اولین گرندپری فصل 2021 از 6 تا 8 فروردین در بحرین پیست سخیر برگزار خواهد شد ؛ به همین قصد داریم به معرفی این پیست بپردازیم |
موقعیت : سخیر _ بحرین |
طول پیست : 5.412 کیلومتر |
تعداد پیچ : 15 تا |
ظرفیت : 70000 |
افتتاح : 27 اسفند 1387 |
طراح پیست : هرمن تیلکه |
هزینه ی ساخت : 150 میلیون دلار |
سریعترین دور : 1:31.447 دقیقه ( پدرو دلا روسا ) |
پیست سخیر یک پروژه ی ملی و مهم برای کشور بحرین به حساب می امد و 150 میلیون دلار برای ساخت ان هزینه کردند . پیست سخیر ساعتگرد است که راننده ها باید 57 دور یا به عبارتی 308.238 کیلومتر را در ان طی کنند تا پرچم شطرنجی را ببینند . حداکثر سرعتی که رانندگان در این پیست به آن می رسند 312 کیلومتر بر ساعت است.
این پیست داری مستقیمی ها و پیچ های تند زیادی است که منطقه های زیادی را برای سبقت گیری ایجاد میکند ؛ برای مثال در پیچ 14 و 15 محل خوبی برای سبقت گیری است.
کیفیت بالای اسفالت پیست سخیر باعث چسبندگی بالا تیم ها در این پیست میشود و در کل این پیست برای سبقت گیری ها بسیار مناسب است. نام پیج اول این پیست به احترام شوماخر به این نام است.
تحلیلی بر پیست سخیر در آستانه گرندپری بحرین :
🔴 گریپ: گریپ یا چسبندگی به دلیل وجود اصطکاک زیاد (بخاطر جنس آسفالت) نسبتاً بالا خواهد بود مخصوصاً در خروجی پیچهای بازشونده. درخصوص تنظیمات فنربندی جهت ایجاد گریپ و یا چسبندگی باید بگم که باوجود درگ و دانفورس بالا در مستقیمی گریپ و یا جسبندگی آیرودینامیکی دغدغهی تیمها نخواهد بود لذا تمرکز تیمها برای تنظیمات فنربندی برای ایجاد گریپ مکانیکی در پیچهای سرعت پائین خواهد بود. ذکر این نکته هم مهم هست که درصورت وجود باد، مقدار قابل توجهی "داست" (شن ریزه غبار و ماسه) به داخل پیست خواهد آمد که این مورد باعث کاهش چسبندگی و یا گریپ خواهد شد این مورد به وضوح در تستهای پیش فصل دیده شد.
🔴 موتور: به دلیل وجود 4مستقیمی که طولانیترین آن نزدیک به 1205متر طول دارد، عملکرد موتور بسیار با اهمیت خواهد بود و این عملکرد زمانی بیشتر نمود خواهد داشت که دمای پیست و هوا افزایش یابد. به دلیل شرایط ارتفاع پیست از سطح دریا به نظر میرسه اکسیژن کمتری از گرندپریهای اروپایی به موتور برسه و همین مطلب اهمیت مضاعفی به عملکرد موتور خواهد داد.
🔴 ترمزگیری: به دلیل وجود 4مستقیمی، 4نقطهی ترمزگیری شدید نیز خواهیم داشت که هم از نظر مدت زمان ترمزگیری و هم از نظر فشار بر روی ترمز قابل اهمیت خواهد بود لذا در دور گرمکردن رانندگان سعی خواهند کرد با ترمزگیری شدید دمای ترمزها را به سطح عملیاتی مطلوب برای پیچ یک برسانند ناگفته نماند که در صورت وجود سیفتی کار دمای ترمزها به شدت افت خواهد کرد که این موضوع ممکن است بعد از خروج سیفتیکار مشکل ایجاد نماید. همچنین درصورت افزایش دمای هوا و پیست ممکن است دمای ترمزها از نقطهی ماکسیمم عملیاتی عبور کند و شاهد آتشگرفتن سیستم ترمز و ریتایر شدن ماشین باشیم.
🔴 لاستیکخوری: به دلیل نوع و جنس آسفالت و اصطکاک قابل توجه میزان لاستیکخوری بسیار بالا خواهد بود دلیل استفادهی پیرلی از لاستیکهای C2 و C3 و C4 نیز همین مطلب میباشد. ناگفته نماند پیرلی در فورمولاسیون لاستیکهای جدید خود از ترکیبات سفتتر استفاده کرده است همچنین با توجه به قوانین جدید و کاهش 10درصدی دانفورس به نظر میرسد تیمها به سراغ استراتژی تک پیت استاپ بروند اما از نظر نویسنده همچنان استراتژی دوپیت استاپ انتخاب محافظه کارانه و اول تیمها میباشد. مسئلهی بلیسترینگ(تاولریز) و اُورهیتینگ(گرمازدگی) تایرها قطعاً در عملکرد آنها تاثیرگذار خواهد بود.
🔴 ترکشن: ترکشن یا کشش در پیستهایی که تعداد زیادی کفی و مستقیمی دارند اهمیت بیشتری خواهند داشت مخصوصاً در پیستهایی که مستقیمی بعد از یکپیچ تند و سرعت پایین باشد که در مورد پیست سخیر بحرین دوکفی بعد از پیچ بازشونده و دوکفی بعد از پیچ کند و سرعت پائین طراحی شده است لذا ترکشن این پست بسیار بالا و با اهمیت خواهد بود.
🔴 نیرویG: همیشه نیروی G زمانی تاثیر خودش رو بیشتر نشون میده که چند پیچ با زاویهی قابل توجه وجود داشته باشه که بشه با سرعت بالا(تخته) توی اون حرکت کرد. در مورد پیست سخیر بحرین پیچهای متوالی 11و 12و 13 جاهایی هستند که نیروی G بیشتر از سایر نقاط احساس خواهد شد.
بهزاد رحیمی سریزدی