طرفداری – عملکرد تیم ملی آلمان در سه بازی اخیر با انتقادات بسیار فراوانی از سوی مطبوعات و کارشناسان همراه بوده و نگرانی هایی را در خصوص ناکامی دوباره آلمان در یک تورنمنت بزرگ به وجود آورده است. با این همه مانشافت بعد از کسب نتیجه تساوی مقابل سوئیس به دلیل پیروزی غافلگیرکننده اوکراین مقابل اسپانیا هنوز از شانس صعود به مرحله بعد از رقابت های لیگ ملت های اروپا برخوردار است. این مسئله را تنها جنبه مثبت از این مرحله از رقابت ها برای مانشافت می توان ارزیابی کرد، مرحله ای که به ویژه برای یوآخیم فوق العاده سخت بوده است.
انتقاداتی که بعد از کسب تساوی 3-3 مقابل ترکیه و پیروزی 2-1 مقابل اوکراین به سرمربی مانشافت و نحوه بازی این تیم وارد گردید، از جهاتی به طور کامل قابل درک بودند. انتقاداتی که از سوی بسیاری از ستارگان سابق مانشافت نظیر برتی فوگتس، لوتار ماتئوس و باستین شواین اشتایگر مطرح شدند. سرمربی شصت ساله تیم ملی آلمان کمتر از یک ماه دیگر، زمان برگزاری مرحله آخر از بازی های لیگ ملت های اروپا فرصت دارد تا با رفع کردن نقاط ضعف تیم خود و ارائه بازی هایی دلپذیرتر از سوی مانشافت، اندکی از اتمسفر منفی ایجاد شده در اطراف تیم ملی آلمان و فشار انتقادات بکاهد.
یوآخیم بوو در بازی سه شنبه شب مقابل سوئیس با توجه به مطالب و انتقادات فراوانی که در زمینه زنجیره دفاعی سه نفره مطرح گردیده بود، بار دیگر برای ترکیب تیم خود یک دفاع چهار نفره در نظر گرفت و با بیرون گذاشتن نیکلاس زوله، کای هاورتس را به فاز تهاجمی مانشافت اضافه کرد، تصمیمی که با توجه به تأثیرگذاری هاورتس در جریان بازی بسیار صحیح بود. هاورتس بیست و یک ساله که در بازی مقابل ترکیه موفق به ارسال دو پاس منجر به گل شده بود، در دیدار برابر سوئیس نیز با ارسال یک پاس منجر به گل و زدن یک گل بار دیگر اهمیت خود را برای مانشافت به اثبات رساند، ضمن اینکه تأثیرگذاری و همکاری مؤثر وی در فاز دفاعی را نیز نمی توان نادیده گرفت.
مانشافت در بازی سه شنبه شب در قیاس با دیدار مقاب اوکراین به دلیل وجود وجود یک بازیکن اضافی در فاز تهاجمی خود، در یک سوم دفاعی حریف از مالکیت بالای توپ و در حملات خود نیز از انرژی بیشتری برخوردار بود. به ویژه دوندگی زیاد، توپ گیری و هماهنگی کای هاورتس با تیمو ورنر هم تیمی وی در چلسی در این منطقه از مستطیل سبز بسیار چشمگیر بود. حضور این دو بازیکن به همراه سرژ گنابری و لروی سانه – که البته در این دیدار به دلیل مصدومیت حضور نداشت – در فاز تهاجمی مانشافت را می توان تنها دلیل خوش بینی نسبت به موفقیت آتی این تیم دانست.
با این همه عملکرد خوب شاگردان یوآخیم لوو در فاز تهاجمی، تا حدودی به تزلزل و بی ثباتی این تیم در فاز تدافعی منجر شد. این مشکل به ویژه در جریان گل های دوم و سوم سوئیس به طور کامل قابل مشاهده بود. از دیگر مشکلات مانشافت در بازی مقابل سوئیس می توان به میزان بالای پاس های اشتباه بازیکنان این تیم در خط میانی و در زمان بازی سازی اشاره کرد، موردی که در بازی مقابل اوکراین نیز وجود داشت. سوئیسی ها اما بر خلاف اوکراینی ها با به ثمر رساندن دو گل، مانشافت را به دلیل انجام چنین اشتباهاتی با خونسردی کامل به شدت مجازات کردند. یوآخیم لوو اگر می خواهد تیمش تا تابستان آتی و زمان برگزاری رقابت های یورو 2021 به سطح تیم هایی نظیر فرانسه و انگلیس مدعیان اصلی فتح این رقابت ها برسد، و حرفی برای گفتن در این رقابت ها داشته باشد، می بایست برای برطرف کردن ضعف تیم خود در فاز دفاعی چاره اندیشی کند و این مسئله را با دعوت دوباره از مدافعینی با تجربه نظیر متس هوملس و یا تغییر سازمان دفاعی مانشافت مرتفع نماید.
چون با توجه به نمایش نه چندان قابل قبول مانشافت در سه بازی اخیر و دریافت هفت گل، نمی توان این تیم را در جمع تیم های باکیفیت و مدعی اروپایی دانست و می بایست اذعان نمود که این تیم با وجود گذشت بیش از دو سال از فاجعه جام جهانی 2018، هنوز در حال تغییر نسل و دگرگونی است و یوآخیم لوو هنوز نتوانسته ثبات لازم را به تیم بازگرداند.
یوآخیم لوو می بایست به عنوان یک معلم فوتبال اثبات نماید که برنامه ها و ایده هایش که در روزهای اخیر در پاسخ به انتقادهای مطرح شده از آنها به شدت دفاع کرده، در تابستان آتی جواب خواهند داد و مانشافت را به موفقیت خواهند رساند، چون با توجه به اتمسفر به وجود آمده در فوتبال آلمان یوآخیم لوو شش سال بعد از فتح جام جهانی برزیل نزد کارشناسان، مطبوعات و دوستداران فوتبال آلمان دیگر از اعتبار کافی برخوردار نیست و ناکامی آلمان در یورو 2021 می تواند به حضور پانزده سال وی بر روی نیمکت هدایت این تیم خاتمه دهد.