رئیس فدراسیون کشتی در نشست خبری امروز (دوشنبه هفتم شهریور 1401) با اصحاب رسانه پاسخگوی سؤالات در حوزههای مختلف بود.
به گزارش طرفداری، علیرضا دبیر در ابتدا اظهار داشت:
مقابل همه حاشیهها ایستادهام و نمیگذارم کسی به جایم صحبت کند. همه حرفها را خودم میزنم تا برای تیم حاشیه نشود. سال ۱۳۹۸ حدود ۵۹ میلیارد این فدراسیون بدهی داشت و با ۳ ماه تعویق حقوق، تیم ۱۱ دنیا بودیم. یادمان نرود چه بودهایم و الان کجا هستیم. افتخار میکنم که بگویم حمال کشتی هستم، از این کلمه لذت میبرم. از ۱۷ سالگی لباس پوشیدن را بلدم اما الان سر پروژه هستم که لباسهایم را مسخره میکنند.
وی در ادامه بیان داشت:
آدم عملیاتی هستم و باید هم در پروژهها باشم و هم در تمرین کنار بچهها. کنار نونهالان لخت میشوم و روی تشک هستم. چرا توقع دارند من با کتوشلوار باشم؟ پاهایم از فشار در کشتی پرانتزی شده و شلوارها حالت میگیرند اما شلوار ۶جیب گشاد است و چیزی نشان نمیدهد. من هم مثل حمید سوریان باید پاهایم را عمل کنم. فعلا مالهکشی میکنم البته بچه جنوبشهر هستم و این چیزها را دوست هم دارم.
دبیر پیرامون نوجوانان و جوانان گفت:
وقتی کار نکنی، میتوانی حرف بزنی؟! نه. در نوجوانان فرنگی گفته بودم اثر کرونا را میبینید؛ سال ۹۸ کشتی را با زیر ۳۰ هزار کارت ملی تحویل گرفتیم اما الان باشگاهها شلوغ شده؛ اگر چه به کرونا هم خوردیم اما بالغ بر ۲۷۰، ۲۸۰ هزار کشتیگیر داریم و کلی باشگاه اضافه شده که در استانها گرفتهایم. میخواهیم طرح توسعه را پیش ببریم و تیم پایش دارد ایرادهایش را میگیرد. قطعاً ما هم در برنامه اشتباهاتی داریم البته جلو هم هستیم. آمریکاییها باشگاهشان باز بود اما ما التماس میکردیم باشگاهها را باز کنید. در هر ردهای رفتیم اول شدیم اما بهجز نوجوانان فرنگی و گاف آسیایی، به لطف خدا نتیجه گرفتیم.
او در همین باره عنوان داشت:
همه باختها برای من، بردها برای همه. همین که کشتی حالش خوب است، همه حرف میزنند. مردم با کشتی حالشان خوب است و این برایم اهمیت دارد. باشگاه اکبر فلاح و منصور برزگر شلوغ است و من لذت میبرم. از تمرین دادن فلاح که الگویم هست، لذت میبرم یا منصورخان. هدفمان در فدراسیون این است که مردم به کشتی افتخار کنند. حس مردم ما به کشتی یعنی حس کره به تکواندو، آمریکا به بسکتبال و برزیل به فوتبال. این ورزش بومی، ملی و مذهبی ماست.
رئیس فدراسیون کشتی ابراز داشت:
همه با کشتی خاطره داریم. فوتبال البته بحث جهانی است و فرق دارد، مثلا به اسپانیا باختیم میدانستیم از ما جلوتر است اما در کشتی اینشکلی نیست چون مالک کشتی هستیم. اگر دستشویی را درست بشوییم بهتر از مسئولی است که کارش را درست انجام ندهد. اگر داغ میکنم و حرف میزنم، چون زخمهای کشتی را میبینم و با بچهها تب میکنم. ۲۵ ساله بودم که از کشتی رفتم و زخم کشتی کشیدهام. کشتیگیر رده ۴ تیم ملی در فدراسیون مجانی عمل شده چون مرا آن موقع ول کرده بودند.
