طرفداری- در این مطلب نگاهی خواهیم داشت به تعدادی از مهمترین و جالبترین اتفاقاتی که در تاریخ 21 ژوئن در دنیای فوتبال رخ دادهاند.
در چارچوب دیدار فینال رقابت های جام ملت های اروپا 1964 دو تیم ملی اسپانیا و شوروی در حضور 79 هزار تماشاگر ورزشگاه سانتیاگو برنابئو شهر مادرید به مصاف هم رفتند که این دیدار در نهایت با دو گل خسوس ماریا پردا و مارسلینو، با نتیجه 2-1 به سود میزبان به پایان رسید تا اسپانیا برای نخستین بار فاتح این رقابت ها شود.
سال 1970 در چنین روزی و در چارچوب دیدار فینال جام جهانی 1970 دو تیم ملی برزیل و ایتالیا در حضور 107 هزار تماشاگر ورزشگاه آزتکا در مکزیکوسیتی به مصاف هم رفتند. تیم ملی برزیل که هدایت آن را ماریو زاگالو 39 ساله بر عهده داشت، ابتدا با گل پله در دقیقه 18 از حریف پیش افتاد اما روبرتو بونین سنیا در دقیقه 37 این گل را پاسخ داد تا بازی در نیمه اول با نتیجه تساوی 1-1 به پایان برسد.
ایتالیا که در مرحله قبلی در یک ماراتن 120 دقیقه ای مقابل آلمان با نتیجه 4-3 به پیروزی رسیده بود، در نیمه دوم این بازی به دلیل خستگی ناشی از مراحل قبلی، نمایش کم فروغی داشت و برزیل با نمایشی درخشان در دقایق 66، 71 و 86 توسط ژرسون، جرزینیو و کارلوس آلبرتو تورس به گل رسید تا ضمن کسب برتری 4-1، برای سومین بار فاتح جام جهانی شود. پله با قهرمانی در این جام به تنها بازیکن تاریخ تبدیل شد که 3 بار موفق به کسب مقام قهرمانی جام جهانی شده است. همچنین ماریو زاگالو که در دو قهرمانی قبلی برزیل به عنوان بازیکن حضور داشت، به اولین فردی تبدیل شد که در مقام بازیکن و سرمربی، قهرمانی جام جهانی را تجربه می کند.
در چارچوب آخرین دیدار از دور دوم مرحله گروهی جام جهانی 1978 دو تیم ملی ایتالیا و هلند در حضور 67 هزار تماشاگر ورزشگاه مونومنتال شهر بوینس آیرس به مصاف هم رفتند. ابتدا ایتالیا با گل به خودی ارنی برندتس در دقیقه 19 از حریف پیش افتاد اما در نیمه دوم خود ارنی برندتس با ضربه ای دیدنی در دقیقه 49 بازی را به تساوی کشاند. در دقیقه 76 نیز هلند بار دیگر با شوتی از راه دور توسط آری هان به گل دوم رسید تا ضمن کسب برتری 2-1، صدرنشین گروه لقب گرفته و به فینال این رقابت ها راه یابد.
دو تیم ملی هلند و آلمان غربی در حضور 56 هزار تماشاگر ورزشگاه فولکسپارک شهر هامبورگ به مصاف هم رفتند. ابتدا آلمان غربی با گل دقیقه 55 لوتار ماتئوس از حریف پیش افتاد اما در ادامه دو گل از رونالدو کومان و مارکو فان باستن در دقایق 74 و 88 سبب شد تا هلند ضمن کسب برتری 2-1، به فینال یورو 88 راه یابد.
ایران و آمریکا در روز 21 ژوئن 1998 (31 خرداد سال 1377) در جام جهانی 1998 فرانسه به مصاف هم رفتند که این دیدار با پیروزی 2 بر 1 تیم ملی ایران به پایان رسید. حمید استیلی و مهدی مهدوی کیا گلزنان ایران در این بازی بودند. تک گل آمریکا را نیز برایان مک براید به ثمر رساند. ایران در جام جهانی 1998 با تیم های یوگوسلاوی، آمریکا و آلمان هم گروه بود و در پایان در رتبه سوم آن گروه قرار گرفت و از راهیابی به مرحله یک هشتم نهایی بازماند. این بازی در ورزشگاه ژرلان در لیون فرانسه برگزار شد و بخاطر فضای سیاسی آن موقع، به بازی ایران و آمریکا القابی نظیر "مادر تمامی بازی ها" و "سیاسی ترین بازی تاریخ جام جهانی" اختصاص داده شد. احمد رضا عابدزاده، علی دایی، خداداد عزیزی، مهدی مهدوی کیا، حمید استیلی و کریم باقری از جمله ستارگان ایران در این بازی بودند. این بازی همچنین نخستین پیروزی تیم ملی ایران در تاریخ جام های جهانی محسوب می شود.
