اختصاصی طرفداری - چهار تیم دانمارک، فرانسه، اسپانیا و سوئد با پیروزی مقابل حریفان راهی مرحله نیمه نهایی بیست و هفتمین دوره مسابقات جهانی هندبال شدند. در حالی که دو تیم اسپانیا و سوئد به راحتی از سد حریفان خود گذشتند، دو دیدار دیگر این مرحله به وقت اضافی کشیده شد. فرانسه در پایان وقت اضافه اول از سد مجارستان سرسخت گذشت و در یکی از دراماتیکترین مسابقات تاریخ رقابتهای جهانی هندبال، دانمارک مدعی نخست قهرمانی پس از تساوی در دو وقت اضافی در پرتابهای پنالتی مصر میزبان را شکست داد.
دانمارک 39 - مصر 38 / شاخ غول نشکست!
با توجه به نتایج مراحل مقدماتی و 6 پیروزی مقتدرانه دانمارک کمتر کسی شانسی برای تیم میزبان مقابل مدافع عنوان قهرمانی قائل میشد اما جوانان مصری در یکی از عجیبترین و دراماتیکترین مسابقات تاریخ هندبال تا یک قدمی شکست قهرمان المپیک 2016 نیز پیش رفتند.
این دیدار با برتری نسبی مصر آغاز شد اما وایکینگها پس از جبران گلهای خورده نیمه اول این دیدار را با نتیجه 16-13 به سود خود به پایان بردند. مصر در آغاز نیمه دوم نتیجه را به تساوی کشاند و اختلاف 1 یا 2 گل بین دو تیم تا ثانیههای پایانی حفظ شد. مصر با گلزنی در آخرین دقیقه از حریف قدرتمند خود 28-27 پیش افتاد اما تاخیر بازیکنان مصری در بازگشت به دفاع باعث شد تا دانمارک به سرعت نتیجه را مساوی کند. مصر همچنان میتوانست با داشتن آخرین توپ مسابقه و زدن گل نهایی به پیروزی برسد اما اشتباهی باورنکردنی در لحظه تعویض دو بازیکن مصری سبب شد تا این تیم در یک لحظه 8 بازیکن درون زمین داشته باشد، تخلفی که با 2 دقیقه اخراج و از دست دادن مالکیت توپ جریمه شد! دانمارکیها قدر فرصت بادآورده را ندانستند تا این دیدار با نتیجه 28-28 در وقت قانونی به پایان برسد.
در 10 دقیقه وقت اضافه دانمارک بهتر عمل کرد و با بازیسازی میکل هانسن بهترین بازیکن خود در آستانه پیروزی نیز قرار گرفت. دانمارک که 34-33 از حریف پیش بود قصد داشت با تلف کردن زمان مسابقه در حین مالکیت توپ بازی را با همین نتیجه به پایان ببرد اما در فاصله چند ثانیه تا پایان بازی، هانسن توپ را پس از سوت داور به بیرون پرتاب کرد. بر اساس قوانین هندبال انجام این تخلف در 30 ثانیه پایانی با کارت قرمز و یک پرتاب پنالتی جریمه میشود، مصر از فرصت به دست آمده استفاده کرد و با گل کردن پرتاب پنالتی کار به 10 دقیقه دوم وقت اضافی کشیده شد.
10 دقیقه دوم وقت اضافی با درخشش دروازهبانان دو تیم ادامه داشت، کریم هنداوی در دروازه مصر تمام حملات دانمارکیها که بدون میکل هانسن در حمله سردرگم بودند را دفع کرد و در سوی دیگر میدان نیز نیکلاس لندین بهترین بازیکن جهان در سال 2019 با چند مهار فوقالعاده مانع از گلزنی مصریها شد. وقت اضافه دوم تا آخرین لحظات تنها یک گل برای مصر داشت و قهرمان افریقا تا آخرین ثانیه مسابقه 35-34 از مدعی نخست قهرمانی پیش بود. در آخرین ثانیه خطایی به سود دانمارک اعلام شد و ابراهیم المصری در شرایطی که بازیکنان دیگری پشت وی را پوشش داده بودند به مهاجم حریف نزدیک شد و اجازه شروع سریع بازی را از مهاجم دانمارکی گرفت. باز هم بر اساس قوانین هندبال، انجام چنین تخلفی در 30 ثانیه پایانی با کارت قرمز و یک پرتاب پنالتی جریمه میشود! پرتابی که توسط دانمارک پس از برخورد به تیرک دروازه به گل تبدیل شد تا در پایان 80 دقیقه تلاش جدال حساس مصر و دانمارک به پرتابهای پنالتی کشیده شود. پرتابهای پنالتی اول و پنجم مصر توسط نیکلاس لندین دفع شد تا تنها مهار دروازهبان ذخیره مصر محمد الطیار در پنالتی چهارم دانمارک بیاثر شود.
