طرفداری - تیم ملی مراکش شب گذشته در دیداری دوستانه مقابل اوکراین، با نتیجه تساوی بدون گل متوقف شد.
پی ریزی ضدحمله و حملات سریع
بررسی دیدار دوستانه مراکش مقابل اوکراین مشخص می کند این تیم روی ضدحملات و حملات سریع، برنامه های ویژه ای دارد. مراکش با توجه به همگروهی با تیم هایی همچون پرتغال و اسپانیا، تدارک خاصی در خصوص این تاکتیک ها دیده که رگه هایی از آن در مصاف با اوکراین مشهود بود.
در زمینه ضدحمله مراکشی ها ابتدا به خوبی تراکم در نیمه زمین خودی ایجاد می کنند و سپس با تعریف اهداف در یک سوم هجومی و حرکت بدونِ توپ مهاجمان، چرخه انتقال از دفاع به حمله را طیِ کمترین زمانِ ممکن و با دقتِ بالایی پیاده می کنند. کنارِ هم قرار گرفتن این خصوصیات موجب می شود روند طراحی ضدحملات مراکش کم نقص باشد.
برای بررسی حملات سریع این تیم، ابتدا لازم است گریزی به ساختار و نحوه دفاع مراکش بزنیم. فارغ از سبک های دفاعی و روش های آن، در تمامی انواع دفاع، دو حالتِ فعال و غیرفعال وجود دارد. در نوع Active تیم حریف وادار به از دست دادن توپ می شود و در نوع Passive سعی می شود با پوشش فضاهای موثر، موقعیت خطرناکی به تیم مقابل داده نشود. برای اینکه تیم مقابل را وادار به از دست دادن توپ کنیم، ضروری است تحرکاتی از قبیل پرس و فشار را اعمال کنیم. در نوع فعال، موقعیت مکانی توپ نقش به سزایی دارد، در صورتی که در نوع غیرفعال، فضا در اولویت قرار می گیرد.
با این توضیحات به سراغ بررسی حالت دفاعی مراکش می رویم که مشخص می کند شاگردان رنارد گرایش خاصی به پیاده سازی "دفاع فعال" دارند. با اعمال فشارِ مناسب، ضریب اشتباهات تیم مقابل بالا می رود و مراکش با توپ گیری در نیمه زمین حریفان، حملات سریع خطرناکی را پی ریزی می کند. ویژگی های مراکش در پیاده سازی حملات سریع، مشابه با ضد حملات این تیم است که پیش تر عنوان شد.
روند انتقال به یک سوم هجومی
بررسی انتقال های مراکش از یک سوم میانی به هجومی مشخص می کند این تیم گرایش خاصی به استفاده از کانال های کناری دارد. عموما انتقال های مراکش به یک سوم هجومی، به واسطه کانال های کناری شکل می پذیر ولی در ادامه راه شاهد حرکاتِ درون گرایی از سوی بازیکنان این تیم هستیم. به تعبیری پس از انتقال از کانال های کناری، حرکات درون گرا و پاس های کات بک، بیشترین اصرار تاکتیکی این تیم است. در دیدار با اوکراین نیز بارها شاهد پیاده سازی اینگونه حرکات از سوی مراکش بودیم.
دفاع کلیدی
به دفاع فردی ای که دروازه را از خطری جدی نجات دهد، اصطلاحا "دفاع کلیدی" می گویند. عناصر دفاعی مراکش توانایی انجام دفاع کلیدی را دارند؛ موردی که این روزها کمتر در تیم ملی کشورمان مشاهده می شود.
مسلما در لحظات و صحنه های تعیین کننده، وجود چنین حرکاتی برای هر تیمی ضروری خواهد بود و مراکش در دیدارهای اخیر خود نشان داده از این حیث در شرایط مطلوبی قرار دارد.