مصرف آلبالو برای مبتلایان به دیابت
![](https://images.kojaro.com/2016/7/36d917e4-1a00-4367-8d86-e432e2652f30.jpg)
طبق پژوهشهای صورت گرفته روی میوهی آلبالو، نتایج جالب و مطلوبی به دست آمده است که ارزش این میوهی لذیذ و آبدار را برای علاقهمندان به خوراکیهای طبیعی دوچندان کرده است. این میوه حاوی قند طبیعی از نوع لولوز است که مصرف آن در صورت اعتدال، برای مبتلایان به دیابت مضر نیست. همچنین این میوه به دلیل بهرهمندی از آنتوسیانین، کمک شایانی به جلوگیری یا بهبود بیماریهای خطرناکی از جمله بیماریهای قلبی و عروقی در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ خواهد کرد. در واقع این میوهی تابستانی به دلیل داشتن مواد مغذی مفید، باعث کم شدن چربی خون، فشارهای اکسیداتیو و قند خون خواهد شد که از دلایل جدی و مهم ایجاد بیماری ناخوشایند دیابت است.
ویژگیهای آلبالوی خوب برای مصرف
![](https://images.kojaro.com/2016/7/d04f5144-659e-46f0-bbe5-a1c869e3181b.jpg)
طبیعتا مدت زمان قابل توجهی از زمان چیده شدن میوه تا مصرف شدن توسط مردم صرف خواهد شد که همین امر سبب میشود تا دقت لازم را جهت انتخاب میوهای مناسب و سالم در نظر بگیریم. بنابراین توصیه میکنیم هنگام خرید میوهی آلبالو به نکات زیر توجه کنید.
۱. گاهی اوقات با آلبالوهایی به رنگ روشن و با گوشتی سفت روبرو خواهید شد. این میوهها هنوز به طور کامل نرسیدهاند و با مصرف کردن آنها، دچار سوء هاضمه و بروز مشکل در رودهها خواهید شد. پس بهتر است میوههایی با رنگ کاملا سرخ و گوشتی نرم و لطیف را انتخاب کنید.
۲. رنگ میوهها نیز از جمله مواردی است که با توجه به آنها باید در مصرف میوه دقت بیشتری کرد. آلبالوهایی که دارای رنگ سرخ تیره بوده و لکههای قهوهای رنگی نیز روی پوست آنها مشاهده شود، برای میل کردن مناسب نیستند. چراکه از نشانههای فاسد شدن این میوه رنگ تیره و لکههای قهوهای به وجود آمده روی پوست آنها است، بنابراین رنگ سرخ درخشان از نشانههای تازه بودن آلبالو است.
خواص دارویی آلبالو
![](https://images.kojaro.com/2016/7/0bd8719f-a639-4383-9577-a5a321ab43e5.jpg)
در میوهی آلبالو مواد معدنی و مغذی متعددی مانند ویتامینهای آ، ب و ث وجود دارد که هر کدام نقش تعیینکنندهای در حفظ سلامتی بدن انسان ایفا میکند. همچنین املاح معدنی مانند آهن، مس، روی، منگنز، کوبالت، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، پتاسیم و سدیم نیز در این میوهی دوستداشتنی و پرخاصیت یافت میشود که پزشکان و متخصصان تغذیه و سلامتی استفاده از این میوه را با شرط رعایت اعتدال در مصرف توصیه میکنند. در ادامه به بیان برخی از مهمترین خواص درمانی و دارویی آلبالو میپردازیم.
۱. افرادی که اشتهایی به میل کردن غذا و خوراکیها ندارند، بهتر است، مصرف آلبالو را در برنامهی غذایی خود قرار دهند. چراکه یکی از عوامل مهم در باز کردن اشتها به شمار میرود.
۲. همانگونه که میدانید این میوه، یکی از میوههای مخصوص فصل تابستان است و همانند بسیاری از میوههای این فصل، بهترین گزینه برای رفع یا جلوگیری از ایجاد تشنگی در افراد محسوب میشود. بهویژه اگر آلبالو به صورت شربت تهیه و میل شود.
۳. برخی از افراد از مشکل یبوست و دفع رودهی بزرگ رنج میبرند، اما آلبالو و مصرف آن میتواند اثر بسزایی در رفع این عارضهی ناخوشایند داشته باشد. چرا که در گروه میوههای ملین قرار گرفته و مورد توجه بسیاری از پزشکان طب سنتی و صنعتی است.
۴. بسیاری از افراد به دلیل شرایط محیطی و زندگی امروزی دچار استرس و ناراحتی اعصاب میشوند که ممکن است در روند زندگی آنها و خانوادههایشان تا حد قابل توجهی، اشکلات و صدمات جبرانناپذیری ایجاد کند، اما خوشبختانه میتوان میوهی آلبالو را به دلیل برخورداری از میزان قابل ملاحظهای هورمون ملاتونین، آرامبخش مناسبی معرفی کرد که میل کردن آن برای ایجاد خوابی خوب در شب و آرامشی عالی در روز بسیار مفید است.
۵. آلبالو میوهای است تابستانی که در علم سنتی آن را با طبیعتی سرد و خشک معرفی کردهاند؛ بنابراین مصرف آن برای افراد گرم مزاج عالی و مناسب است و استفاده از آن به سرد مزاجان توصیه نمیشود.
۶. میل کردن آلبالو به دلیل داشتن ویتامینهای مورد نیاز بدن انسان در افرادی که به بیماری قلبی و عروقی مبتلا هستند و نیز انسانهایی که از مشکلات روماتیسمی رنج میبرند، توصیه شده است. همچنین استفاده از این میوه، در بهبود وضع بیماران نقرس، پیورهی دندان، تصلب شرائین، غلظت خون، مشکلات صفراوی، از بین بردن حرارت و تشنگی، التهاب و وروم کلیه و نیز نارساییهای کبد سودمند خواهد بود.
۷. آلبالو در زمرهی میوههای آبدار قرار دارد و از نظر کارشناسان تغذیه و سلامتی گزینهی خوبی برای دفع سنگ کلیه و از بین بردن سنگ کیسهی صفرا است. در واقع میتوان این میوه را به دلیل ادرارآور بودن، مناسب بیماران قلبی نیز معرفی کرد. به نظر میرسد پتاسیم موجود در آلبالو، مانع از تجمع نمک در عروق شده و با توجه به خاصیت ادرارآوری، این نمک را به صورت ادرار از بدن خارج میکند. همین امر کمک بزرگی به عملکرد قلب خواهد کرد.
📍ادامه دارد...