طرفداری _ یکا
۱ - کم خونی یک بیماری نیست بلکه یک علامت است
کم خونی نشان دهنده این است که مشکلی در بدن وجود دارد. رایج ترین عاملی که به کم خونی منجر می شود، کمبود آهن در بدن است. در این صورت با مصرف مکمل آهن یا خوردن مواد غذایی غنی از آهن می توان این مشکل رو برطرف نمود. اما گاهی نیز در اثر سایر بیماری های زمینه ای فرد دچار کم خونی می شود. لذا اگر احساس خستگی می کنید، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا دلیل کم خونی شما مشخص شده و درمان شود.
۲ - بیشتر مردم از اینکه به کم خونی مبتلا هستند، بی اطلاعند!
گرچه برخی از افراد با احساس خستگی پی به کم خونی خود می برند، بعضی از افراد هم هستند که متوجه هیچ نشانه خاصی از کم خونی در خود نمی شوند و از کم خونی خود بی خبرند. درمان نشدن کم خونی باعث بدتر شدن آن می شود و به مرور باعث ضعف قلب می شود زیرا قلب مجبور است که بیتشر کار کند تا خون بیشتری را به بافت های بدن برساند. سایر علائم کم خونی عبارتند از: سرگیجه، سردرد، بی حسی دست ها و پاها، سردی بدن، رنگ پریدگی پوست، تنگی نفس، تندی یا نامنظمی ضربان قلب، درد قفسه سینه، تحریک پذیری و کاهش توانایی در محیط کار و مدرسه. اگر کم خونی درمان نشود، می تواند به نارسایی قلبی منجر شود.
۳ - کم خونی در زنان رایج تر از مردان است اما اگر در مردان اتفاق بیفتد، شدیدتر و جدی تر خواهد بود
کم خونی یک مشکل شایع در بین خانم هایی که در سنین باروری قرار دارند می باشد و به راحتی با مصرف مکمل آهن قابل درمان است اما کمبود آهن در مردان یک بحث جدی می باشد و می تواند نشانه بیماری هایی مثل سرطان روده بزرگ باشد.
۴ - آیا گیاهخواران محکوم به کم خونی هستند؟
گرچه بهترین منابع غذایی آهن، منابع حیوانی مثل گوشت قرمز، ماکیان، ماهی، تخم مرغ و لبنیات است اما می توان از طریق منابع غذایی گیاهی هم آهن را تأمین کرد. این منابع گیاهی عبارتند از: عدس، لوبیا، توفو، سبزیجات برگ سبزدار مثل اسفناج و کلم پیچ، نان ها و غلات غنی شده با آهن، میوه های خشک مثل کشمش و زردآلو. البته میزان جذب آهن منابع گیاهی کمتر از منابع حیوانی است که برای جبران این موضوع بهتر است که منابع گیاهی آهن را همراه با منابع غذایی ویتامین C مثل توت فرنگی، بروکلی و آب پرتقال مصرف کنیم تا جذب آهن را بالا ببرد.
۵ - اگر به نوشیدن قهوه معتاد هستید، حتماً این بخش را بخوانید
اگر معتاد به قهوه هستید و اگر نمی توانید از ماگ های بزرگ قهوه که هر روز می نوشید، دل بکنید، حداقل ان را در فواصل بین وعده های غذایی بنوشید (نه در زمان نزدیک به غذا). علت این است که کافئین موجود در قهوه در جذب آهن غذا تداخل ایجاد می کند و مانع جذب آهن می شود. اگر پزشک برای شما مکمل آهن تجویز کرده است، می بایست حداقل از یک ساعت قبل و تا دو ساعت بعد از مصرف مکمل، از نوشیدن قهوه خودداری کنید.
۶ - از خوددرمانی پرهیز کنید
اگر فکر می کنید که کم خونی دارید و با مراجعه به داروخانه و خریداری مکمل آهن می توانید این مشکل را برطرف کنید، باید بگوییم که به این سادگی ها نیست و نباید خوددرمانی کنید. شاید اصلاً کمبود آهن نداشته باشید و با مصرف آهن بیش از حد، دچار عوارض جانبی زیاده روی در مصرف آهن مثل سوء هاضمه و یبوست شوید. به علاوه، بعضی از افراد به نوعی بیماری به نام هموکروماتوز مبتلا هستند که باعث می شود جذب آهن در بدن آنها بیش از حد انجام شود. در نتیجه فرد مستعد ابتلا به آرتریت، دیابت، بیماری کبد و تعدادی دیگر از مشکلات بالینی می شود. اگر به کمبود آهن در خودتان شک دارید، قبل از هر اقدامی به پزشک مراجعه کنید تا با یک آزمایش خون ساده پی به وجود کم خونی و میزان کم خونی در شما ببرد.
۷ - افراد مبتلا به کم خونی دچار هوس های غذایی عجیبی می شوند
منظور از هوس غذایی در کم خونی فقر آهن، هوس خوردن شکلات و چیپس نیست بلکه منظور هوس خوردن چیزهای عجیب است که گاهی از آن تحت عنوان ویار هم یاد می شود. رایج ترین هوس غذایی در مبتلایان به کمبود آهن، هوس شدید برای خوردن یخ است. اما به همینجا ختم نمی شود. برخی از افراد هوس خوردن خاکستر سیگار پیدا می کنند! برخی هم کارت های بازی رو می خورند! خوشبختانه این هوس های عجیب غذایی با برطرف نمودن کمبود آهن، فروکش کرده و از بین می روند.