با پنجاهمین اعلام نتایج پروژه بزرگ تیم منتخب و برترین های قرن ورزش ایران به اتمام این نظرخواهی یک ساله ای رسیدیم که از نوروز 1400 آغاز شده بود. حالا که کمتر از 24 ساعت به تحویل سال 1401 هجری خورشیدی زمان مانده، با اعلام برنامه نوروزی پروژه و همچنین توضیحاتی درخصوص شرکت کنندگان و همچنین بزرگانی که حاضر به شرکت در نظرخواهی نشدند در خدمت شما هستیم.
طرفداری در ایام نوروز 1401، تک تک پست های ترکیب تیم منتخب قرن و همچنین دیگر آیتم های نظرخواهی را بررسی می کند. اما توضیحات بیشتر را می توانید در گفتگوی من (سامان خدائی) با مهدی حدادپور ببینید. همچنین متن این گفتگو نیز در ادامه قابل مشاهده است.
سلام و درود خدمت مخاطبین طرفداری. همچنین سلام می گویم خدمت مهدی حدادپور، خبرنگار فوتبال ایران.
سلام و عرض ادب دارم. امیدوارم که با برنامه ای که در یک سال گذشته داشته ایم، جامع ترین، فراگیرترین و کامل ترین انتخابات قرن فوتبال ایران، نظر مخاطبین عزیزمان را جلب کنیم.
پروژه تیم منتخب قرن فوتبال ایران با 260 برگ به پایان رسید. یک پروژه بسیار فراگیر. 260 فرم تکمیل شده. ابتدا معیارمان این بود که تمامی بازیکنان و سرمربیان ملی رای دهند. به همین دلیل میزان رای دهنگان بالا رفت. سپس معیار 15 بازی ملی را گذاشتیم. همچنین نمایندگانی از فوتبال بانوان داشتیم. روئسای فدراسیون ها و ... یک مقدار این بین معیارهایمان تغییر کرد. مثلا برخی دوستان نمی خواستند در این نظرخواهی شرکت کنند. به نظرتان چرا برخی نمی خواستند شرکت کنند؟
بزرگوارانی بودند مثل حشمت مهاجرانی که بهترین مربی تاریخ فوتبال ایران هست. عزیزمان حسین کلانی، سمبل باشگاه شاهین و از پیشکسوتانی که تن شان سالم است و عمرشان دراز باشد. همچنین اصغر شرفی. این دوستان محدودیت های اخلاقی و معذوریت های تاریخی داشتند. مثلا حشمت مهاجرانی فرمایش کردند شاگردان زیادی در تیم ملی در 4 دوره حضور در تیم ملی جوانان و بزرگسالان داشته ام. دوست ندارم دوستانی که از من انتظار دارند و انتخابشان نکنم، شاید تصور کنند دوستشان ندارم ولی همه شان را عاشقانه دوست دارم. یک مقدار نظر غم انگیز هم نظر دادند که نظراتم را هروقت که فوت شدم، منتشر کنید. ان شاءالله این نظرات را 50 سال دیگر هم منتشر نکنیم.
برنامه را با این روال شروع کردیم که اکثر برنامه ها تصویری بود. خانه خیلی ها رفتیم. خانه منصور رشیدی رفتیم. حسن روشن پس از جراحی پیش ما آمد.
بله پس از مصدومیت و جراحی آمدند. راه رفتن برایشان سخت بود. یک پنج شنبه بعد از ظهری بود که از پله ها پایین آمدند. چقدر منت سر گروه گذاشتند و افتخار دادند. ان شاءالله هرکجا هستند سلامت باشند.
به مرور زمان هرچه قدرت کرونا بیشتر شد، تصمیم گرفتیم خطرناک است از بزرگان و پیشکسوتان دعوت کنیم. خیلی هایشان سالخورده هم بودند و ریسک نکردیم که برنامه تصویری ضبط کنیم تا خدایی نکرده به کرونا مبتلا شوند.
