ملی پوشان کشورمان بعد از درخشش در دور مقدماتی رقابت های انتخابی جام جهانی 1998 فرانسه و صعود به دور نهایی باید در این مرحله به مصاف رقیبان جدی تری می رفتند. ده تیم صعود کرده به دور نهایی در دو گروه پنج تیمی تقسیم بندی شدند که تیم ملی کشورمان در گروه اول با چین، عربستان سعودی، کویت و قطر هم گروه شد. در این مرحله بازی ها به صورت رفت و برگشتی انجام می شد و در هر هفته از رقابت ها یک تیم به قید قرعه استراحت می کرد. در نهایت تیم های اول هر گروه به صورت مستقیم راهی جام جهانی می شدند و دو تیم دوم باید در یک بازی پلی آف به مصاف هم می رفتند. تیم برنده جواز صعود به جام جهانی را دریافت می کرد و تیم بازنده در یک بازی رفت و برگشتی برای بدست آوردن آخرین سهمیه جام جهانی باید به مصاف نماینده اقیانوسیه می رفت. با این اوصاف در صورتی که تیم ملی کشورمان در گروه خود صدرنشین نمی شد راه سختی را برای رسیدن به فرانسه پیش روی خود می دید.
به این ترتیب تیم ملی کشورمان باید از تمامی پتانسیل خود برای شکستن طلسم بیست ساله صعود به جام جهانی استفاده می کرد اما اولین مشکل در راه صعود به جام جهانی پیش از شروع رقابت های مرحله نهایی به وجود آمد. حواشی بازی آخر ایران در دور مقدماتی برابر سوریه که بر سر بازی کردن یا نکردن علی دایی در ترکیب اصلی اتفاق افتاد کم کم بالا گرفت. محمد مایلی کهن تصمیم گرفت تا زمانی که علی دایی از او عذرخواهی نکرده، او را به تیم ملی دعوت نکند و همین اتفاق هم افتاد، تیم ملی بدون علی دایی بازی های دوستانه و آماده سازی را پشت سر گذاشت و وقتی در این بازی ها کمبود این مهاجم قدرتمند حس شد، رئیس وقت فدراسیون فوتبال، داریوش مصطفوی، دست به کار شد. مصطفوی بعد از چند تماس تلفنی با دایی، نامه ای خطاب به محمد مایلی کهن نوشت و به سرمربی تیم ملی اطمینان داد که نظرات او تامین شده و علی دایی برای بازگشت به تیم ملی آماده است.
تیم ملی در سه بازی تدارکاتی ذکر شده ابتدا در یک بازی درون اردویی با بانک ملی به تساوی بدون گل دست یافت، سپس در شهر تورنتو کانادا با یک گل تیم ملی کانادا را شکست داد و در آخرین بازی با ارائه یک نمایش ضعیف در ابوظبی 3 بر یک مغلوب تیم ملی امارات شد.
بعد از برگزاری این سه بازی تدارکاتی، ملی پوشان کشورمان باید برای رویارویی با اولین رقیب خود در مرحله نهایی، که تیم ملی چین بود، آماده می شدند. چینی ها برای میزبانی از ایران ورزشگاه جینژو در شهر دالیان را معرفی کردند چراکه دالیان شهری بود که تیم ملی چین تا نون در آن طعم شکست را نچشیده بود.
محمد مایلی کهن، سرمربی تیم ملی کشورمان پیش از اعزام به چین در جمع خبرنگاران گفت: «بازی در جام جهانی آرزویی است که با تلاش و زحمت فراوان بدست خواهد آمد. ما طی ماه های گذشته نهایت تلاش خود را کرده ایم و امیدواریم مزد تلاشهایمان را با رفتن به جام جهانی بگیریم. بازیکنان ما همگی آماده بازی برابر چین هستند و با شناخت کافی ای که ما از چینی ها داریم پیروزی در این بازی دور از دسترس نیست.»
برای این مسابقه تیم ملی مصدوم یا محرومی نداشت و تنها نکته مبهم ترکیب تیم ملی حضور رضا شاهرودی بود که از مدتها قبل دچار آسیب دیدگی شده بود و در دو جلسه تمرینی آخر موفق شد خود را به تیم ملی برساند و به همراه کاروان ایران راهی دالیان شود. اتفاق قابل ذکر دیگری که پیش از بازی رخ داد این بود که تیم ملی کشورمان در رده بندی جدید فدراسیون جهانی فوتبال که در پایان ماه آگوست اعلام شده بود موفق شد با 7 پله صعود در رده 53 جهان قرار بگیرد. این موضوع روحیه ملی پوشان را به میزان قابل توجهی پیش از اولین بازی در راه جام جهانی 1998 فرانسه بالا برد.
