ماجرا تیپ جنجالی متین ستوده با عذرخواهی او پایان نیافت، بلافاصله خبرگزاری تسنیم از احضار این بازیگر به داداسرای ارشاد خبرداد و نوشت: «در پی درخواستهای متعدد مردمی به سامانه دادسرای ارشاد تهران ،متین ستوده بازیگر سینما به دادسرای ارشاد احضار شده است.» رسانهها ساعاتی بعد اعلام کردند که ستوده با قرار کفالت آزاد شده است.
روزهای گذشته با اکران خصوصی فیلم مسخره باز، تصاویری از پوشش مهمانان زن حاضر در این مراسم، خاصه متین ستوده منتشر شد که برخی رسانهها را به واکنش وا داشت. تا جایی که بخش خبری بیست وسی صداوسیما خواستار پاسخ وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی شد.
در حالی پوشش متین ستوده در این مراسم سیبل انتقادات قرار گرفت که بازیگران زن دیگری چون، نسیم ادبی، سمیرا حسینی، سارا منجزی، پانته آ. بهرام و الهام حمیدی نیز حضور داشتند. گرچه در ابتدای این حاشیهها ستوده اعلام کرد که پوشش او بر خلاف موازین جامعه نبوده، اما متین ستوده در نهایت با پاک کردن عکسهای جنجالی فرش قرمز فیلم مسخره باز، عذرخواهی کرد.
انتقادها بر سر پوشش مهمانان زن فرش قرمز مسخره باز، تا آنجا پیش رفت که مسعود نجفی مدیر روابط عمومی سازمان سینماییدر مصاحبهای تلویزیونی از تصویب دستورالعملی فوری خبر داد که طبق آن چهرههای سینمایی، هنری، تلویزیونی و ورزشی در مراسم و برنامههای مختلف باید چارچوب را رعایت کنند.
نجفی در گفتگو با شبکه سه در توضیح شرح جزئیات این دستور العمل میگوید: «برگزارکنندگان مراسم سینمایی باید متعهد شوند اصول و چارچوبهایی را رعایت کند تا شاهد موارد این چنینی نباشیم».
روابط عمومی سازمان سینمایی در سایت رسمی خود در مورد تهیه این شیوه نامه، نوشت: «طی روزهای آینده با مشورت و دعوت از همه سازمان ها و اصناف مرتبط از قبیل خانه سینما، خانه تئاتر، خانه موسیقی، وزارت ورزش، صداوسیما و سایر حوزه های فرهنگی، هنری، ورزشی پیش نویس این شیوه نامه تهیه خواهد شد.»
ماجرای پوشش بازیگران، پای کمیسیون فرهنگی مجلس را هم به ماجرا باز کرد. حجت الاسلام صادق طباطبایی نژاد نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس هم با انتقاد از پوشش بازیگران زن در فرش قرمز فیلم مسخره باز، از تشکیل شورایی تحت عنوان " شورای سلیبریتیها " خبر داد و گفت: «این شورا از چند ماه پیش در وزارت ارشاد تشکیل شده و بررسی پوشش و عملکرد چهرهها و سلیبریتیها را بررسی خواهد کرد.»
در ادامه واکنشهای کمیسیون فرهنگی مجلس، حجت الاسلام احمد سالک نایب رئیس اول این کمیسیون نیز از فراخواندن وزیر فرهنگ وارشاد به مجلس برای پاسخ به حاشیههای اکران خصوصی فیلم مسخره باز خبرداد و گفت: «فارغ از وزیر ارشاد ما به نماینده صداوسیما در مجلس هم تذکر دادیم که باید اقدام جدی انجام دهند. حتماً وزیر ارشاد که مسئول مستقیم کنترل این مسائل هستند باید مورد سوال جدی قرار بگیرند.»
سید احسان قاضیزادههاشمی دیگر عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز با اشاره به پیگیری حواشی اخیر، گفت: «بدون شک کمیسیون فرهنگی مجلس این مسئله به وجود آمده و نارضایتی مردم را به طور جد پیگیری خواهد کرد، به هر حال نباید فراموش کنیم نسل نوجوان ما خواسته یا ناخواسته تحت تاثیر برخی بازیگران سینما هستند و ممکن است با حواشی به وجود آمده الگوبرداری درستی در میان نوجوانان و جوانان شکل نگیرد.»
کار تا جایی پیش رفت که صالحی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی هم در خصوص پوشش هنرمندان زن در آیینهای مختلف و ظاهر چند هنرمند زن در مراسم اکران خصوصی فیلم مسخره باز صریحا اعلام کرد: «افرادی که در این مراسم بودند کسانیاند که در برنامههای تلویزیونی هم حضور دارند؛ این اتفاق در فضای رسمی نیفتاده که افراد بخواهند برای پوشش خود از ما اجازه بگیرند و با اجازه حضور پیدا کنند.»
با گستردهتر شدن حاشیهها و انتقادها متین ستوده با پاک کردن عکسهای اکران خصوصی فیلم مسخره باز از صفحه اینستاگرام خود عذرخواهی کرد و نوشت: «با توجه به اینکه اخیرا عکسهایی از بنده در شبکههای مجازی منتشر گردیده است، صرفنظر از اینکه هیچگونه نیتی در جهت هنجار شکنی نداشته و ندارم، چنانچه باعث سوءاستفاده برخی شبکههای معاند گردیده و موجبات تکدر خاطر برخی از هموطنان عزیز را فراهم نموده است لذا از همه این عزیزان و همچنین خانواده محترم شهدا عذرخواهی مینمایم».
ماجرا با عذرخواهی متین ستوده پایان نیافت، بلافاصله خبرگزاری تسنیم از احضار این بازیگر به داداسرای ارشاد خبرداد و نوشت: «در پی درخواستهای متعدد مردمی به سامانه دادسرای ارشاد تهران ،متین ستوده بازیگر سینما به دادسرای ارشاد احضار شده است». رسانهها ساعاتی بعد اعلام کردند که متین ستوده با قرار کفالت آزاد شده است.
مسخرهباز فیلمی به کارگردانی و نویسندگی همایون غنیزاده و تهیهکنندگی علی مصفا محصول سال ۱۳۹۷ است و علی نصیریان، هدیه تهرانی، فرهاد اصلانی، صابر ابر، بابک حمیدیان، محسن حسینی، مهدی کوشکی، خسرو بامداد، ایرج ذبیحی، در «مسخره باز» به ایفای نقش میپردازند.
حال با ارائه راهکارهایی، چون تشکیل شورای سلیبریتیها و دستورالعمل سازمان سینمایی وزارت ارشاد که برای نظارت و بررسی عملکرد و پوشش چهرهها و سلیبریتیها طرحی شده، سوالی که ذهنها را به خود درگیر میکند این است که آیا هنرمندان برای حضور در مراسمهای خصوصی نیز باید مجوز بگیرند؟ یا اگر هنرمندان شیوه نامه را نقض کردند، چه برخوردی با آنها خواهد شد؟