21 سال گذشته از شکلگیری فدراسیون ورزش سهگانه یا ترای اتلون در ایران میگذرد و یکی از 52 فدراسیون کماثر و بهتر میتوان گفت خنثی در مجموعه وزارت ورزش و جوانان بوده است.
به گزارش طرفداری، نخستین رئیس این فدراسیون محمدعلی صبور بود و به مدت 12 سال ریاست این فدراسیون را بر عهده داشت. در نهایت قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، او را مجبور به کنارهگیری کرد و مهدی گودرزی در سال 1397 جای او را گرفت.
ورزش سهگانه یا ترای اتلون ترکیبی از سه رشته «شنا»، «دوچرخهسواری» و «دو» است و البته در زمره رشتههای المپیکی قرار دارد.
پیشتر احسان امینیان بازیکن و مربی سابق تیم ملی ورزش سهگانه به رویه فدراسیون ترایاتلون معترض شد و از کنار گذاشتن پیشکسوتان این رشته انتقاد کرد.
یکی از نقدهای جدی قدیمیهای سهگانه به فدراسیون، انتخاب سرجیو سانتوز سرمربی پرتغالی برای تیم ملی بود که عملاً در ایران حضور نداشته و ملیپوشان را از راه دور کنترل میکند.
حالا عضو هیأت رئیسه فدراسیون ورزشهای سهگانه از وضعیت این رشته در ایران انتقاد و تأکید کرد تا چه زمانی ورزشکاران باید درجا بزنند؟
سید مقصود شبیری در این باره اظهار داشت:
قهرمان نخستین مسابقه سهگانه در اولین سالی که به صورت انجمن وارد ایران شد و تا سال 1390 عضو تیم ملی سه گانه ایران و همچنین نخستین مربی جهانی ایران به همراه دو نفر دیگر بودم. از سال 1391 مربی تیم ملی سه گانه و در سالهای 2017 و 2018 سرمربی تیم ملی بزرگسالان در سال 1400 و سرمربی کمپ نوجوانان و جوانان بودم.
سرمربی سابق تیم ملی سهگانه با انتقاد از بیمهری و عدم توجه به ورزشکاران نخبه و ملیپوشان این رشته به تسنیم گفت:
به عنوان کسی که همیشه از سال 1382 که توسط [نادر] حکیم ایمانی (بنیانگذار ورزش سهگانه در ایران) تاکنون در کنار سه گانه کشور و تیم ملی بودم و در حال حاضر به عنوان نخبه ورزشی و عضو هیأت رئیسه فدراسیون فعالیت میکنم، از نبود هیأتهای استانی، لیگ سهگانه و نداشتن برنامه برای پشتوانه سازی تیم ملی و انتخابهای سلیقهای فدراسیون انتقاد دارم.
وی ادامه داد:
حذف ورزشکاران نخبه این رشته و نابود شدن استعدادهای این رشته را فقط وزیر ورزش و وزارت ورزش و جوانان میتواند حل کند.
شبیری خاطرنشان کرد:
مگر ایران یک یا دو شهر دارد؟ چرا باید تمام تصمیمهای فدراسیون را یک استان بگیرد؟ چرا بقیه استانها باید حذف شوند؟ چرا باید نفر پنجم جوانان کاپ اروپا حذف شود؟ چرا بهزاد نوبریپور تنها ورزشکاری که سومی آسیای میانه را دارد و تنها کسی است که از خانواده سهگانه به بازیهای آسیایی رفته باید حذف شود؟ چرا آتیلا لوا که بالاترین درجه مربیگری سه گانه را در ایران دارد باید حذف شود؟
وی تصریح کرد:
چرا باید به مقصود شبیری که سالهای زیادی از عمرش را به خانواده سهگانه خدمت کرده توهین شده و حذف شود؟ چرا باید جوانان خوب زنجان و اصفهانی حذف شوند؟ چرا باید پیشکسوتهای این رشته حذف شوند؟
عضو هیأت رئیسه فدراسیون سهگانه ادامه داد:
تا چه زمانی باید ورزشکارانی مثل رضوانیها، محجوبها و سقاییها درجا بزنند؟ مگر سن قهرمانی چقدر است؟ این ورزشکاران عمرشان را دور از خانواده فدای این رشته کردند اگر فدراسیون درست عمل میکرد این نسل جا مانده از زمان سردار صبور باید به بهترین نتیجه در سطح آسیا میرسیدند.
وی ضمن اشاره با توجه به استعدادهای زیاد این رشته گفت:
سهگانه ما استعداد زیادی دارد و توانایی کسب نتیجه در بازیهای آسیایی را دارد، اما وزارت ورزش و جوانان باید به این رشته المپیکی بیشتر توجه کند و وارد عمل شود.