شبکه «نتفلیکس»مدتی است نمایش سریال ترکی قیام ارطغرل را با زیرنویس انگلیسی آغاز کرده و آن را تاکنون در بیش از ۶۰ کشور دنیا نمایش داده است.موضوعی که در نوع خود قابل اعتنا است.
تولید سریال قیام ارطغرل یا رستاخیز بیش از سه سال (۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷) به طول انجامیده،ودر پنج فصل تهیه شده است.
سریال در 150 قسمت، داستان طغرل، پدر عثمان، یکی از بنیانگذاران امپراتوری عثمانی را روایت میکند که در نبرد با مغولان و صلیبیون، پیروز شده و امپراتوری عثمانی را بنا مینهد.
شخصیت طغرل : سرداری شجاع، که مقابل ظلم و ستم میایستد و تمامی سرمایه جانی و مالی و خانوادگی خود را بر سر این راه گذاشته و تا پای مرگ هم پیش میرود، اما هیچگاه از آرمانهایش دست نمیکشد.
شخصیت ابن عربی: شخصیتی محوری در این سریال وجود دارد به نام «ابنعربی» که در واقع، همان «ابنعربی»معروف، عارف و دانشمند اندلسی؛ و صاحب کتابهای «فصوصالحکم» و «فتوحات مکیه» است..
ابن عربی در این سریال بعنوان هادی و پشتیبان معنوی طغرل معرفی می شود که در بزنگاهها سر می رسد و با نفوذ معنوی خود، گرههای بسیاری را میگشاید.
تقریبا در تمامی فصول و سکانسهایی که ابن عربی حضور مییابد، داستانی از قرآن را برای مخاطبان و قهرمانان سریال بازگو میکند و یا به سیرهای از پیامبر اسلام (ص) تمسک جسته تا رخدادی را بازگو نماید.
این رفتارها با زندگی و حوادثی که بر سر طغرل و قهرمانان داستان میآید، شبیهسازی می شود چنانکه طغرل را شخصیتی معنوی مصور نماید که راه اسلام و پیامبرش(ص) را با همان جدیت دنبال میکند!
مناسک اسلامی در این سریال حضوری پررنگ دارد و روی آن تاکید شده است.
در مقابل، برخلاف سریالهای معمول ترکی، هیچ صحنه غیراخلاقی در آن به چشم نمیخورد!
سریال علاوه بر کسب رتبه اول نظرسنجیهای اخیر، هشتگ Diriliş# را به یکی از پراستفادهترین هشتگهای توییتر و اینستاگرام تبدیل کرده است.
سریال «رستاخیز طغرل» یکی دیگر از آثار نمایشی ترکیه برای تصاحب تاریخ تمدن اسلامی، با استفاده از افسانهپردازی و جعل تاریخ است.