اگر فکر کردید هر کسی که پست شما را لایک میکند به معنی آن است که از پست شما خوشش میآید اشتباه میکنید. گاهی اوقات لایک کردن میتواند به معنی مسخره کردن باشد، یا ابراز تاسف و یا حتی به معنی اینکه یک نفر پست شما را خوانده ولی الزاما آن را دوست ندارد فقط خواسته به این وسیله اعلام کند که پست شما را خوانده! تا زمانی که این اشخاص کامنت ندهند شما دقیقا نمیتوانید بفهمید که منظور از لایک کردن دقیقا چه بوده (هر چند گاهی اوقات با کامنت هم نمیتوان به موضوع پی برد).
ایدهای به اسم دکمه دیسلایک
این پیچیدگی رفتاری در شبکههای اجتماعی سبب شده که برخیها به این فکر بیافتند که چه بهتر میشد اگر به غیر از دکمه لایک، دکمههای دیگری هم به فیسبوک اضافه میشد. مثلا دکمه دیسلایک چطور است؟ پاسخ دیگری که می توان به سوالدیس لایک چیست ؟ می توان گفت یعنی دکمهای کاملا مخالف با دکمه لایک.
خوب البته این بحث جدیدی نیست و فیسبوک هم خیلی وقت است که به دکمه دیسلایک فکر میکرده. اما مارک زاکربرگ خوشبختانه تصمیم درستی در این مورد گرفته و اعلام کرده است که تصمیم ندارد دکمه دیسلایک را به فیسبوک اضافه کند. چرا؟ خودتان هم میتوانید به راحتی به جواب این سوال دست یابید.
تصور کنید اگر دکمه دیسلایک در فیسبوک وجود داشت چه فاجعهای به پا میشد. همین دکمه ساده تبدیل به یک ابزار قدرتمند برای قلدری سایبری میشد به طوری که از آن برای سرکوب شخصیتها استفاده میشد. فرض کنید یک پست در فیسبوک منتشر میکردید و ۱۰۰ نفر آن را دیسلایک میکردند و دو نفر هم لایک. وقتی به آمار لایک و دیسلایک پستهای خود نگاه میکردید احساس شرمندگی میکردید.
از آن بدتر اینکه آمار لایکها و دیسلایکها به صورت عمومی نمایان بود و دوستانتان میتوانستند آن را ببینند و بر اساس آن در مورد شما قضاوت کنند. همین حالا هم تعداد لایکها یکی از معیارهای قضاوت در مورد افراد شده وای به اینکه دیسلایک هم اضافه شود. مطمئن هستم اگر کمی بیشتر در این مورد فکر کنید شما هم با دکمه دیسلایک مخالفت خواهید کرد و با مارک زاکربرگ موافقت میکنید.
اما فیسبوک به جای دکمه دیسلایک به فکر اضافه کردن چند دکمه دیگر برای بیان احساسات با یک کلیک است. برای مواقعی که دکمه لایک نمیتواند دقیقا احساس کاربر را بیان کند، دکمههای دیگری مثل دکمه LOL از نظر فیسبوک فکر جالبی است.
البته این مساله فقط و فقط به فیسبوک خلاصه نمیشود. شبکههای اجتماعی دیگر مثل توییتر یا گوگل پلاس هم به نوعی با این موضوع کلنجار میروند. دکمه فیوریت در توییتر یا دکمه ۱+ درگوگل پلاس همان کاربرد و مفهوم دکمه لایک در فیسبوک را دارند. خیلی از کاربران به فکر اضافه شدن دکمهای مثل دکمه Hate به توییتر یا دکمه ۱- به گوگل پلاس افتادهاند که این دکمهها هم با همان منطق دکمه دیسلایک گزینه مناسبی به نظر نمیرسند.
کپی شده از وبسایط آی تو پورت itport.ir