شهروند ساده
یکی از نقشهایی که بیشتر از همه احتمال داره به هر کسی برسه. شهروند ساده که معمولا همون شهروند خطاب میشه، وظیفه خاصی به گردنش نیست. صبحها مثل همه توی تصمیمگیریها شرکت میکنه، میتونه صحبت کنه و رای بده. شبها هم میخوابه و کار خاصی نداره. بعضیها این نقش رو دوست دارن، چون میتونن بدون استرس تمام فکرشون رو به کار بگیرن و حسابی بگردن دنبال مافیا. بعضیها هم میگن این نقش کسلکنندهاس و دوسش ندارن
دکتر
دکتر یکی از اعضای گروه شهرونده. همه ویژگیهای یه شهروند ساده رو داره، به اضافه یه وظیفه دیگه. چه وظیفهای؟ گفتیم وقتی رایگیری تموم میشه و بازی وارد مرحله شب میشه، مافیا یک نفر رو ترور میکنه. وقتی که نوبت به دکتر شد که در شب بیدار بشه، باید حدس بزنه که چه کسی مورد سو قصد مافیا قرار گرفته. اگه اون فرد رو درست تشخیص بده، مداوا میشه و نمیمیره. فردی که مورد سو قصد واقع میشه، میتونه خود دکتر هم باشه. پس دکتر میتونه خودش رو هم انتخاب کنه. به فرآیند مداوای دکتر، اصطلاحا میگن «هیل دادن» (هیل heal یعنی شفا دادن)
تعداد انتخابهای دکتر برای نجات دادن باید برابر باشه با تعداد انتخابهای مافیا برای ترور. معمولا مافیا هر شب یک نفر رو ترور میکنه و دکتر هم یه شانس برای مداوا داره.
نکته: شبی که مافیا به خاطر کشته شدن معشوقهی رییس مافیا، دو نفر رو ترور میکنه، دکتر هم دو شانس برای هیل دادن داره. این موضوع با نشون دادن عدد دو توسط گاد به دکتر اطلاع داده میشه.
شهردار
شهردار یکی از اعضای گروه شهرونده. میشه گفت منتخب شهرونداست. شهردار وقتی احساس بکنه فردی که با رایگیری حذف شده، یه شهروند بوده، میتونه از نفوذش استفاده کنه و نظر بقیه رو «وتو» کنه. اگه شهردار وتو کنه، اون فرد نمیمیره و روز بعد اعلام میشه «فلانی توسط شهردار وتو شد» و داخل بازی میمونه.
شهردار قابلیت وتو کردنش رو توی شب استفاده میکنه. شهردار میتونه خودش رو هم وتو کنه. معمولا روال بازی مافیا اینطوریه که قبل از شروع بازی تعداد وتوهای شهردار رو مشخص میکنن و یه سقفی برای این کار در نظر میگیرن. بهتره تعداد وتوهای شهردار بیشتر از یکی باشه. چون اینطوری شهردار قابلیت وتو کردن رو فقط برای خودش نمیذاره و در جریان بازی ازش استفاده میکنه.
نکته: اگه اعدام فردی که رفته پای طناب دار، توسط شهردار ملغی بشه، یعنی اهالی شهر اجازه ندارن اون بازیکن رو از بازی حذف کنن. اگه قرار باشه شهردار از حذف اون بازیکن جلوگیری کنه، پس باید اون بازیکن روز بعد رو ببینه. به همین خاطر مافیاها حق ندارن اون رو حذف کنن. اسنایپر هم اجازه نداره اون شب به فرد وتو شده شلیک کنه.
