سرمربی کرهای تیم ملی تیراندازی با کمان اعتراف کرد شانسی برای مدالآوری ملیپوشان ایران در المپیک 2024 پاریس وجود ندارد.
به گزارش طرفداری، روزهای پایانی شهریورماه بود که خبر آمد هونگ سونگ هو سرمربی اهل کره جنوبی، هدایت تیم ملی تیراندازی با کمان کشورمان را برعهده گرفت. قرارداد او در صورت توافق طرفین، این قرارداد در پایان المپیک 2024 پاریس تمدید خواهد شد.
هونگ سونگ هو از معدود مربیان تیراندازی با کمان جهان است که توانایی مربیگری در دو رشته ریکرو و کامپوند را به صورت همزمان دارد. او صراحتاً اعلام کرد شانسی برای مدالآوری در المپیک 2024 پاریس وجود ندارد.
این مربی کرهای تأکید کرد باید تفکر تیراندازان ایرانی تغییر کرده و هدفگذاری برای کسب مدال روی المپیک 2028 آمریکا متمرکز شود. او گفتوگویی با مهر انجام داده و در خصوص مسائل مختلف صحبت کرده است.
چه عاملی باعث شد همکاری با فدراسیون تیروکمان ایران را بپذیرید؟
سال ها به عنوان ورزشکار و مربی در میادین مختلف حضور داشتم و همیشه ایرانی ها و چگونگی حضورشان در این میادین برایم جالب بودند. حجاب بانوان کماندار ایرانی که در مسابقات مختلف می دیدم همیشه در ذهنم بود. چند وقت پیش از ایران تماسی با من گرفته و پیشنهاد همکاری مطرح شد که در مذاکرات دو طرفه و تکمیلی به نتیجه رسید و این شد که امروز به عنوان سرمربی تیم ایران فعالیت دارم.
یک ماهی است که فعالیت در تیروکمان ایران را با برگزاری رقابت های انتخابی آغاز کرده اید. اولویت های شما چیست؟
تغییر تفکر ورزشکاران نسبت به تیروکمان اولین برنامه است. ورزشکاران باید به مرحله ای برسند که خارج از اردوهای برگزارشده از طرف فدراسیون هم خود را درگیر این رشته و تمریناتش کنند. در واقع باید علاقه و احساس نیاز به قدری در کمانداران پررنگ شود که به صورت اختصاصی هم تمرینات شان را دنبال کنند.
در نظر دارید این تغییر دیدگاه، به لحاظ فنی به چه نتیجه ای منجر شود؟ یعنی در هر یک از رشته های ریکرو و کامپوند چه جایگاه و نتیجه ای دنبال می شود؟
ریکرو یک رشته المپیکی است اما در ایران مدال آور نیست. باید تغییرات در این رشته در این راستا باشد که مدال آور شود. برای این موضوع باید روی پایه و کار با کمانداران نوجوان و جوان تأکید و توجه زیادی باشد. باید از حالا به فکر آموزش این رده سنی بود تا برای المپیک های دورتر مثل المپیک ۲۰۲۸ بتوان از آنها به عنوان نیروی امید به مدال استفاده کرد.
در خصوص کامپوند چه مسیری پیش بینی شده است؟
شرایط این رشته خاص است. احتمال دارد که از المپیک ۲۰۲۸ کامپوند هم جزو رشته های المپیکی شود، به همین دلیل همه کشورها از حالا سرمایه گذاری روی این رشته را آغاز کرده اند. در واقع با اهمیت بیشتر کار می کنند. در ایران هم باید چنین دیدگاهی ایجاد شود. البته در حال حاضر سطح کامپوند مردان راضی کننده است اما خانم ها تا سطح ایده آل و جهانی فاصله دارند. بر این مبنا باید برنامه ریزی هایی داشت.