این بازی که اولین بازی گروه هم بود با قضاوت داوران کره ای در ساعت 12:45 دقیقه به وقت تهران آغاز شد. محمد مایلی کهن با سیستم مورد علاقه اش، 2-5-3، تیم ملی را روانه میدان کرد اما به دلیل احتیاطی که ناشی از بازی در زمین حریف بود اجازه نفوذ را از پیستونها گرفته بود تا تیم ملی در کارهای دفاعی قدرتمندتر ظاهر شود. ملی پوشان کشورمان بازی را تهاجمی آغاز کردند. در دقیقه 14 بازی خداداد عزیزی روی پاس علی دایی توپ را به تیر دروازه چینی ها کوبید و در ادامه این حمله شوت سرکش کریم باقری با برخورد به مدافعان حریف به کرنر رفت. در پی این حمله بود که علی دایی دو بار دروازه او چو لیانگ را تهدید کرد اما گلی به ثمر نرسید.
بعد از این حملات پردامنه تیم ملی در اوایل بازی، رفته رفته چینی ها قدرت خود را به خط میانی و مدافعان ما که در این دقایق ناهماهنگ ظاهر شده بودند تحمیل کردند و موفق شدند در آخرین دقیقه نیمه اول روی خطای رضا شاهرودی یک ضربه پنالتی بدست آورند و به گل اولشان دست پیدا کنند. خطایی که کمی سختگیرانه اعلام شد و باعث شد تیم ملی کشورمان نیمه اول را با شکست به پایان برساند.
با شروع نیمه دوم باز هم این چینی ها بودند که به پشتوانه هواداران شان حملاتی را روی دروازه عابدزاده ترتیب دادند و موفق شدند خیلی زود روی نا هماهنگی شاهرودی و استاد اسدی به گل دوم دست پیدا کنند. این گل که در دقیقه 54 به ثمر رسید باعث شد محمد مایلی کهن دست از احتیاط بردارد و برای جبران دو گل عقب افتادگی، پیستون های کناری ایران را آزاد کند تا در حملات شرکت کنند. این تصمیم به موقع خیلی زود نتیجه داد و روی یک حرکت از جناح راست و خطای مدافع چینی روی علی دایی در دقیقه 61، ایران صاحب یک ضربه پنالتی شد. کریم باقری پشت ضربه پنالتی ایستاد و توپ را به گل تبدیل کرد.
بعد از این گل، توفان حملات ملی پوشان کشورمان از سر گرفته شد. 6 دقیقه بعد مهدی مهدوی کیا با یک حرکت انفرادی به محوطه جریمه چینی ها نفوذ کرد و با یک شوت تماشایی به زیبایی هرچه تمام تر گل دوم و تساوی بخش ایران را وارد دروازه میزبان کرد.
بعد از اینکه بازی به تساوی کشیده شد محمد مایلی کهن دو تعویض به موقع انجام داد و با وارد کردن مهرداد میناوند و اصغر مدیر روستای تازه نفس به میدان به خوبی خط آتش ایران را تقویت کرد. در این دقایق حمید استیلی و کریم باقری در میانه میدان به خوبی کنترل اوضاع را بدست گرفته بودند و در شرایطی که چینی ها از بازگشت ایران به بازی سردرگم شده بودند، مهدی مهدوی کیا در دقیقه 84 بازی تیر خلاص را شلیک کرد، شلیکی از سی متری و گلی زیباتر از گل اولش در این مسابقه. ضربه پای راست مهدی مهدوی کیا از جناح راست در کنج دروازه چین فرود آمد و حالا این تیم ملی ایران بود که سه امتیاز بازی را در جیب داشت.
بعد از این گل تیم ملی کشورمان خیلی زود به گل چهارم خود نیز دست پیدا کرد. دو دقیقه بعد در شلوغی محوطه جریمه چین مدیر روستا توپ سرگردان را با یک ضربه آکروباتیک وارددروازه چینی ها کرد تا شاگردان مایلی کهن شکست دو بر صفر را با پیروزی 4-2 عوض کنند.
