اختصاصی طرفداری - اشکان نامداری مربی دروازه بان های سایپا در گفتگو با طرفداری در خصوص عملکرد دروازه بان های سایپا و سایر دروازه بان های مطرح کشورمان، نظرات خود را تشریح کرد.
خدمت تمامی مخاطبین رسانه طرفداری سلام عرض می کنم. در کنار ما امروز یکی از مربیان جوان ایرانی قرار دارد. مربی ای که در زمینه تمرین مربیان و دروازه بانان متخصص است. آقا اشکان این شما و این مخاطبین رسانه طرفداری.
خدمت همه بینندگان محترم عرض سلام دارم. در خدمتتان هستم.
ابتدا می خواهم بپرسم بابت تکنیک هایی که در مربیگری استفاده می کنید، علاوه بر دوره های مربیگری، از دوره خاصی نیز استفاده می کنید؟ یا اینکه از تجارت دوران دروازه بانی خودتان بهره می برید؟
مهم ترین مسئله ای که یک مربی دروازه بان باید داشته باشد، تجربه است. من با مربیان مختلف داخلی و خارجی بسیار خوبی کار کرده ام. بله درست است دوره های مربیگری را گذرانده ام ولی فضای مجازی و دیدن ویدیوهای تمرینی بیشترین کمک را به من می کند.
می گویند که مربی دروازه بان ها باید خودش نیز دروازه بان بزرگی باشد. حتی برعکسش را نیز می گویند که یک دروازه بان بزرگ می تواند به یک مربی بزرگ نیز تبدیل شود. کدام یک از نظر شما درست هستند؟
الزاما این گونه نیست. من سابقه زیادی از نظر بازی در لیگ داشتم ولی خودم را دروازه بان بزرگی نمی دانستم ولی فکر می کنم مربی خوبی هستم. یعنی اگر به 20 سال قبل بازگردم و یک مربی مانند خودم داشته باشم، قطعا پیشرفت بیشتری می توانستم داشته باشم. پس الزاما این گونه نیست که یک مربی دروازه بان باید خودش نیز دروازه بانی بزرگ باشد. حتی در کشور خودمان نیز می توانید ببینید که دروازه بانان بزرگ به آن شکل در مربیگری موفق نبوده اند. مثلا آقای عابدزاده دروازه بان بسیار بزرگی بودند ولی در امر مربیگری کار نمی کنند. مسئله اصلی چیزی است که مربی خودم، آقای بابازاده به من آموخت؛ او می گفت که شما باید ایراد را ببینید، آن را به دروازه بان انتقال دهید و برایش توجیه کنید که این یک ایراد است و روی آن تمرین کنید. تمرین دادن در همه کشورها مانند یکدیگر است. مسئله اصلی دیدن ضعف دروازه بان و توجیه او بابت آن ضعف است. این مسئله می تواند از شما یک مربی خوب بسازد. شاید فن بیان و انتقال در اینجا اهمیت بیشتری پیدا می کند.
دروازه بان هایی بوده اند که در نهایت به سرمربی های بزرگ نیز تبدیل شده اند. می گویند دلیلش این است که دروازه بان از عقب زمین بازی را می بیند و می تواند خوب تحلیل کند. شما به فکر این نبودید که به سرمربی تبدیل شوید؟
سرمربی بودن مسئولیت بسیار سنگینی است. من به شخصه دوست ندارم چنین مسئولیتی را بپذیرم. البته آدم دوست دارد آن را تجربه کند ولی من کار خودم را بیشتر دوست دارم. این چیزی است که تجربه اش را دارم و می توانم راحت تر انتقال دهم.
در سایپا وضعیت دروازه بان ها چگونه است؟ دروازه بان جوانی دارید که فکر می کنید می تواند در آینده به یک ستاره تبدیل شود؟
ما یک دروازه بان باتجربه به نام آقای فلاح زاده و سه دروازه بان جوان نیز با نام های آقای منادی، نوراللهی و میثم حسین پور در اختیار داریم. این سه دروازه بان جوان قطعا آینده خوبی خواهند داشت. آقای منادی در سایپا بازی کرده و تجربه لازم را دارد. مهدی نوراللهی دروازه بان تیم ملی امید در همین مسابقات اخیر تیم ملی حضور داشت. میثم حسین پور نیز قطعا در کنار آن دو آینده خوبی خواهد داشت. البته مسائلی دست به دست هم دادند که در نیم فصل اول خوب نتیجه نگرفتیم و از تعداد گل هایی که دریافت کرده ایم، راضی نیستم و توقعم از دروازه بان های تیم بیشتر است. درست است گل های خورده زیادی داشتیم ولی آینده خوبی را برای دروازه بان های تیم پیش بینی می کنم.
