هفته های اول و دوم لیگ برتر بیستم با اشتباهات داوری همراه بود. داورانی که در کمال تعجب تصمیم های اشتباه شان اغلب از سوی ناظران و کارشناسان تایید می شود.
به گزارش طرفداری، در جریان بازی استقلال و فولاد دو پنالتی دیدیم که اصلا هیچ شباهتی به پنالتی نداشت اما ساعاتی پس از پایان این بازی برخی کارشناسان داوری که به عنوان ناظر با کمیته داوران همکاری می کنند، در اقدامی هماهنگ، شروع به تایید تصمیم های داور بازی حساس اهواز کردند.
میثم (محمدحسین) زاهدی فر یکی از داوران با استعداد ایران است اما این دلیل نمی شود که برای جلوگیری از سوختن این استعداد، اشتباه او را تایید کنیم. متاسفانه این نوع تایید کردن های غلط نه تنها به خود زاهدی فر جوان لطمه می زند، بلکه باعث بدآموزی به سایر داوران می شود.
البته دلیل کارشناسی های عجیب داوران بازنشسته ای که با کمیته داوران به عنوان ناظر همکاری می کنند، حفظ زاهدی فر نیست، آنها برای حفظ آرامش فریدون اصفهانیان و کمیته داوران تلاش می کنند!
انگار از داوران بازنشسته ای که به عنوان ناظر بازی با کمیته داوران همکاری دارند، خواسته شده در این هفته های ابتدایی، از اعلام اشتباه داوران در رسانه های گروهی بپرهیزند تا آرامش جامعه داوری حفظ شود اما کاش به این دوستان گفته می شد تلاش شان برای حفظ آرامش کمیته داوران در همین حد باشد و دیگر شب را روز و ماست را سیاه جلوه ندهند!
کاش این کارشناسان وقتی می دیدند یک داور اشتباه می کند، سکوت می کردند. همان طور که وقتی همه دیدند مهدی مرجان زاده چگونه در دقیقه 90 به علاوه پنج بی دلیل برای فولاد مقابل ذوب آهن پنالتی گرفت و برخورد ساده بیرون محوطه جریمه را به داخل محوطه برد و روی نقطه پنالتی کاشت، درباره این بازی و اشتباه فاحش و مشکوک داور حرف نزدند یا مثل اخراج خنده دار مدافع ذوب آهن در تبریز، آن هم پیش چشم فریدون اصفهانیان که روی سکوهای ورزشگاه نشسته بود و احتمالا داشت به تعداد آرای تاثیرگذار و مهم آذربایجان های شرقی و غربی در انتخابات فدراسیون فوتبال فکر می کرد!
حرف نزدن خیلی بهتر است تا این که کارشناسی بگوید تصمیم های داور بازی استقلال و فولاد درست بود!
یکی از داوران بازنشسته در این خصوص به طرفداری گفت:
این نوع کارشناسی کردن بدآموزی دارد. پنالتی روی قائدی که شوخی بود. هیچ برخوردی اتفاق نیفتاد، تاچ کردن که پنالتی نیست. باید به بازیکن صاحب توپ ضربه وارد شود، ضربه ای که تعادل او را به هم بزند. پنالتی فولاد هم پنالتی نبود. قانون می گوید روی هوا، یکی از این سه اتفاق باید رخ داده باشد؛ یا بازیکن مدافع روی بازیکن مهاجم خراب شود، یا بازیکن مدافع با دست و پا و بدن به بازیکن مهاجم ضربه بزند و یا بازیکن مدافع با دست بازیکن مهاجم را بگیرد. این جا نه گرفتن اتفاق افتاد، نه زدن و نه روی حریف آوار شدن، پس به هیچ وجه پنالتی نبود. قانون می گوید اگر یکی از این سه حادثه رخ داد، حکم داور باید پنالتی و اخراج باشد، خب اگر زاهدی فر پنالتی گرفته، چرا اخراج نکرده؟ چرا کارشناسان ما این موارد را نمی گویند؟ این که یک نفر از کمیته داوران تماس بگیرد و بگوید داوری ما الان به آرامش نیاز دارد، دلیل خوبی برای بدآموزی نیست. سکوت کنید، ولی آموزش غلط ندهید. اگر این دو پنالتی ملاک کار داوران باشد، هر هفته باید در لیگ برتر حداقل 20 پنالتی گرفته شود. هر برخورد ساده ای که پنالتی نیست.
متاسفانه آنچه این روزها کمتر مورد توجه قرار می گیرد، تلاش برای اصلاح عملکرد داوران است. با ادامه این روند، باید منتظر افزایش اشتباه داوران باشیم چرا که آنها مطمئن هستند اگر اشتباه کنند، کسی نیست ایرادهای شان را بگوید و به هرحال ناظرهایی هستند که برای ماندن در چرخه نظارت، تمام تصمیم های آنها را تایید کنند!