مایلی کهن در پایان این بازی در مصاحبه ای رادیویی با واحد مرکزی خبر درباره این مسابقه گفت: «اول باید خداوند را شاکر باشم و از دعاهای خیر فوتبال دوستان کشورمان تشکر کنم که در همه حال به ما لطف داشته و دارند. من از بازیکنانم ممنونم که به خوبی دستورات تاکتیکی را در زمین پیاده کردند. در نیمه اول با توجه به میزبانی چینی ها طبیعی بود که داور کمی متمایل به آنها سوت بزند ولی در شروع نیمه دوم بچه های تیم ملی قدرت خود را به خوبی به رخ حریف کشیدند. به مهدی در نیمه دوم گفتیم که مدام با حمید استیلی جابجا شود و با دور زدن مدافعان حریف در حملات شرکت کند که شکر خدا مهدی در این مورد موفق ظاهر شد و دو گل زیبا را به ثمر رساند.»
رسانه های قطری بعد از این بازی با تمجید از عملکرد ملی پوشان ایرانی با اشاره به این موضوع که ایران یک بازی خارج از خانه را برده بود نوشتند «تیم ملی ایران در خانه حریفان هم نشان داد که یک تیم واقعی است. شکست آنها برابر امارات در ابوظبی نباید ما را فریب دهد چون آن مسابقه تنها یک بازی تدارکاتی بود.»
در دیگر بازی این گروه، فردای مسابقه ایران - چین، در شرایطی که به قید قرعه قطری ها استراحت داشتند، عربستان در ریاض با نتیجه 2 بر یک کویت را شکست داد. در این مسابقه هم، مثل بازی ایران و چین، عربستانی ها شکست 1-0 را با برد 2-1 عوض کردند. این بازی حواشی ای هم داشت. کویتی ها بعد از اتمام بازی طی نامه ای اعتراض کتبی خود نسبت به عملکرد کمک داور بازی روی گل دوم عربستان را به فیفا ارسال کردند و معتقد بودند که توپ به صورت کامل از خط رد نشده بود. به هر ترتیب ایران در پایان هفته اول صدر جدول را تصاحب کرد و عربستان نیز «هم امتیاز» با تیم ملی کشورمان در جایگاه دوم ایستاد.
کاروان کشورمان بعد از بازی با چین، روز سه شنبه 25 شهریور در سفری خسته کننده، ابتدا از دالیان به پکن و از آنجا به تهران بازگشت تا ملی پوشان کشورمان سه روز بعد در دومین بازی میزبان عربستان باشند. این اولین تقابل ایران و عربستان در بیست سال گذشته در ایران بود. بازی قبلی دو تیم در انتخابی جام جهانی 1978 در شیراز برگزار شده بود و بعد از آن شرایطی پیش نیامده بود که عربستانی ها در ایران به مصاف ملی پوشان کشورمان بروند.
در این هفته از بازی ها نوبت به چینی ها رسید که استراحت کنند و در بازی دوم روز دوم، کویت و قطر همزمان با بازی ایران و عربستان، در دوحه به مصاف هم می رفتند.
کادر فنی تیم ملی که در بازی برابر عربستان خداداد عزیزی را به دلیل دو اخطاره بودن در اختیار نداشت، با دو تغییر نسبت به بازی قبلی کار را آغاز کرد. مهرداد میناوند به جای رضا شاهرودی و علی اصغر مدیر روستا به جای خداداد عزیزی به ترکیب اصلی راه یافتند و تیم ملی کشورمان در حضور بیش از یکصد هزار هوادار مشتاق فوتبال که از ساعت ها قبل سکوهای ورزشگاه بزرگ آزادی را پر کرده بودند، پذیرای بازیکنان عربستانی شد.
نلو وینگادا سرمربی پرتغالی عربستان در صحبت های کوتاهی قبل از بازی ضمن اشاره به حضور پرشور هواداران ایرانی گفت: «من هیچ جای دنیا چنین جوی را ندیده بودم. اینجا یک جهنم واقعی است. ما اگر بتوانیم امروز به تساوی هم برسیم، نتیجه قابل قبولی برای مان خواهد بود. غیبت خداداد عزیزی همانطور که برای شما یک اتفاق ناخوشایند است، برای من یک برگ برنده محسوب می شود. به هر حال ما با تدابیر مناسبی که در دفاع و حمله برای این بازی اندیشیده ایم، آماده مبارزه هستیم.» محمد مایلی کهن هم به خبرنگاران گفت: «ما برای این مسابقه همدل و آماده ایم و فقط برای گرفتن سه امتیاز به زمین می رویم.»
