سرمربی: استبان بکر
ستاره تیم: جوونال از سانتا کولوما. حضور این دروازه بان و کاپیتان 35 ساله آنها یکی از نقاط قوت تیم برای تکرار موفقیت های تیم در سال 2012 خواهد بود.
نحوه صعود: حضور به عنوان میزبان مسابقات بعد از سلب میزبانی از مراکش
بهترین عملکرد: یک چهارم نهایی (2012)
سرمربی: پل پوت
ستاره تیم: جاناتان پیترویپا از الجزیره. وینگر بورکینافاسو پس از آنکه در دروه قبل بازی ها در سال 2013، دو گل هم برای تیمش زده بود و در رسیدن آنها به نایب قهرمانی بازی ها، تاثیرگذار عمل کرد بود، بهترین بازیکن جام ملت های آفریقا شناخته شد.
نحوه صعود: دومی در گروه دوم بازی های مقدماتی بعد از گابون
بهترین عملکرد: نایب قهرمانی (2013)
سرمربی: خورخه کوستا
ستاره تیم: پیر امریک اوبامیانگ از دورتموند. مهاجم فوق العاده سریع گابونی ها در 38 بازی ملی، 14 گل به ثمر رسانده و می تواند در لحظات حساس بازی های گروه یک، تعیین کننده ظاهر شود.
نحوه صعود: اولی در گروه دوم بازی های مقدماتی
بهترین عملکرد: یک چهارم نهایی (1996 و 2012)
سرمربی: کلود له روی
ستاره تیم: پرینس اونیاگه از رمیس فرانسه. هافبک گابونی نمایش های دلچسبی در لیگ یک از خود بروز داده و امیدوار است بتواند آنها را برای کشورش هم تکرار کند.
نحوه صعود: دومی در گروه اول بازی های مقدماتی بعد از آفریقای جنوبی
بهترین عملکرد: قهرمانی (1972)
سرمربی: آنر جانزا
ستاره تیم: امانوئل مایوکا از ساوتهمپتون انگلیس. مایوکا در سال 2012 در جریان قهرمانی کشورش در جام ملت ها، 3 گل زده بود و امیدوار است بتواند امسال هم برای توفیق زامبیا، تاثیرگذار ظاهر شود.
نحوه صعود: دومی در گروه ششم بازی های مقدماتی بعد از کیپ وورد
بهترین عملکرد: قهرمانی (2012)
سرمربی: خوخه لیکنس
ستاره تیم: آیمن عبدنور از موناکوی فرانسه. این مدافع میانی با حضور در لیگ قهرمانان این فصل، تجربه اش بیشتر هم شده و می تواند در خدمت سرمربی تیمش باشد.
نحوه صعود: اولی در گروه هفتم بازی های مقدماتی
بهترین عملکرد: قهرمانی (2004)
سرمربی: روی آگوئاس
ستاره تیم: رایان مندز از لیل فرانسه. سرعت بالای حرکتی مندز یکی از نقاط قوت کیپ وورد محسوب می شود که باید در این گروه با 3 قهرمان سابق بازی ها مصاف دهد.
نحوه صعود: اولی در گروه ششم بازی های مقدماتی
بهترین عملکرد: یک چهارم (2013)
سرمربی: فلورنت ایبن
ستاره تیم: یانیک بولازی از کریستال پالاس انگلیس. بولازی با عملکرد رضایت بخش اش در پست وینگ پالاس، تحسین بسیاری را برانگیخته و در گینه استوایی به دنبال بالاتر بردن اعتبار بین المللی اش هم خواهد بود.
نحوه صعود: سومی در گروه چهارم بازی های مقدماتی بعد از کامرون و ساحل عاج و رسیدن به دور نهایی به عنوان بهترین تیم رده سومی
بهترین عملکرد: قهرمانی (1968 و 1974)
سرمربی: آورام گرانت
ستاره تیم: آساموا جیان از العین. کاپیتان تیم ملی غنا در 86 بازی ملی، 45 گل به ثمر رسانده است. غنا امیدوار است بتواند نسبت به دوره گذشته، که توانستند به نیمه نهایی برسند، عملکرد بهتری داشته باشد و در این راه چشم امید بسیاری به جیان دوخته شده است.
