رییس فدراسیون ووشو درباره قهرمانی ووشوکاران جوان در جهان و تبریک نگفتن وزیر ورزش و جوانان صحبت کرد.
به گزارش طرفداری، هشتمین دوره مسابقات ووشو جوانان قهرمانی جهان روز سهشنبه (15 آذرماه) در شهر تانگرانگ اندونزی آغاز شد و شنبه (19 آذرماه) به پایان رسید. ملیپوشان پسر و دختر ایران با کسب 13 مدال طلا، 5 نقره و 5 برنز مقتدرانه قهرمان جهان شدند.
وزیر ورزش و جوانان در روزهای گذشته حمایت همهجانبهای از تیم ملی فوتبال داشته و پاداشهای گرانقیمتی؛ از 15 هزار دلار پول نقد تا اعطای مجوز واردات خودرو به شاگردان کارلوس اعطا کرده است. از طرفی حمید سجادی نایبقهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در جام جهانی را هم تبریک گفته ولی واکنشی به افتخارآفرینی ووشوکاران جوان نشان نداده است.
رییس فدراسیون ووشو تاکید کرد از این اتفاق دلگیر نشده ولی برای تداوم درخشش در مسابقات برونمرزی باید از این رشته ورزشی حمایت جدی صورت بگیرد.
امیر صدیقی درباره قهرمانی تیمهای ملی ردههای پایه ووشو در مسابقات قهرمانی جهان اظهار داشت:
بعد از وقفه طولانی در برگزاری مسابقات، نیاز بود تا دوباره ووشو ایران عرض اندامی داشته باشد و خدا را شکر این اتفاق افتاد. مسابقات از نظر تعداد کشورها و شرکتکنندهها برای فدراسیون بینالمللی ووشو رکورد جدیدی بود. در این مسابقات 62 کشور و بیش از یک هزار ورزشکار در 71 رویداد مختلف شرکت کردند و مسابقات بسیار بزرگی بود.
وی تصریح کرد:
ایران تیم قدرتمندی در مسابقات جهانی جوانان بود و حاصل تلاشهایی که در این مدت با وجود محدودیتهای کرونا و مسائل مالی داشتیم، درخشش بچهها و کسب نتایج خوب بود. از حیثت تعداد مدال طلا رکورد جدیدی را برای فدراسیون ووشو ثبت کردیم. در دوره گذشته 11 مدال طلا کسب کرده بودیم و در این دوره به 13 مدال رسیدیم.
رئیس فدراسون ووشو با تمجید از میزبانی اندونزی گفت:
اندونزی تمام تلاش خود را انجام داد تا به واسطه میزبانی از شرایط بهره ببرد و انصافا رویدادی در سطح عالی برگزار کرد. رئیس جمهور این کشور نیز در مراسم افتتاحیه حضور داشت. اندونزی جزو کشورهایی است که در ورزش سرمایهگذاری خوبی داشته؛ از رشد اقتصادی بسیار خوبی برخوردار بوده و ورزش را فضای مناسبی برای پیشرفت کشورش دیده است. خدا را شکر بچههای ما با همه این شرایط خوش درخشیدند، به گونهای که رئیس فدراسیون اندونزی به شوخی به من گفت: «ما این همه هزینه کردیم، اما مدالهای مسابقات را شما بردید!»
صدیقی خاطرنشان کرد:
در این مسابقات 13 مدال طلا به دست آوردیم و چین و اندونزی 10 مدال کسب کردند. واقعا رقابت نزدیکی بود و امیدوارم بچهها را حفظ کنیم. سال آینده سال بسیار پرترافیکی داریم و باید از همین حالا دوباره برنامهریزیها را جدی بگیریم چرا که انتظارات از ووشو بالاتر رفته است.
وی راجع به عملکرد تالوکاران تصریح کرد:
تالو با کسب 6 طلا موفق به کسب مدالهای خوبی شد اما در تالو رقابت خیلی جدی و کسب مدال خیلی سخت است. داوران قدیمیتر مسابقات اذغان داشتند که تالو ایران در این مدت پیشرفت خوبی داشته و این پیشرفت نیز توسط مربیان ایرانی بوده که باعث افتخار است. همیشه در بخش تالو مربی خارجی داشتیم اما این بار از مربیان داخلی بهره بردیم و خدا را شکر نتیجه بدی نگرفتیم.
