین محور گفتگوها مبارزه با بحران مهاجرت بود.
در جریان نشست پر تنش پایان ماه ژوئن رهبران اروپایی برای بررسی طرح ایجاد «پلت فرمهای تخلیه منطقهای» در کشورهای ثالث برای نجات پناهجویان سرگردان در آبهای بینالمللی به توافق رسیده بودند.
در این طرح همچنین بر انتقال افراد نجات یافته از کشورهایی که در آن تخلیه میشوند به «مراکز تحت کنترل» در دیکر کشورهای اروپایی تاکید شده است. به اعتقاد کمیسیون اروپا ایجاد و تأسیس چنین مراکزی بر اساس یک تلاش جمعی از سوی کشورهای عضو ضروری به نظر میرسد.
اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۵ با بحران حضور گسترده مهاجران غیرقانونی مواجه شده است. اسپانیا، فرانسه و مالت برخلاف ایتالیا از پذیرش مهاجران در ازای پول استقبال کرده اند.
دولت ایتالیا در ماه ژوئن بنادر خود را به روی کشتی «آکواریوس» حامل ۶۲۹ مهاجرِ نجات داده شده از امواج مدیترانه بست. رم اعلام کرد که از این به بعد کشور مالت باید به جای ایتالیا پذیرای مهاجران باشد. اما دولت مالت نیز از پذیرش این کشتی امتناع کرد.
بدین ترتیب این ۶۲۹ مهاجر که توسط پزشکان بدون مرز و در جریان چندین عملیات نجات از غرق شدن در دریای مدیترانه نجات یافته بودند، همچنان در این دریا سرگردان ماندهاند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنین در نشست ماه ژوئن به ویژه موافقت کردند که تمامی مراحل جابجایی و اسکان موقت در «مکانهای کنترل شده» و به صورت «داوطلبانه» از سوی کشورهای عضو انجام شود. این بدان معنی است که خود پناهجو حق انتخاب کشور میزبان را ندارد و اعضا اتحادیه اروپا به صورت داوطلبانه هر پناهجویی را میپذیرند.
۲۸ کشور عضو اتحادیه به این نتیجه رسیدند تا ضمن تشدید کنترل مرزهای خارجی اتحادیه اروپا به منظور پیشگیری از ورود مهاجران، کمک مالی به اسپانیا و کشورهای مهاجرپذیر از جمله ترکیه، مراکش و کشورهای شمال آفریقا را افزایش دهند. آنها همچنین همپیمان شدند تا از بروز «وضعیت کنترل نشده» بحران پناهجویان همانند آن چه در ورود موج عظیم پناهجویان در سال ۲۰۱۵ روی داد، جلوگیری کنند.
بر اساس قانون دوبلین، هر پناهجویی که نامش در مبادی ورودی نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا ثبت میشود، تنها حق درخواست پناهندگی از همان کشور را دارد. بر اساس همین قانون، پناهجو اگر به کشور دیگری رفته و از آنجا درخواست پناهندگی کند، درخواست او به همان کشور اول ارجاع میشود و در صورت موافقت کشور اول، پناهجو باید به آنجا بازگشته و درخواست خود را ارائه دهد.
در همین رابطه :
حدود ۸۰۰ مهاجر روز پنجشنبه در تلاش برای ورود به خاک اسپانیا به حصار مرزی میان مراکش و منطقۀ سیوتا هجوم آوردند.
هجوم آنها کمی پس از طلوع آفتاب انجام شد و در نهایت حدود ششصد نفر از آنها توانستند از این حصار عبور کنند.
مهاجران سوراخهایی را روی این حصار فلزی ایجاد کردند و به این ترتیب امکان عبور از مرز را یافتند. تلاش برای عبور از مرز باعث زخمی شدن دستکم ۱۳۲ تن از آنها شد و شماری از زخمیها به بیمارستان منتقل شدند.
پلیس اسپانیا آنچه که در این روز اتفاق افتاده را یکی از گستردهترین و خشونتآمیز ترین تلاشها برای ورود به خاک این کشور توصیف کرد؛ مهاجران به سمت خودروهای پلیس سنگ پرتاب کردند و پنجرۀ خودروها را شکستند که این کار باعث زخمی شدن ۱۵ پلیس شد.
پلیس توانست از ورود شماری از مهاجران جلوگیری کند و تعدادی را نیز دستگیر و به خاک مراکش برگرداند.
این مهاجران که اهل سرزمینهای جنوب قاره آفریقا هستند خود را به مراکش میرسانند تا از این مسیر و با بالا رفتن از حصار مرزی ۶ متری به اروپا برسند؛ آنها پس از عبور از مرز به مراکز موقت پذیرش مهاجران فرستاده میشوند.
ورود این تعداد قابل توجه از مهاجران در روز پنجشنبه، فشارها بر مقامات اسپانیا که به تازگی شمار قابل توجهی از مهاجران نجات یافته از دریای مدیترانه را پذیرفته بودند، بیش از گذشته کرد.
بنا بر گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت تنها در سال جاری میلادی بیش از ۲۲۷۰۰ مهاجر غیرقانونی به اسپانیا رسیدهاند که سه برابر بیش از مدت مشابه در سال گذشته میلادی است. از این تعداد دستکم ۲۰ هزار مهاجر از مسیر دریا وارد این کشور شدهاند.
:http://fa.euronews.com/2018/07/26/spain-ceuta-800-sub-saharan-africans-m...
.
بیش از ۳۰ مهاجر غیرقانونی در حالی که قایق گشت پلیس آنها را همراهی میکرد، روز جمعه وارد ساحل تریفا در جنوب اسپانیا شدند. در زمان پیاده شدن آنها، شماری گردشگر نیز در ساحل حضور داشتند.
مهاجران که بیشتر آنها مردان جوان بودند با نزدیک شدن به ساحل، جلیقههای نجات را درآورده و به میان امواج آب پریدند.
شمار مهاجران غیرقانونی که وارد اروپا میشوند در مقایسه با زمان اوج بحران مهاجرت یعنی سال ۲۰۱۵ میلادی کاهش یافته، با این وجود تنها از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون ۵۵ هزار مهاجر قدم بر خاک قارۀ سبز گذاشتهاند که از این تعداد، هفده هزار مهاجر به اسپانیا آمدهاند. به این ترتیب شمار مهاجران غیرقانونی که در سال جاری میلادی وارد اسپانیا شدهاند در مقایسه با یک سال پیش از این، دو برابر بوده است.
هفتۀ گذشته بیش از ۶۰۰ مهاجر غیرقانونی دیگر که عمدتا اهالی جنوب صحرای آفریقا بودند با حمله به حصار مرزی میان مراکش و اسپانیا در منطقۀ سیوتا، از خشکی خود را به اروپا رساندند. آرامش دریا در هفتههای گذشته نیز باعث شده است که مهاجران بیشتری بتوانند راه پرخطر دریا را برای رسیدن به اروپا پشت سر بگذارند.
: http://fa.euronews.com/2018/07/27/illegal-migrants-landed-spanish-beach-...
منبع یورونیوز