مطلب ارسالی کاربران
معرفی فیلمهای جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳
به رسم هر ساله، نگاهی به ۳۳ فیلم راه یافته به بخش «مسابقه سینمای ایران» چهل و سومین جشنواره فیلم فجر خواهیم داشت.
«1968»
کارگردان: امیر مهدی پور وزیری | تهیه کننده: ایرج محمدی
ژانر فیلم: درام تاریخی (تاریخ معاصر)
ترکیب بازیگران: امیر نوروزی / امیر احمد قزوینی / لیندا کیانی / پادینا کیانی
سابقه کارگردان: این فیلم نخستین تجربه کارگردانی امیرمهدی پوروزیری است که پیش از این سریالهای «شاد آباد» و «مینو» را کارگردانی کرده بود.
درباره فیلم: «1968» یک فیلم تاریخی است که داستان آن در اواخر دهه چهل روایت میشود. مقطعی که داستان فیلم در آن اتفاق میافتد سال 1968 میلادی و یا به عبارتی سال 1347 شمسی است که در این سال ایران میزبان مسابقات جام ملتهای آسیا میشود. در این دوره تیم ملی کشورمان در مسابقه فینال با اسرائیل مصاف میکند.
|
«آبستن»
کارگردان: مصطفی تابنده و محمد تنابنده | تهیهکننده : جلال تیموری
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: عباس غزالی / توماج دانش بهزادی / سوگل خلیق / مجتبی شفیعی
سابقه کارگردان: مصطفی و محمد تنابنده برادرهای کوچکتر محسن تنابنده هستند که بیشتر به عنوان نویسنده و دستیار برنامهریز در پروژهای سینمایی و تلویزیونی فعالیت داشتند.
درباره فیلم: فیلم، قصه چند جوان است که هر کدام درگیر مشکلی شخصی هستند و در مرز آستارا در کلبهای در کنار آب جمع شدهاند تا به کمک یک آدمپران به صورت قاچاقی از مرز خارج شوند. مهمترین ویژگی فیلم این است که به شکل سکانس پلان فیلمبرداری شده؛ در واقع فیلم یک سکانس پلان طولانی است. «آبستن» تاکنون در چند جشنواره بین المللی شرکت کرده است. در خلاصه داستان رسمی فیلم آمده است: «شده یه کاری کنی بعدش تا سر حد مرگ پشیمون شی؟ شده پشیمون شی ولی دلت نذاره بیخیال شی؟ من کاری کردم که مثل سگ پشیمونم…»
|
«آنتیک»
کارگردان: هادی نائیجی | تهیهکننده: محمود بابایی
ژانر فیلم: کمدی تاریخی (تاریخ معاصر)
ترکیب بازیگران: پژمان جمشیدی / بیژن بنفشه خواه / سارا بهرامی / آناهیتا افشار
سابقه کارگردان: هادی ناییجی با ساخت یک مینی سریال با نام «آخرین ایست بازرسی» کارش را شروع کرد و در ادامه فیلم «حق سکوت» و یک اپیزود از فیلم «هیهات» را ساخت.
درباره فیلم: این فیلم موضوع بسیار حساسی دارد که به خاطر کم شدن این حساسیتها مقطع داستانی آن به دوران قبل از انقلاب تغییر کرد. «آنتیک» درباره دو دله دزد است که گذرشان به یک امامزاده میافتد. این فیلم ابتدا با سرمایهگذاری پلتفرم «شیدا» وارد مرحله تولید شد اما در ادامه این پلتفرم سهم خود را واگذار کرد. در خلاصه داستان رسمی آمده است: «انقلاب شده و کاسبی اِبی و وَلی، آنتیک بازهای قبل انقلاب کساد است؛ اما در بازِ ضریح پر از پول یک امامزاده، مسیر زندگیشان را تغییر میدهد»
|
«اسفند»
کارگردان: دانش اقباشاوی | تهیهکننده : زندهیاد جلیل شعبانی
ژانر فیلم: دفاع مقدس
ترکیب بازیگران: محمدرضا مسعودی / مهدی زمینپرداز / سعید آل بوعبادی / خیام وقار کاشانی
سابقه کارگردان: از دستیاران و برنامه ریزان باسابقه سینماست که با ساخت فیلم «تاج محل» وارد عرصه کارگردانی شد. او اپیزودی از فیلم «هیهات» را هم کارگردانی کرده است.
