Valtteri Bدوستان دلیل مخالفت اعضای سیاسی اروپا و فیفا و فدراسیون های تابعه پیشرفت فوتبال نیستش. وگرنه با راه اندازی سوپر لیگ قطعا شاهد سطح بهتر و بالاتری خواهیم بود. این مسابقات به جای رقابت های اروپایی در وسط هفته (سه شنبه و چهارشنبه) برگزار خواهد شد و هیچ تضادی با لیگ های داخلی نخواهد داشت.
دلیل این تصمیم باشگاههای بزرگ (12 یا همون 15 تیم):
1- نا رضایتی مالکان تیمهای بزرگ کاملا قابل درک هستش چرا که به اندازه تاثیرشون در جذب مخاطب و اسپانسر درآمد ندارند، پس با توجه به قدرتی که دارند میخوان این سلطه تصمیم گیرندگان رو حذف کنند.
2- در این شرایط تیمهایی با ثروتهای دولتی و نفتی با چند سال هزینه تیمهای قدیمی و ریشه دار رو از چرخه حذف میکنند پس منطقی هستش که دنبال منابع بیشتر و پایدارتر برای رقابت باشند.
3- فیفا و فدراسیون های تابعه (مدیران لیگ ها و ...) در سالیان اخیر سیاست کم کردن قدرت تیمهای بزرگ رو داشتن پس این انقلاب از سوی باشگاه ها قابل پیش بینی بود.
4- غالبا مالکان باشگاههای بزرگ وابستگی ملی ندارند یعنی اهل کشورهای دیگه هستند و فارغ از بحث ملی گرایی دنبال پیشرفت هستند.
چرا چنین کاری با وجود مخالفت مقمهای سیاسی کشورهای اروپایی امکان پذیر هستش:
1- نظام سیاسی و قدرت در بیشتر دنیا در دست دولت های مرکزی هستش و این شروعی برای تغییر این وضعیت هستش (البته نظام قدرت در آمریکا یک مقدار متفاوت و پیش روتر هستش ولی همچنان حکومت قدرت اول هستش).
2- فوتبال و ساختار ورزش اجازه حضور منابع مالی زیاد رو به شرکتهای خصوصی آمریکایی به سمت اروپا و فوتبال رو میده ولی در سایر بخشها این کار دشوار هستش.
3- از طرفی تلاش های انگلیس هم برای خروج از اتحادیه اروپا هم توان اروپا رو کاهش داده.
4- شرکتهای آمریکایی اساسا به علت ساختار سیاسی آمریکا از توان بسیار بالایی برخوردار هستند چه از نظر مالی چه از نظر معادلات سیاسی، مانند فیسبوک، توییتر، گوگل، آمازون و ... که حتی اکانت فردی مثل ترامپ رو هم تعلیق میکنن ولی در اروپا ما همچین شرکت هایی نداریم چون نظام سوسیالیستی این اجازه رو بهشون نداده.
5- مقامهای اروپایی و ملی گرایان از نفوذ شرکتهای خصوصی وحشت دارند (نه به علت آمریکایی بودن) چون به شدت حکومتها با دولت مرکزی رو به چالش خواهد کشید و مناسبات قدرت رو تغییر خواهد داد.
6- ولی با توجه به قوانین موجود، اراده باشگاهها، وجود اسپانسر قدرتمند جلوگیری از این اتفاق بسیار بعید به نظر میرسه.
کلام آخر:
به شخصه با این تغییرات موافق هستم چون باعث شروع حرکت برای ایجاد توازن قدرت در دنیا خواهد بود و دیگر دولتها و یک اقلیت برای همه مردم تصمیم نمیگرند. همچنین امیدوارم این حرکات موجبات کاهش قدرت ملی گرایی و قومیت گرایی بشه.
من به شخصه با برگزاری بازیهای ملی مخالف هستم چون باعث کاهش کیفیت میشه.