نحوه صعود: اولی در گروه پنجم بازی های مقدماتی
بهترین عملکرد: قهرمانی (1963، 1965، 1978 و 1982)
سرمربی: کریستین گورکاف
ستاره تیم: اسلام سلیمانی از اسپورتینگ لیسبون. مهاجم قابل اتکای الجزایر در جام جهانی هم نمایش های رضایت بخشی از خود بروز داد و امیدوار است بتواند آنها را در زمستان جاری هم تکرار کند.
نحوه صعود: اولی در گروه دوم بازی های مقدماتی
بهترین عملکرد: قهرمانی (1990)
سرمربی: افرایم ماشابا
ستاره تیم: توکلو رانتی از بورنموث. رانتی توانست در دیدار بااهمیت مقدماتی کشورش مقابل نیجریه، دو گل بزند و به دنبال ادامه روند خوبش در جام ملت ها هم هست.
نحوه صعود: اولی در گروه اول بازی های مقدماتی
بهترین عملکرد: قهرمانی (1996)
سرمربی: الن ژیرسه
ستاره تیم: پاپیس سیسه از نیوکاسل. سیسه امسال در سنت جیمز پارک به نوعی احیا شده و توانسته 9 گل در لیگ برتر به ثمر برساند.
نحوه صعود: دومی در گروه هفتم بازی ها بعد از تونس
بهترین عملکرد: نایب قهرمانی (2002)
سرمربی: هرو رنارد
ستاره تیم: یحیی توره از منچسترسیتی. هافبک قدرتمند منچسترسیتی یکی از مهم ترین سلاح های ساحل عاج در راه جبران مافات برای عملکرد ضعیف شان در جام جهانی خواهد بود.
نحوه صعود: دومی در گروه چهارم بازی های مقدماتی بعد از کامرون
بهترین عملکرد: قهرمانی (1992)
سرمربی: هنریک کاسپرشاک
ستاره تیم: موبیدو مایگا از متس فرانسه. علی رغم دوران ناامیدکننده اش در وستهم انگلیس، مایگا هنوز هم یکی از بهترین های آفریقا در مبارزات هوایی و قدرت بدنی است و می تواند مدافعان حریف را به مشکل جدی بیندازد.
نحوه صعود: دومی در گروه دوم بازی های مقدماتی بعد از الجزایر
بهترین عملکرد: نایب قهرمانی (1972)
سرمربی: وولکر فینکه
ستاره تیم: ونسان ابوباکر از پورتوی پرتغال. این بازیکن 22 ساله هنوز در پورتو جا نیفتاده است، ولی استعداد لازم برای تاثیرگذاری در تورنمنتی چون جام ملت های آفریقا را دارد.
نحوه صعود: اولی در گروه چهارم بازی های مقدماتی
بهترین عملکرد: قهرمانی (1984، 1988، 2000 و 2002)
سرمربی: میشل دوسیه
ستاره تیم: محمد یاتتارا از لیون فرانسه. این مهاجم 21 ساله بازیکنی بسیار خطرناک در مقابل دروازه نشان داده و به دنبال اثبات این مساله در جام ملت های آفریقا هم خواهد بود.
نحوه صعود: دومی در گروه پنجم بازی ها بعد از غنا
بهترین عملکرد: نایب قهرمانی (1976)
دانستنی های مربوط به بازی های جام ملت های آفریقا |
#مصر با 7 قهرمانی، یک نایب قهرمانی و 3 مقام سومی، پرافتخارترین تیم قاره آفریقا در جام ملت های آفریقا است، ولی نتوانسته جواز صعود در این دوره آن را بدست بیاورد.
#این مسابقات از سال 1957 آغاز شده و اکنون در فواصل دو ساله و بعضا یک ساله، برگزار می شود.
#کامرون، ساحل عاج و گینه، به ترتیب به عنوان میزبان بازی ها در سال های 2019، 2021 و 2023 معرفی شده اند، ولی میزبان دوره بعد بازی ها در سال 2017، فعلا مشخص نیست.
#دوره قبل بازی ها در آفریقای جنوبی برگزار شد و نیجریه با پیروزی یک بر صفر مقابل بورکینافاسو، به مقام قهرمانی دست پیدا کرد.
به نقل از وبسایت ساکروی