درباره فیلم: این فیلم از محصولات سازمان اوج است که پیش از این «قرارگاه سری» نام داشت. در این فیلم مقطعی از زندگی سردار شهید علی هاشمی روایت شده است. خلاصه داستان فیلم: «مشکلات متعددی در دوران دفاع مقدس میان بومیان منطقه خوزستان و رزمندگان وجود داشت که در صورت عدم مدیریت و تدبیر از سوی فرماندهان میتوانست به معضلی جدی تبدیل شود. شهید علی هاشمی با گفتگو و فعالیت با بومیان منطقه، خطوط چالش مردم منطقه با رزمندگان دفاع مقدس را کمرنگ کرد و موجب شد عربها خود را خالصانه در خدمت دفاع مقدس انقلاب اسلامی قرار داده و در این راه مجاهدتهای کمنظیر از خود نشان دادند و با کمک هم قرارگاه سری متشکل از عربها برای شناسایی و طراحی و انجام عملیات آبی خاکی را تشکیل دادند که در نهایت منجر به فتح جزایر مجنون شد.»
|
«اشک هور»
کارگردان: مهدی جعفری | تهیهکننده: مجتبی فرآورده
ژانر فیلم: دفاع مقدس
ترکیب بازیگران: رویا افشار / تورج الوند
سابقه کارگردان: مهدی جعفری کارگردان فیلمهای تحسین شده «23 نفر» و «یدو» است که امسال یا یک فیلم دفاع مقدسی دیگر در جشنواره حاضر شده است.
درباره فیلم: «اشک هور» در واقع نسخه سینمایی سریالی با عنوان «قرارگاه سری نصرت» است که سازمان سینمای سوره آن را تولید کرده است. این فیلم به مانند فیلم «اسفند» روایتگر مقطعی از زندگی شهید علی هاشمی است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «سفره شام ننه علی باز مانده بود. صدای آژیر قرمز و صدای ضدهواییها در عمقِ تاریکِ کوچه او را نگران میکرد. ننه علی در انتظار آمدن پسرش از جبهه، آرام روی سکوی جلوی در نشست… بیست و دو سال تمام.»
|
«بازی خونی»
کارگردان: حسین میرزامحمدی | تهیهکننده: سعید پروینی
ژانر فیلم: درام تاریخی (تاریخ معاصر)
ترکیب بازیگران: ارسطو خوش رزم / سارا حاتمی / لیندا کیانی / پیام احمدینیا
سابقه کارگردان: حسین میرزا محمدی پیش از این فیلم سینمایی «کت چرمی» را کارگردانی کرده بود که این فیلم در بخش مسابقه جشنواره چهل و یکم حضور داشت.
درباره فیلم: داستان این فیلم هم درباره اتفاقات اوایل انقلاب است. در آبان ماه سال 1360 اتحادیه کمونیستهای ایران معروف به سربداران در جنگلهای آمل و اطراف آن به منظور خلق یک انقلاب دیگر مستقر میشوند. درباره همین ماجرا چند سال قبل فیلم «ماهی سیاه کوچولو» ساخته شد. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «سالها از جنگ گذشته و سرنوشت علی همچنان نامعلوم است. بدران آخرین بار علی را در میان آتش و دود در جزیره دیده است.»
|
«بازی را بکش»
کارگردان: محمدابراهیم عزیزی | تهیهکننده: مصطفی کیایی
ژانر فیلم: درام ورزشی
ترکیب بازیگران: محسن کیایی / هدا زینالعابدین / متین حیدری نیا
سابقه کارگردان: «بازی را بکش» اولین تجربه کارگردانی محمدابراهیم عزیزی است.
درباره فیلم: فیلم موضوع ملتهبی پیرامون فوتبال و حواشی آن دارد. این فیلم با نام «توتو» کلید خورد و در مقطعی نام آن به «هجده قدم» تغییر کرد و در نهایت نام «بازی را بکش» برای آن انتخاب شد. در خلاصه داستان آن آمده است: «موسی، از پیشکسوتان فوتبال، برادرش را در یک سانحه ورزشی از دست میدهد. او در مسیر کشف راز مرگ برادرش با حقایق عجیبی روبهرو میشود…»
|
«بچهی مردم»
کارگردان: محمود کریمی | تهیهکننده: سیدعلی احمدی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: گوهر خیراندیش / رضا کیانیان / حسن معجونی / بهروز شعیبی / سیامک صفری / سیاوش چراغیپور / امید روحانی
سابقه کارگردان: محمود کریمی از مستند سازهای با سابقه سینماست اما عمده شهرتش به حضور در برنامه «خندوانه»و ساخت پشت صحنههای این برنامه برمیگردد. او به واسطه صدایش معروف شد و هیچگاه تصویرش در این برنامه نشان داده نشد.