میکل هانسن که به دلیل بیماری و مسمومیت غذایی در دو دیدار قبلی دانمارک حاضر نشده بود و در اوج آمادگی نیز به نظر نمیرسید علیرغم دریافت کارت قرمز با زدن 10 گل موثرترین بازیکن کشورش بود. در تیم مصر که برخلاف دانمارک کمتر از نفرات ذخیره استفاده میکرد سه بازیکن شوتزن این تیم، یحیی عمر، یحیی الدرع و علی زین مجموعا 24 گل برای کشورشان به ثمر رساندند که 11 گل آن سهم یحیی عمر ستاره باشگاه وزپرم مجارستان بود، با این وجود جایزه بهترین بازیکن این دیدار به علی زین رسید که با از دست دادن پنالتی آخر باعث شکست تیم ملی کشورش شد!
سوئد 35 - قطر 23 / قهرمان آسیا حرفی برای گفتن نداشت
پیش از شروع مسابقات و با توجه به انصراف اکثریت بازیکنان نامدار سوئد، کمتر کسی شانسی برای قهرمان چهار دوره جهان در نظر میگرفت اما تیم جوان سوئد که تا اینجای مسابقات بدون شکست باقی مانده بود در دیداری یکطرفه از سد قهرمان آسیا نیز گذشت تا آخرین تیم غیراروپایی حاضر در مسابقات نیز از دور رقابتها حذف شود. این دیدار تا اواسط نیمه اول با برتری نسبی قطر در جریان بود اما شاگردان والرو ریورا سرمربی اسپانیایی قطر در اواسط نیمه نخست از حریف اروپایی عقب افتادند تا این نیمه با نتیجه 14-10 به سود سوئد به پایان برسد. قطر که امیدوار به جبران نتیجه بود در نیمه دوم با درخشش دروازهبان سوئد آندرئاس پالیکا مواجه شد و اختلاف گل دو تیم خیلی زود در آغاز نیمه دوم به 10 گل رسید تا سوئد در نهایت با 12 گل برتری به راحتی به مرحله نیمه نهایی صعود کند.
این چهاردهمین حضور کشور سوئد در جمع 4 تیم برتر مسابقات جهانی هندبال است که از این لحاظ پرافتخارترین تیم مسابقات محسوب میشود. والتر کرینتز و لوکاس پلاس هر کدام با 8 گل از 8 شوت و آمار صددرصد موفقیت در گلزنی موثرترین بازیکنان سوئد در این مسابقه بودند، در سوی دیگر میدان فرانکیس مارزو بازیکن کوبایی الاصل قطر با 5 گل زده بیش از سایر همتیمیهای خود موفق به گشودن دروازه سوئد شد. مارزو که بهترین گلزن مسابقات تا پایان دور مقدماتی بود در حالی تنها 5 گل به ثمر رساند که بارها مقابل پالیکا دروازهبان سوئد ناکام شد.
اسپانیا 31 - نروژ 26 / مصدومیت ساگوسن، پیروزی آسان اسپانیا
عملکرد درخشان خط آتش اسپانیا در نیمه اول کافی بود تا قهرمان اروپا با شکست نایب قهرمان دو دوره اخیر جهان به مرحله نیمه نهایی صعود کند. ماتادورها که در نیمه اول در حملات خود کنترلناپذیر ظاهر شدند این نیمه را با برتری 21-15 پشت سر گذاشتند. نروژ در آغاز نیمه دوم اختلاف را به 3 گل کاهش داد اما در طول 30 دقیقه این نیمه هرگز موفق به کم کردن اختلاف به 2 گل نشد و اسپانیا در نهایت با نمایشی مقتدرانه برای هفتمین بار به جمع 4 تیم برتر جهان راه یافت. اتفاق مهم این دیدار مصدومیت ساندر ساگوسن ستاره هندبال نروژ در نیمه اول بود، ساگوسن که بهترین گلزن مسابقات قهرمانی اروپا شده و در دور مقدماتی نیز 50 گل برای تیم ملی کشورش به ثمر رسانده بود در ابتدای مسابقه و پس از ثبت چهارمین گل خود مصدوم شد و از بازی بیرون رفت. ستاره نروژی برای لحظاتی در نیمه دوم نیز به مسابقه آمد اما به دلیل مصدومیت پس از چند ثانیه بار دیگر به نیمکت ذخیرهها بازگشت!