اینطوری در نظر بگیرید که شهردار میگه دست نگه دارید و اون آدمی که رفته پایدار رو میکشه پایین و با خودش میبرتش توی ساختمون شهرداری. اینطوری هیچکس اون شب نمیتونه حذفش کنه
قاضی
بعد از اینکه رای قتلها مشخص شد و مشخص شد که بین دو بازیکن مظنون قراره کدوم یکی اعدام بشه، گاد دستور شب شدن رو صادر میکنه. اولین کسی که باید بیدار بشه قاضی هست. قاضی یکی از شهروندهاست که توانایی داره نتیجهی رایگیری روز رو برعکس کنه. یعنی جای فردی که برای اعدام انتخاب شده رو با فردی که در رای گیری قتل بود اما رای نیاورد عوض کنه. دفعاتی که قاضی اینکار رو میتونه بکنه باید محدود باشه. اما بهتره که بیش از یکی باشه تا قاضی از این قابلیت فقط برای خودش استفاده نکنه.
اگر قاضی تصمیم بگیره که نتیجهی رای قتل تغییر بکنه، تصمیمش در همون حالت که همه خوابیدن، توسط گاد به صورت عمومی اعلام میشه. چرا که بعد از قاضی شهردار بیدار میشه و باید بدونه که کی رو میخواد وتو بکنه. همینطور خود بازیکن باید بدونه که مرده تا اگر «شانس آخر» در بازی هست، بتونه ازش استفاده بکنه. (شانس آخر یکی از قابلیتهای فرشتهاس که پایینتر توضیح داده شده)
نکته: اگه فرد دومی که اومده بود توی مرحلهی رای قتل (همونی که از اعدام نجات پیدا کرده بود) به طریق دیگهای (مثلا اصابت تیر یا حملهی تروریست) حذف شده بود، نیازی به بیدار کردن قاضی نیست. چون دیگه قاضی نمیتونه کاری بکنه و جای فرد اعدامی رو عوض کنه.
دادستان
دادستان در بازی مافیا یکی از جدیدترین نقشهایی هست که برای اولین بار توسط «شب میشه» طراحی و به بازی اضافه شد. در طول بازی بعضی وقتا پیش میاد که یک نفر مافیاست ولی انقدر خوب همه رو قانع میکنه یا انقدر تیمش پشتش هستن که رای نمیاره و از بازی حذف نمیشه. در این صورت دادستان میتونه علیه اون فرد اعلام جرم کنه. دادستان یه شهرونده که یک بار در طول کل بازی میتونه علیه یک نفر اعلام جرم کنه. وقتی علیه کسی اعلام جرم بشه، یک هیئت منصفهی 6 نفره تشکیل میشه که وظیفه دارن در مورد بودن یا نبودن فرد اعلام جرم شده تصمیم بگیرن. این نقش جزئیات جالبی داره که پیشنهاد میکنم برای آشنایی بیشتر با اون، حتما اینجا کلیک کنید و توضیحات کامل نقش دادستان رو بخونید.
گان یا تفنگدار
گان یکی از اعضای گروه شهرونده که با خودش چندتا تیر داره. توی مرحله شب، به هر کس که دلش بخواد میتونه تیر بده. کسی که تیر داشته باشه میتونه در طول مرحله صبح، تیرش رو به هر کسی که میخواد بزنه. واضحه که گان باید سعی کنه تیرش رو به یکی از اعضای گروه شهروند بده، و کسی که تیر داره هم تیرش رو به کسی که فکر میکنه مافیاست بزنه. تعداد تیرهایی که گان میتونه بده اول بازی توافق میشه. معمولا دو تا تیر برای تفنگدار در بیشتر بازی های مافیا کافیه.
داستان شخصیت تفنگدار هم جالبه. هر روز افراد شهر دور هم جمع میشن تا در مورد پیدا کردن افراد مافیا تصمیم بگیرن. اونها یه قانون بین خودشون دارن. به خاطر اینکه روند تصمیمگیری از دموکراسی خارج نشه و به هفتتیرکشی برسه، همه باید تفنگاشون رو قبل از اومدن به محل جلسه خالی کنن. تفنگدار این وسط میتونه توی شب یه گلوله بذاره توی جیب هر کسی که خواست! فردا اون فرد تفنگشو خالی کرده، اما متوجه میشه یه گلوله توی جیبش داره! برای همین میتونه یهویی به هر کسی که خواست شلیک کنه.
