به گزارش طرفداری و به نقل از آ اس، فلورنتینو پرز مدیرعامل رئال مادرید تقریبا 20 سال است که ریاست بر یکی از بزرگترین باشگاه های فوتبال دنیا را بر عهده دارد. او در سال 2000 و وقتی پا به باشگاه پایتخت نشین گذاشت توانست بحران های مالی جدی این باشگاه را از بین ببرد و پروژه کهکشانی ها را به راه بیاندازد. او حالا به دنبال فرمولی است تا فوتبال را از بحران در بیاورد که به خاطر کرونا آسیب های زیادی دیده است و به شدت از ایده هایش دفاع می کند. صحبت های او را در ادامه می خوانید:
*اعلام کردید پروژه سوپر لیگ هنوز نمرده است و هنور به راه خود ادامه می دهد. در حال حاضر این پروژه در چه مقطعی قرار دارد؟
باشگاه ها و حامیانی که شروع این پروژه را آغاز کردند، هنوز وجود دارد. تنها چند هفته به خودمان فرصت دادیم تا افرادی که نمی خواهند امتیازاتشان را با راه اندازی این پروژه از دست بدهند، صحبت هایشان در مورد این پروژه انجام بدهند.
*آیا از رونمایی از پروژه سوپر لیگ به شکلی که از آن رونمایی کردید، پشیمان نیستید؟
نه چون در هر صورت باید به شکلی از آن رونمایی می کردیم و واکنش افرادی که در حال حاضر در حال سود بردن از فوتبال هستند هم تغییری نمی کرد. رئیس یوفا در ژانویه در مورد سوپر لیگ هشدار داد. می خواستیم در مورد جزئیات با آنها صحبت کنیم اما به ما فرصت ندادند. جنبشی هماهنگ بر ضد ما به راه افتاد که تا به حال شبیه آن را ندیده بودیم. مجبور شدیم به دادگاه برویم و دادگاه حکمی داد که گویای همه چیز است. به دستور دادگاه، فیفا و یوفا و فدراسیون ها از انتشار هر گونه بیانیه یا اظهار نظر یا واکنشی که منجر به جلوگیری از راه اندازی سوپر لیگ می شد، منع شده بودند. از نظر من این پروژه حکومت یوفا را به پایان می داد اما با این وجود رئیس یوفا شروع به تهدید ما کرد. این حرکات برخلاف برگزاری مسابقات آزاد در اتحادیه اروپا است و این یک مشکل جدی است.
* آیا پروژه شما از شبکه های تلویزیونی حمایت می شد؟
سه سالی بود که روی این پروژه کار می کردیم و به خوبی روی آن تحقیق کرده بودیم. برنامه پروژه ما جلب توجه هواداران بود و این کار پول بیشتری برای همه به ارمغان می آورد. هم برای باشگاه های بزرگ و هم برای باشگاه های متوسط و کوچک
*ایده شما مسابقات بزرگ بیشتر با رقابت و جذابیت بیشتر بود...
بله. نکته کلیدی جلب توجه هواداران است و این کار با رقابت بیشتر بین رونالدو و مسی اتفاق می افتاد. رقابت بین ستاره های فعلی و ستاره هایی که بعدا ظهور می کردند. تمام پولی که حاصل می شد تمام باشگاه ها و لیگ ها را تحت تاثیر قرار می داد.
*به نظرتان چرا بایرن و پاری سن ژرمن حاضر به حضور در این تورنمنت نشدند؟
دلایل زیادی داشت. در مورد بایرن آنها در پروسه تغییرات مدیریتی بودند و در مورد پاری سن ژرمن نیز می خواستیم بعدا به آنها بگوییم زیرا این 12 تیم سال ها بود که در کنار هم فعالیت می کردند ولی قرار بود هر دو باشگاهی که نام بردید به سوپر لیگ دعوت شوند.
*گفته می شد 12 باشگاه سوپر لیگی قراردادی سفت و سخت امضا کرده اند که نمی توانند تا 2025 این پروژ را ترک کنند، مگر این که میلیون ها یورو جریمه بدهند، این موضوع حقیقت دارد؟
نمی خواهم جزئیات قراردادمان را افشا کنم اما باشگاه ها نمی توانند از این تورنمنت بروند. برخی زیر فشار مجبور شدند که بگویند می روند اما این پروژه یا چیزی شبیه به آن اجرا خواهد شد و امیدوارم این اتفاق به زودی بیافتد.
*آیا موسسه مالی جی پی مورگان از این پروژه کنارگیری کرد؟
این موضوع حقیقت ندارد.اگر نیاز به انجام تغییراتی باشد انجام خواهیم داد اما پروژه سوپر لیگ بهترین کاری است که می توان انجام داد. باید هواداران و جوانان را دوباره با این ورزش آشتی داد و برای این کار نیاز به تغییرات است. اگر یوفا می خواهد این کار را با فرمت جدید لیگ قهرمانان انجام دهد، به نظرم این پروژه چیز خوبی نیست. ضمن این که می خواهند آن را از سال 2024 راه اندازی کنند و خواهیم دید که تیم ها در مقابل این اتفاق مقاومت خواهند کرد.
*به نظرتان پروژه سوپر لیگ هیچوقت راه خواهد افتاد؟
باید هر چه زودتر آن را راه انداخت اما باید این پروژه را با حسن نیت به هواداران توضیح داد. برخی با نیت های دیگر سیاه نمایی کردند تا از منافع خود دفاع کنند. شاید فکر کنند کارشان درست است اما در اشتباهند.