وی در ادامه تأکید داشت:
وقتی غیرکارشناسها در وزارتخانه علیه کشتی حرف میزنند، دردم میآید. صبح گراییها را خودم از خواب بیدار کردم و چایی خوردیم؛ اینها را بلدم و میدانم. مسئولین به بچهها وعده میدهند و پیگیر نمیشوند، این درد من است. چه فکری در شهرستانها برای بچهها میکنند؟! مسئول غیرکارشناس وقتی حرف بزند، من بههم میریزم و شاید عبارتی را با بیدقتی گفتهام و تن صحبتهایم بلند است. در اندازه بیاحترامی به کسی نیستم اما ادبیاتم تند است و در کشتی تندتر میشوم.
دبیر درباره جنگیدن برای حق کشتی تصریح داشت:
این وظیفه من است، آمدهام هزینه بشوم تا کشتی بالا برود. در هیات اجرایی کمیته به من میگفتند بچه پررو، من کی برای خودم چیزی خواستم؟! به هر کی برای خودم رو بزنم انجام نمیشود اما به خدا و اهلبیت میگویم. برای جنگیدن آمدهام و از حق همه باید دفاع بکنم. ۶۷ درصد مدالهای المپیک برای کشتی است و تازه مدیریت خوبی نشده که این هستیم. چرا امیر خادم، عباس جدیدی یا رضا یزدانی یا اکبر فلاح نباید طلای المپیک داشته باشند؟! اینها باید در اردوها طلایی میشدند. همه ۲ ساعت تمرین روزانه را میبینند اما ۲۲ ساعت دیگر مهمتر است. باید خوب بخورد، خوب بخوابد، خوب تفریح کند که ۲ ساعت تمرین خوبی بکند.
او همچنین گفت:
فرق من با پولادگر این است. کسی این ۲۲ ساعت را ندیده. درد من این است. ۵ شهریورماه تولد آقاتختی کار خوبی شده و به روز ملی کشتی تبدیل شده. با ۲ تا طبل و اینها که خودمان را مطرح کنیم، تختی گنده شده؟! دیروز بالای ۱۵۰ شهر ما مسابقه کشتی داشتند و باید این شکلی باشد. در تهران خواننده دعوت کنم و این چیزها، درست نیست. کشتی باید در همه ایران بسط پیدا کند. کشتی برود بالا، همه بالا هستیم. تختی افتخار ماست؛ صالحیامیری پول نمیداد اما میگفت کشتی از ورزش ما بزرگتر است و جزوی از فرهنگ ماست.
رئیس فدراسیون کشتی در مورد جوانان اذعان داشت:
بهجز یک مسابقه فرانسه ۳ سال پیش و امیدهای آسیایی، تمام مسابقات رفتهایم و با تعداد بالا هم بودهایم. اعتقاد دارم چون قبل ۱۸ سالگی در یاشاردوغو شرکت کردم و باختهایم را در بینالمللی دادم که بعد مدال گرفتم و همان سیستم را الان پیاده میکنم. درصدد اعزام به چند رقابت بینالمللی و اعزام جوانان به رده بزرگسالان هم هستیم. این تفکر من است که در جلسات شورای برونمرزی شرکت نمیکنم چون ۲ سال بعد را میبینم و آنها درکی ندارند. برای شرکت در مسابقات بهجز هزینهها، میانگین ۴۰ هزار یورو یا فرانک باید ثبتنام کنیم. برای مسابقات جهانی صربستان حدود ۱۱۰ هزار یورو هزینه ثبتنام داریم.
وی در همین رابطه بیان داشت:
یکی از حسنهای غلام محمدی همین یافتن جوانها و نوجوانهاست که جواب دادهاند. تیم فرنگی ۱۶ام میرود و من برای انتخابات اتحادیه جهانی هیچ کاری نکردهام و فقط برای این که خالی نشود، جابهجا شدیم. یک ریال نظام را خرج این لابیها نمیکنم و جای مهمی هم هست اما سرم شلوغ است و شانس زیادی هم ندارم. مدیران وزارت ورزش آنقدر برایمان سنگتراشی کردهاند که وقت کاری نداریم.