پیک چهارم کرونا بسیاری از فعالیت های اجتماعی را مختل کرد. ما هم در این استودیو محدودیت هایی داریم. فضا هم کوچک هست. تهویه شاید مناسب و مساعد حال نه سالخوره، بلکه پیشکسوتان نیست. نه فقط برای پیشکسوتان، بلکه برای جوانان نیز در پیک کرونا مساعد نبود. سپس وارد روالی شدیم که تلفنی کارها را سرعت ببخشیم. حتی به صورت میدانی اگر کسی را می دیدیم. مثلا در چند مراسمی که شرکت کردیم، به صورت میدانی کار را انجام دادیم.
شما گفتید فراگیرترین پروژه. قبلا هم چنین پروژه ای داشتیم؟
در سال 1350، کیهان ورزشی که مهم ترین مرجع در تاریخ ورزش ایران بوده، مبادرت به انتخاب بهترین های تاریخ فوتبال ایران کرد. خیلی جالب است کسانی که در انتخابات 50 سال پیش شرکت کردند، بودند کسانی که در کنار ما و هم دوش ما بودند. مثل محمد بیاتی با 92 سال سن که با ما مشارکت داشتند. آقای اردشیر لارودی که ان شاءالله خدا به ایشان سلامتی بدهد. آقای منوچهری زندی، حسن حبیبی و ... که 50 سال پیش بودند. اگر 50 سال پیش فراگیرترین انتخاب ها برای برترین های فوتبال ایران برگزار شد، این برنامه با حضور رسانه طرفداری با مبدا و مرجع بودنش تبدیل خواهد شد به بزرگترین، فراگیرترین، جامع ترین و دقیق ترین انتخاباتی هست که برگزار می شود.
نام استاد منوچهر زندی را گفتید. یکی از برنامه های جذاب ما بود. یک ساعت صحبت کردیم. نه ما و نه مخاطبین خسته شدند. واقعا برنامه جذابی شد. شاید کسانی بودند که آن اسامی گفته شده در برنامه را نمی شناختند.
ادای دین کردند به تاریخ فوتبال ایران و جامعیت این انتخاب ها این است که انتخاب قرن است. یکی از انتقادات در مورد انتخابات ما، این بود که چرا شما سراغ سنین بالا مصاحبه می کنید و با بچه های دهه 60 و 70 مصاحبه نمی کنید؟ ببینید عنوان برنامه چیست. تیم منتخب قرن فوتبال. خیلی از فوتبالیست های جوان که فوتبالشان تازه تمام شده بود، در این برنامه حضور داشتند. ما باید با کسانی صحبت کنیم که ضمن احاطه به فوتبال امروز، گذشته فوتبال ایران را نیز خوب بداند و تناسب سنی داشته باشد. پیشکسوتی که در دهه 40 بوده، دهه 20 و 30 را دیده. ما چطور می توانیم انتظار داشته باشیم فوتبالیستی متولد دهه 60 آن زمان را بشناسد؟ خیلی جالب است که کسانی که متولد اواخر دهه 40 و اوایل دهه 50، ابراز کردند که من دوست دارم اسم این را ببرم ولی او را ندیده ام. فقط شنیده ام. از فرط شنیدن هم برایم به یک عادت تاریخی تبدیل شده است. مثلا آقای قلیچ خانی عالی بوده و توانستم از او تصاویر کوتاهی تهیه کنم و ببینم و لذت ببرم.
در راستای این نکته بگویم که ما 11 انتخاب داشتیم و بیش از 260 برگه داشتیم و همه بهترین ها انتخاب شدند. ما در ایام نوروز 1401 یک به یک این پست ها را بررسی می کنیم و هرشب این برنامه را خواهیم داشت مانند همان ساعت 9 شب و تیم منتخب قرن. می خواستم تشکر کنم یک سال همراه این برنامه بودید که حالا به ثمر نشسته. در سالی که پیش رویمان است، این برنامه میوه خواهد داد و در برنامه فردا شب هم تبریک سال جدید را خواهیم داشت و هم اینکه سال آینده چه برنامه ای برای اتمام پروژه تیم منتخب داریم.
آقای حدادپور خیلی ممنون از حضورتان.
ایام به کام شما و قرن بسیار خوبی را از پس فردا با یکدیگر آغاز خواهیم کرد.
همچنین ببینید