درباره فیلم: «بچه مردم» در سکوت کامل خبری تولید شد و هیچ اطلاعاتی از آن رسانهای نشده است. داستان این فیلم در چند مقطع زمانی روایت میشود که یک مقطع آن مربوط به دوران جنگ است. خلاصه داستان رسمی فیلم این است: «تاجی: هر قصهای رو دقت کنید میبینید قهرمانش از یه جایی رو پای خودش وایساده. الیورتوییست یه جور، سهراب و فریدون اون جور، حضرت یوسف چهار سالش بود رفت عزیز مصر شد. حضرت موسی رو بگو؛ همین دنیا که اومد دادنش به آب. ماشالا نره غول شدین، پاتون اینجاس سرتون اونجا. وقتشه خودی نشون بدین…»
|
«پیشمرگ»
کارگردان: علی غفاری | تهیهکننده: آرش زینالخیری
ژانر فیلم: دفاع مقدس
ترکیب بازیگران: مهدی نصرتی / الناز ملک / حسام منظور / ساناز سعیدی
سابقه کارگردان: علی غفاری با ساخت فیلم حادثهای «شاهرگ» کارش را در سینما شروع کرد، اما در ادامه با ساخت فیلم «استرداد» توانست موقعیت خودش را در سینما تثبیت کند. از دیگر کارهای موفق او میتوان به ساخت سه فصل سریال «بچه مهندس» اشاره کرد. «تک تیرانداز» آخرین کار او در سینماست.
درباره فیلم: این فیلم روایتگر مقطعی از زندگی شهید سعید قهاری پس از دوران جنگ است. او در سال 58 در ماجرای پاوه در کنار دکتر چمران حضور داشت و بعدها نیز در کنار شهید احمد متوسلیان، احمد کاظمی و… در عملیاتهای مختلف حاضر شد.
|
«تاکسیدرمی»
کارگردان: محمد پایدار | تهیهکننده: محمدجواد موحد
ژانر فیلم: کمدی تاریخی
ترکیب بازیگران: سید مجید صالحی / سید هادی کاظمی / آناهیتا درگاهی / حسن معجونی
سابقه کارگردان: از خروجیهای باشگاه فیلم سوره است که تاکنون فیلمهای کوتاهی از جمله «جمعه»، «کفش دزدک» و «تقاطع» را کارگردانی کرده است. او در جشنواره امسال در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه هم با فیلم «راوی» حاضر است.
درباره فیلم: داستان فیلم درباره برادر ناتنی محمد رضا پهلوی و علاقهمندی است به شکار گوزن است. او در بحبوبه پیروزی انقلاب مجبور میشود برای پیدا کردن گوزن زرد به جنگلهای شمال برود و…
|
«ترک عمیق»
کارگردان: آرمان زرینکوب | تهیهکننده: محسن چگینی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: رضا بابک / بابک انصاری / حمید رشید / گلچهره سجادیه
سابقه کارگردان: آرمان زرینکوب بیشتر به عنوان تهیهکننده شناخته میشد که در کارنامهاش تهیه سری مجموعه «ستایش» و سریالهای «ماه و پلنگ»، «مرگ تدریجی یک رویا» دیده میشود و این فیلم نخستین تجربه کارگردانی اوست.
درباره فیلم: این فیلم تاکنون در چند جشنواره خارجی شرکت کرده که از آن جمله میتوان به جشنواره «بارسلون» اشاره کرد. «ترک عمیق» که پیش از آن «والس سه نفره» نام داشت، روایتگر داستان مردی به نام «محمود» است که بعد از مدتی از تیمارستان مرخص میشود. فخری(همسرش) قبل از رسیدن او به در و پنجره قفل میزند. با آمدن محمود به خانه، با ورود نفر سوم رازهای تاریک فاش میشود.
|
«چشم بادومی»
کارگردان: ابراهیم امینی | تهیهکننده: سجاد نصراللهینسب
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: مهدی هاشمی / ساره بیات / علی باقری / ستایش دهقان
سابقه کارگردان: ابراهیم امینی فیلمنامه نویس کارهای اولیه محمدحسین مهدویان است که در فیلمهای ایستاده در غبار، ماجرای نیمروز، لاتاری و … در کنار مهدویان در نگارش فیلمنامه همکاری داشت. او به عنوان مشاور و بازیگردان هم با این کارگردان همکاری کرده است. امینی فیلمنامه «موقعیت مهدی» را هم با همکاری هادی حجازیفر نوشته است. او در سال جاری تئاتر «ترور» را هم کارگردانی کرد.
درباره فیلم: «چشم بادومی» یک درام اجتماعی ملتهب است که قصه یک زن را در موقعیتی که گرفتار آن شده روایت میکند. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «مائده دختر نوجوان ایرانی عاشق یکی از خوانندههای کیپاپ شده و میخواهد برای دیدار او و شرکت در یک مسابقه به سئول برود. او در آزمون پذیرفته میشود اما مادر مخالف جدی اوست…»
|
«خاتی»
کارگردان: فریدون نجفی | تهیهکننده: محمد کمالیپور
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: سعید آقاخانی / سارا بهرامی / آناهیتا افشار / علی هاشمی / کاظم نوربخش
سابقه کارگردان: فریدون نجفی پیش از این دو فیلم «بچه گرگهای دره سیب» و «اسکیباز» را ساخته که هر دو متعلق به سینمای کودک و نوجوان بودند و در جشنواره کودک اصفهان مورد تقدیر قرار گرفتند.
