چکیده : برای ترک انواع مواد مخدر روش های متفاوت و متنوع ای از سوی مراکز تخصصی ترک اعتیاد برای بیمار تجویز می شود که یکی از آن ها روش ترک مواد مخدر با متادون است. در این بخش قصد داریم در خصوص متادون و معایب و مضرات ترک مواد مخدر با متادون اطلاعات بیشتری را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
برای ترک انواع مواد مخدر روش های متفاوت و متنوع ای از سوی مراکز تخصصی ترک اعتیاد برای بیمار تجویز می شود که یکی از آن ها روش ترک مواد مخدر با متادون است. در این بخش قصد داریم در خصوص متادون و معایب و مضرات ترک مواد مخدر با متادون اطلاعات بیشتری را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
کمی در خصوص روش ترک مواد مخدر با متادون بیشتر بدانیم!
یکی از روش های جدیدی که برای درمان ترک انواع مواد مخدر طبق نظر و بررسی صورت گرفته از سوی پزشک در اختیار فرد معتاد قرار می گیرد، روش درمانی ترک مواد مخدر با استفاده از متادون است. متادون یک دارو شبه افیونی بوده که پس از مصرف به دلیل چسبیدن به گیرندههای افیونی در مغز، از علائم ناشی از ترک جلوگیری می کند.
از این رو افرادی که از روش ترک اعتیاد مواد مخدر به کمک متادون استفاده می کنند در مقایسه با سایر افراد دیگر درد های ناشی از ترک همچون درد استخوانها و مفاصل، حالت تهوع، اسهال و استفراغ را کمتر احساس می کنند.
البته خود متادون و مصرف آن موجب اعتیاد مجدد به آن خواهد شد، از این رو مصرف آن طبق کنترل متخصص ترک اعتیاد و پزشک متخصص باید انجام شود. هر گونه مصرف خودسرانانه متادون بدون تجویز پزشک ممکن است عوارض نامطلوب و مخربی را برای شما به همراه داشته باشد.
معایب و مضرات ترک مواد مخدر با متادون
استفاده از متادون به عنوان روش درمانی برای ترک اعتیاد می تواند معایب و مضراتی را نیز به همراه داشته باشد. از این رو این معایب و مضرات به شرح زیر خواهد بود:
- در سفر ها و همچنین ایام تعطیلات می تواند مشکل ساز باشد.
- مصرف این دارو ایمن نیست و مصرف نادرست آن بدون تجویز پزشک می تواند عوارض متعددی را برای شما به همراه داشته باشد.
- متادون یک ماده شبه افیونی است و در طول تمامی دوران مصرف اعتیاد به افیون در شما باقی خواهد ماند.
- چنانچه فراتر از دوز مصرفی از پیش تعیین شده توسط پزشک، اقدام به مصرف متادون نمایید با علائمی همچون نئشگی روبرو خواهید بود.
- عوارض جانبی متادون زیاد است.
- مصرف این ماده همانند سایر مواد مخدر افیونی، اعتیاد آور است و هنگامی که شما تصمیم به ترک آن بگیرید باید با عوارض و درد های ناشی از آن دست و پنجه نرم کنید.
- در برخی از موارد عوارض ترک متادون به مراتب سنگین از هروئین است.
ترک اعتیاد با متادون برای چه کسانی مناسب است؟
برای تمامی افرادی که اعتیاد به مواد مخدر دارند، استفاده از متادون به هیچ عنوان توصیه نمی شود. بهتر است در این خصوص حتما مشاوره های لازم از متخصصین ترک اعتیاد دریافت شود.
آیا مصرف متادون عوارض جانبی دارد؟
بله و متاسفانه شما در طول دوران مصرف متادون، شاهد عوارض جانبی مصرف آن خواهید بود. این عوارض به شرح زیر است:
- افزایش میزان تعرق بدن در هنگام خواب
- یبوست
- درد های عضلانی
- کاهش میل جنسی
- بی حالی و سستی
- خارش های پوستی
- حالت تهوع و استفراغ
- پوسیدگی دندان ها
- تغییر عادات های ماهانه در خانم ها
- ورم داشتن دست و پا
عوارض مصرف دوزهای بالا و پائین متادون برای ترک مواد مخدر
در کنار تمامی مواردی که تا به الان مطالعه نمودید، عوارضی نیز وجود دارد که به دلیل مصرف دوز های بالا و پایین مصرف آن است.