با این اوصاف شما بر مبنای المپیک ۲۰۲۸ برای تیروکمان ایران برنامه ریزی خواهید داشت؟
در واقع این برنامه بلند مدت است که در بازه زمانی ۶ ساله باید دنبال شود. برنامه کوتاه مدت ما معطوف به المپیک ۲۰۲۴ پاریس و کسب سهمیه این بازی ها است.
البته تیروکمان ایران پیش از این هم تجربه کسب سهمیه برای بازی های المپیک را داشته و حتی در المپیک ۲۰۲۰ توکیو هم حضور داشت. به لحاظ نتیجه چه هدفی برای بازی های پاریس دنبال می شود؟
تمام هدف این است که نتیجه قابل قبول به دست بیاید. حقیقتا با توجه به شرایط فعلی ریکرو و فاصله زمانی باقی مانده تا بازی های المپیک، نمی توان روی کسب مدال این بازی ها فکر کرد.
درباره بازی های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو چطور؟
تا بازی های آسیایی هم زمان زیادی باقی نمانده است. نهایت تلاش مان را می کنیم که از این بازی ها نتیجه بگیریم. در واقع با توجه به شرایط کامپوند و اینکه در بخش مردان وضعیت قابل استنادی داریم، روی کسب مدال این بازی ها فکر می کنیم اما در خصوص المپیک پاریس نه.
شما بر اساس دو برنامه کوتاه مدت و بلند مدت فعالیت در تیروکمان ایران را آغاز کرده اید. اما مدت زمان قرارداد با برنامه بلند مدت پیش بینی شده همخوانی ندارد.
مدت زمان قرارداد من ۲ سال و ۶ ماه است اما مانند همه قراردادها قابل تمدید است.
در رابطه با تمدید قرارداد چه موضوعی ملاک عمل دو طرف خواهد بود؟
در واقع میزان پیشرفت ورزشکاران و محقق شدن برنامه های کوتاه مدت موردنظر است. نتیجه کار در این زمینه تعیین کننده است. قاعدتا اگر مسئولان فدراسیون ایران از کار من رضایت داشته باشند، این قرارداد ادامه دار خواهد شد.
نظر شما هم تعیین کننده خواهد بود. فکر می کنید چقدر شرایط برای فعالیت طولانی در کشورمان داشته باشید؟
من ایران را دوست دارم و تا به امروز هم از این همکاری پشیمان نیستم اما به هر حال نتیجه خیلی تعیین کننده است. بعد از اینکه توانستم نتایج لازم را از برنامه های کوتاه مدت بگیرم، در این باره صحبت می کنیم.
شما تا به امروز رقابت های انتخابی در دو تیم ریکرو و کامپوند را به سرانجام رسانده اید. آیا ورزشکاران منتخب، حضور ثابت در تیم ملی خواهند داشت یا امکان جابجایی و تغییر وجود دارد؟
با ورزشکاران همراهی خواهیم داشت اما اگر آنها به هر دلیلی از برنامه های تیم ملی پیروی نکنند یا کوتاهی داشته باشند، به راحتی جایگزین برای آنها انتخاب می شود.
میلاد وزیری هم شامل همین موضوع می شود؟
این کماندار در مسابقات انتخابی شرکت داشت اما به دلایل شخصی نتوانست ادامه همکاری داشته باشد، به همین دلیل فرصت نشد خیلی در کنار او باشم اما به هر حال برای هر ورزشکاری دوباره فرصت ایجاد خواهد شد که به تیم ملی بازگردد اما با کم کاری و تک روی مخالفم.
شرایط زهرا نعمتی را چطور می بینید. آیا برای او، شما برنامه ریزی می کنید؟
زهرا نعمتی فعلا تمریناتش را با ما آغاز کرده است تا وقتی که درباره مربی او تصمیم گیری شود. بیشتر از این اطلاعی ندارم.
اگر صحبت پایانی دارید، می شنویم.
امید زیادی دارم که با کمانداران ایران به نتایج خوبی برسم.