درباره فیلم: خاتی یک درام اجتماعی زیست محیطی است که بیشتر به ارتباط انسان با محیط زیست و حیوانات میپردازد. در خلاصه داستان رسمی فیلم آمده است: «تراژدی وقتی آغاز میشود که محکوم به رفتن میشوی، آن هم وقتی همچون تنهاترین درخت جنگل بلوط ریشه در خاک دواندهای…»
|
«خدای جنگ»
کارگردان: حسین دارابی | تهیهکننده: سعید سعدی
ژانر فیلم: دفاع مقدس
ترکیب بازیگران: ساعد سهیلی / داریوش کاردان / حسین سلیمانی / پیام احمدینیا / نادر فلاح
سابقه کارگردان: حسین دارابی از جمله کارگردانان ارگانی است که اولین فیلمش با نام «مصلحت» را با سرمایهگذاری اوج و حوزه هنری ساخت و فیلم دومش که «هناس» نام داشت را با سرمایه گذاری مستقل حوزههنری کارگردانی کرد و حالا هم سومین فیلمش را برای «اوج» ساخته است.
درباره فیلم: این فیلم روایتگر مقطعی از زندگی شهید حسن طهرانی مقدم معروف به پدر موشکی ایران در دوران جنگ است. در این فیلم، لیبیاییها قطعاتی از موشکهای ایرانی را میربایند تا از استفاده آنها در جنگ جلوگیری کنند. شخصیت اصلی، ابراهیم شریفی و تیمش با تلاش شبانهروزی موفق میشوند که این قطعات را جایگزین کنند اما در یکی از مراحل، در پیدا کردن پیچی با آلیاژ نقطهذوب بالا به مشکل میخورند. در نهایت، تلاشهای آنها به نتیجه میرسد و موفق به پرتاب موشک میشوند.
|
«داد»
کارگردان: ابوالفضل جلیلی | تهیهکننده: سیدامیر سیدزاده
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: ابوالفضل سلیمی / کاوه دارابی / مسعود ناجی / شهاب طباطبایی / محمد رضا بختیاری / حسین میرزایی
سابقه کارگردان: رکورددار فیلمهای توقیفی و اکران نشده است و تقریبا هر فیلمی ساخته اکران نشده است. او به سبک و سیاق خودش فیلم میسازد و در دهه هفتاد کارهایش به چشم میآمد اما تکرار خودش در کارهای بعدی موجب شد تا منتقدان هم به او روی خوش نشان ندهند.
درباره فیلم: اگر فیلمهای این کارگردان را دیده باشید تمامی آثارش فضایی تجربی و ساختاری مستند داستانی دارد. «داد» هم در همین حال و هواست. این فیلم در چند جشنواره ببین المللی از جمله جشنواره فیلم «ورشو» شرکت کرده است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «در کانون اصلاح و تربیت نوجوانان، بچههایی که پدر و مادر، یا وثیقه مالی یا ملکی ندارند، برای رفتن به مرخصی باید قسم یاد کنند که بعد از مرخصی به زندان برمیگردند. یکی از بچهها حاضر به قسمخوردن نیست. روز بعد قاضی با مسئولیت خودش به او مرخصی میدهد، با این شرط که بعد از اتمام مرخصی شرافتمندانه به زندان برگردد.»
|
«دست تنها»
کارگردان: امیرحسین ثقفی | تهیه کننده: امیرحسین ثقفی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: مجید مظفری / پیام احمدینیا
سابقه کارگردان: امیر حسین ثقفی با فیلم «مرگ کسب و کار من است» کارش را در سینما از سال 1389 شروع کرد و الان 14 سال است که در عرصه کارگردانی فعال است. «همه چیز برای فروش»، «روسی» از دیگر فیلمهای اوست. آخرین کار ثقفی تا پیش از این، فیلم «کوچه ژاپنیها» بود که تابستان امسال روی پرده رفت.
درباره فیلم: فیلم در سکوت کامل خبری تولید شده و تاکنون هیچ خبری از آن منتشر نشده، اما گفته میشود ثقفی آن را در همان حال و هوای فیلم آخرش یعنی «کوچه ژاپنیها» ساخته است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «دو مرد خیابانگرد در پی نجات زنی شهر را جستوجو میکنند.»
|
«رها»
کارگردان: حسام فرهمند | تهیهکننده: سعید خانی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: شهاب حسینی / غزل شاکری
سابقه کارگردان: حسام فرهمند پیش از این یک سیت کام با نام «کله گندهها» را در سال 1396 ساخته و «رها» اولین تجربه کارگردانیاش محسوب میشود.