دبیر در پاسخ به عدم امضای صورتجلسه بودجه خاطرنشان ساخت:
دعوای اصلی مجمع ۳ روز قبل در معاونت مالی وزارتخانه شکل گرفت. بودجه سال را قبل از سال میبندند اما برج ۴ تازه معاون قهرمانی جلسه گذاشت؛ آن هم به بهانه عدم اطلاعرسانی مجلس. ۶ ماه اول سال به پول احتیاج داریم، در جلسه توضیح دادیم اما کلاً متوجه نمیشوند. غصهام میگیرد که مدیران وزارت ورزش برخلاف دولت پیش میروند. این وزارت با این تفکرات راه به جایی نمیبرد. به پولادگر در جلسه گفتم سیستم غالب در تکواندو چیست؟ گفت یعنی چی؟! ما در کشتی ۶ دقیقه لاکتیک هستیم. در نیم ساعت چطور لاکتیک را از بین ببرم؟ یکی از راهها ماساژ است.
وی افزود:
دریافت، تعبیر و تفسیر یعنی درک یک مطلب اما پولادگر درکی از ورزش قهرمانی ندارد. من این راه را رفتهام و میفهمم چیست. آمریکا ۱۱۰ نفر برای مسابقات جهانی میآید اما ما ۵۰ نفر میبریم. یک ماساژور میبریم که آنها ۴ تا دارند. میگوید در تکواندو نمیبردیم، خب همین کار را کردی نتیجه نگرفتی! با تفکر او وزارت هیچ راهی ندارد. ما یک جلسه با او نداشتهایم. رئیسجمهور، رئیس مجلس و معاون رئیسجمهور پیام دادهاند اما معاون قهرمانی را در قونیه هم ندیدهاند! همان تکواندو میماندی البته رای هم نیاوردی!
وی با اشاره به مشکلاتش با سید محمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش بیان کرد:
صورتجلسه مجمع امضا داشته اما او ۲ ماه است امضا نکرده. کار ما را قفل کرده، او مشکلش با کشتی است نه علی دبیر. او میخواهد کشتی را زمین بزند در حالی که نصف مدال هایی که او آمار داده، کشتی گرفته. او یک بار در فدراسیون ما ناهار خورده و در جلسه کارشناسی توجیه نبوده. شب عید از بخش خصوصی ۳ میلیارد کمک گرفتیم. بچهها با اتوبوس اجاره شرکت واحد بدون کولر بعد از تمرین میرفتند مرکز شهر ولی ما ۲ ون با خواهش و تمنا خریدیم ۱،۴۰۰. بد کاری کردم ون گرفتم؟! یک بار هم سوار آن نشدهام. او به من گفته لاکچری برخورد میکنی وقتی فدراسیونهای دیگر نان ندارند، مگر من مسئول دیگران هستم؟!
رئیس فدراسیون کشتی در ادامه نقدهایش از پولادگر گفت:
قهرمانهای ما یک شب گردنشان خشک شود، یک هفته تمرین از دست دادهاند اما او نمیفهمد. تشک و متکا باید طبی باشد، فدراسیون حق گوشت یخزده دادن به بچهها ندارد. باید غذای خوب بدهم. در همینجا که قبلا خرابشده بوده، جوانیام را گذاشتم اما پولادگر متوجه نمیشود و با کشتی لجبازی میکند. به رئیس دفتر وزیر زنگ میزنم، جواب نمیدهد. وزیر ۸ روز برای پولادگر نوشته اما جواب نمیدهد. سجادی آدم خوبی است اما او در قهرمانی به وزارت کمک نمیکند.