رودریگو کورالس دروازهبان ذخیره اسپانیا که در این مسابقه جانشین گونزالو پرز دهوارگاس شده بود ستاره ماتادورها در این مسابقه بود که با ثبت 19 مهار عملکرد بسیار خوبی در این دیدار از خود بر جای گذاشت. الکس دویشبایف بهترین گلزن اسپانیا در این دیدار بود که موفق شد 8 گل برای تیم ملی کشورش به ثمر برساند. در تیم نروژ نیز ماگنوس یوندال با ثبت 6 گل موفقتر از سایر نفرات عمل کرد.
فرانسه 35 - مجارستان 32 / صعود در وقت اضافه
مجارستان که در آخرین دیدار مرحله گروهی با استراحت دادن به نفرات اصلی خود، فرانسه را به عنوان حریف یکچهارم نهایی انتخاب کرده بود در ابتدای کار با شروعی طوفانی 5 گل از پرافتخارترین تیم جهان پیش افتاد. فرانسویها پس از غافلگیری ابتدای کار به مرور زمان کنترل بازی را در اختیار گرفته و اختلاف را کم کردند، اما در نهایت این مجارستان بود که نیمه اول را با برتری 14-12 پشت سر گذاشت. فرانسه در نیمه دوم بازی را بهتر آغاز کرد و از حریف سرسخت خود پیش افتاد، قهرمان سال 2017 جهان در فاصله 3 دقیقه تا پایان بازی 3 گل نیز از حریف خود پیش بود اما با عملکرد درخشان مجارستان در 3 دقیقه پایانی این دیدار در نهایت با نتیجه 30-30 به تساوی کشیده شد تا سرنوشت آخرین دیدار مرحله یکچهارم نهایی در وقت اضافه مشخص شود.
در وقت اضافه فرانسه با درخشش دروازهبان خود ونسان ژرار باز هم از مجارستان پیش افتاد و این بار بدون تکرار اشتباهات لحظات پایانی وقت قانونی توانست این دیدار دشوار را با برتری 35-32 به پایان برساند. میکل گیگو ستاره پا به سن گذاشته فرانسویها با زدن 6 گل موثرترین بازیکن کشورش در این دیدار سرنوشتساز بود، در ترکیب مجارستان نیز بنسه بانهیدی خطزن این تیم علیرغم ثبت 6 گل نتوانست مانع شکست تیم ملی کشورش شود.
برنامه مرحله نیمه نهایی
هر دو مسابقه مرحله نیمه نهایی روز جمعه 10 بهمن در استادیوم اصلی قاهره برگزار خواهد شد:
- فرانسه - سوئد / ساعت 20:00 (به وقت تهران)
- اسپانیا - دانمارک / ساعت 23:00 (به وقت تهران)
تیمهای حذف شده در مرحله یکچهارم نهایی رقابت دیگری برگزار نکرده و بر اساس نتایج قبلی رتبهبندی شدند. بر این اساس تیمهای مجارستان، نروژ، مصر و قطر به ترتیب در رتبههای پنجم تا هشتم مسابقات قرار میگیرند.
لحظات حساس دیدار مصر و دانمارک
همچنین بخوانید:
مسابقات هندبال قهرمانی 2021 مردان جهان قرعهکشی شد
به بهانه آغاز مسابقات جهانی هندبال؛ نگاهی به تاریخچه رقابتها و مدعیان قهرمانی
مروری بر دور نخست مسابقات هندبال قهرمانی جهان / 24 تیم برتر از امروز در دور دوم
هندبال قهرمانی جهان | 8 تیم مرحله یکچهارم نهایی مشخص شدند