طرفداری | هنریک لارسن (Henrik Larsson) زاده 20 سپتامبر 1971 در شهر هلسینگبورگ سوئد است. او در پست مهاجم نوک بازی میکرد و قدش 177 سانتیمتر است. پدر هنریک، فرانسیسکو داروشا، مردی از کشور کیپ ورد بود که ملوان بود و به سوئد مهاجرت کرده بود. مادرش نیز اوا لارسن نام داشت و در یکی از کارخانههای هلسینگبورگ کار میکرد. پدر و مادر هنریک، با یکدیگر ازدواج نکردند و به همین دلیل، نام خانوادگی هنریک، به دلیل ملیت سوئدی مادرش، لارسن نام گرفت تا او بتواند به عنوان یک سوئدی بزرگ شود. کودکی لارسن در محله نارلوندای هلسینگبورگ گذشت؛ جایی که او توسط پدرش در 16 ماهگی، فوتبال یاد گرفت و بعد از چند سال، با همسن و سالانش در محله فوتبال بازی میکرد. دیدن فیلمی از سرنوشت پله، اسطوره برزیلی، الهامبخش هنریک برای فوتبال بود.
او از شش سالگی به تیمهای رده نونهالان هوگابورگ پیوست و فوتبالش را در این باشگاه که به پرورش استعدادهای فوتبالی مشهور بود، شروع کرد. لارسن در سال 1988 به تیم بزرگسالان هوگابورگ منتقل شد و در سه فصل بازی خود در لیگ سطح سوم سوئد، آمار 64 بازی، 23 گل را به ثبت رساند. او در ژانویه 1992 راهی باشگاه هلسینگبورگ شد و با آمار 31 بازی، 34 گل، به صعود این باشگاه به لیگ برتر سوئد، کمک قابل توجهی کرد. در لیگ برتر سوئد، آمار این بازیکن به 30 بازی، 17 گل رسید و فقط دو گل، کمتر از آقای گل سوئد به ثمر رساند. او در فصل 93-1992، به همراه هلسینبورگ در جام اینترتوتو حاضر بود و توانست در یکی از دیدارهای تیمش در این جام برابر بروندبی دانمارک، چهار گل به ثمر برساند.
در سال 1993، لارسن با 295 هزار پوند راهی باشگاه فاینورد هلند شد. نخستین بازی او با پیراهن فاینورد، در هفته دوم لیگ برتر هلند برابر ویتسه رقم خورد. او برای نخستین گل در هلند، تا هفته سی و یکم و بازی برگشت برابر ویتسه صبر کرد و در دقیقه 61، گل دوم و پیروزیبخش تیمش را در پیروزی 1-2 به ثمر رساند. در این فصل، فاینورد به قهرمانی در جام حذفی هلند رسید و لارسن در سه بازی این جام از جمله دیدار فینال برابر نایمخن، بازی کرد. لارسن در فصل دوم حضورش در فاینورد، آمار خود را بهتر کرد و توانست در جام برندگان اروپا، آمار شش بازی، هفت گل را به ثبت برساند. اوج درخشش این بازیکن در یکهشتم نهایی برابر وردربرمن رقم خورد که او در بازی رفت، تکگل پیروزیبخش تیمش را به ثمر رساند و در بازی برگشت، هتتریک کرد تا فاینورد به یکچهارم نهایی صعود کند. 35 بازی، 16 گل، آمار کلی این بازیکن در این فصل بود. او دو فصل دیگر در فاینورد حضور داشت و آمارهای 44 بازی، 13 گل و دو پاس گل و 39 بازی، 9 گل و 9 پاس گل را به ثبت رساند. حضور آری هان در فاینورد و عدم اعتقاد او به لارسن، باعث شد تا این بازیکن در سال 1997، تصمیم به جدایی از باشگاه هلندی بگیرد.
او پس از اختلافات حقوقی برای جدایی از فاینورد با این باشگاه، توانست در دعوی پیروز شود و با 650 هزار پوند راهی سلتیک شود. لارسن در سلتیک به فرم بسیار خوبی رسید و توانست آمار 46 بازی، 19 گل و شش پاس گل را ثبت کرده و به همراه سلتیک به قهرمانی لیگ برتر و لیگ کاپ اسکاتلند برسد. سلتیک پیش از این قهرمانی، حدود 10 سال در انتظار قهرمانی لیگ کشورش بود و حضور لارسن، به تحقق اهداف آنها کمک فراوانی کرده بود. لارسن توانست با ثبت آمار 36 بازی، 19 گل، آقای گل لیگ برتر اسکاتلند شود و در تمامی رقابتها، آمار کلی 48 بازی، 38 گل را ثبت کند. او در فصل سوم حضورش در سلتیک، شروع درخشانی داشت و توانسته بود آمار 12 بازی، 12 گل را ثبت کند اما پس از برخوردی خطرناک با سرژ بلان، بازیکن لیون در جام یوفا، دچار آسیبدیدگی شدیدی شد و فصل را از دست داد. در ابتدا، بیم آن میرفت که دوری لارسن از میادین فوتبال، به بیش از یک فصل برسد اما پس از عکسبرداری، مشخص شد که این مصدومیت، فقط فصل جاری را از لارسن میگیرد. او توانست در هفته پایانی لیگ اسکاتلند به ترکیب سلتیک بازگردد و برابر دندی یونایتد بازی کند. سرمربی سلتیک در این فصل، جان بارنز بود که به علت نتایج نامطلوبش، پیش از پایان فصل، شغل خود را از دست داد. بارنز اعتقاد داشت که نبود لارسن، یکی از دلایل اخراجش از سلتیک بوده است.
