طرفداری- یک مطالعه نشان داده است نحوه کنترل احساسات و عواطف، با سیستم ایمنی بدن که در مقابل بیماری ها مقاومت می کند، مرتبط است. نحوه برخورد ما با استرس یک ویژگی شخصیتی است که با سلامتی ما در ارتباط مستقیم است. برای مثال اگر شخصی زودرنج باشید، در هنگام بیماری سختی زیادی خواهید کشید و فشار خون تان بالا خواهد بود.
شخصیت شما، سیستم ایمنی تان را کنترل می کند
ارتباط میان اضطراب و سلامتی یک چیز شناخته شده است اما ارتباط میان سیستم ایمنی و شخصیت ما، چیزی است که تحقیقات اخیر نشان داده است. ویژگی های شخصیتی افرادی که می شناسیم با هم متفاوت است. روانشناسان ثابت کرده اند رفتارهای شخصیتی که در طول سالیان در ما تثبیت می شود، به نوعی سیستم بدنی ما را مشخص می کند؛ درونگرا یا برعکس برونگرا باشیم، خوش بین یا بدبین.
محققان می گویند که تعدادی از ابعاد شخصیت از جمله سرکوب، خوش بینی، برونگرایی-درونگرایی، به پارامترهای ایمنی مربوط است. اجازه دهید نگاه بیشتر به این ویژگیهای شخصیتی و بررسی دلیل آنها ممکن است به عملکرد سیستم ایمنی بدن ربط داشته باشد.
انکار احساسات منفی به خود و دیگران چیزی است که ما سرکوب عواطف می نامیم. بدبینی و یا داشتن خلق و خوی منفی در ارتباط با وقایع زندگی، کاملا با سیستم ایمنی بدن در هماهنگی است. در یک آزمایش، یک شخص که خوش بین است، به پاسخ های ایمنی بدن واکنش مناسبی نشان داد. داشتن یک زندگی خشونت بار، طبیعتا عواقب خوبی در سلامت روانی و در نتیجه آن سلامتی فیزیکی نخواهد داشت.
بهبود ویژگی های شخصیت لازمه سلامتی است
دانشمندان بر روی این موضوع تحقیق کردند که چگونه شخصیت می تواند روی سیستم ایمنی اثر بگذارد. به گفته ی آنها تفاوت های فردی، نقش مهمی در تنظیم روابط میان حوادث محیطی مانند عوامل استرس زا و سیستم دفاعی دارد. علاوه بر این، تفاوت های فردی ثابت مانند شخصیت، نه تنها روی سیستم ایمنی بدن بلکه روی روند بیماری های به ظاهر سخت مانند سرطان نیز تاثیر گذار است.
آیا ثبات شخصیت دارید و یا اینکه در دوران جوانی یک درونگرا بودید و با گذر زمان، تبدیل به یک برونگرا شده اید؟ شاید هم از خوشبینی به بدبینی رسیده باشید؟
خوش بینی و مثبت اندیشی به سیستم ایمنی تان کمک می کند تا سالم بمانید
اگر بتوانید برخی از جنبه های منفی شخصیتی تان را تغییر دهید، می توانید سیستم ایمنی تان را هم ارتقاء دهید. اینکه نگاهی مثبت به اتفاقات زندگی داشته باشید، عادتی است که می توانید برایش تمرین کنید تا تبدیل به یکی از ویژگی های معمول شخصیتی تان شود. اگر موجودی اجتماعی تر شوید حتما تبعاتش را خواهید دید به همین دلیل، این قضیه در مورد پیداکردن دوستان بیشتر و بر قراری ارتباطات اجتماعی نیز صدق می کند.
چگونه با تنهایی کنار بیاییم؟ آیا بر سیستم ایمنی تاثیر می گذارد؟
وقتی تنها هستید احساس تنهایی باعث می شود حس بدی داشته باشید؟ یا اینکه توانایی کنار آمدن با آن را دارید؟ ژن هایی که عملکرد سلول های ایمنی و حتی عملکرد سلول های خونی را تعیین می کنند، در افراد تنها و یا اجتماعی متفاوت است. استرس شدید باعث ایجاد مشکلات زیادی در سلامتی می شود مانند بیماری های قلبی و سکته مغزی. واضح است که استرس می تواند عملکرد سیستم ایمنی در برابر سایر بیماری ها را تضعیف نماید.
مطالب مشابه
ویترین سلامت و تندرستی طرفداری (از روانشناسی تا آشنایی با بیماری ها)