درباره فیلم: «رها» فیلمنامه و داستان خیلی خوبی دارد. فیلمنامه این فیلم با همکاری محمدعلی حسینی نوشته است. ماحصل کار آنها به قدری جذاب بوده که شهاب حسینی را بعد از مدتها به بازی در یک فیلم سینمایی ترغیب کرده است. قرار بود زوج شهاب در فیلم «رها» هدیه تهرانی باشد که در نهایت تهیهکننده راضی به پرداخت دستمزد پیشنهادی او نشد و در نهایت غزل شاکری برای نقش اول فیلم انتخاب شد. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «توحید ۵۵ ساله به همراه همسر و فرزندانش زندگی متوسطی دارند. تا اینکه یک اتفاق خیلی ساده، داستان زندگی آنها را بهم میریزد…»
|
«زمانی در ابدیت»
کارگردان: مهدی نوروزیان | تهیهکننده: نیکی کریمی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: لیلا حاتمی / بابک حمیدیان / عباس غزالی / نوید پورفرج / زندهیاد بیتا فرهی
سابقه کارگردان: مهدی نوروزیان از کارگردانان ایرانی مقیم انگلیس است که فعالیت فیلمسازیاش را در خارج از کشور با ساخت فیلمهای «لئو» و «کشتن جو» آغاز کرد. «زمانی برای ابدیت» اولین تجربه کارگردانی او در ایران است.
درباره فیلم: داستان فیلم درباره مردی است که بیخبر، زن و دختر بچه دوازده سالهاش را رها میکند و میرود. این فیلم اجتماعی در مسیر تولید با حواشی زیادی روبه رو شد که از جمله آن اختلاف شدید نیکی کریمی با کارگردان بود که حتی کار را به شورای اختلاف خانه سینما کشاند. شایعاتی پیرامون این اختلافات در فضای رسانهای منعکس شد مبنی بر اینکه کریمی از تهیهکنندگی فیلم کنار گذاشته شده است، اما حالا حضور «زمانی در ابدیت» با تهیهکنندگی او نشان میدهد که احتمالا آن خبرها چندان موثق نبودهاند.
|
«زیبا صدایم کن»
کارگردان: رسول صدرعاملی | تهیهکننده: سیدمازیار هاشمی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: امین حیایی
سابقه کارگردان: «سال دوم دانشکده من» آخرین فیلم به نمایش درآمده رسول صدر عاملی است که از ساخت آن هفت سال میگذرد. او این فیلم را براساس فیلمنامهای از پرویز شهبازی ساخت، اما در نهایت برایش اتفاقی رقم نخورد. صدر عاملی بعد از آن بیشتر در زمینه تهیهکنندگی فعالیت کرد. «سونامی»، «شنای پروانه» و «جنگل پرتغال» از جمله فیلمهای او در عرصه تهیهکنندگی هستند.
درباره فیلم: «زیبا صدایم کن» یک فیلم اقتباسی است که فیلمنامه آن براساس رمانی به همین نام نوشته فرهاد حسنزاده به نگارش درآمده است. داستان فیلم یک صبح تا شب اتفاق میافتد و لوکیشن اصلی آن هم خیابان ولیعصر (عج) است. قصه درباره دختری است که در روز تولدش تصمیم میگیرد پدرش را از بیمارستان روانی فراری دهد.
|
«سونسوز»
کارگردان: رضا جمالی | تهیهکننده: سلمان عباسی
ژانر فیلم: کمدی اجتماعی
ترکیب بازیگران: حمدالله سلیمی / بهروزالله وردیزاده / مریم مؤمن / صفت آهاری
سابقه کارگردان: رضا جمالی از محصولات انجمن سینمای جوانان است که در مرکز اردبیل فعالیت داشته و تاکنون چندین فیلم کوتاه ساخته که «عروسی مسلم» یکی از آنهاست.
درباره فیلم: فیلم «سون سوز» کاملا به زبان ترکی ساخته شده و تنها بازیگر چهره فیلم مریم مومن است که او هم در این فیلم به زبان آذری صحبت میکند. داستان فیلم هم درباره مستند سازی است که به روستایی می رود و درباره عقیم بودن زنان آن روستا فیلمی میسازد، اما زنها با یک نقشه این فیلم را می دزدند.
|
«شاه نقش»
کارگردان: شاهد احمدلو | تهیهکننده: سیدعلی قائممقامی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: بهرنگ علوی / هومن برقنورد / مینا وحید / نسیم ادبی / شهرام قائدی / سیروس میمنت / پژمان بازغی
سابقه کارگردان: شاهد احمدلو با اولین فیلمش با نام «چند میگیری گریه کنی» حضور در جشنواره فیلم فجر را تجربه کرد، اما بعد از آن دیگر موفق به حضور در این رویداد نشد. حالا بعد از گذشت 18 سال او با فیلم جدیدش با نام «شاه نقش» به بخش مسابقه راه پیدا کرده است. آخرین فیلم او «موچه خوار» یک کمدی تجاری بود که در گیشه شکست خورد.