شرایط سایپا پس از تعطیلی و تعویق تمرینات و برگزاری مجدد چگونه بوده است؟
در حال حاضر شرایط بسیار خوبی داریم. قبل از کرونا امتیازات زیادی را هم به دلیل اشتباهات خودمان و هم اشتباهات داوری از دست دادیم. در حال حاضر شرایط همه تیم ها یکسان است و هیچ تیمی از نعمت حضور تماشاگر نمی تواند بهره ببرد و تماشاگر نیز نمی تواند روی داور فشار وارد کند. اکنون بستر مناسبی است که همه شرایط سایپا را درک کنند؛ نه تماشاگر و نه حامی ای داریم و نه کسی می تواند داور را تحت فشار قرار دهد. به هر حال شرایط اکنون برابر است و باید درون زمین رفته و ببینیم چه پیش خواهد آمد.
پس می توانیم نتیجه بگیریم که شما موافق برگزاری مسابقات لیگ هستید؟
نمی توان منکر خطر ویروس کرونا شد و همه بازیکنان نیز نگران هستند. من خودم به شخصه نگران خانواده و فرزندم هستم ولی زندگی همچنان ادامه دارد. معتقدم که از این به بعد از این نوع ویروس ها مانند کرونا در جهان خواهند آمد. حال یا ویروس می سازند یا همین ویروس را آپدیت می کنند. به هر حال فکر می کنم باید با این مسئله زندگی کنیم. نمی توان همیشه در خانه ماند. شاید در حال حاضر موافق برگزاری لیگ نباشم زیرا جان افراد زیادی در خطر است. هزاران جام حتی به از دست رفتن جان یک مادر نمی ارزد. به هر حال نمی توان کاری با این ویروس کرد و همه مشغول ادامه زندگی هستند و ما نیز به همین شکل هستیم و تا حدی که می توانیم، مسائل بهداشتی را رعایت می کنیم.
گذری به دوران حضور شما در استقلال بزنیم که با دو گلر بزرگ یعنی سید مهدی رحمتی و سید حسین حسینی کار کردید. کار با این دو و تفاوت هایشان چگونه بود؟
کار کردن در تیم های بزرگ لذت خودش را داشته و در عین حال فشار خودش را نیز دارد. ما دو دروازه بان خیلی خوب داشتیم و انتخاب یک نفر از میان آن دو بسیار سخت بود. هرکدام که انتخاب می شدند، از طرف مقابل در فضای مجازی مورد حمله قرار می گرفتید. هر دو، پسران بسیار خوبی بودند و حرف گوش می دادند. به نظرم بهترین نتایج دروازه بانی تاریخ استقلال طی آن دو فصل رقم خورد که البته از خوش شانسی من نیز بود. به هر حال سختی هایی وجود داشت ولی لذت و جذابیت های خودش را نیز داشت.
می توانید بگویید کدام یک بهتر از دیگری بودند؟
هرکدام قابلیت های خود را دارند. من اکنون مربی دروازه بان های سایپا هستم و می توانم در مورد دروازه بان های تیم خودمان صحبت کنم.
می گویند که اگر دو گلر بزرگ در تیم باشند، به دلیل رقابتی که برای بازی کردن ایجاد می شود، باعث پیشرفت هرکدام و البته پیشرفت تیم خواهد شد. این مسئله را تایید می کنید؟
در کل تیم بزرگ نیاز به دروازه بان بزرگ دارد. نمی توانید یک دروازه بان بزرگ و یک دروازه بان معمولی بگیرید و وارد مسابقات شوید زیرا هزاران اتفاق ممکن است رخ دهد؛ به خصوص اینکه تیم های بزرگ درگیر بازی های زیادی هستند. شما حتی در تمرینات نیز نمی توانید بد کار کنید زیرا تمرینات نیز بیننده دارند و مردم مستقیما با شما در ارتباط هستند. به هر حال فکر می کنم با وجود تمامی این مسائل، دو دروازه بان بزرگ برای یک تیم بزرگ لازم است.
