سازمان همهجانبه یوفو (موفان) , یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در آمریکا است که به بررسی موارد مورد ادعا در خصوص رؤیت یوفوها میپردازد. موفان یکی از برزگترین و قدیمیترین سازمانهای تحقیقی غیرنظامی در خصوص یوفوها در آمریکاست.
این سازمان ادعا میکند که با بیش از ۳۰۰۰ عضو در سراسر جهان، در قارهٔ آمریکا بیشترین تعداد عضو را دارد . در بیش از 43 کشور و 50 ایالت دارد. موفان با همکاری جمعی از متصدیان منطقهای، سالیانه همایش بینالمللی ای را برپا میکند و به صورت ماهیانه مجلهای با عنوان MUFON UFO منتشر میکند.
موفان در اصل به عنوان یک شبکهٔ یوفوی غرب میانه در ۱۳ مه سال ۱۹۶۹ (۱۰ خرداد ۱۳۴۸) در کوئینسی، ایلینوی توسط Walter H. Andrus , Allen Utke ,John Schuessler و افراد دیگری تأسیس شد. بیشتر اعضای اولیهٔ موفان پیشتر با سازمان پژوهش پدیده هوایی (به اختصار APRO) همکاری داشتهاند.
دستورالعمل هاي موفان در هنگام مواجه شدن با اشيا پرنده ناشناس
✅هر ساله بيش از 70 هزار گزارش در مورد مشاهده اشياي پرنده ناشناس به سازمان هاي تحقيقاتي در زمينه يوفولوژي ارائه مي شود. اين حقيقت دارد که از هر 10 مورد گزارش، 9 مورد آن قابل توضيح بوده و اشياي پرنده ديده شده قابل شناسايي هستند. اين مسأله هم حقيقت دارد که از هر 10 مورد مشاهده شده، فقط يک مورد به متخصصان اين امر گزارش مي شود که البته اين تعداد رو به افزايش است.
✅آيا اين مسأله به دليل افزايش تعداد مشاهدات است يا اينکه به طور ساده کساني که در گذشته چنين مشاهداتي داشته اند. صرفاً نمي دانستند در اين موارد چه کنند و به چه کسي اطلاع دهند؟ دليل هر چه که باشد، اين حقيقت باقي مي ماند که تعداد گزارشات به طور شديد در حال افزايش است. در واقع، تعداد گزارشات بسيار بيشتر از محققان يوفولوژيست بوده و اکنون زمان آن رسيده که شاهدان به محققان در اين زمينه کمک کنند.
1- اين نکته اين است که سعي کنيد آرامش خود را حفظ کنيد! ولي در عين حال خود را نيز از خطرات حقيقي و تخيلي دور نگه داريد. آماده باشيد تا با حالتي غيرمهاجمانه در مسير حرکت آن قرار نگيريد. به ياد داشته باشيد که شاهد واقعه اي هستيد که يک بار در زندگي هر کس ممکن است اتفاق بيفتد. پس چون بايد جزئيات را بعدها به خاطر بياوريد، سعي کنيد هيجان زده و هيستريک نشويد.
2- بي طرفانه برخورد کنيد. هر چيزي که در آسمان ديديد و آن را نشناختيد، يک بشقاب پرنده از يک سياره ديگر نيست! سعي کنيد ابتدا احتمالات عقلاني را در نظر داشته باشيد. در نهايت اگر چيزي که مي بينيد، شبيه چيزهايي که مي شناسيد نباشد ممکن است. با يک شيء پرنده ناشناس واقعي طرف باشيد.
3- از يک دوربين عکسبرداري يا فيلم برداري براي ثبت واقعه استفاده کنيد. سعي کنيد در عکس يا فيلمي که مي گيريد، يک يا چند نقطه مرجع وجود داشته باشد اين نقاط مرجع مي توانند ساختمان، درخت، انسان يا يک منظره خاص باشد.
✅همچنين سعي نکنيد بيش از حد روي شيء زوم کنيد تا تصوير تار شود. اگر هم دوربيني در دسترس خود نداريد، سعي کنيد در اولين فرصت جسم ناشناس را در بستر محيط صورت يک نقاشي ترسيم کنيد.
4- اگر افراد ديگري هم شاهد ماجرا هستند، از آنها بخواهيد گزارش يا مشاهدات خود را ثبت کنند؛ ولي با آنها حداقل تا پايان ثبت يا ضبط واقعه در اين باره بحث نکنيد! محققان بيشتر علاقه مندند بدانند شما چه چيزي ديده ايد؛ نه اينکه همسايه تان چه فکري مي کند.
طبقه بندی بشقاب پرنده - سیستم VALLÉE
|
ژاک والی یک سیستم طبقه بندی بشقاب پرنده را ابداع کرده است که در آن مشاهده های بشقاب پرنده در چهار دسته مختلف به پنج زیرمجموعه تقسیم می شوند:
• برخورد نزدیک (CE): طبق هاینک.
• مانور (MA): ناپیوستگی مسیر در پرواز.