نکته: تفنگدار اجباری نداره که تیرهاش رو بده به کسی.
نکته: تفنگدار میتونه توی یه شب هر دو تا تیرش رو بده.
نکته: تفنگدار نمیتونه به کسی که یه تیر داده، تیر دیگهای بده.
نکته: تفنگدار نمیتونه خودش از تیرش استفاده کنه!
اسنایپر
اسنایپر یکی از اعضای گروه شهرونده که خودش تیر داره و میتونه به کسایی که فکر میکنه مافیا هستن تیر بزنه. این کار رو در مرحله شب انجام میده و نتیجه کارش توی مرحله صبح بعدی اعلام میشه. تعداد تیرهایی که اسنایپر داره هم قبل از شروع بازی با توافق مشخص میکنن. معمولا دو تا تیر برای نقش اسنایپر کافیه.
نکته: اسنایپر میتونه دو تا تیرش (یا هر چندتایی که توافق شده) رو همزمان شلیک کنه.
نکته: امکان خودکشی برای اسنایپر وجود نداره!
نکته: بهتره حتی بعد از اینکه اسنایپر دو تا تیرش رو شلیک کرد، گاد بیدارش کنه تا مشخص نشه که تیراش تموم شده. حتی اگه اسنایپر از بازی حذف شده هم بهتره این اتفاق بیافته
کشیش
کشیش یک شهرونده که در مقابل سایلِنسر یا ناتاشا بازی میکنه. یعنی اگر کشیش، فردی که توسط ناتاشا سایلنت شده رو درست انتخاب کنه، اون فرد سایلنت نمیشه و همچنان میتونه در بازی صحبت کنه. اگر کشیش اشتباه انتخاب کنه، در بعضی از بازیها این قانون هست که اون فرد «نطق اضافه» میگیره. یعنی میتونه بیشتر از وقت مقرر شده برای هر بازیکن صحبت کنه.
این قانون باعث جذابیت نقش کشیش میشه. از طرفی ردی از شهروندهاست که در روز اعلام میشه. وجود این قانون در بازی الزامی نیست، هر چند میتونه به جذابیت بازی کمک کنه.
نکته: دعای کشیش روی کار دندان پزشک تاثیری نداره. با دعا خوندن که کسی دندون در نمیاره! 🙂
نکته: اگه ناتاشا، و دندان پزشک هر دو، یک نفر رو برای سایلنتی انتخاب کرده باشن، و کشیش هم برای همون فرد دعا بخونه، باز اون فرد فردا سایلنته. چون درسته که آبروش حفظ شده، اما بازم دندون نداره که حرف بزنه!
نکته: اگه کشیش برای کسی دعا بکنه که انتخاب ناتاشا نبوده، فرداش اون فرد نطق اضافه میگیره و میتونه بیشتر از سایر افراد بازی صحبت کنه.
دندانپزشک
یک شهرونده که میتونه هر شب یک نفر رو به انتخاب خودش سایلنت کنه. مثل ناتاشا با این تفاوت که باید سعی کنه مافیا یا افرادی که به روند بازی لطمه میزنن رو ساکت کنه. فردی که توسط دندانپزشک سایلنت میشه، نمیتونه توسط کشیش از حالت سکوت در بیاد. دلیلش اصل «عدم تقدم شهروند» هست که بعدا در پست دیگهای مفصل در موردش صحبت میکنیم.
هکر
یکی از نقشهای جذاب گروه شهرونده. هکر شب دوم بازی (شب بعد از روز اول) یک لیست سه نفره به گاد اعلام میکنه. خودش نمیتونه جز اون لیست باشه. فردا گاد اسامی درون لیست رو اعلام میکنه و با توجه نقش اون افراد، یکی از جملات زیر رو میگه:
لیست خطرناک است.
یعنی یک مافیا بین این سه نفر وجود داره.
لیست خطرناک نیست.
در دو حالت این جمله گفته میشه.
حالت اول: وقتی که هیچ مافیایی بین اون سه نفر نباشه.