در زمان حضورتان در استقلال می گفتند که وقتی حسینی و رحمتی به مشکل می خوردند، شما واسطه می شدید تا آن را حل کنید. این صحت داشت؟
من مشکل خاصی بین این دو ندیدم. در کل رابطه تمام بازیکنان با یکدیگر در تمرینات دوستانه بود. نمی دانم در فکر بازیکنان چه می گذشت ولی در تمرینات همه با یکدیگر صمیمی بودند. حسینی همیشه به مهدی رحمتی احترام می گذاشت. مهدی رحمتی نیز همیشه به من و دیگر دروازه بان ها احترام می گذاشت. واقعا هیچ گاه مسئله ای بین این دو دروازه بان ندیدم.
شما اگر خودتان دو گلر خوب در اختیار داشته باشید، از سیستم چرخشی استفاده می کنید؟ یا اینکه یک دروازه بان همیشه فیکس داشته باشید.
عرف دنیا این است که یک تیم باید یک دروازه بان شماره 1 داشته باشد ولی به هر حال به شماره 2 نیز احتیاج پیدا می کنید. به نظرم اگر یک دروازه بان خوب کار می کند، باید به آن فرصت داد ولی اگر دیدید که آن شخص دچار چالش شده یا حتی از نظر روحی شرایط مناسبی ندارد، باید تغییر را اعمال کنید. نمی توانم بگویم سیستم چرخشی مثلا یک هفته یک دروازه بان و هفته بعد آن یکی استفاده شود ولی اگر دیدیم جایی اشکالی وجود دارد، می توان تغییر را در زمان مناسب اعمال کرد.
به عنوان سوال پایانی من اسم چند دروازه بان را می برم و شما مهم ترین ویژگی آن شخص را بگویید.
علیرضا بیرانوند: بهترین فیزیکی که یک دروازه بان می تواند داشته باشد را آقای بیرانوند دارد.
پیام نیازمند: مانند آقای بیرانوند دارای فیزیک خوب و در عین حال جوان.
رشید مظاهری: زمانی قرار بود به استقلال اهواز بروم و در آن جا دروازه بان جوانی به اسم رشید مظاهری حضور داشت. قسمت نبود آن جا بروم ولی پس از آن یک بار با آقای وحید طالب لو صحبت می کردم و به او گفتم نام مظاهری یادت باشد چون چند سال بعد به یکی از بهترین دروازه بان های کشور تبدیل خواهد شد.
سید مهدی رحمتی: دروازه بانی که اگر روی زمین شیشه خرده ریخته باشد و بگویید باید آن جا تمرین کنیم، شلوارش را می پوشد و وارد تمرین می شود.
سید حسین حسینی: دروازه بانی با قابلیت های عجیب و غریب. من که مربی او بودم، گاهی اوقات از چیزی که می دیدم تعجب می کردم.
تمام گلرهای سایپا: دوستان خوب من و بچه های بسیار خوبی هستند. آقای فلاح زاده سابقه خیلی خوبی دارد. قدمت و حضور در سطح اول فوتبال کشور اهمیت زیادی دارد. آقای منادی نیز دروازه بانی با فیزیک مناسب و آینده روشن. در دروازه بان جوان تر تیم نیز برای اینکه آینده خوبی داشته باشند، باید خوب تمرین کنند، خوب گوش کنند و به عنوان مهم ترین چیز، به بزرگتر خود احترام بگذارند.
خیلی ممنون که مقابل دوربین طرفداری قرار گرفتید. من سوالی ندارم. اگر سوالی است که نپرسیده ام و همچنین صحبت پایانی و خداحافظی با مخاطبان رسانه طرفداری را به شما می سپارم.
از شما متشکرم که این وقت را به من دادید که صحبت کنم. از مخاطبان عزیز نیز خداحافظی می کنم.