• Fly-by (FB): عدم تداوم مشاهده شده در پرواز.
• ناهنجاری (AN): نورهای غیرمعمول یا موجودات غیرقابل توضیح.
پنج زیرمجموعه میتوانند برای همه دستههای قبلی رؤیتها اعمال شوند:
1. رویت
2. اثرات فیزیکی: به عنوان مثال، مشاهده رادار
3. شکل زندگی یا موجود زنده
4. دگرگونی واقعیت: شاهدان دگرگونی حس واقعیت خود را تجربه کردند (اغلب مطابق با توصیف عمومی حادثه به عنوان آدم ربایی)
5. تأثیر فیزیولوژیکی: مانند مرگ یا آسیب جدی
|
|
نمودار تعداد گزارشهای مشاهده یوفو که به دست موفان رسیده بر حسب سال میلادی از سال 2000 تا سال 2011
|
|
سندی محرمانه از سازمان اف بی آی آمریکا
در حالی که صحبتهای مطرحشده در این رابطه،در بهترین حالت، به سناریو یک فیلم علمی تخیلی معمولی شبیه هستند، در سندی فوق سری که از طبقهبندیهای محرمانه اف بی آی (FBI) آمریکا خارج شده، نوشتههایی در مورد موجودات میان بعدی وجود دارد و اشاره شده که فضاپیمای این بیگانگان توانایی حرکت بین ابعاد مختلف واقعیت را دارد.
● در بخشی از گزارش موارد زیر مستقیما ذکر شدهاند:
★ برخی از دیسکها توسط خدمه هدایت میشوند و برخی دیگر به صورت کنترل از راه دور عمل میکنند.
★ ماموریت آنها صلح طلبانه است و این بازدیدکنندگان در مورد فرود بر روی زمین فکر میکنند.
★ بازدیدکنندگان شبیه به انسان بوده، اما بسیار بزرگتر هستند.
★ آنها از دنیای خودشان به سیاره زمین آمدهاند.
★ آنها از یک سیاره دیگر به آن شکل که ما مدنظر داریم، نیامدهاند و سیاره این موجودات در بعد دیگری قرار گرفته که توسط ما قابلدرک نیست.
★ جسم موجودات و فضاپیماهای آنها در هنگام ورود به نرخ ارتعاش جهان ما، تبدیل به ماده میشود.
★ دیسکها مجهز به نوعی اشعه یا انرژی خاص هستند که به راحتی دستگاههای مهاجمان را از کار میاندازد و این موجودات به راحتی وارد بعد ما میشوند و به همان سادگی میتوانند از نظر پنهان شوند.
★ به احتمال قوی ارتباطگیری با این موجودات از طریق امواج رادیوی کار بیهودهای است، اما در صورت عملی بودن، این امکان وجود دارد که به وسیله رادار بتوان با آنها ارتباط گرفت.
● البته لازم به ذکر است که مدرک از طبقهبندی خارجشده مربوط به سال ۱۹۴۷ بوده و از طرف دیگر، به نظر میرسد که این اطلاعات بخشی از پروتکلهای آمادهسازی نیروها در شرایط احتمالی برخورد با موجودات فضایی باشد. با این حال نکاتی که توسط طرفداران تئوری بیگانگان چندبعدی مطرح میشود آنقدرها هم بیپایه و اساس به نظر نمیرسند که آنها را بدون بررسی رد کرد.
|
برخورد نزدیک
برخورد نزدیک (انگلیسی: Close encounter) در بشقابپرندهشناسی (ufology)، به رخدادی گفته میشود که طی آن فرد با یک بشقابپرنده مواجه میشود. این اصطلاحات و مفاهیم نخستینبار از سوی جی آلن هینک اخترشناس و پژوهشگر آمریکایی در کتاب تجربهٔ بشقابپرنده: یک کاوش علمی مطرح و تئوریزه شد. او سه نوع برخورد نزدیک را معرفی کرد که به مقیاس هینک مشهور شده است. بعدها دستهبندیهای دیگری نیز از سوی دیگران به آن اضافه شد اما همه روی آنها اتفاق نظر ندارند.
فیلم برخورد نزدیک از نوع سوم اسپیلبرگ که خود هینک نیز در انتهای آن حضوری کوتاه دارد موجب شهرت بیشتر مقیاس هینک شد.
______________________________________________________
موفان در رسانه ها
______________________________________
تلویزیون
The 2008 Discovery Channel documentary miniseries UFOs Over Earth
The 2008 History Channel series UFO Hunters
The X-Files series
The History Channel's series Ancient Aliens
Hangar 1: The UFO Files series
UFOs: Dangerous Encounters Exposed
___________________________________________________________
اخبار
مقاله نیویورک تایمز "مردم در همه جا یوفو می بینند، و این کتاب آن را ثابت می کند" [11]
مقاله فوربس "MUFON، کارشناسان بشقاب پرنده آمریکا، در مورد رازول و پوشش های احتمالی بحث می کنند" [12]
___________________________________________________________