لارسن که در ترکیب سلتیک به مهره خیلی مهمی تبدیل شده بود، پس از بازگشت از مصدومیت، فصل 01-2000 را با بهترین فرم ممکن به پایان رساند. او آمار کلی 50 بازی، 53 گل را به ثبت رساند و توانست برنده کفش طلایی فوتبال اروپا شود. 37 بازی، 35 گل لارسن در لیگ برتر اسکاتلند به ثبت رسید و این بازیکن توانست برای دومین بار، آقای گل اسکاتلند شود. پیروزی 2-6 سلتیک برابر رنجرز با درخشش لارسن، از جمله نکات مهم این فصل بود. لارسن به درخشش خود در فصل 02-2001 نیز ادامه داد و این بار آمار کلی 47 بازی، 35 گل را ثبت کرد و با 33 گل، بار دیگر آقای گل اسکاتلند شد. او در این فصل، در لیگ قهرمانان اروپا نیز حضور پیدا کرد و در دو بازی رفت و برگشت تیمش برابر یوونتوس، گلزنی کرد. موتور گلزنی لارسن، در فصل 03-2002 نیز روشن بود و این بازیکن آمار 51 بازی، 44 گل را به ثبت رساند. او با 35 گل، برای چهارمین مرتبه آقای گل اسکاتلند شد و با 11 گل در جام یوفا، علاوه بر آقای گلی این تورنمنت، به حضور تیمش در فینال، کمک فراوانی کرد. یکی از لحظات مهم لارسن در جام یوفا، گلزنی برابر لیورپول در بازی رفت مرحله یکچهارم نهایی و پاس گل در دیدار برگشت بود که منجر به صعود سلتیک به مرحله بعدی شد. او در فینال نیز برای تیمش بریس کرد اما در نهایت، سلتیک موفق به پیروزی برابر پورتو نشد. لارسن یک فصل دیگر در سلتیک حضور داشت و برای پنجمین مرتبه آقای گل اسکاتلند شد. آمار کلی او در این فصل، 58 بازی، 41 گل بود. لارسن در سال 2004 و پس از پایان قراردادش، سلتیک را با آمار کلی 313 بازی، 242 گل ترک کرد.
او در سال 2004، بازیکن آزاد بود و پس از بررسی تمام پیشنهاداتش، بارسلونا را برگزید. نخستین گل لارسن با پیراهن بارسلونا، در هفته دوم لالیگا برابر سویا رقم خورد. یکی از دراماتیکترین لحظات فوتبالی لارسن نیز در این فصل به وقوع پیوست. بارسلونا در این فصل لیگ قهرمانان اروپا، با سلتیک همگروهی شد تا لارسن برابر تیم سابقش به میدان برود. این بازیکن که جایگاهی همانند یک اسطوره را در سلتیک دارد، یکی از گلهای بارسلونا را به تیم سابقش زد تا بارسا با نتیجه 1-3 پیروز شود. باز هم یک آسیبدیدگی طولانیمدت، یک فصل را از لارسن گرفت. او دچار پارگی رباط صلیبی شد و از هفته سیزدهم لالیگا، از دسترس تیمش خارج شد. او در دو بازی پایانی لالیگا، به ترکیب بارسلونا بازگشت و در نهایت، آمار 17 بازی، چهار گل و یک پاس گل را ثبت کرد و به همراه بارسلونا، قهرمان لالیگا شد. فصل دوم حضور لارسن در بارسلونا، بسیار موفقتر از فصل نخست بود و این بازیکن، به همراه تیمش به قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا، لالیگا و سوپرکاپ اسپانیا رسید. لارسن در راه قهرمانی بارسلونا در اروپا، در مرحله گروهی برابر وردبرمن گلزنی کرد و سپس تا فینال، در همه مسابقات به جز دیدار رفت نیمه نهایی برابر میلان، برای تیمش بازی کرد. او در دیدار فینال، با ثبت دو پاس گل در بازی با آرسنال، یکی از عوامل اصلی قهرمانی بارسلونا بود. 42 بازی، 15 گل و پنج پاس گل، آمار این بازیکن در فصل 06-2005 بود. او در سال 2006 در تیم منتخب یوفا قرار گرفت و در بارسلونا نیز همانند سلتیک به شدت محبوب شد. پیراهن لارسن در فروشگاههای بارسلونا، سومین پیراهن پرفروش باشگاه شده بود.