حالت دوم: وقتی دو نفر از سه نفر لیست مافیا باشن.
خطرناک نبودن حالت اول که مشخصه. اما چرا برای حالت دوم هم اعلام میشه لیست خطرناک نیست؟ چون در این لیست سه نفره، اکثریت با مافیاست و خطری مافیا رو تهدید نمیکنه. این رو هم در نظر بگیریم که قرار نیست نقش هکر باعث رو شدن کامل بازی بشه.
نکته: مثل استعلام کارآگاه، اگر دون توی لیست باشه، گاد اون رو شهروند تلقی میکنه و با توجه به این موضوع نتیجهی لیست رو اعلام میکنه.
اما اگه هر سه نفری که توی لیست هستن مافیا باشن چی؟ اینجا «انفجار لیست» صورت میگیره. یعنی صبح که میشه، گاد اعلام میکنه هکر موفق شد یک لیست انفجاری بنویسه و هر سه نفر مافیا بودن. دیگه مشخص نمیکنه چه کسانی درون لیست بودن، اما هر سه نفر از بازی خارج میشن. توجه کنید که انفجار لیست به صبح نمیرسه و فورا منفجر میشه. به همین خاطر اگر دون به همراه دو مافیای دیگه درون لیست باشه، لیست منفجر میشه. چون دیگه اینجا بحث استعلام نیست که نقش دون مخفی بشه. ماهیت مافیایی دون فقط برای استعلام مخفی میشه. برای همین قرار گرفتن دون در کنار دو مافیای دیگه، مانع از انفجار اون لیست نمیشه.
محافظ
محافظ یکی از شهروندهاست که یک بار در شب، یک نفر (به جز خودش) رو برای محافظت انتخاب میکنه. فردی که محافظت میشه، تا 24 ساعت، به شرط زنده بودن خود محافظ در اون بازه زمانی، هیچ اتفاقی براش نمیافته. یعنی ترور مافیا، تیر گان یا اسنایپر، عملیات انتحاری توسط تروریست و تمامی حالات دیگهی مرگ در بازی مافیا به جز رایگیری، روی فرد محافظت شده بی اثره.
نکته: محافظ نمیتونه از محافظتش برای خودش استفاده کنه!
نکته: مانعی برای دو بار محافظت از یک شخص وجود نداره.
نکته: محافظ میتونه در یک شب از هر دو محافظتش استفاده بکنه.
نکته: اگه صاحب تیر (کسی که تفنگدار بهش تیر داده) به کسی شلیک کنه که توسط محافظ محافظت شده، طبیعتا نمیمیره. همونجا گاد اعلام میکنه که از فلانی محافظت شده بود و تیرت به سنگ خورد! همین حالت برای وقتی که تروریست بخواد فرد محافظت شده رو بیرون ببره هم پیش میاد. به عنوان یه فوت کوزهگری این رو اضافه میکنم که هر وقت تروریست پا شد و کسی رو با خودش بیرون برد، فدایی سریع پا نشه برای مقابله. چون هفت ثانیه فرصت داره و توی این هفت ثانیه گاد باید اعلام کنه که اون فرد محافظت شده یا نشده. اینطوری الکی فدای کسی نمیشه که محافظت شده و بیرون نمیره!
جادوگر
جادوگر یکی از شخصیتهای شهرونده بازیه. یک یا چندبار در شب، یک نفر رو جادو میکنه. فرد جادو شده به مدت 24 ساعت تواناییش رو از دست میده.
نکته: جادوگر اجباری برای استفاده از قابلیتش در هر شب نداره.
نکته: اگر جادوگر یک شب نخواست از قابلیتش استفاده کنه، این موضوع به صورت عمومی و بلند در همون لحظه به شهر اعلام میشه. اینطوری که گاد میگه: «جادوگر امشب کسی رو جادو نکرد».
نکته: اگر جادوگر تروریست یا فدایی بازی رو جادو بکنه، باید این موضوع به اطلاعشون برسه. اینجا کلیک کنید و دلیل این قانون رو توی بخش بیدار شدن تروریست بخونید.
