طرفداری | در ماه ژوئن، رودریگو بنتانکور هافبک تاتنهام در یک برنامه تلویزیونی در اروگوئه، صحبتهایی را مطرح کرد که نژادپرستانه بود. او این کار را در خصوص کاپیتان باشگاه خود سون هیونگ مین انجام داد و این باعث شد که مسئله از همان ابتدا، دارای پیچیدگیهای متعددی باشد. از آن زمان تاکنون این پرونده باز مانده است.
اتلتیک گزارش میدهد. بنتانکور پس از آن مصاحبه، بهسرعت از سون عذرخواهی کرد و قبول کرد که شوخی جالبی نکرده است. سون هم عذرخواهی را پذیرفت و اعلام کرد مسئله را پشت سر گذاشتهاند.
در بیانیه رسمی باشگاه تاتنهام آمد: ما به طور کامل از سونی، کاپیتانمان حمایت میکنیم که اعلام کرده قصد دارد از مسئله عبور کند. با این حال اتحادیه فوتبال انگلستان اخیراً اعلام کرد که تحقیقات خود را در مورد مسئله آغاز کرده است. البته، هنوز مشخص نیست که بازیکن 27 ساله به دلیل صحبتهای اعلامشده گناهکار تشخیص داده میشود یا خیر. با این حال اتحادیه، اعلام کرده که در زمینهی توهین به «ملیت، نژاد یا قومیت» با کسی شوخی ندارد.
اگر بنتانکور در این پرونده مجرم شناخته شود، ممکن است بین شش تا 12 بازی محروم شود. بهدنبال بیانیهی اتحادیه، سون، بار دیگر با شفقت بسیار در خصوص بنتانکور صحبت کرد. او پیش از بازی با قرباغ به رسانهها گفت تکرار میکنم: او را دوست دارم، دوست دارمش. وقتی به طور عمومی عذرخواهی کرد، تقریباً گریهاش گرفته بود. همینطور به طور شخصی از من عذرخواهی کرد. احساس کردم که واقعاً از کاری که کرده پشیمان است.
سناریویی بسیار غیرمعمول این بین وجود دارد. دو شخصیت مطرح لیگ برتری که در یک رختکن حاضر هستند مشکلات خود را پشت سر گذاشتهاند اما این سبب نشده که پیگیری انضباطی مسئله صورت نگیرد. سون وقتی با این سوال روبرو شد که آیا اتحادیه باید به مسئله واکنش نشان دهد یا خیر، ترجیح داد نظری ندهد. این سوال حالا مطرح میشود که اتحادیه باید چه رویکردی را در نظر بگیرد؟ به خاطر بخشیدهشدن بنتانکور، مسئله رها شود یا به خاطر جنبهی عمومی ماجرا، مسئله پییگری شود.
یکی از خبرنگاران که در مصاحبهی سون حاضر بود توضیح داد که پاسخی که سون داد، همه را تحتتاثیر قرار داد. برای اولین بار متوجه روایت از سمت او شدیم. بنتانکور شاید یک سوم فصل را محروم شود اما مهمترین چیز این است که طی این مدت تربیت شده و آموزش لازم را گرفته است.
نمیتوان مسئله را به جنبهی فوتبالیِ آن تنزل داد اما در صورت محرومیت بنتانکور، آنژ پوستوعلو با مشکلاتی در خط میانی روبرو خواهد شد.
موارد محرومیت نژادپرستی در لیگ برتر انگلیس
انگلیسیها از دهه هشتاد تلاش کردند نژادپرستی را در فوتبال خود به حداقل برسانند. برای مثال آنها هواداران بسیاری را به این دلیل از ورود به استادیوم محروم کردند. با این حال در زمین فوتبال نیز از آن زمان تاکنون موارد متعددی رخ داده است که برخی را مرور میکنیم:
- سال 2011: لوئیس سوارز و محرومیت از هشت بازی و 40 هزار پوند جریمه به دلیل توهین نژادی به پاتریس اورا. حمایت بازیکنان لیورپول از سوارز، با پوشیدن پیراهنی منقش به تصویر او اتفاق افتاد. بعدها برخی از بازیکنان لیورپول از جمله جیمی کرگر و جوردن هندرسون از این بابت ابراز پشیمانی کردند.
- سال 2011: جان تری به دلیل توهین نژادپرستانه به آنتوان فردیناند، چهار جلسه محروم و 220 هزار پوند جریمه شد. او بازوبند کاپیتانی تیم ملی را از دست داد.
- سال 2019: سوفی جونز بازیکن تیم زنان شفیلدیونایتد به دلیل واکنش نژادپرستانه به بازیکن حریف پنج جلسه محروم شد. قرارداد او فسخ شد و پس از آن نیز تیمی حاضر به جذبش نشد.
- سال 2019: بازی تاتنهام و چلسی، به دلیل توهینهای متعدد هواداران تاتنهام به آنتونی رودریگر سه بار متوقف شد.
- سال 2019: گلر اسپانیایی لیدز، کیکو کاستیا به دلیل توهین نژادپرستانه به بازیکن چارلتون اتلتیک، هشت جلسه محروم شد.
- سال 2019: شوخی سوشال مدیایی برناردو سیلوا با بنجامین مندی، کاملاً نژادپرستانه از آب درآمد. سیلوا یک جلسه محروم شد.
- سال 2020: گرگ کلارک رئیس اتحادیه فوتبال انگلیس به دلیل استفاده از عبارتی نژادپرستانه مجبور به استعفا شد.