دبیر در ادامه با اشاره به وزیر ورزش عنوان داشت:
سجادی دلش با ماست اما نمیدانم نامه ما چرا گیر میکند. فرهادیان به من زنگ زد و گفت که باید جواب ما را حسابرس بدهد، گفتم ۲شنبه رو میکنم و حسابرس نامه نوشته نه من. او باید روی هر بند تکلیف بگذارد و ما مقبول هستیم، دیگر چه؟! ۲ پرونده دادگاهی زمان خطیب و خادم را جمع کردهایم که وقت ما گرفته. این کار مدیران میانی وزارت ورزش خوب نیست. پولادگر یک بندش را نبوده که درباره سالن ۷تیر است. رئیس هیات کشتی تهران که برداشتمش بیکار شده و در ۷ دادگاه از من شکایت کرده و من وقت ندارم.
وی پیرامون حضور در مجمع کمیته ملی المپیک گفت:
هیات اجرایی حقوق کشتی را نداده و حرفهای دیگری میزدند و نفاق داشتند اما زحمتهایی کشیدند. من به همین خاطر ثبت نام نکردم و بلیت گرفتم که امروز به تهران برسم و ۲شنبه برسم که حتی نشست من در انتخابات تاثیری نگذارد. به من خبر دادند نصیرزاده طبق نظر برخیها خلاف اساسنامه ثبت نام کرده. وزارت و کمیته وقت اساسنامه ما را تایید کرده و تصویب شده. کاری نمی توان با این اساسنامه کرد و برای تغییرش یک سال زمان میخواهیم. گردنمان از مو باریکتر و به قانونی که گفتند احترام گذاشتیم. با بدبختی بلیت گرفتم که کشتی در جلسه باشد. باز دلم نمیخواست بروم چون از هیات اجرایی گذشته ناراحت بودهام. حق کشتی از ۴۰۰ میلیارد، ۱۰ میلیارد است؟!
وی درباره صحبت با خسرویوفا گفت:
خسرویوفا دیروز صبح به من زنگ زد. در انتخاب شهردار شورای سوم تهران تصمیم به رای دادن پس از نشست با خسرویوفا گرفتم. او به من گفت علیرضا بیا حتما که انتخابات برگزار شود. هر کسی زنگ میزد نمیرفتم ولی به من گفت و رفتم.
رئیس فدراسیون کشتی درباره تحلیلش از انتخابات کمیته ملی المپیک بیان گرد:
انتخابات دیروز ۲ پیام داشت؛ ۱۱، ۱۲ نفر هیات اجرایی دیگر رای نیاوردند و خدا جای حق است. به من گفتند میخواستیم حال رسول خادم را بگیریم که بودجه کشتی را کم کردیم. ما ۹ میلیارد حقمان است؟! ۲.۵ میلیارد بلیت صربستان شده. ۳۰۰ میلیارد فقط ساختوساز داریم. همه فدراسیونها باید به این سمت بروند. تفکر باید طلای المپیک باشد و مگر باید ۱۱ طلا داشته باشیم؟! برخی کشتیگیران ما از طلا بالاتر بودهاند و نگرفتهاند. کشتی شانس و برتری این را دارد که خوب مدال بگیرد. دیشب با حاجمحمود حرف زدیم. نصیرزاده در انتخابات ما ۱۲، ۱۳ رای آورد و گفتم بیا کمک کن چون قابلیت داشت و در کرونا لیگ برگزار کرد. چرا از او استفاده نکنم؟ بنیتمیم هم امروز در خوزستان موفق است.
وی افزود:
به خسرویوفا گفتم علی نژاد ۲۷ رای داشته و او را ول نکن که برود. عدالت، برابری نیست. این نیست به همه ۵ میلیارد بدهیم، این اشتباه است. هر شاخصی باشد حتی در یک رشته فرنگی یا آزاد ما بالاترینیم ولی آنها شاخصه ندارند. از فخری گله داشتم که بالاترین امتیاز ۱۰۰۰ است، فرنگی و آزاد بالای ۱۰۰۰ زدند و این یعنی سقف ایراد دارد.
وی با دوباره به اختلاف نظرش با پولاگر اشاره کرد و گفت:
مربیهای من مشکل دارند و زورم میآید. در مسابقات بینالمللی خبرنگار نمیبرم اما پولادگر میگوید همهجا ۱۰ خبرنگار برده. مثلا من خبرنگار نبرم، چه کسی برتری را نشان میدهد؟!