جانسخت
جانسخت یکی از شهروندهای بازی مافیاست که در اثر هر نوع مرگی، 24 ساعت زنده میمونه و بعد میمیره. منظور از هر نوع مرگی، تمامی حالاتی هست که ممکنه باعث بیرون رفتن یک بازیکن از بازی بشه. اعم از: حکم اعدام در رایگیری، ترور مافیا، با تیر گان یا اسنایپر، ترور انتحاری توسط تروریست و تمامی حالات دیگهی مرگ در بازی مافیا.
منظور از 24 ساعت یعنی اگر در روز بمیره، تا روز بعدی زنده میمونه. اگر در شب بمیره، تا شب بعدی در بازی میمونه. در روز آخری که جانسخت زندهاس، بازی عادی خودش رو ادامه میده. برای مثال اگه در روز آخر زنده بودنش، تیری از گان بمیره، مثل یک شهروند عادی میتونه اون تیر رو شلیک کنه. یا رای بده و در نوبت خودش صحبت کنه.
فدایی
فدایی یکی از اعضای گروه شهرونده، که وقتی یک نفر داره از بازی حذف میشه، میتونه بلند بشه و بگه «من فدایی بازیام، به جای فلانی (که داره از بازی خارج میشه) از بازی بیرون میرم».
در نقشهای مافیایی نقشی به اسم تروریست وجود داره، که میتونه در روز یک نفر رو با خودش از بازی خارج کنه. وقتی تروریست، با گفتن کلمهی «تروریست» میخواد یک نفر رو از بازی خارج کنه، فدایی میتونه سریعا و نهایتا 7 ثانیه بعد، با گفتن کلمهی «فدایی» به جای فرد ترور شده از بازی خارج بشه. مهمه که قاعدهی 7 ثانیه در این مورد رعایت بشه. چون اگر زمان بیشتری بگذره، ممکنه فدایی یا بقیهی بازیکنها با توجه به واکنشهایی که رخ میده، چیزی از شخصیت شخص ترور شده بفهمن. پس مهمه که قبل از وقوع این اتفاقات و نهایتا ظرف 7 ثانیه، عمل مقابلهی فدایی صورت بگیره.
نکته: فدایی فقط 7 ثانیه از لحظهی مرگ یه بازیکن وقت داره که خودش رو فدای اون کنه.
نکته: هر وقت فرصتی پیش بیاد که فدایی بتونه به جای کسی از بازی خارج بشه، گاد موظفه بگه «هفت ثانیه فرصت برای فدایی بازی که اگه میخواد به جای فلانی (یا فلانیها) از بازی خارج بشه» و هفت ثانیه رو با انگشتاش بشمره و به همه نشون بده. بعد از این فرصت دیگه فدایی نمیتونه کاری کنه.
نکته: از اونجایی که شخصیت فدایی عملا با اعلام نقش از بازی خارج میشه، فرشته، قاضی یا شهردار نمیتونه اون رو به بازی برگردونه.
فرشته
فرشته یک شهرونده که یک بار در طول بازی، میتونه یکی از افراد کشته شده در شب یا روز رو به انتخاب خودش به بازی برگردونه. نحوهی بیدار کردن فرشته اینطوریه که بعد از پایان رایگیری روز و تمام عملیاتهای شب، یک لحظه به طور موقت همه بیدار میشن، تمامی کشتههای شب و روز اعلام میشن، و دوباره شب میشه. به فرشته اعلام میشه از افرادی که اسم برده شدن میتونه یک نفر رو به بازی برگردونه. اگر فرشته بین اونها انتخابی داشته باشه، اون فرد به بازی برمیگرده.
نکته: فرشته اجباری برای استفاده از قابلیتش نداره.
نکته: در صورتی که خود فرشته جز کشتهها باشه، تنها میتونه خودش رو نجات بده.
نکته: در صورتی که فرشته خودش جز کشتهها باشه، باز گاد مرحلهی بیدار کردن فرشته رو به صورت فیک انجام میده تا مشخص نشه که کی فرشتهی بازیه.
