مرحله نیمهنهایی جامجهانی زنان روز سهشنبه با دیدار سوئد مقابل اسپانیا آغاز شد و در نهایت لاروخا توانست با غلبه بر دیگر مدعی درجه اول رسیدن به قهرمانی، مسیر رسیدنش به فینال را با کنار زدن ابرقدرتها یکی پس از دیگری هموار کند.
با حذف سوئد، حالا درحالی اسپانیا برای نخستین مرتبه در تاریخ به فینال جامجهانی خواهد رسید که نهمین فینالیست متفاوت در تاریخ جامجهانی زنان است و با صعود یکی از تیمهای انگلیس یا استرالیا، دهمین فینالیست متفاوت تاریخ این رقابتها هم مشخص خواهد شد. پیشتر در تاریخ این مسابقات تنها ایالات متحده، نروژ، آلمان، سوئد، چین، برزیل، ژاپن و هلند به فینال رسیده بودند و این دوره، بدون شک 2 فینالیست جدید معرفی میکند.
در این دیدار، ابتدا سلما پارایولو که جانشین الکسیا پوتیاس شده بود، دقیقه 81 دروازه سوئد را باز کرد تا همچون دیدار با ژاپن، مقاومت موسوویچ در هم بشکند اما 7 دقیقه بعد، ربکا بلومکویست کار را به تساوی کشاند. درحالی که همه انتظار فرا رسیدن وقتهای اضافه دیدار و احتمالاً بار دیگر ضربات پنالتی را میکشیدند، مدافع جلو کشیده اسپانیا امیدهای سوئد را کاملاً بر باد داد و در نخستین دقیقه از وقتهای تلف شده، بار دیگر اسپانیا را پیش انداخت.
پس از به ثمر رسیدن گل دوم، شاگردان خورخه ویلدا دیگر تسلیم نشده و با محافظت از برتری شکنندهشان در واپسین دقایق دیدار با نتیجه 2 بر یک به برتری رسیدند. این نخستین صعود تاریخ اسپانیا به فینال جامجهانی زنان بود و در سومین حضور لاروخا در این مسابقات به وقوع پیوست. سوئد در این دوره رقابتها برای نخستین بار پس از انجام 6 بازی، بیش از یک بار دروازهاش را باز شده دید.
زنان اسپانیایی حضورشان در جامجهانی از سال 2015 آغاز شد و در نخستین دوره حضور، حذف از دور گروهی را تجربه کردند اما دوره گذشته، رویاپردازیهایشان پیش از رسیدن به مرحله یکچهارم نهایی متوقف شد و حالا با پیشرفت خارقالعاده عملکردی، برای نخستین بار مسیرشان تا فینال رقابتها با امید به فتح عنوان قهرمانی ادامه یافته است.
از طرف مقابل سوئد هم که تنها تیم حاضر در جمع 4 تیم برتر مسابقات با تجربه حضور در فینال بود، نتوانست برای دومین بار در تاریخ راهی فینال شود و طلسم عدم قهرمانیهایش را بشکند. این تیم پیشتر سال 2003 به فینال جامجهانی رسیده بود اما با قبول شکست مقابل آلمان دستش از رسیدن به عنوان قهرمانی کوتاه ماند. سوئدیها بیش از در طول تاریخ، 3 بار شکست در نیمهنهایی را تجربه کرده بودند که هر بار با پیروزی در دیدار ردهبندی، رتبه سوم را به نام خود زده و دستشان حداقل از رسیدن به مدال کوتاه نمانده بود.
این چهارمین شکست تاریخ سوئد در نیمهنهایی جامجهانی زنان است و درحالی که پیشتر با غلبه بر آلمان، فرانسه و انگلیس عنوان سومی رقابتها را به نام خود زده بودند، باید امیدوار به چهارمین پیروزی در تاریخ بازیهای ردهبندی با رکورد صددرصد پیروزی در این تقابلها بمانند.
دیدار ردهبندی جامجهانی زنان روز 19 اوت (شنبه 28 مرداد) از ساعت 11:30 به وقت تهران آغاز خواهد شد و تیمی که در تقابل استرالیا و انگلیس شکست را بپذیرد، حریف سوئد در راه رسیدن به عنوان سومی است. پیروز دیدار هم فینالیست و حریف اسپانیا خواهد شد. دیداری که روز یکشنبه از ساعت 13:30 آغاز میشود تا قهرمان نهمین دوره از برگزاری جامجهانی فوتبال زنان را معرفی کند.