*به نظرتان کدام بدتر است. این که دوازده باشگاه موسس به خاطر کرونا ضرر کنند یا نیمی از جوانان بین 14 تا 24 سال علاقه شان به فوتبال را از دست بدهند؟
هر دو به یک اندازه بد است. به همین خاطر باید دنبال راه حل باشیم و سوپر لیگ به همین خاطر بود.
*راه حل آینده فوتبال درآمد بیشتر از آن است؟ به این فکر نکردید که خرج ها و دستمزدها و... را کم کنید؟ اگر چند سال دیگر برای خرید بازیکنی مثل ام باپه به یک میلیارد یورو نیاز باشد و مجبور شوید 60 میلیون دستمزد به او بدهید، این پول را از کجا می آورید؟
بدون درآمد فوتبالی وجود ندارد. باید تورنمنتی با فیرپلی مالی سفت و سخت راه بیاندازید. این کار اجازه می دهد تیم ها شرایط یکسانی داشته باشند. به طور مثال رئال مادرید تنها از سه راه درآمد دارد: اسپانسرها، پخش تلویزیونی و فروش بازیکن. بگویید چنین باشگاهی می تواند با باشگاه هایی که مالک دارند رقابت کند؟
* مدعی هستید ثبات فوتبال از سوپر لیگ می گذرد اما رئال استادیومی جدید ساخت، اتلتیکو هم همین طور. این مسائل را چطور توضیح می دهید؟
هر دو پروژه برای قبل از کرونا است. ضمن این که اتلتیکو با شورای شهر توافق خوبی کرد و رئال مادرید نیز در طول 30 سال پول جمع کرد تا سانتیاگو برنابئو را باز سازی کند. ضمن این که این کار در آمد باشگاه را سالانه 150 تا 200 میلیون افزایش می دهد.
* سه باشگاه از چهار باشگاه حاضر در یک چهارم لیگ قهرمانان، در رعایت فیرپلی مالی ناکام بودند. نظرتان چیست؟
نمی خواهم کسی را قضاوت کنم اما می گویم که نگرانم. نه به خاطر اتفاقی که افتاده بلکه به خاطر اتفاقاتی که ممکن است بیافتد. اگر مالکان ثروتمند بتوانند پولی نامحدود به فوتبال تزریق کنند، رقابت با آنها سخت است. باید مشخص شود در آمد این باشگاه ها از کجاست.
*از واکنش چفرین و تباس تعجب کردید؟
رفتار چفرین ناسالم بود. به خصوص که او رئیس موسسه ای است که فوتبال و ارزش هایش را حمایت می کند. کاری که کرد توهین و تهدید بود. از خشم او تعجب کردیم.
*گفته می شود لاپورتا به تباس خبر راه اندازی سوپر لیگ را داده است و تباس نیز به چفرین هشدار داد...
فکر نمی کنم. لاپورتا می داند سوپر لیگ بهترین راه حل است.
*به نظرتان باشگاه ها بدون فرمت جدید لیگ قهرمانان یا سوپر لیگ یا چیزی مشابه چقدر دوام می آورند؟
خیلی کم. باشگاه ها مجبور می شوند ستاره های خود را بفروشند و هر بار جذابیت مسابقات کمتر می شود. کرونا فقط به ما آسیب نزد و تبعات اقتصادی هم خواهد داشت.
*اگر باشگاه ها مستقیما با پخش کننده های تلویزیونی مذاکره می کردند، مشکل حل می شد؟
قصد ما همین است. هر دوازده تیم آن را قبول کردند. باید سعی کنیم پروژه را به مردم توضیح دهیم. می خواهیم کاری که در بسکتبال شد را تکرار کنیم اما هر وقت صحبت از تغییر می شود، حتی تغییر مثبت، اعتراضاتی وجود خواهد داشت.
* با این شرایط آیا رئال می تواند وینیسیوس و بارسا پدری را نگه دارند یا در نهایت هر دو مانند اتفاقی که برای فران تورس افتاد به تیمی پولدار می روند؟
مشکل دیگر ناتوانی در خرید بازیکن نخواهد بود بلکه نمی توانیم همین بازیکنان را هم نگه داریم. با این وجود باشگاه های پولدار مجبور به فروش بازیکنان خود نمی شوند و فوتبال برای باشگاه هایی می شود که منابعی نامحدود دارند.
*تباس در این هفته جلسه ای بدون رئال، بارسا و اتلتیکو برگزار کرد. ناراحت نشدید؟
مهم نیست. باید بگویم بیشترین درآمد لالیگا را رئال، بارسا و اتلتیکو مادرید تامین می کنند. حقیقت همین است.
* در ایتالیا، مسئولان حق پخش 300 میلیونی را تمدید کردند، این موضوع یک هشدار نیست؟
این اتفاق در اسپانیا و انگلیس نیز خواهد افتاد مگر این که جذابیت و رقابت را بیشتر کنیم. در غیر این صورت جوان ها سراغ چیزهای سرگرم کننده تر می روند و در نتیجه روز به روز از هواداران فوتبال کاسته خواهد شد.
*مشخصا ایده فرمت جدید لیگ قهرمانان شما را قانع نکرده است...
نه. هیچ کس آن را درک نمی کند ضمن این که زمان اجرای آن خیلی دیر است و بسیاری از باشگاه ها تا آن زمان دوام نمی آورند.