نکته: در صورتی که فرشته از قابلیتش استفاده کنه، دیگه شبهای بعدی نیازی به اجرای این مرحله نیست.
شانس آخر در بازی مافیا چیست؟
در بعضی بازیها، قابلیت دیگهای رو به شخصیت فرشته میدن که بهش میگن «شانس آخر». این قابلیت یه چیزی مثل پاره شدن طناب دار فرد اعدامی میمونه. وقتی کسی در روز کشته میشه، در ابتدای شب (البته بعد از قاضی و شهردار) و پیش از بیدار شدن مافیا، برای «شانس آخر» بیدار میشه. اگر اون فرد بتونه بین بازیکنان حاضر در بازی، فرشته رو تشخیص بده و به گاد اعلام کنه، اون فرد در بازی میمونه. شانس آخر فقط یک بار در بازی قابل استفادهاس. یعنی به محض اینکه یک نفر بتونه از اون استفاده کنه، این قابلیت فرشته از بین میره و دیگه شانس آخر به کسی داده نمیشه.
نکته: شانس آخر فقط برای کسیه که با رای گیری اصلی در طول روز اعدام شده باشه. کسی که تیر خورده باشه یا با فرآیند دادستانی از بازی خارج شده باشه مشمول استفاده از شانس آخر نیست.
نکته: شانس آخر فقط یکبار در طول بازی قابل استفادهاس. یعنی به محض اینکه اولین نفر، فرشتهی حاضر در بازی رو تشخیص بده و به بازی برگرده، دیگه شانس آخری وجود نداره.
نکته: با اینکه شانس آخر فقط یکبار قابل استفادهاس، اما گاد بازی باید تا آخر بازی، به صورت فیک هر شب این مرحله رو اجرا کنه. اینجوری همیشه این شک باقی میمونه که فرد برگشته به بازی، قابلیت جانسختی داشته، یا نانوا بوده که روز اول از بازی خارج نشده، یا واقعا از شانس آخر استفاده کرده.
نانوا
نانوا یک شهروند سادهاس، هیچ کاری نداره جز پختن نون برای شهر. اگر نانوا به هر دلیلی از بازی حذف بشه، بعد از سه شبانه روز، بازی به نفع مافیا تموم میشه. چرا به نفع مافیا؟ چون قدرت دارن و میتونن از طریق دیگهای برای خودشون نون پیدا کنن! این جز ذات شخصیت نانوا و قوانین بازیه. برای جلوگیری از زود تمام شدن بازی، نانوا به هیچوجه در شب اول بازی نمیمیره.
نقشهای مافیا
مافیا ساده
این مافیا جز نقش مافیایی که داره، وظیفهی دیگهای توی گروه مافیا نداره. مثل همه حق صحبت داره، رای میده، تو مرحله شب بازی هم توی تصمیمگیری مافیا شرکت میکنه، اما کار دیگهای لازم نداره انجام بده.
دون
از اعضا و رییس گروه مافیاست. برای همین هم هست که وقتی کارآگاه دون رو از گاد استعلام میگیره، گاد بهش دروغ میگه. میشه گفت رییس مافیا از دست کارآگاه در امانه. علاوه بر این نقشش، بین اعضای گروه مافیا، دون تصمیم نهایی رو میگیره.
سایلِنسِر یا ناتاشا
یکی از اعضای گروه مافیاست. کارش اینه که هر شب، یک نفر رو برای روز بعد ساکت میکنه. میتونه حتی از اعضای تیمش یا حتی خودش رو سایلنت کنه. اما هیچکس رو نمیتونه بیشتر از یک بار سایلنت کنه. باقی وظایفش مثل همه مافیاهای دیگهاس. مثل همشون توی تصمیمگیری گروهش برای کشتن افراد در شب شرکت میکنه.