گل روز باشگاه رئال مادرید اختصاص دارد به گل لوئیس فیگو به رئال سوسیداد در سال 2000. فیگو در 245 بازی با پیراهن رئال مادرید، موفق به ثبت آمار 56 گل و 93 پاس گل شد.
دو تیم ملی یوگوسلاوی و اسپانیا در حضور 26 هزار تماشاگر ورزشگاه یان برایدل شهر بروخه به مصاف هم رفتند. در حالی که این دیدار تا دقیقه 93 با برتری 3-2 یوگوسلاوی دنبال می شد، در نهایت با برتری 4-3 اسپانیا در لحظات پایانی خاتمه یافت. گایزکا مندیتا و آلفونسو پرز در دقایق 94 و 95 زننده گل های سوم و چهارم اسپانیا در این مسابقه بودند.
در چارچوب رقابت های مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی 2002 دو تیم ملی انگلیس و برزیل در حضور 47 هزار تماشاگر ورزشگاه شیزوئوکا کشور ژاپن به مصاف هم رفتند. ابتدا مایکل اوون در دقیقه 23 انگلیس را از حریف پیش انداخت اما روی حرکت دیدنی رونالدینیو و شوت تک ضرب ریوالدو در لحظات پایانی نیمه اول، بازی به تساوی کشیده شد. در نیمه دوم رونالدینیو روی یک ضربه ایستگاهی از بالای سر دیوید سیمن، دروازه انگلیس را به شکلی دیدنی باز کرد. هفت دقیقه بعد از این گل، رونالدینیو با دریافت کارت قرمز مستقیم از زمین مسابقه اخراج شد اما برزیل در نهایت با کسب برتری 2-1 به جمع چهار تیم برتر رقابت ها صعود کرد.
دو تیم ملی ایران و آنگولا در حضور 38 هزار تماشاگر سنترال استادیوم شهر لایپزیش به مصاف هم رفتند. در دقیقه 60، فلاویو آمادو با ضربه سر آنگولا را پیش انداخت اما سهراب بختیاری زاده در دقیقه 75 این گل را پاسخ داد تا ایران آخرین بازی دور گروهی را با نتیجه تساوی 1-1 به پایان برساند. این بازی همچنین آخرین حضور علی دایی در ترکیب تیم ملی ایران بود.
دو تیم ملی پرتغال و کره شمالی در حضور 63 هزار تماشاگر ورزشگاه کیپ تاون به مصاف هم رفتند که این دیدار با پیروزی پرگل 7-0 شاگردان کارلوس کی روش خاتمه یافت. رائول میرلس، سیمائو سابروسا، هوگو آلمیدا، تیاگو مندز(2)، لیدسون و کریستیانو رونالدو زننده هفت گل پرتغال در این دیدار بودند.
دو تیم ملی آرژانتین و ایران در حضور 57 هزار تماشاگر ورزشگاه مینیرو در شهر بلو هوریزونته به مصاف هم رفتند. در حالی که انتظار می رفت این بازی با تساوی بدون گل دو تیم به پایان برسد، لیونل مسی با ضربه ای دیدنی در دقیقه 91 دروازه علیرضا حقیقی را باز کرد تا آرژانتین با نتیجه 1-0 ایران را در دومین دیدار گروه شکست دهد.
در چنین روزی و در چارچوب دور گروهی رقابت های جام ملت های اروپا 2016 دو تیم ملی کرواسی و اسپانیا در حضور 37 هزار تماشاگر ورزشگاه نیو بوردو به مصاف هم رفتند. ابتدا آلوارو موراتا در دقیقه 7 اسپانیا را از حریف پیش انداخت اما در ادامه کرواسی با دو گل نیکولا کالینیچ و ایوان پریشیچ در دقایق 45 و 87 موفق شد ضمن کسب برتری 2-1، به عنوان صدرنشین گروه چهارم، به مرحله حذفی صعود کند.
در چارچوب رقابت های دور گروهی جام جهانی 2018 دو تیم ملی آرژانتین و کرواسی در حضور 43 هزار تماشاگر ورزشگاه نیژنی نووگورود به مصاف هم رفتند. نیمه نخست این دیدار با تساوی بدون گل به پایان رسید اما در دقیقه 53 روی اشتباه ویلی کابایرو، آنته ربیچ به زیبایی دروازه آرژانتین را باز کرد. در دقیقه 80، لوکا مودریچ با شوتی دیدنی گل دوم کرواسی را به ثمر رساند و ایوان راکیتیچ نیز در دقیقه 91 زننده گل سوم تیمش بود تا کرواسی با حساب 3-0 آرژانتین را شکست دهد.