سلام
بریم ببینیم تو این بازی نفس گیر چی گذشت. از همین ابتدا می تونم بهتون بگم کار هر دو مربی به شدت سخت بود. چون هر برنامه ای هم داشتن طرف مقابل به فکر راه حلش هم تا حدودی بود. از طرفی تو فوتبال هر جا فضا بسته بشه با یه کم دقتی کوچیک یا یه تغییر از تیم حریف اوضاع عوض می شه و فضای دیگه ای باز می شه. هر دو مربی به خاطر سنگینی بازی باید تاکتیک ها و روش های مختلفی در طول بازی امتحان می کردن. جوری که تغییرات در طول بازی فقط مربوط به بین دو نیمه نبود و حتی در طول بازی روش بازی تیم ها عوض می شد.
خب بریم سر اصل مطلب. بارسا بازی رو با سیستم 442 شروع می کنه و رئال مادرید یا سیستم 433 که البته هر دو تیم در طول بازی این سیستم رو در لحظاتی از بازی عوض می کردن.
روش رئال مادرید برای بازیسازی از عقب زمین:
رئال دو روش مختلف رو بسته به شرایط بازی برای شروع کار از عقب زمین امتحان می کرد. یکیش این بود که تونی کروس نقش deep lying midfield رو بر عهده می گرفت و میومد بین راموس و واران و مندی و ناچو بالاتر بازی می کردن. چرا؟ چون با اومدن کروس بین راموس و واران یک خط عقب 3 نفره تشکیل می شد که این به رئال در برابر دو مهاجم بارسا یعنی فاتی و مسی برتری عددی 3 به 2 میداد و عبور از خط اول بارسا رو آسون تر می کرد.
حالا در ادامه ی روند بازیسازی از عقب رئال مادرید بوسکتس بازیکنی از هافبک بارسا بود که با کاسمیرو یارگیری می کرد. کاسمیرو با حرکت خودش بوسکتس رو از میانه زمین به سمت دیگری می کشید تا فضای در وسط زمین ایجاد بشه و تونی کروس بتونه توپ رو به بازیکنای جلوتر رئال مادرید و یک سوم دفاعی بارسا برسونه.
اما روش دوم بازیسازی از عقب رئال چی بود؟ اینبار کورتوا به جای کروس بین راموس و واران قرار می گرفت و کروس و کاسمیرو سر جای روتین خودشون قرار می گرفتن. کروس و کاسمیرو توسط هافبک های بارسا یارگیری می شدن و امکان رسوندن پاس بهشون سخت می شد. برای حل این مشکل والورده بین خطوط بارسا قرار می گرفت (در ادامه بیشتر درباره نقش والورده صحبت می کنیم). اینکار باعث می شد هافبک های بارسا ریسک رسیدن توپ به والورده رو پشت سرشون حس کنن و کمی از فشار روی کاسمیرو و کروس کم کنن تا مراقب والورده باشن.
در تصویر بالا والورده رو بین خطوط می بینید با پیراهن شماره 15.
نکته دیگری که باید بگم در مورد حضور کروس بین راموس و واران هست. اینکار باعث می شد فضایی در اختیار راموس قرار بگیره تا پا به توپ بیشتر توپ رو جلو بیاره و بازیسازی کنه.
برای ایجاد فضا کنار زمین فرلاند مندی و وینیسیوس مدام بین کانال کناری زمین و نیم فضا یا half space جا به جا می شدن. اینکار برای وینیسیوس در کنار زمین یا مندی توی نیم فضا، فضا ایجاد می کرد. حضور وینیسیوس می تونست سرجینیو دست و سمت خودش بکشه و برای مندی در نیم فضاها فضا ایجاد کنه. یا برعکس اگر دست مشغول مندی می شد برای وینیسیوس فضا ایجاد می شد.
اما بیایم ببینیم والورده چی کار می کرد. والورده همونطور که اشاره کردم بین خطوط بازی می کرد کاری که قبلا از ایسکو می دیدیم. در تصویر زیر می بینید که کاسمیرو و کروس کاملا یارگیری شدن. والورده برای تغییر مسیر گردش توپ به بازیکنان جلویی در این منطقه حضور داره.
اما صحنه ی گل. اینجا چه اتفاقی افتاد؟
آلبا که بعدا بازم دربارش بیشتر صحبت می کنیم جلو رفته تا ناچو رو یارگیری کنه. برای همین جاش خالیه و لنگله می ره تا جای آلبا رو کنار زمین پر کنه و آسنسیو رو یارگیری کنه. کریم بنزما میاد عقب تا به ناچو کمک کنه و پیکه رو به همراه خودش میاره به همون منطقه. فضای بزرگی در نتیجه ی جا به جایی مدافعیت بارسا درست می شه. والورده فضا رو می بینه و فرار می کنه به اون سمت. بوسکتس مامور مهار والوردس ولی موفق به همراهی والورده و پر کردن فضا نمی شه. پیکه متوجه فرار والورده می شه و از بنزما فاصله می گیره پس بنزما فضای مناسب برای چرخش رو پیدا می کنه و...
در بخش بعدی بیشتر درباره آنالیز بازی صحبت می کنیم.