8-2، نتیجه ی آخرین بازی بارسلونا که در لیگ قهرمانان اروپا در برابر بایرن مونیخ رقم خورد. شکستی سنگین و تحقیرآمیز که باعث شد جرقه ی انقلابی بزرگ در بارسلونا زده شود.
اولیم ترکش این شکست گریبانگیر سرمربی این باشگاه یعنی کیکه ستین شد و این مربی پس از 7 ماه حضور در بارسلونا و بدون کسب جام، از این تیم اخراج شد و پشت سر او اریک آبیدال که بعنوان مدیر ورزشی در باشگاه فعالیت میکرد و رابطه ی خوبی هم با لیونل مسی نداشت، از سمت خود کنار رفت تا اینگونه به نظر برسد که باشگاه در تلاش برای بهبود رابطه ی خود با مسی باشد، بازیکنی که پس از شکست برابر بایرن مونیخ زمزمه های نارضایتی اش از وضعیت تیم و باشگاه و جدایی اش از بارسلونا به گوش میرسید.
پس از اخراج ستین، گمانه زنی ها در مورد جانشین او آغاز شد و نام هایی مانند پوچتینو و ژاوی مطرح شد. هرچند حضور هر کدام از این دو مربی بر روی نیمکت بارسلونا خیلی زود منتفی شد.
ژاوی که اعلام کرد هرچند بسیار علاقه مند به مربیگری در بارسلونا است و بارسا مانند خانه ی اوست، اما در حال حاضر حضور بر روی نیمکت بارسلونا برای او زود است و ترجیح میدهد تمرکز خود را کامل بر روی تیم حال حاضر خود، السد بگذارد.
پوچتینو هم دو سال قبل در مصاحبه ای اعلام کرده بود بدلیل سابقه ی مربیگری در اسپانیول (رقیب همشهری بارسلونا)، حاضر است که در مزرعه کار کند اما هیچوقت سرمربی بارسلونا نمیشود. ضمن این مسئله، دو کاپیتان اول باشگاه یعنی مسی و پیکه هم اعلام کردند با حضور پوچتینو در بارسلونا محالف هستند.
در نهایت باشگاه با یکی از اسطوره های خود یعنی رونالد کومن هلندی به توافق رسید و این مرد هلندی به عنوان سرمربی بارسلونا معرفی شد. کومن در آخرین تجربه مربی گری خود در لالیگا سرمربی والنسیا بود و این تیم را تا مرز سقوط هم برده بود و خاطرات خوبی در لالیگا نداشت اما بارسلونا به توانایی های او در تیم ملی هلند و ساختن نسل جدیدی از بازیکنان هلندی را و نتایج خوبی هم کسب کرده بود اعتماد کرد، به این امید که کومن بتواند نسل سازی خود را در بارسلونا هم ادامه بدهد و تیم را احیا کند.
کومن در بدو ورود به بارسلونا طوفانی به پا کرد و همان اول به ایوان راکیتیچ، آرتور ویدال ، لوییز سوارز و ساموئل اومتیتی خبر داد که جاییدر تفکراتاین مربی ندارند بهتر است برای فصل بعد به دنبال تیم باشند.
کومن با مسی هم جلسه ای خصوصی برگزار کرد و پس از اتمام جلسه رسانه ها از مثبت بودن نتیجه ی این جلسه خبر دادند و بارتومئو هم در نشست خبری اعلام کرد که مسی جزئی از پروژه باشگاه و یکی از ارکان اصلی تفکرات رونالد ومن نیز هست اما یک خبرگزاری آرژانتینی مدعی شد برخلاف گفته ها جلسه ی بین مسی و کومن خوب نبوده و کومن در این جلسه به مسی با صراحت گفته در تفکرات او مسی جایگاه ویژه ای ندارد و مثل بقیه بازیکنان، مسی نیز باید در اختیار تیم باشد و نه تیم در خدمت مسی و این گفته ها زیاد به مذاق مسی خوش نیامده است.
ادعایی که درست از آب در آمد و یکی دو روز بعد مسی باشگاه بارسلونا، لالیگا و کل جهان فوتبال را در بهت فرو برد.
او با ارسال یک بوروفکس به باشگاه بطور رسمی اعلام کرد که پس از 20 سال حضور در بارسلونا، قصد دارد از این تیم جدا شود!
این اتفاق مثل یک بمب در محافل خبری و صفحات مجازی ترکید، بطوریکه در همان 24 ساعت اول انتشار این خبر، جستجوی اسم "مسی" در گوگل از "کرونا" پیشی گرفت و 10 میلیون توئیت و هشتگ هم به ثبت رسید.
هواداران نیز به خیابان ها ریختند و جلوی در باشگاه بر علیه بارتومئو شعار سر دادند و اعتراضات گسترده ای به راه افتاد و این اتفاقات مدیران بارسلونا را مجاب کرد جلسه ای اضطراری در این خصوص تشکیل بدهند.