درباره فیلم: «شاه نقش» پیش از این «کتک خور» نام داشت. احمدلو در دوران جوانی و در سالهایی که فیلم کوتاه میساخت، فیلمهایی با نام «سیاهی لشکر» و «چارلی غمگین» است را کارگردانی کرد. هر دو فیلم موضوعش مرتبط با هنرورها بود و مورد توجه هم قرار گرفت. احمدلو در فیلم جدیدش باز هم سراغ این طیف رفته و داستانی پیرامون هنرورها را روایت کرده است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «شهاب و ناصر قصد شرکت در انتخابات شورای مرکزی صنف خود را دارند. هر کدام سعی می کنند در انتخابات صنف برنده شوند…»
|
«شمال از جنوبغربی»
کارگردان: حمید زرگرنژاد | تهیهکننده: مهدی مددکار
ژانر فیلم: تاریخی معاصر
ترکیب بازیگران: امیر آقایی / بهناز جعفری / مصطفی زمانی
سابقه کارگردان: حمید زرگرنژاد آخرین حضورش در جشنواره به دو سال قبل و دوره چهل و یکم برمیگردد که با فیلم تحسین شده «شماره 10» در این رویداد حاضر بود. او یک سالی استراحت کرد و امسال فیلم جدیدش با نام «شمال از جنوبغربی» را جلوی دوربین برد.
درباره فیلم: شمال از جنوب غربی، یک تریلر ماجراجویانه که به نقش نیروهای مردمی در بزنگاههای حساس میپردازد. این فیلم داستان یک عملیات خرابکارانه از سوی رژیم بعثی عراق را روایت میکند. رژیم بعث تصمیم میگیرد یک کامیون پر از مهمات را وارد کشور و در یکی از نقاط حساس کشور آن را منفجر کند. در خلاصه داستان رسمی فیلم آمده است: «مشکل ما اینه که باید درد دلامون سربسته بمونه…»
|
«شوهر ستاره»
کارگردان: ابراهیم ایرجزاد | تهیهکننده: علی اوجی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: حامد بهداد / فریبا نادری
سابقه کارگردان: فیلم «تابستان داغ» نخستین تجربه کارگردانی ابراهیم ایرجزاد است. این فیلم در دوره سی وپنجم جشنواره رکوردار نامزدی سیمرغ بلورین شد. او بعد از آن و در سال 98 براساس پرونده جنایی سعید حنایی معروف به «قاتل عنکبوتی»، فیلم «عنکبوت» را جلوی دوربین برد. ایرجزاد قصد داشت سریال «بامداد خمار» را بعد از این فیلم بسازد که تولید آن میسر نشد.
درباره فیلم: فیلم یک داستان خانوادگی دارد و سرمایهاش به طور کامل توسط همسر یکی از بازیگران اصلی فیلم تامین شده است.
|
«صد دام»
کارگردان: پدرام پورامیری | تهیهکننده: مجتبی رشوند
ژانر فیلم: کمدی
ترکیب بازیگران: رضا عطاران / پریناز ایزدیار / عباس جمشیدیفر / آزاده صمدی
سابقه کارگردان: پدرام پورامیری کارش در سینما با حضور در گروه فیلمبرداری شروع کرد و بعد از آن همراه با حسین دوماری وارد کار نگارش فیلمنامه شد. آنها به اتفاق هم فیلمهای «جاندار» و «یادگار جنوب» را کارگردانی کردند و بعد از آن مستقل شدند. «صد دام» اولین تجربه مستقل پورامیری است.
درباره فیلم: فیلم درباره شخصی است که به دلیل شباهت به صدام درگیر یک موقعیت عجیب و کمی خطرناک میشود.
|
«صیاد»
کارگردان: جواد افشار | تهیهکننده: محمدرضا شفیعی
ژانر فیلم: دفاع مقدس
ترکیب بازیگران: علی سرابی / مارال بنی آدم
سابقه کارگردان: جواد افشار از سریال سازهای پرکار تلویزیون است که البته بیشتر با ساخت دو سری از سریال «گاندو» به شهرت رسید. او در سینما فیلم ترسناک «کلبه» در سال 1387 را کارگردانی کرد و حالا بعد از 16 سال دومین فیلم سینمایی خود را ساخته است.
