تیم ملی ایران یک پیروزی خوب دیگر هم مقابل اماراتی ها به دست آورد.
به گزارش طرفداری، تیم ملی ایران در یک بازی بدون دردسر مقابل اماراتی ها به پیروزی رسید. در این دیدار دراگان اسکوچیچ تنها یک مدافع میانی تخصصی را در ترکیب تیمش قرار داده بود و در غیاب شجاا خلیل زاده امید نورافکن که پیش از این در پست دفاع چپ بازی می کرد، به عنوان مدافع میانی برای تیم ملی بازی کرد و میلاد محمدی هم به پست دفاع چپ رفت. تیم ملی ایران در این بازی هم نمایش واکنش گرایانه ای از خود نشان داد و با شکل و سازماندهی اقتصادی و معقولانه یک پیروزی دیگر را به ارمغان آورد.
تیم ملی امارات در این دیدار نشان داد که از لحاظ برنامه های هجومی فرسنگ ها با تیم های سطح اول فوتبال آسیا فاصله دارد و در حالی که تیم ملی ایران برای 40 دقیقه ده نفره بود هیچ خطری روی دروازه ما شکل نگرفت. قطعا چنین تیمی نمی تواند تیم ملی ما را که بزرگ ترین ستاره های فوتبال آسیا را در اختیار دارد را حتی با یک یار بیشتر به دردسر بیاندازد و این قضیه هم به نوعی به شخصیت شکل گرفته تیم ملی در این دور از رقابت ها بر می گردد.
در این دیدار تیم ملی در بسیاری از دقایق بازی به دنبال حفظ ریتم و ضربه زدن به تیم مقابل روی ضد حملات بود.ی کی از نقاط قوت تیم اسکوچیچ هارمونی خوبی ای است که روی خط حمله تیم حاکم شده و با فضاسازی های شکل گرفته تیم ملی به موقعیت های بسیار خوبی می رسد. هم در بازی مقابل عراق و هم در بازی مقابل امارات تیم ملی صاحب موقعیت های بسیاری شد و تنها باید بازیکنانی مثل علی قلی زاده روی ضربات آخر تمرکز و دقت بسیار بیشتری به خرج بدهند چرا که در بازی های مهم تر قطعا این فرصت سوزی ها برای ما دردسرساز می شود. مهدی طارمی هم در هردو بازی اخیر نشان داده که به عنوان مهاجم میانی و نوک هم به خوبی می تواند در موقعیت قرار بگیرد و برای تیم ملی بازدهی مناسبی داشته باشد. در بازی های بعدی قطعا با اضافه شدن سردار آزمون توان تیم ملی روی استفاده از ارسال های بلند بیشتر می شود و اگر مهدی طارمی به عنوان مهاجم سایه بازی کند قطعا در وضعیت بهتری قرار خواهیم گرفت. اسکوچیچ در روز های اخیر در یکی از مصاحبه هایش در مورد فلسفه بازی اش می گوید؛
به نظرم یک مربی خوب باید چندین فاکتور داشته باشد. کسی در روش و تاکتیک خوب است، کسی افراد و بازیکنان را میشناسد و کسی هم رسانهها را خوب بلد است. من الگویی ندارم ولی همیشه چیزهایی انتخاب میکنم که فکر میکنم برایم مناسب است. اهل ریسک هستم و دوست ندارم منتظر اتفاقی باشم. میخواهم تیمم بدون محاسبات بازی کند.
همین نقل قول به خوبی سبک و فلسفه بازی این مربی را به ما نشان می دهد. نحوه بازی تیم اسکوچیچ به گونهای است که ما نمیتوانیم بگوییم این مربی در حال ارائه بازی تماما هجومی یا بازی تماما دفاعی است و معمولا در هر بازی به تناسب شرایط رقیب، به دنبال ارائه یک بازی متفاوت نسبت به بازی قبل از تیم ملی ایران است و شاید نقطه قوت تیم ملی ایران هم به خصوص در دور اول انتخابی جام جهانی هم این قضیه بود و این نکات خیلی به تیم ملی کمک کرده است.
این قضایا در سطح آسیا اتفاق خوبی برای تیم ملی ایران رقم زده اما قطعا در بازیهای بزرگ ملی ایران باید شکل بازی خود را مشخص تر کند.
مثل هر تیم دیگری رقبا برای ما به دو دسته تقسیم می شود. تیمهایی که از ایران بزرگتر هستند، دارای قدرت بیشتری هستند و فوتبالی فراتر از سطح آسیا ارائه میدهند و دسته دوم هم تیمهایی هستنذ که در وضعیت بدتری قرار دارند و نسبت به تیم ملی ایران از لحاظ کیفیت تاکتیکی و کیفیت مهره در سطح پایین تری قرار دارند. اسکوچیچ نشان داده که به خوبی می تواند با دسته دوم کنار بیاید، بازی مقابل چنین تیمهایی را به راحتی ببرد و حال نوبت آن رسیده که کم کم به فکر دسته اول تیم ها باشیم. ولی زمانی که تیم ملی ما قرار است مقابل ابرقدرت های اروپایی یا هر قاره دیگری به میدان برود تیم ملی باید برای تقابل با این دسته هم عملکرد خوبی داشته باشد چرا که همین قضیه است که تکلیف ما را در جام جهانی مشخص میکند.