لیونل مسی مدعی شد که در قرارداد او بندی است که در پایان هر فصل در صورت نارضایتی میتواند بصورت یکطرفه فسخ کند و بر اساس این حرف مسی گمانه زنی های رسانه ها درباره ی تیم بعدی مسی آغاز شد و از اینتر، یوونتوس، منچسترسیتی، پی اس جی، منچستریونایتد و چلسی بعنوان مشتری های مسی نام برده شد.
حتی گفته شد منچسترسیتی پیشنهاد 300 میلیون یورویی را برای جذب مسیآماده کرده است.
اما مدتی پس از این ادعا جوزپ باتومئو در بیانیه ای بند جدایی مسی از بارسلونا را بی اعتبار خواند و اعلام کرد:
"بند فسخ یکطرفه ای که در قرارداد مسی وجود دارد فقط تا ماه ژوئن اعتبار داشت ولی این فصل تا آگوست (یک ماه پس از ژوئن) ادامه داشت و به همین علت این بند منقضی شده است و اگر تیمی بخواهد مسی را در اختیار بگیرد باید 700 میلیون یورو بپردازد."
اینگونه بود که بارتومئو محالفت خودش را با جدایی مسی از بارسلونا اعلام کرد. اما مسی هم از موضع خودش کوتاه نیامد.
او اعلام کرد در تست کرونا و تمرینات پیش فصل بارسا شرکت نمیکند و قصد او برای جدایی جدی است و علی رغم صحبتهای بارتومئو، بند جدایی او همچنان معتبر است و او میتواند از آن استفاده کند. رسانه های مختلفی مثل کادنا سر، اکیپ و اوندا سرو هم با مسی هم عقیده بودند اما لالیگا با ارسال بیانیه ای صحبت های بارتومئو را تایید کرد و اعلام کرد بند جدایی مسی از اعتبار ساقط شده است و اینگونه جنگ مسی و بارتومئو آغاز شد.
اما مسی بدنبال جدایی همراه با صلح و آرامش از بارسا بود و درخواست یک جلسه با مدیران بارسا را داد اما مدیران بارسا اعلام کردند تنها برای تمدید قرارداد حاضر به برگزاری این جلسه هستند.
چند روز بعد پدر مسی، خورخه از آرژانتین به بارسلونا سفر کرد تا راه حلی برای این مشکل پیدا کند هرچند طبق گفته ی خودش امید زیادی برای رسیدن به توافق با مدیران بارسا برای جدایی پسرش ندارد و باشگاه هم بار دیگر تایید کرد تنها برای تمدید این جلسه را قبول کرد. هرچند نتیجه ی جلسه همانطور که انتظار میرفت نتیجه ای نداشت.
با این اوصاف بنظر میرسید تنها یک راه باقی مانده:
دادگاه!
تصور اینکه راه مسی و بارسلونا در نهایت به دادگاه کشیده شود شاید چیزی بود که هیچکس فکرش رو نمیکرد اما ظاهرا در حال رخ دادن بود.
تا اینکه در نهایت مسی از موضع خودش کوتاه آمد و بیخیال جدایی از بارسا شد. او اعلام کرد با اینکه مدیریت بارتومئو افتضاح است و وضعیت بارسا با مدیریت او بسیار بد است اما بارسا باشگاهی است که همه چیز به او داده و عاشق بارسا است و دوست ندارد برای جدایی از بارسا کارش به دادگاه کشیده شود و حتی خانواده اوهم مخاف ترک بارسلونا بودند و اینگونه بود که مسی در بارسا ماندنی شد.
حالا که بحث مسی و بارسا به اتمام رسیده و مسی هرچند ناراضی اما حداقل برای یکسال دیگر ماندنی شده است، مربی و مدیران بارسا میتوانند تمرکز کامل خود را بر روی تقویت تیم بگذارند و در قدم اول به سراغ ممفیس دیپای رفتند و با او به توافق شخصی رسیده اند و تنها رضایت لیون مانده و از طرفی هم با لیورپول برای واینالدوم در حال مذاکره هستند.
راکیتیچ از بارسا به سویا پیوسته اما پیانیچ هم از یوونتوس به بارسلونا آمده است تا در صورت جذب واینالدوم، احتمالا در کنار واینالدوم و دی یانگ کمربند میانی بارسا را تشکیل دهند. کوتینیو هم از بایرن مونیخ به بارسلونا برگشته و کومن بسیار روی او حساب باز کرده است و روی او حساب باز کرده و سوارز هم در حال جدایی از این تیم میباشد و جانشین او هم گریزمن خواهد بود که طبق گفته های کومن، گریزمن فصل ثبل را در پست تخصصی خود بازی مورده و همین عامل افت او بوده اما امسال در پست تخصصی خود بازی خواهد کرد.
آن چیز که واضح است بارسلونا تابستان شلوغی داشته و این وضع ادامه خواهد داشت و قطعا برای فصل بعد شاهد تغییرات زیادی در بارسا خواهیم بود و همانگونه که گفتیم، انقلابی بزرگ در بارسا در حال رخ دادن است.