او در سال 2006 به کشور بازگشت تا دوباره برای باشگاه دوران جوانی خود، هلسینگبورگ بازی کند. او پس از بازگشت به سوئد، آمار 23 بازی، 14 گل در فصل 2006 را به ثبت رساند و به همراه باشگاهش به قهرمانی در جام حذفی سوئد رسید. او در نقل و انتقالات زمستانی سال 2007، پیشنهاد جذابی را از منچستر یونایتد دریافت کرده بود و در نهایت، با قراردادی شش ماه و قرضی راهی انگلستان شد. این انتقال، پس از پایان لیگ برتر سوئد رخ داد و لارسن در اولین حضورش با پیراهن سرخ، در دیدار برابر استون ویلا در جام حذفی به میدان رفت و برای منچستر، گلزنی کرد. گلزنی برابر واتفورد در لیگ برتر و برابر لیل در لیگ قهرمانان، از جمله گلهای دیگر لارسن در منچستر بود. او آمار 13 بازی، سه گل را در این باشگاه به ثبت رساند. قرارداد لارسن با یونایتد، در تعطیلات لیگ برتر سوئد اعتبار داشت و این بازیکن، با شروع لیگ سوئد، باید به باشگاه هلسینگبورگ بازمیگشت. یونایتد در پی تمدید مهلت حضور مهاجم سوئدی خود بود اما لارسن نمیتوانست بیش از این، دوری از خانواده و کشورش را تحمل کند و در شروع فصل 2007 به سوئد بازگشت. او سه فصل در هلسینگبورگ حضور داشت و آمارهای 23 بازی، 9 گل و 13 پاس گل در فصل 2007، 38 بازی، 25 گل و هشت پاس گل در فصل 2008 و 24 بازی، 10 گل و دو پاس گل در فصل 2009 را به ثبت رساند. لارسن در فصل 08-2007 به همراه هلسینگبورگ در جام یوفا حضور پیدا کرد و آمار هشت بازی، شش گل را ثبت کرد و برابر هیرنوین، پانیونیوس، گالاتاسارای و بوردو گلزنی کرد. لارسن در سال 2009، از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. او پس از خداحافظی، در دو بازی برای دو تیم در سطح آماتور در سالهای 2012 و 2013 حضور پیدا کرد.
نخستین بازی ملی لارسن برای تیم ملی سوئد، در دیدار برابر فنلاند در سال 1993 صورت گرفت. او در جام جهانی 1994، نخستین حضور در تورنمنتهای ملی را تجربه کرد و به همراه سوئد، به رتبه سوم جام رسید. یک پاس گل در دیدار نخست سوئد برابر کامرون و یک گل در دیدار ردهبندی برابر بلغارستان، از جمله تاثیرگذاریهای این بازیکن در این دوره از جام جهانی بود. یورو 2000، چالش بعدی لارسن با سوئد بود که با سه بازی او و یک گل برابر ایتالیا، خاتمه یافت. او در جام جهانی 2002، موفق به ثبت بریس برابر نیجریه در مرحله گروهی و گلزنی به سنگال در مرحله یکهشتم نهایی شد. در یورو 2004، این بازیکن دو گل و یک پاس گل در برابر بلغارستان و یک گل برابر دانمارک را به ثبت رساند. لارسن در جام جهانی 2006 نیز حضور داشت و با گل دقیقه 90 خود، باعث تساوی 2-2 در دیدار سوئد و انگلستان و صعود کشورش به دور بعدی شد. شکست برابر آلمان در یکهشتم نهایی، آخرین حضور لارسن در جامهای جهانی بود. او در یورو 2008، آخرین تورنمنت ملی خود را تجربه کرد و در بازی با یونان، یک پاس گل را ثبت کرد. آخرین بازی ملی لارسن در سال 2009 برابر دانمارک رقم خورد و این بازیکن، با آمار 104 بازی ملی، 37 گل و 9 پاس گل، به ماجراجوییهایش در رده ملی خاتمه داد.
لارسن پس از پایان فوتبال، تمایل زیادی به مربیگری داشت و این چالش را در سال 2010، با هدایت باشگاه لندسکرونای سوئد آغاز کرد. او سپس سرمربی باشگاههای هوگابورگ، فالکنبرگ، آنخلهومز و دو مقطع حضور در هلسینگبورگ شد. لارسن در سال 2020، به عنوان دستیار رونالد کومان به بارسلونا بازگشت. او پیش از شروع فوتبالش، در ورزش فلوربال مهارتهای زیادی داشت و در مسابقات آن به میدان میرفت. لقب لارسن در دوران فوتبالش، پادشاه پادشاهان بوده است.