در بعضی بازیها، ناتاشا معشوقهی دون هم هست. اگر دون بمیره، معشوقه جای دون رو میگیره. البته تنها برای گرفتن تصمیم نهایی. یعنی اگه کارآگاه نقشش رو استعلام بگیره، مافیا اعلام میشه. اگر خود معشوقه به هر ترتیبی از بازی حذف بشه، اعضای مافیا خشمگین میشن و به تلافی، در شب بعدی، یک نفر بیشتر از تعداد معمول ترور میکنن. مثلا اگه قرار بوده که هر شب یک نفر ترور بشه، شب بعد از قتل معشوقه دو نفر ترور میشه.
تروریست
تروریست یکی از اعضای مافیاست. تروریست این قابلیت رو داره که با اعلام کلمهی «تروریست» یکی از افراد حاضر در بازی رو همراه خودش از بازی خارج کنه. در مقابل تروریست در گروه شهروند، شخصیت فدایی وجود داره که بالاتر در نقشهای شهروند توضیح داده شد.
نکته: تروریست مادامی که زندهاس باید از قابلیتش استفاده کنه. یعنی اینکه اگه توی مرحلهی رای شک رای بالایی بیاره و بعدش بره توی مرحلهی رای قتل و مشخص بشه که قراره اعدام بشه، دیگه نمیتونه بلند بشه و کسی رو با خودش از بازی بیرون ببره. دلیلش هم خیلی مشخصه، چون مشخص نیست که خودش زنده میمونه یا نه!
بنابراین میتونیم به عنوان یه قانون، اینطوری بگیم: در صورتی که تروریست وارد مرحلهی رای قتل بشه (یعنی یکی از دو نفری باشه که بالاترین رای شک رو داشته) تا قبل از انجام رایگیری میتونه اقدام به عملیات انتحاری بکنه.
برای این که حرف و حدیثی پیش نیاد، این رو هم اضافه کنم! اگر تروریست وارد مرحلهی رای قتل بشه، اما رایگیری انجام بشه و طرف مقابلش رای قتل بیاره، باز هم میتونه اقدام به عملیات انتحاری بکنه! چون از مرحلهی رای قتل جون سالم به در برده و زندهاس! پس میتونه کارش رو انجام بده!
بازجو
بازجو یک مافیاست. در طول شب میتونه (یک یا چندبار محدود) از یک نفر بازجویی کنه. بازجویی به این صورت انجام میشه که بازجو یک نفر رو به گاد بازی نشون میده. گاد شخصیت اون فرد رو به بازجو میگه و اگه کاری در همون شب انجام داده باشه، اون رو هم بهش میگه. مثلا اگر دکتر رو انتخاب کنه، گاد به بازجو میگه اون فرد دکتره و امشب فلانی رو برای سیو انتخاب کرده. یا مثلا اگه اسنایپر رو بازجویی کنه بهش میگه که اسنایپره و امشب فلانی رو با تیر زد. تنها کسی که بازجو نمیتونه ازش بازجویی کنه، فردی هست که محافظ ازش محافظت کرده.
تفاوت بازجویی با استعلام، مستقیم یا غیرمستقیم بودنشونه. یعنی بازجویی از فرد صورت میگیره، اما استعلام کارآگاه از گاد گرفته میشه. به خاطر همین کارآگاه میتونه استعلام شهروندی فرد محافظت شده رو بگیره، اما بازجو نمیتونه از اون فرد بازجویی کنه.
سمساز
سمساز افراد تیم مافیاست که میتونه به یک نفر سم تزریق کنه. سم باعث میشه اون فرد سه روز بعد بمیره. دکتر نمیتونه در مرگ فرد مسموم تاثیری بذاره.
نقشهای دیگهای هم در بازی مافیا وجود داره؟
نقشهای خیلی زیادی برای بازی مافیا وجود داره. نقشهایی که خوندید فقط نقشهای مربوط به سناریوی شهر مشکوک بازی مافیا بود.
منبع وبسايت شب ميشه
لينك پست :https://shabmishe.ir/what-characters...
لينك وبسايت شب ميشه https://shabmishe.ir/