بازی با ضربه میهمان آغاز شد اما خیلی زود توپ و میدان در اختیار سفیدپوشان کشورمان قرار گرفت به شکلی که در ده دقیقه ابتدایی چهار موقعیت گلزنی نصیب ملی پوشان کشورمان شد. چراغ اول را میناوند در همان اولین دقیقه روشن کرد و با یک شوت سرکش محمد الدعایه را به واکنش وادار کرد، دو دقیقه بعد هم کریم باقری این صحنه را تکرار کرد. در هفتمین دقیقه ضربه چکشی مدیر روستا روی پاس خوب دایی از درون محوطه جریمه با واکنش تماشایی محمد الدعایه دفع شد و سرانجام در دقیقه دهم علیرضا منصوریان، پاس در عرض مهدوی کیا را از شش قدم به بیرون فرستاد. این برتری ایران در دقایق ابتدایی حاصل هماهنگی مثال زدنی سه هافبک پر توان تیم ملی؛ باقری، منصوریان و استیلی بود که نبض بازی را به خوبی در اختیار گرفته بودند. بعد از این حملات همه جانبه، بازی برای دقایقی آرام شد اما در بیست و هشتمین دقیقه باز هم موقعیت گلزنی نصیب کریم باقری شد، این بار از روی نقطه پنالتی. حرکت پا به توپ مدیر روستا در عمق دفاع عربستان با خطای عبدالله زبرماوی همراه شد تا داور ژاپنی به نشانه خطای پنالتی در سوتش بدمد. کریم باقری پشت توپ ایستاد اما خلاف پنالتی های قبلی اش این بار موفق نشد دروازه حریف را باز کند، محمد الدعایه که ستاره تیمش در این میدان بود با یک واکنش عالی توپ را از گوشه پایین سمت راست دروازه به بیرون فرستاد تا همچنان 120 هزار هوادار حاضر در ورزشگاه در انتظار دیدن گل در این بازی بمانند.
بعد از این اتفاق بود که کم کم سبزپوشان عربستانی خود را در میدان پیدا کردند، از لاک دفاعی خارج شدند و در سی و ششمین دقیقه بازی روی اولین خطری که روی دروازه عابدزاده ایجاد کردند دروازه ایران باز شد. ارسال بلند توپ از جناح راست عربستان با دخالت عابدزاده به حسین عبدالغنی رسید تا این بازیکن با یک پاس در عرض به ابراهیم الشهرانی این بازیکن را در موقعیت گلزنی قرار دهد و گل اول بازی با شوت زمینی و دقیق مهاجم عربستانی به ثبت برسد.
بعد از این گل شاگردان وینگادا با هفت بازیکن به دفاع مطلق پرداختند تا بتوانند از تک گل ارزشمندی که در زمین حریف زده بودند دفاع کنند. در دقیقه 43 بازی تیم ملی کشورمان گل خورده را با ضربه علی دایی روی پاس عرضی مدیر روستا جبران کرد اما کمک داور بازی به نشانه آفساید پرچمش را بالا برد تا نیمه اول مسابقه با همان برتری یک گله میهمان به پایان برسد.
شاگردان محمد مایلی کهن نیمه دوم را برای جبران گل خورده هجومی آغاز کردند. رضا شاهردوی جایگزین استاد اسدی شد تا خط دفاع تیم تقویت شود و هافبک ها برای هجوم به دروازه حریف آزادانه تر در میدان حاضر شوند. بعد از دو موقعیت گلی که دایی و باقری از دست دادند سرانجام در شصت و هشتمین دقیقه روی کرنر مهدوی کیا از جناح راست کریم باقری موفق شد با موقعیت شناسی بالایی در شلوغی محوطه جریمه عربستان گل تساوی بخش را وارد دروازه محمد الدعایه کند.