صدیقی با اشاره به درخشش دختران ووشوکار تاکید کرد:
صادقانه بخواهم صحبت کنم؛ دختران ما با توجه به کمیت کمتر عملکرد بهتری حتی از پسران در ساندا داشتند. در ساندا طبق قوانین تنها امکان استفاده از سه ورزشکار دختر را داشتیم و مسابقات ساندا نوجوانان نیز برگزار نمیشود اما با این وجود موفق به کسب دو طلا و یک نقره شدیم که آماری بسیار خوب و نشاندهنده مقبولیت ساندا در بین دختران است. در تالو نیز سه مدال طلا را دختران و سه مدال طلا را پسران کسب کردند که نشان میدهد فدراسیون ووشو همیشه نگاه برابری در هر دو بخش داشته است. دختران ما واقعا خوش درخشیدند و امیدوارم بتوانند همینطور پرقدرت ادامه بدهند.
رئیس فدراسیون ووشو در پاسخ به این سوال که «چقدر امیدوار به درخشش ووشو در بازیهای آسیایی است و برای این مهم فدراسیون چه نیازهایی دارد؟» به تسنیم گفت:
کار در بازیهای آسیایی سخت است و در کنار رقبای سنتی، کشورهایی مانند هند واقعا خوب کار کردهاند و رقیب جدی هستند. اگر بخواهند فقط ووشو را در آستانه اعزام یاد کنند، واقعا نتیجهگیری و حتی تکرار نتایج گذشته سخت میشود. باید برنامه بلندمدت داشت و خیلی زودتر منابع مالی تزریق شود تا بتوانیم اردوها و امکانات بهتر برای ورزشکاران فراهم کنیم و به نتایج دلخواه برسیم.
صدیقی ادامه داد:
برای تکرار نتایج گذشته در بازیهای آسیایی باید واقعا توجه جدیتری شود. دو رشته بسیار مهم ووشو و کوراش را در بازیهای آسیایی داریم و فکر میکنم میتوانیم پا به پای کشتی برای کشورمان افتخارآفرینی کنیم. این اتفاق کمی نیست و موضوع مهمی است. باید کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش به این موضوع از همین حالا نگاه داشته باشند؛ نه سال آینده و نزدیک اعزام. به برگزاری اردوهای خارج از کشور نیاز داریم چرا که تیم بزرگسالان در سه سال گذشته هیچ مسابقات بینالمللی را ندیده و نیاز است اردوی خیلی خوبی داشته باشیم. برگزاری این اردو هزینههای زیادی در بر خواهد داشت.
«تبریک گفتن وزیر ورزش برای نایب قهرمانی تیم ملی کشتی در مسابقات جام جهانی و اینکه برای موفقیت اخیر ووشوکاران شاهد پیام تبریکی از وزارت ورزش نبودیم، باعث دلگیری ووشوکاران و شما نشده است؟»، وی در پاسخ به این پرسش یادآور شد:
کاری را که باید برای کشور میکردیم، انجام دادیم و فکر میکنم باید همه نگاه جامعتری به ورزش داشته باشیم. این بچهها سرمایههای ما هستند و پرچم ایران نیز در هر رشتهای و در هر کجای دنیا بالا برود، باعث افتخار همه ماست.
رئیس فدراسیون ووشو تصریح کرد:
تبریک گفتن حداقل کاری است که شاید بشود در حق یک تیم انجام داد. با این وجود از این موضوع دلگیر نشدیم و کار خود را پرقدرت ادامه میدهیم اما فکر میکنم همه متوجه این موضوع شدند. البته به من گفتند پروتکلهایی وجود دارد و سطح جوانان را معاونت قهرمانی و سطح بزرگسالان را شخص وزیر تبریک میگوید اما سخنگو و دبیر هیات دولت این موضوع را تبریک گفتند و تبریک گفتن چیز عجیب و غریبی نیست.