علائمی همچون پرخاشگری ، میل به مصرف مواد ، آبریزش بینی ، گرفتگی عضلات شکم ، درد در قسمت پشت بدن و نیز مفصل ها ، آبریزش بینی از علائم ناشی از مصرف متادون در دوز پایین است.
در سوی دیگر مصرف غیرمجاز متادون در دوز بالا باعث خواب آلودگی و چرت زدن ، پائین آمدن فشار خون ، تنفس سطحی مردمک چشم سوزنی ، سرگیجه ، اشتهای کم خواهد شد.
در کلینیک طلوعی دوباره می توانید در بهترین مرکز ترک متادون درمان خود را زیر نظر پزشکان متخصص ترک اعتیاد شروع کنید.
نکاتی که در ترک مواد مخدر با متادون باید به آنها توجه کنید
ترک اعتیاد به کمک متادون، نیازمند ملاحظات متعددی است تا بتوان طول دوره درمان را با موفقیت سپری نمود. با این حال این نکات به شرح زیر است:
- زیر نظر متخصص اقدام به شروع متادون تراپی کنید
متادون خود می تواند باعث اعتیاد شود، از این رو مصرف آن بدون توصیه های پزشک و مشخص کردن دوز مصرفی روزانه می تواند عواقب جبران ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد.
- عدم مصرف همزمان متادون و تریاک
در زمان متادون تراپی از مصرف همزمان متادون و تریاک خودداری کنید. مواد مخدر افیونی و متادون هر دو به نوعی سیستم عصبی را مختل و سرکوب می کند و مصرف همزمان آن ها می تواند خطراتی همچون کاهش ضربان قلب، افت فشار خون، سطحی شدن تنفس، کاهش هشیاری، اغما و مرگ را برای شما به همراه داشته باشد.
تریاک مخدری بسیار اعتیاد آور است که از گیاه خشخاش بدست می آید و بیش از ۲۵ ماده ی قلیایی از آن مشتق می شود. تریاک در انواع مختلفی همچون تریاک خام و یا پرورده، سوخته تریاک و شیره تریاک عرضه می شود که هرکدام عوارض و اثرات خود را برای مصرف کننده به همراه دارند.
- دستورالعمل های مصرف متادون
این موضوع بسیار اهمیت دارد که مصرف متادون را در دوز مصرفی و مدت زمان تعیین شده توسط پزشک، مصرف کنید. لازم است بدانید که هر نوع مصرف طولانی تر و یا کمتر از حد تعیین شده می تواند سبب بروز اعتیاد در شما شود.
- تهیه متادون از روش های قانونی و مراکز معتبر
تجویز تهیه و استفاده از متادون تنها و تنها باید توسط متخصص مربوطه صورت بگیرد در غیر این صورت آثار زیان بار مخرب اعتیاد می تواند شرایط نامطلوبی را برای شما به همراه داشته باشد. از سوی دیگر بهتر است برای تهیه متادون از مراکز معتبر درمانی اقدام کنید چراکه برخی از افراد سودجو با ارائه قرص های تقلبی متادون که در ترکیبات آن می توان مقدار کمی مواد مخدر را مشاهده کرد، عواقب جبران ناپذیری را برای شما ایجاد می کنند.
جمع بندی:
متادون تنها راه برای ترک اعتیاد نیست و در این بخش به بررسی مزایا و معایب مصرف آن پرداختیم. از سوی دیگر مصرف آن چنانچه با توجه به نظر متخصص ترک اعتیاد نباشد می تواند عواقب متعددی را برای شما به همراه داشته باشد. توصیه می کنیم برای ترک متادون و شیوه های درمانی آن حتما به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کنید.