بعد از این گل تلاش ها برای زدن گل برتری و تکرار داستان بازی قبلی دو چندان شد. فرهاد مجیدی و محسن گروسی به زمین فرستاده شدند تا نیروهای تازه نفس به تیم تزریق شوند اما دفاع چند لایه عربستانی ها و حملات احساسی ملی پوشان کشورمان باعث شد توپی از خط دروازه محمد الدعایه عبور نکند و بازی با همان تساوی 1-1 به پایان برسد. در بازی همزمان این گروه هم کویتی ها موفق شدند با دو گل میزبان شان را شکست دهند و به یک امتیازی ایران و عربستان برسند تا شرایط جدول حساس تر از قبل شود.
در پایان این بازی علی دایی به عنوان برترین بازیکن زمین انتخاب شد، ضمن اینکه در بین دو نیمه در مراسمی مختصر جایزه برترین بازیکن ماه گذشته آسیا هم به کریم باقری اهدا شده بود. شکل بازی تیم ملی در این مسابقه به خوبی نشان داد که تیم ملی در خط دفاع به نسبت دو خط هافبک و حمله آسیب پذیرتر است و کادر فنی برای اینکه بتوانند به جام جهانی صعود کنند باید بیشتر روی عملکرد دفاعی تیم کار کنند.
در هفته سوم رقابت های انتخابی قرعه استراحت به نام عربستان در آمد و تیم های چین و قطر پیش از بازی حساس ایران و کویت به مصاف هم رفتند و به تساوی 1-1 دست یافتند.
دیدار تیم ملی کشورمان برابر کویت دو حاشیه داشت. اولین حاشیه جدایی پاشازاده از تیم ملی پیش از سفر به کویت بود. مهدی پاشازاده که به دلیل مشکلات سربازی قادر به خروج از کشور نبود به نشانه اعتراض اردوی تیم ملی را ترک کرد تا بعد از حل شدن مشکلش مجددا در خدمت تیم ملی قرار بگیرد. حاشیه دوم به تیم حریف مربوط بود. مسئولان فیفا پیش از بازی ایران و کویت، حسین الخزری بازیکن محروم کویتی ها را بخشیدند تا تیم میزبان محرومی برای این بازی نداشته باشد.
کویتی ها در حالی پا به میدان نبرد با ایران می گذاشتند که بازی قبلی خود را برابر قطر با برد پشت سر گذاشته بودند و با پاداش 800 دلاری از سوی شیخ فهد به خوبی برای بازی برابر ایران شارژ روحی شده بودند. شیخ فهد رئیس فدراسیون فوتبال کویت به بازیکنان کویتی وعده داده بود در صورت کسب پیروزی برابر ایران پاداش بیشتری هم دریافت خواهند کرد.
بازی با سوت داوران تایلندی در شهر کویت سیتی کویت آغاز شد و در همان دقایق ابتدایی علی دایی روی پاس خداداد عزیزی تیر دروازه کویتی ها را لرزاند. در شرایطی که شاگردان مایلی کهن بازی را تهاجمی آغاز کرده بودند، در چهاردهمین دقیقه بشار عبدالعزیز در یک ضد حمله شانس گلزنی برای کویتی ها را با عکس العمل تماشایی عابدزاده از دست داد. بازی رفته رفته به تعادل کشیده می شد که در دقیقه بیستم کویتی ها موفق شدند با سه پاس دروازه ایران را باز کنند. پاس بلند کویتی ها از میانه میدان پشت سر مدافعان کشورمان به بشار عبدالعزیز رسید تا جاسم الهویدی روی پاس در عرض این بازیکن گل اول بازی را به ثمر برساند. در ادامه نیمه اول ایرانی ها که اسیر تاکتیک های میلان ماچالا شده بودند موقعیت خاصی برای گلزنی بدست نیاوردند و در سمت مقابل هم کویتی ها تنها یک بار دیگر در دقیقه چهلم با ضربه جاسم الهویدی دروازه ایران را تهدید کردند که باز هم با درخشش عابدزاده توپ وارد دروازه ایران نشد و نیمه اول با همان تک گل به سود کویتی ها خاتمه یافت.