درباره فیلم: این فیلم روایتگر مقطعی از زندگی شهید علی صیاد شیرازی است که علی سرابی نقش او را بازی میکند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «مدتی است این سؤال رهایم نمیکند؛ چرا گلولهها از کنارم میگذرند و نادیدهام میگیرند؟!»
|
«فریاد»
کارگردان: محمدرضا اردلان | تهیه کننده: بهمن اردلان
ژانر فیلم: اجتماعی
ترکیب بازیگران: بهزاد دورانی / مهرداد ضیایی / علیرضا مهران / یاسین طلوعی / امیر کبوتریان / حمید ابراهیمی
سابقه کارگردان: «فریاد» نخستین فیلم بلند سینمایی محمدرضا اردلان است که پس از ساخت چند فیلم کوتاه، این بار وارد عرصه سینمای بلند شده است.
درباره فیلم: در داستان فیلم «فریاد»، شخصیت اصلی به نام هاوار برای کار وارد یک مرغداری میشود، اما در این مرغداری قتلی رخ میدهد که هاوار به طور ناخواسته وارد یک سری ماجراهای پیچیده و پرتنش میشود. این داستان پر از چالشهای اجتماعی است که میتواند بر مخاطب تاثیر بگذارد و به بررسی مسائل انسانی در موقعیتهای بحرانی بپردازد.
|
«کفایت مذاکرات»
کارگردان: سهیل موفق | تهیهکننده: سیدابراهیم عامریان
ژانر فیلم: کمدی اجتماعی
ترکیب بازیگران: محسن کیایی / رویا میر علمی / ایمان صفا
سابقه کارگردان: سهیل موفق سال گذشته فیلم «نوروز» را در بخش مسابقه داشت و پیش از آن هم فیلمهای «شکلاتی» و «پاستاریونی» را برای گروه سنی کودک و نوجوان ساخته بود. فیلم «کفایت مذاکرات» اولین تجربه او در زمینه ساخت فیلمی برای رده سنی بزرگسال است.
درباره فیلم: «کفایت مذاکرات» از محصولات ابراهیم عامریان است که طی سالهای اخیر تمامی فیلمهای پرفروش و رکودشکن را تهیه کرده و مرد رکوردها لقب گرفته است. کمدی جدید او حالا دارای استانداردهای است که توانسته نظر هیات انتخاب را جلب و راهی بخش مسابقه بشود. در خلاصه داستان رسمی فیلم آمده است: «این چیزها تو سریالهای ترکی هم قفله…»
|
«گوزنهای اتوبان»
کارگردان: ابوالفضل صفاری | تهیه کننده: ابوالفضل صفاری
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: الناز شاکردوست / نوید پورفرج / صدف اسپهبدی / پیمان قاسم خانی / سامان صفاری
سابقه کارگردان: ابوالفصل صفاری از مستندسازهای فعال شبکه چهار بود و برای این شبکه مستندهای متعددی را تهیه و کارگردانی کرد. او سال 1386 با ساخت فیلم «در انتهای زمین» وارد حوزه سینمای داستانی شد. «از تهران تا بهشت» و «یک کامیون غروب» دیگر فیلمهای او هستند. آخرین فیلم صفاری سال 1398 در گروه سینمای هنر و تجربه اکران شد.
درباره فیلم: «گوزنهای اتوبان» جز فیلمهای پربازیگر جشنواره امسال است. حال و هوای فیلم در راستای کارهای قبلی کارگردانش است و شاید با فیلمی روبه رو باشیم که داستان خطی و سرراستی نداشته باشد. خلاصه داستان رسمی فیلم: «عابس که راننده پیک موتوری است، طی اتفاقی به دنبال ماشین یک بلاگر معروف میافتد. بلاگر فکر میکند عابس خفتگیر است و این در حالی است که گوشیاش روی لایو است و همه چیز به سرعت وایرال میشود…»
|
«لولی»
کارگردان: رضا فرهمند | تهیهکننده: جلیل اکبریصحت
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: داریوش امینی / ژیلا آلرشاد / محبوبه سلطانی / نرگس هزاره / حسن عابدی / محمد محمدی
سابقه کارگردان: رضا فرهمند از سینمای مستند آمده ، یکی از بهترین کارهای او در این عرصه ساخت مستند «زنانی با گوشوارههای باروتی» است که در جشنوارههای داخلی و خارجی خوش درخشیده است. او پیش از فیلم «لولی» فیلم نیمه بلند «اتاق صعود» را ساخته است.
درباره فیلم: این فیلم در سکوت کامل خبری تولید شده. در خلاصه فیلم لولی آمده است: «سرنوشت گلسا و آگاهی از وضعیت همسرش به رازهایی بستگی دارد که منصور پنهان کرده است. اگر موسی بتواند از منصور حقیقت را بفهمد و صفورا به موسی کمک کند تا بر لکنتش غلبه کند، شاید خسرو هم منیر را در انتظار تنها نگذارد…»
|
«ماریا»
کارگردان: مهدی اصغری ازغدی | تهیهکننده: علی لدنی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران : صابر ابر / پانته آ پناهیها / حسین محجوب / محمد صدیقیمهر
سابقه کارگردان: مهدی اصغری فارغ التحصیل رشته سینماست و در عرصه فیلم کوتاه چند فیلم را کارگردانی کرده که از آن جمله میتوان به فیلمهای «کورا»، «کارخانه رو به ورشکستگی»، «عاشق وحشی» و ... اشاره کرد. «ماریا» اولین فیلم بلند اوست.
