حادثه تلخی که برای قایقران دختر هنگام تمرین به وجود آمد، برای چندمین بار زنگ خطر را برای مسئولان به صدا درآورد.
به گزارش طرفداری، هستی شفیقی عصر روز چهارشنبه (9 شهریورماه) هنگام تمرین قایقرانی در رودخانه بابلرود با قایق موتوری مرزبانی برخورد کرد و به شدت مصدوم شد.
سر، گردن و کتف این قایقران جوان آسیب دید و بعد از چهار روز بستری در بیمارستان شهید بهشتی بابل ظهر روز شنبه (12 شهریور) با حال عمومی مساعد مرخص شد.
نکته مهم در این میان، محل تمرین دختر قایقران بوده که امنیت لازم و کافی را نداشته و سبب شده حادثهای تلخ به وقوع بپیوندد.
قایقرانی مانند بسیاری دیگر از رشتهها مانند دوچرخهسواری، مکانی اختصاصی و حفاظتشده برای تمرین ورزشکاران سراسر کشور در اختیار ندارد. در طول سال اخبار متعددی از تصادف و حتی مرگ دوچرخهسواران به دلیل نبود پیست اختصاصی و تمرین در جاده منتشر میشود؛ اتفاقی که در خصوص قایقرانی نیز صدق میکند.
هستی شفیقی اولین قربانی این حادثه نیست و احتمالاً آخرین آنها نیز نخواهد بود. در حقیقت به غیر از دریاچه موجود در مجموعه ورزشی آزادی، هیچ مکان مناسبی برای تمرین قایقرانان وجود ندارد، به همین دلیل ورزشکاری مثل هستی شفیقی مجبور به تمرین در یکی از رودخانههای بزرگ شمال ایران شده و البته دچار حادثه میشود.
تمرین در میان خطر
قایقرانهای ایرانی به غیر از دریاچه آزادی، ناگزیر از پیگیری تمرینات در رودخانهها یا پشت سدها هستند که در تمامی آنها خطر در تک تک لحظات، آنها را تهدید میکند. از سوی دیگر قایقها نیز فرسوده هستند و نیاز به نوسازی در ابعاد گسترده دارند؛ مطالبهای که البته با توجه به مشکلات همیشگی در تخصیص بودجه و البته تأثیرپذیری از تحریمهای اقتصادی، آرزویی دستنیافتی به نظر میرسد.
بابلسریها در فاصله چند روز دو اتفاق تلخ و شیرین را تجربه کردند؛ ابتدا حادثهای تلخ برای دختر قایقران رخ داد و چهار روز بعد محمدنبی رضایی، قایقران بابلسری قهرمان مسابقات کانو ۵ هزار متر زیر ۲۳ سال جهان شد. البته فدراسیون قایقرانی نسبت به وضعیت شفیقی بیاعتنا نبود و نماینده خود را برای پیگیری وضعیت او به مازندران فرستاد.
شیما جباری، نایب رئیس هیأت قایقرانی بابلسر و مربی هستی شفیقی از حال نامساعد او گفته و البته درباره مشکلات قدیمی و پابرجای قایقرانان این شهر صحبت کرده: «بارها و حتی سالهاست پیگیر مشکلات تمرین قایقرانان در رودخانه بابلرود هستیم. عرض این رودخانه برای تمرین کم است. مشکلاتی چون لایروبی، قایق موتوری برای همراهی در تمرین و ثبت باشگاه باید انجام شود. قایقهای موتوری با سرعت در رودخانهای با عرض کم حرکت میکنند و دریابانی این مسئله را پیگیری نمیکند».
علیرضا سهرابیان، رئیس فدراسیون قایقرانی ایران، نماینده خود را راهی بابلسر کرد تا امروز (دوشنبه 14 شهریور) دختر قایقران برای پیگیری روند درمان به تهران منتقل شود. جامعه قایقرانی از یک سو برای سلامتی دختر ورزشکار دعا میکند و از سوی دیگر امیدوار است این حادثه تلخ، تلنگری به مسئولان باشد تا امکانات و امنیت را توأمان مهیا کرده و از تکرار حوادث اینچنینی جلوگیری کنند.