میلان ماچالا سرمربی چک تبار کویتی ها در نیمه اول با مهار پیستون های چپ و راست ایران، بستن میانه میدان و یارگیری سایه به سایه مدافعان کویتی با خداداد عزیزی و علی دایی عملا تیم ملی کشورمان را به گوشه رینگ برده بود. نیمه دوم با حملات میزبان آغاز شد و جاسم الهویدی مهاجم زهردار کویتی ها دو بار تا آستانه فروپاشی دروازه ایران پیش رفت اما بار اول ضربه او به بیرون رفت و در حمله دوم احمدرضا عابدزاده ضربه جاسم الهویدی را با پا دفع کرد تا توپ بعد از برخورد به تیر دروازه به زمین مسابقه برگردد. بعد از این دقایق توفانی، محمد مایلی کهن علی اکبر استاد اسدی را جایگزین مهرداد میناوند کرد تا هم با حضور استاد اسدی در خط دفاع قدرت دفاعی تیم ملی افزایش یابد و هم با رفتن رضا شاهرودی به پیستون چپ فشار حملات ملی پوشان کشورمان بیشتر شود.
حالا نوبت ایران بود که حملاتش را آغاز کند. علی دایی دوبار در دقایق 60 و 62 دروازه کویتی ها را تهدید کرد. در دقیقه 72 مهدی مهدوی کیا روی پاس خداداد عزیزی با یک شوت سرکش خالد الفضلی را به واکنش واداشت و در دقیقه 80 باز هم علی دایی روی سانتر حمید استیلی با ضربه سر تیر دروازه کویتی ها را لرزاند. هرچه بازی به دقایق پایانی نزدیک تر می شد کویتی ها بیشتر دست به اتلاف وقت می زدند و سعی در کم کردن فشار حملات ایران داشتند.
شاگردان مایلی کهن دست بردار نبودند و در دقیقه 85 اصغر مدیرروستا روی پاس علی دایی در دو قدمی دروازه موقعیت گلزنی بدست آورد اما نتوانست گل تساوی را به ثمر برساند. در دقیقه 88 مسابقه هم شوت علی دایی را دروازه بان کویتی ها مهار کرد. بازی در ثانیه های پایانی دنبال می شد که سرانجام حملات ایرانی ها نتیجه داد و کریم باقری گل تساوی را وارد دروازه میزبان کرد. توپ بلند و سردرگم در میانه میدان با ضربه سر دایی که کمی به عقب آمده بود به مدیرروستا رسید، مهاجم تازه نفس کشورمان با یک پاس دقیق کریم باقری را روانه دروازه کویت کرد و باز هم این باقری بود که ضربه نهایی را به توپ نواخت تا برای سومین بار در این سه مسابقه تیم مایلی کهن از بازی باخته امتیاز بگیرد.
در پایان این بازی جاسم الهویدی، محمد خاکپور و علی دایی برای انجام تست دوپینگ انتخاب شدند و تیم ملی کشورمان با دست پر از کویت به تهران بازگشت.
یک هفته بعد از این بازی سخت برابر کویت، ملی پوشان کشورمان باید در ورزشگاه آزادی پذیرای قطری می شدند که با یک امتیاز از دو بازی در قعر جدول این گروه قرار داشت. ساعاتی قبل از این مسابقه در یک بازی حساس چینی ها موفق شدند در شهر دالیان با نتیجه یک بر صفر عربستان قدرتمند را شکست دهند تا خیال بازیکنان تیم ملی کشورمان تا حدود زیادی برای بازی با قطر و حفظ صدرنشینی در پایان بازی های دور رفت راحت شود.
برای این بازی خانگی کادر فنی تیمی ملی محمد خاکپور را به دلیل دو اخطاره بودن و خداداد عزیزی را به دلیل آسیب دیدگی در اختیار نداشتند اما محمد مایلی کهن با به کارگیری یحیی گلمحمدی در خط دفاع و اصغر مدیر روستا در خط حمله به خوبی جای خالی این دو مهره تاثیر گذار را پر کرد تا برای رویارویی با شاگردان جو بونفرر هلندی خلائی در ترکیب تیم ملی احساس نشود.
بازی با حملات ایران آغاز شد و ملی پوشان کشورمان در همان دقایق ابتدایی با سود بردن از جو سنگین ورزشگاه آزادی در نهمین دقیقه اولین خطر جدی را روی دروازه میهمان ایجاد کردند. اصغر مدیر روستا روی یک فرار زیبا در این لحظه از بازی با دروازه بان حریف تک به تک شد اما در این صحنه گلر قطری موفق تر ظاهر شد و دروازه تیمش را بسته نگه داشت.