دبیر در ادامه گفت:
مدیران میانی وزارت ورزش مثل پولادگر امثال خادم و طالقانی را بیرون کردهاند.
رئیس فدراسیون کشتی درباره قدرتهای کشتی دنیا گفت:
روسها چند طلای قطعی دارند؟ یک یا ۲ وزن. شانس اصلی نیستند. باید قبول کنیم کشتی آزاد دنیا ۳ ضلع دارد و یکی روسیه است در کنار امریکا و ایران. از حضور روسها خودم هم لذت میبرم. در فرنگی همه دنیا موبهمو با هم رقابت دارند اما یکطرفه نیست.
رئیس فدراسین کشتی در پاسخ به سؤال خبرنگار طرفداری مبنی بر اینکه گفته شده دبیر فقط ریاست کمیته را دوست داشته، نه هیات اجرایی و از همین رو برای هیات اجرایی کاندیدا نشده، گفت:
سجادی و صالحیامیری ۲، ۳ بار به من گفتند برای ریاست کمیته ثبت نام کن اما من همیشه دعا میکنم خدایا حب پست و مقام را از من بگیر. حس کردم باید در کشتی باشم تا این ماههای باقیمانده را درست کار کنم و حرفهای کارشناسیام را ثابت کنم؛ شاید میگفتند هیات اجرایی را زده تا خودش بیاید. استخاره کردم و خوب هم شد اما نیامدم. حمالی کشتی را میکنم، راضیام اگرچه ریشهایم سفید شده.
رئیس فدراسیون کشتی درباره اینکه آیا برای دوره بعدی نیز در کشتی خواهد ماند یا نه، بیان کرد:
تا الان تصمیمی برای انتخابات کشتی نگرفتهام اما با شرایط فعلی، ممکن است برای دور دوم ثبت نام نکنم. آن سال هم نمیخواستم بیایم و حمید سوریان رویم تاثیر گذاشت. الان البته با من قهر است و میگویم ناز نکن، دوستت دارم. من آن سال استخاره کردم، خوب آمد و جواب هم داده. اما الان بحثم این است و نمیدانم تا انتخابات چه شود. برای فردا هم تصمیمی ندارم. تمام دنیا میخواهند با ما اردو بزنند و جا نداریم. کشتی بولد است امیدوارم خرابش نکنند. وزیر هر چه بگوید گوش میدهیم اما زیرمجموعههای او انجام نمیدهند. امیدوارم درباره مدیران میانی تصمیم بگیرند.
دبیر در پاسخ به این سؤال که درباره تیم کادر فنی نوجوانان چه تصمیمی دارد، گفت:
چون درگیر صربستان هستیم، تمرکزمان درگیر آنجاست. تصمیم درباره نوجوانان را بعد از صربستان گذاشتهایم. ترکان باشخصیت و قهرمان جهان است. من در آسیایی از دستش ناراحت شدم. نتیجه برای من مهم نیست، پدر بچهها در میآید ولی اگر وزنکشی اشتباه ببری، تمام زحمات از بین می رود. میخواستم او را جابهجا کنم. اما نفر اول به من زنگ زد و گفت همهچیز گردن من. کسی دیگر هم تیم را به فاصله ۲۵ روز جهانی قبول نمیکرد. آزاد نوجوانان در آسیایی پوکید اما نتایج مهم نیست. در تیم امید سال گذشته برای کسی حکم نزدیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد:
سرمربی نگذاریم، بهتر است چون تیم بر اساس شاکله چرخه تعیین میشود. کشتیگیر ۲۳ ساله باید خودش را در تیم بزرگسالان نشان بدهد نه امید. توجیهی هم برای انتخاب سرمربی نداشت. درستکار و بنا با مربیان جوانان تیم را میبندند. برنامه ریختهایم و کار را برای مرداد سال آتی هم شروع کردهایم.