درباره فیلم: فیلم داستان ملتهبی دارد. قصه فیلم درباره یک دختر هنرجو بازیگری است که در یک ویدئو نقش یک روسپی را اتود میزند، اما این ویدئو منتشر و منشا اتفاقات عجیبی میشود. فیلم «ماریا» در جشنواره فیلم «توکیو» موفق شد جایزه بهترین فیلم آینده این فستیوال را از آن خودش کند.
|
«مرد آرام»
کارگردان: بهنوش صادقی | تهیهکننده: مهدی هاشمی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: مهدی هاشمی / شمیلا شیرزاد
سابقه کارگردان: بهنوش صادقی سابق بر این به عنوان بازیگر، در سینما و تلویزیون فعالیت داشت و از سال 1394 با ساخت فیلم «خانه دیگری» پا به عرصه کارگردانی گذاشت. او بعد از 9 سال با سرمایه گذاری تصویر شهر دومین فیلم بلند خود را کارگردانی کرد.
درباره فیلم: «مرد آرام» داستانی پیرامون اتباع افغانستانی و مشکلات آنها در جامعه دارد. شمیلا شیرزاد دختر افغانستانی فیلم «خورشید» در این فیلم عهده دار یکی از نقشهای اصلی است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «نوبهار با اکراه، زنِ مرد سالمندی به نام زمان شده است. ابتدای زندگی مشترک آنها اتفاقاتی رقم میخورد که احساسات نوبهار را کاملاً نسبت به زمان تغییر میدهد.»
|
«موسی کلیمالله»
کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا | تهیهکننده: سیدمحمود رضوی
ژانر فیلم: تاریخی مذهبی
ترکیب بازیگران: مریلا زارعی / فرهاد آییش / علیرضا کمالی / بهنام تشکر / بهاره کیان افشار / شکیب شجره
سابقه کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا آخرین حضورش در جشنواره به سال 1398 برمیگردد که در این دوره با فیلم «خروج» حضور داشت. او بعد از این فیلم و در سال اول شروع کرونا هیچ فعالیتی انجام نداد و از سال 1400 به پروژه عظیم «موسی کلیم الله» پیوست. حاتمیکیا که رکوددار تصاحب سیمرغ است بعد از 5 سال غیبت در این رویداد سینمایی حاضر میشود.
درباره فیلم: «موسی کلیم الله» در واقع پایلوتی از فصل اول سریال است که در قالب نسخه سینمایی به جشنواره ارائه شده است. استفاده از تکنیک تولید مجازی (Virtual Production) وجه شاخص این فیلم است. نسخه سینمایی «موسی کلیم الله» روایتگر دوران کودکی این پیامبر عظیم الشان است. در این پروژه مریلا زارعی نقش یوکابد مادر حضرت موسی (ع) و علیرضا کمالی نقش عمران پدر حضرت موسی (ع) را در کودکی ایفا میکنند. همچنین بهاره کیان افشار در نقش آسیه، بهنام تشکر در نقش فرعون و شکیب شجره در نقش فرمانده سپاه فرعون ظاهر خواهند شد.
|
«ناتوردشت»
کارگردان: سیدمحمدرضا خردمندان | تهیهکننده: مهدی فرجی
ژانر فیلم: درام اجتماعی
ترکیب بازیگران: هادی حجازیفر / میر سعید مولویان / شبنم قربانی / سعید آقاخانی / علی مصفا
سابقه کارگردان: محمدرضا خردمندان از فیلمسازهای نسل جدید حوزه هنری است که با ساخت فیلمهای کوتاه و 100 ثانیهای کارش را شروع کرد و با فیلم «21 روز بعد» وارد عرصه فیلمسازی حرفهای شد. او بعد از این فیلم به سمت تلویزیون رفت که ماحصل آن ساخت 3 فصل از سریال «از سرنوشت» بود.
درباره فیلم: «ناتوردشت» جزء فیلمهایی است که با اکثریت قاطع آرا به بخش مسابقه راه پیدا کرده است. فیلم براساس یک پرونده و ماجرای واقعی ساخته شده است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: «من وقتی بچه بودم و چیزی میخواستم و برام نمیگرفتن، میرفتم یه گوشه قایم میشدم تا تنبیهشون کنم…»
|
چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ به دبیری منوچهر شاهسواری برگزار میشود.