در دقایق ابتدایی بازی قطری ها که اسیر جو وحشتناک ورزشگاه شده بودند دست به انجام بازی خشونت آمیز زدند که در سه صحنه به درستی با کارت زرد داور روبرو شدند.
سرانجام در دقیقه 35 قفل دروازه ها شکست. علیرضا منصوریان که تا اینجای بازی کم نقص ظاهر شده بود بعد از انجام یک حرکت انفرادی خوب در جناح چپ وارد محوطه جریمه حریف شد و با یک پاس رو به بیرون علی دایی را در موقعیت گلزنی قرار داد تا با بغل پای دقیق دایی گل اول مسابقه به سود ایران به ثبت برسد.
بعد از این گل ملی پوشان کشورمان با رهبری خط هافبک قدرتمند ایران فشار حملات را بیشتر کردند و موفق شدند هفت دقیقه بعد گل دوم را نیز به ثمر برسانند. این بار از جناح راست این مهدی مهدوی کیا بود که با یک پاس در عمق اصغر مدیر روستا را روانه دروازه قطری ها کرد. مهاجم با تکنیک کشورمان بعد از عبور از سد مدافع مستقیمش با یک پاس در عرض کریم باقری را در دهانه دروازه صاحب توپ کرد تا کریم باقری با انجام دادن راحت ترین کار ممکن حساب کار را دو بر صفر کند.
نیمه اول بازی با برتری دو گله ایران خاتمه یافت اما باز هم در نیمه دوم این ملی پوشان کشورمان بودند که بازی را تهاجمی آغاز کردند و موفق شدند بعد از گذشت تنها 13 دقیقه از شروع نیمه دوم گل سوم بازی را وارد دروازه قطری ها کنند. در دقیقه 58 و در پی چند رفت و برگشت توپ در محوطه جریمه کریم باقری با یک ضربه سنگین توپ را به طاق دروازه یونس احمد باقر دوخت تا خودش را در این بازی دو گله کند و تیمش را 3 بر صفر پیش بیاندازد.
هر چند که بعد از این گل روند بازی رو به کندی رفت اما باز هم این ایرانی ها بودند که جدی ترین خطر در ادامه مسابقه را روی دروازه قطری ها ایجاد کردند. سانتر مواج رضا شاهرودی در دقیقه 62 با ضربه سر علی دایی همراه شد اما با بدشانسی مهاجم بلند قامت کشورمان توپ به پایه تیر عمودی دروازه برخورد کرد و به زمین مسابقه برگشت. توپ برگشتی را این بار مهدی مهدوی کیا به سمت دروازه قطری ها شلیک کرد اما این بار دروازه بان حریف بود که مانع گلزنی ایرانی ها برای بار چهارم شد تا بازی با همان نتیجه 3 بر صفر به سود شاگردان مایلی کهن به پایان برسد.
جو بونفرر، سرمربی هلندی قطری ها که در طول مسابقه مدام به تصمیمات داوری اعتراض می کرد، در پایان بازی در جمع خبرنگاران گفت: «داور ابتدای بازی با اخطارهای بی موردی که به شاگردان من داد آنها را عملا خلع سلاح کرد و همین موضوع باعث شد تا ایرانی ها بتوانند بی پرواتر از همیشه روی دروازه ما ظاهر شوند. داور با این کار روحیه جنگندگی یاران ما را از بین برد. با این همه من به شما بابت داشتن این بازیکنان و این تیم هماهنگ تبریک می گویم.»
محمد مایلی کهن هم در صحبت هایی کوتاه در رختکن تیم ملی درباره این مسابقه چنین گفت: «ما بسیار آگاهانه بازی کردیم و بازیکنان ما فوتبالی هوشمندانه ارائه کردند. من از تک تک بچه ها تشکر می کنم و امیدوارم بتوانیم در دور برگشت هم همین قدر قدرتمند ظاهر شویم.»
به این ترتیب ایران موفق شد در پایان بازی های دور رفت این مرحله با هشت امتیاز و اختلافی چهار امتیازی نسبت به تیم دوم در صدر گروه خود بایستد تا برای صعود به جام جهانی امیدوارتر از قبل باشیم. در پایان این مسابقه کریم باقری که دو گل از سه گل ایران را به ثمر رسانده بود به عنوان برترین بازیکن میدان انتخاب شد.
ادامه دارد...